Lord Tidek
18 09 2007, 19:10
CYTAT(qwerty_91 @ 18 09 2007, 20:04)

Wy też tak macie że strasznie często wiesza się wam bioshock? Szczególnie często wiesza się przy korzystaniu z maszyn, umieszczania toników w slotach i czasami przy robieniu zdjęć raz się też się zawiesiło jak sejwowałem. Dosyć to mnie wkurza jak gram dość długo a nie mam sejwa a tu zawiecha i od początku.
A masz oryginała ? (może dziwne pytanie, ale jeszcze sie nie zdarzyło by ktoś ze znajomych narzekał na oryginalnego Bio) Jak tak to może przeczysc pamiec cache. A jak grasz na piracie to delikatnie przeczyść płytę druciakiem
qwerty_91
18 09 2007, 19:18
Tak mam oryginalną grę

Może ktoś przypomnieć mi jak sie czyści cache.
EDIT:
Z grą mam taki problem odkąd ja kupiłem (kupowałem nówkę w empiku)
Lord Tidek
18 09 2007, 19:34
CYTAT(qwerty_91 @ 18 09 2007, 20:18)

Tak mam oryginalną grę

Może ktoś przypomnieć mi jak sie czyści cache.
EDIT:
Z grą mam taki problem odkąd ja kupiłem (kupowałem nówkę w empiku)
To może jest uszkodzona fabrycznie, idź i wymień ją w empiku.

Wy też tak macie że strasznie często wiesza się wam bioshock? Szczególnie często wiesza się przy korzystaniu z maszyn, umieszczania toników w slotach i czasami przy robieniu zdjęć raz się też się zawiesiło jak sejwowałem. Dosyć to mnie wkurza jak gram dość długo a nie mam sejwa a tu zawiecha i od początku.
Nie zdazylo sie takie cos tu chyba na forum bo nikt nie pisal o tym
il capitano
18 09 2007, 21:03

żadnych zwiech - gram, kombinuję, wracam się, kluczę po Rapture i nic. W dodatku napiszę, iż płytka cichutko pracuje, chodzi głośno bo to standard lecz sam czytnik praktycznie "nie jeździ" jak oszalały. Podobnie jak w Splinter Cell
qwerty_91
18 09 2007, 22:15
Dobra wyczyściłem cache (wybieramy system>pamięć zaznaczamy dysk i wciskamy Y, i naciskamy "X,X,LB, RB, X,X") i działa dobrze nie zawiesza sie. Dzięki za pomoc
prosciej to trzymanie LB+Rb w czasie bootowania gry
elimiko
19 09 2007, 00:19
Dla tych co nie widzieli wstawiam fote niezlego faceplate'u Bioshocka
KLIK! Jest on bardzo bardzo LIMITED & RARE, ponieważ został wyprodukowany jedynie w
5100 egzemplarzy 
Na ebay'u chodzi srednio po
$50.
Jak Wam się podoba?
SierraPL
19 09 2007, 08:41
Witam
Właśnie zakończyłem przygodę w Rapture, ale mam mały problem, brakło mi cholernego Adama, a dokładnie 20, na zakup ostatniego toniku. Macie jakiś pomysł jak go zdobyć? Czy wystarczy że odpale sobie EASY i dojde do momentu spotkania pierwszej siostrzyczki, a po otrzymaniu pierwszej porcji Adama zakupię brakujący tonik i achiv zostanie zaliczony? Czy jednak muszę całą grę przejść od początku do końca. Gra jest naprawdę dobra ale jakoś nie uśmiecha mi się ponownie ją wałkować (zwłaszcza że skończyłem na hard)
Pzdr @ll
Niepotrzebnie kupowałeś upgrade'y life i EVE oraz same plazmidy - wtedy nie starcza na wszystko. Jest opcja, że ten tonik można znaleźć "luzem" (nie podajesz jaki, więc trudno powiedzieć). Jeśli w trakcie gry save'owałeś na kilku stanach, odpal jakiś wcześniejszy.
SierraPL
24 09 2007, 12:01
Witam
Tonika nazywa się: "Human Inferno"
Witam
Dwa pytanka: Gdzie najtaniej mozna kupic bioshocka? Rozwazam zakup z play-asia.com(chociaz w Polsce tez moge kupic(, rozumiem, ze gra bedzie po angielsku? Gra jest niby z azji, region free, wiec mozna wybrac angielski?
I drugie: Czy w bioshocka moze grac powiedzmy 10latek? Nie chodzi tu o samo strzelanie, tylko o jakies drastyczne itp. materialy.
Slupek88
24 09 2007, 16:42
Nie rozumiem ludzi zamawiających, gry nie wiadomo skąd, przeciesz Bioschocka śmiało dostaniesz na allegro na psich targach, w sklepach z grami, za normalną cene, i bez czekania, góra 2 dni, a co drugiego pytania, tak może grać, może nawet utożsami i zaprzyjaźni się z Little Sister.........................................
CYTAT(w07t3k @ 24 09 2007, 17:31)

I drugie: Czy w bioshocka moze grac powiedzmy 10latek? Nie chodzi tu o samo strzelanie, tylko o jakies drastyczne itp. materialy.
lol, no pewnie, to "18+" na okładce to dla fazy jest
zresztą to twoja brocha czy pozwolisz 10-latkowi grać, jeśli pytasz o drastyczne materiały - jest ich wpizdu :] nawet styknie sobie jakieś trailery pooglądać, samo aplikowanie sobie EVE wbija ciary na plecy
Przybilla
24 09 2007, 17:38

W żadnym wypadku. Wszędzie krew, trupy i sceny gore. Czy chcesz dać 10latkowi oglądać jak ktoś rozbraja komuś bebechy piłą?
Wlasnie o to mi chodzilo. Bo samo strzelanie w sumie nie namieszaloby mu w glowie.

pytanie z ksiezyca. myslisz, ze dali na okladce 18+ dla fazy? nic dziwnego, ze robi is etakie wielkie halo dookola brutalnych gier, skoro mamy o tym takie pojecie. ale co sie dziwic - Polska to kraj gdzie w EMPiKu robi sie otwarte pokazy Gears of War i Crackdown - gier w sumie dla ludzi doroslych (osiemnastoletnich).
CYTAT(jiloo @ 24 09 2007, 19:52)

pytanie z ksiezyca. myslisz, ze dali na okladce 18+ dla fazy? nic dziwnego, ze robi is etakie wielkie halo dookola brutalnych gier, skoro mamy o tym takie pojecie. ale co sie dziwic - Polska to kraj gdzie w EMPiKu robi sie otwarte pokazy Gears of War i Crackdown - gier w sumie dla ludzi doroslych (osiemnastoletnich).
Myslalem, ze +18 moