Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Bioshock
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
szymku
Pograłem trochę i aktualnie jestem na etapie Arcadia...
Wrażenia:
- fajna grafika;
- ciekawy scenariusz;
- genialna stylistyka (aczkolwiek widać zapożyczenia z fallout)
- dosyć schematyczna rozgrywka
- momentami chaotyczne sterowanie

Ogólnie gra bardzo dobra, ale do tej pory nie rozumiem jak ktoś jej mógł wystawić ocenę większą niż 8-9 - moim zdaniem jest to po prostu wzorowe rzemiosło

Chociaż trzeba przyznać, że znacznie bardziej zasługuje na miano system sellera niż taki GeoW
[InSaNe]
CYTAT(qazar @ 8 09 2007, 23:04) *
Pierwszy BD "latwo" pada razony pociskami przeciw pancernymi wink.gif imho najlepiej w pierwszym pojedynku telekineza lapac granaty od splicera i zuca W BD plus zhakowane turenty i przeciw pancerne pociski smile.gif

Powoli biggrin.gif Dopiero sie wkrecam w gre, dlatego nie rozumiem tego slownictwa "fachowego" wink.gif Granaty od splicera? A te pociski przeciwpancerne to rozumiem chodzi o te np. shotgunowe albo do tommy guna?
qazar
jak wyjdziesz na BD to zauwazysz doktorka latajacego i zucajacego granatami, uzywajac telekinezy przechwytujesz te granaty i walisz nimi w Bd, pociski masz do rewolweru przeciw pncerne, w kolorze szarym na hudzie smile.gif
[InSaNe]
Probowalem paru podejsc do Daddy'ego ale kazdy byl slabym pomyslem biggrin.gif Dalem rady tylko wykonczyc go shotgunem i nabojami elektrycznymi, inaczej w moim przypadku jest to prawie niemozliwe (hard mode) wink.gif
Prime Hunter
Zacząłem właśnie etap Arcadia. Wie ktoś ile mi zostało jeszcze do końca gry? [Mam nadzieję, że dużo...]
Xymek
CYTAT(Prime Hunter @ 9 09 2007, 16:35) *
Zacząłem właśnie etap Arcadia. Wie ktoś ile mi zostało jeszcze do końca gry? [Mam nadzieję, że dużo...]

zamiast sie zastanawiac ile jeszcze do konca ja bym na Twoim miejscu gral i sie delektowal hyh.gif Bioshock to gra taka w sam raz ani za dluga ani za krotka dajaca sadysfakcje jak ja ukonczysz ale pozostawiajaca lekki niedosyt ktory pozwala z przyjemnoscia do niej wrocic...Odpowiadajac na pytanie Arcadia to tak 1/3 calej gry...
Prime Hunter
CYTAT(Xymek @ 9 09 2007, 18:41) *
CYTAT(Prime Hunter @ 9 09 2007, 16:35) *

zamiast sie zastanawiac ile jeszcze do konca ja bym na Twoim miejscu gral i sie delektowal hyh.gif Bioshock to gra taka w sam raz ani za dluga ani za krotka dajaca sadysfakcje jak ja ukonczysz ale pozostawiajaca lekki niedosyt ktory pozwala z przyjemnoscia do niej wrocic...Odpowiadajac na pytanie Arcadia to tak 1/3 calej gry...

Właśnie to robię, staram się nią delektować jak tylko mogęwub.gif Nie miałbym serca przejść jej "na chama" w ciągu jednej nocy smile.gif
Zeratul
http://www.escapistmagazine.com/articles/v...uation-BioShock

najlepsza recka ever
Jinxters
Nie mam słow by opisac tą gre(i (pipi) że gram na PC)...ktoś bardzo trafnie ocenił ją grą przyszłości...jeszcze jej nie skończyłem(Fort frolic obecnie....swoją drogą najfajniejsza lokacja dotychczas) a już plasuje się u mnie w TOP3 ever tongue.gif Już nie moge doczekac się recki w extremie...
Soul
Prime Humnter , jeszcze dużo gry przed Tobą:)
the_m
Kurde, jakis cza temu zagralem w demo BS... zaczarowala mnie ta gra a raczej klimat miejscowek z dema wub.gif Klimatycznie ta gra zabija. Juz sobie ostrze zeby na pelna wersje i mam nadzieje zagrac w nia juz niedlugo (nie na XO bo M$ jeszcze nie raczyl naprawic tej konsoli wiec narazie musze sie zadowolic PC).
Gdyby nie byl to FPS to chyba bym sie skusil na wczesniejszy zakup XO (wkoncu ME tez niedlugo wychodzi)
Master JIN
mam takie pytanko opyla sie kupić nówkę metal boxa za 220?
ranaghar
Przeszedłem grę. W przeciwieństwie do większości nie uważam jej za jakąś rewolcję. Jeśli chodzi o elementy gameplayu to raczej nie ma tam nic, czego by nie było w starusieńkim System Shock 2. Grafika - bez dwóch zdań topowa (u mnie na 1 miejscu egzekwo z GoW), dźwięk na 5.1 również świetny. Co nie zmienia faktu, że przed połową zaczęła mnie nużyć (przechodziłem wtedy max 1 poziom na dzień lub mniej).
[InSaNe]
Mam pytanie - nie zabralem chyba jednego nagrania z pierwszego poziomu Medical costam . Aktualnie opuszczam Fort Frolic, po obcowaniu z S.Cohenem . Czy mozna sie cofnac tym "Rapture Metro"? Bo moge plynac tym dalej, ale wczesniej jakos nie idzie ...
Diabeu
jak nie idzie? już z Neptune's Bounty mogłeś się cofnąć
wrog
Może gałką chciał zmienić miejsce? Korzystasz z krzyżaka, jak dobrze pamiętam, przy batyskafie Insane.
[InSaNe]
Tak jest, krzyzakiem trzeba, doszedlem do tego jakis czas pozniej smile.gif Niestety to nagranie jest jeszcze z czesci przed levelem Medical ..... , a z tego co widze, cofnac sie az tak daleko nie mozna confused.gif
qazar
W pierwsze jczesci masz 3 nagrania i raczej leza one na widoku, pewny jestes tego ?
koso
Po pierwsze dwa nagrania nie można się już niestety cofnąć.
[InSaNe]
Tak jak Koso pisze, niestety nie mozna sie cofnac confused.gif Ominalem 2gie nagranie w grze - nie wiem cholera jak moglem to zrobic, lizalem prawie kazda sciane confused.gif I teraz znowu bede musial szukac tych dupereli, a myslalem ze nastepne podejscie to lajtowe delektowanie sie gra ... No trudno .
wrog
Tam były dwa koło siebie w pierwszej sekcji. Współczuję jednak, też bym się "zdenerwował".
XM16E1
Ja mam takie małe pytanko ale mało związane z grą a mianowicie: Czy jest jakiś ciekawy film (horror) nawiązujący bądź przypominający w jakiś sposób do gry? Grająć u kumpla kawałek narobiłem sobie smaka ,a że niemoge grać w domu chętnie obejrzał bym jakiś porządny film z taką tematyką. Sorrki za offtopa i licze na waszą pomoc smile.gif
[InSaNe]
Ja pier... Przeszedlem gre na hardzie i nie zaliczylo mi achievementa . NIE ZMIENIALEM poziomu trudnosci podczas gry ! O co kur.. chodzi !? Mial Ktos z Was podobna sytuacje? sad.gif
JacekW
CYTAT(XM16E1 @ 15 09 2007, 00:14) *
Ja mam takie małe pytanko ale mało związane z grą a mianowicie: Czy jest jakiś ciekawy film (horror) nawiązujący bądź przypominający w jakiś sposób do gry? Grająć u kumpla kawałek narobiłem sobie smaka ,a że niemoge grać w domu chętnie obejrzał bym jakiś porządny film z taką tematyką. Sorrki za offtopa i licze na waszą pomoc smile.gif

Polecam Lsnienie gra bardzo mocno czerpie z tego filmu a sam film to rewelacja.
ugala
Witam jest to mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieje że nie ostatni tongue.gif. Mam takie pytanko.

Jestem w etapie "Olympus Heights", oblukałem wszystkie pomieszczenia za wyjątkiem jednego, dostać sie tam można (tak mi sie wydaje) windą do której trzeba posiadać kod niestety nie mam go i utknąłem w miejscu:/. Jak ktoś wie o co kaman to prosze o małą podpowiedź.

pozdr
koso
Ugala,

Gdzieś w okolicy znalazłeś pewnie nagranie - odsłuchaj go w menu, w treści znajdziesz kod do windy.
Ghouligh
CYTAT(koso @ 16 09 2007, 11:28) *
Ugala,

Gdzieś w okolicy znalazłeś pewnie nagranie - odsłuchaj go w menu, w treści znajdziesz kod do windy.

a dokladnie zaraz przy zwlokach papparazzi na ostatnim pietrze.
ugala
thx za odpowiedź juz kontynuje przygode w "Rapture" happy.gif
mobie
Dzisiaj zamówiłem wersje kolekcjonerską biggrin.gif, i mam pytanie jak framerate w Bioshock? gra czasem się ksztusi czy jest płynnie?
qazar
plyniutka biggrin.gif
jiloo
CYTAT(JacekW @ 15 09 2007, 22:20) *

sorry za OT.
jesli Lsnienie to oczywiscie tylko wersje Kubrica, a nie ten shitowy remake.
SiuSiu
bioshock bardzo płynnie chodzi, jak na razie mam za sobą jedną noc w rapture(jestem gdzieś w arcadii)ale zauważyłem że praktycznie nigdy nie schodzi poniżej 60fpsów-przynajmniej ja tego nie zauważyłem.. jedynie w momentach krytycznych jak np.z bliska parujemy z bazooki w Mr.B. a on nam się odwdzięcza granatem i oba wybuuchy są w jednym momencie to czasem dropnie trochę fps, ale o zachowaniu typu Test Drive Unlimited można tutaj zapomnieć ;]
YETI
BioShock ukończony.
Od czasu pierwszego HALO, najlepsza gra FPS w jaka przyszło mi grać. Najlepsza i najładniejsza gra na X360 (IMO). Klimat powala, podwodne miasto, unosząca się muzyczka z tamtych lat, świetny desing broni (zwłaszcza gdy je dopakujemy na maxa) I ten duet... Big Daddy i Little Sister smile.gif na tą generacje konsol, najlepszy, najoryginalniejszy i najbardziej klimatyczny... para smile.gif
Szkoda tylko, że ostatni boss jest tak łatwy. Oby wiecej tego typu tytułow, jak dla mnie 10/10 smile.gif
qazar
dokladnie co do ostaniego bossa to mogl by byc ciut ciezszy do pobicia, niektorzy BD sprawiaja wiekszy problem biggrin.gif
XM16E1
CYTAT(jiloo @ 16 09 2007, 18:04) *

sorry za OT.

Dzięki,napewno obejrze ,a wracająć do Bioshocka jest to naprawde rewelacyjna przygoda w świecie Rapture warta (prawie) każdych pieniędzy.Ciekawe czy producent przewiduje jakieś dodatki do gry czy szybko zajmie się czymś innym?
zolwik777
Przewiduje już sequel. smile.gif
Doneth
Tylko, żeby nie doszło do Bioshock 2k29
Ghouligh
CYTAT(YETI @ 16 09 2007, 18:12) *
świetny desing broni (zwłaszcza gdy je dopakujemy na maxa)

jesli akurat chodzi o bron to jedyne godne pochwaly sa shotgun i granatnik wedlug mnie. reszta jakos nie przypadla mi do gustu. kilka plasmidow tez niezbyt trafilo w moje potrzeby, ze wzgledu na znikoma uzywalnosc (vide plasmid z pszczolami, zimna, itp.).

JacekW
Troszeczke sie z Toba nie zgodze plazmid z przczolami zwlaszcz na 3 levelu jest niezastapiony tak samo combo klucz francuski plus winter blast no ale moze to rzecz gustu ja np odpuscilem zupelnie pulapke z wiatrem.

Sanryu
Ja Swarma uzywalem praktycznie caly czas(moj ulubiony w sumie plasmid smile.gif )Gra swietna, a nie spodobaly mi tylko dwie rzeczy( chyba nie zaspoileruje? tongue.gif )Ostatni bad guy i zakonczenie.
Nie chodzi mi o to, ze byl latwy, ale o to, ze on po prostu najmniej pasowal do gry. Wszyscy byli "wpasowani" w swiat gry, a ostatni gosc wygladal jakby byl "wyciagniety" z Dragon Balla. Taki wielki i napompowany( i swiecacy tongue.gif ). I zakonczenie, nie dlatego, ze nie lubie tekich zakonczen, ale dlatego, ze trwalo hmm...tak na oko z 15 sekund? Ale to tylko takie tam narzekanie tongue.gif bo gra zasluguje na 10/10 smile.gif
Diabeu
ja tam nie zamrażałem raczej, nie było zwłok do grabienia:f wolę podpalić, porazić i zaklepać francuzem, albo enrage i mamy fight club

samo zakończenie niewiele dłuższe od wprowadzenia, ale za to naładowane emocjami
Kroolik
CYTAT(jiloo @ 16 09 2007, 18:04) *

sorry za OT.

Do tego film Głębia i książka Ubik i mamy Bioshocka icon_twisted.gif

Ja skończyłem kilka dni temu i do dziś nie mogę się otrząsnąć. REWELACJA. I jak jeszcze raz ktoś porówna to do Halo to pszczołami zaszczuję.
Tak na marginesie 8h tworzenia recki do Bioshocka... Trochę mnie poniosło, no ale nie ma tego złego.
Czas przejść jeszcze raz, bo jedno podejście to dużo za mało icon_twisted.gif

I zgodzę się z Bawolastym, zamrażanie jest niepotrzebne, choć na trzecim poziomie rzucić w BD i okładać kluczem to duża frajda...
A co powiecie o pułapkach ala tornado? IMO" jest zbyteczne, reszta jak najbardziej in plus
Ghouligh
cholera nadal sie zastanawiam, po jaka cholere wywalili ten plasmid szybkosci. icon_evil.gif
Kroolik
Nie wiem czy było, bo nie czytam codziennie tego działu, a i przeglądać mi się nie chciało
znalezione gdzieśtam icon_twisted.gif

mobie
Nie wiecie jak ściagnąć demo bioshock ? mam założone konto na UK i przy próbie ściagnięcia wyskakuje komunikat że z tego regionu nie moge zassać demka.
chrno-x
Z tego co pamiętam, może to znaczyć:

a) Że zmieniają demo na nowsze, tak samo jest w przypadku Stranglehold'a
jiloo
CYTAT(mobie @ 18 09 2007, 15:57) *
Nie wiecie jak ściagnąć demo bioshock ? mam założone konto na UK i przy próbie ściagnięcia wyskakuje komunikat że z tego regionu nie moge zassać demka.

a z tego co ja pamietam, to poczytaj kilka stron wczesniej.
masz IP spoza UK i nie sciagniesz ani demo Bioshock, ani Stranglehold.

temat walkowany kilkukrotnie, ale zawsze sie znajdzie "wygodny", ktoremu nie chce sie czytac watku.
Ghouligh
ja bym warny rozdawal i liczyl fragi. tak do 100-nej strony mialbym chyba 1-sze miejsce w rozdawaniu warnow.
Diabeu
CYTAT(Ghouligh @ 18 09 2007, 14:58) *
cholera nadal sie zastanawiam, po jaka cholere wywalili ten plasmid szybkosci. icon_evil.gif

ja tam plasmid zwiększający spida mam, nawet w 2 wersjach, wrench jockey czy jakoś tak:f - może nie jest stricte speed plasmid ale znacząco zwiększa prędkość postaci
zwłaszcza jak oba wrzucisz do slotów

tornado dobrze działa z decoy'em, każdy plasmid/tonic jest użyteczny
qwerty_91
Wy też tak macie że strasznie często wiesza się wam bioshock? Szczególnie często wiesza się przy korzystaniu z maszyn, umieszczania toników w slotach i czasami przy robieniu zdjęć raz się też się zawiesiło jak sejwowałem. Dosyć to mnie wkurza jak gram dość długo a nie mam sejwa a tu zawiecha i od początku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.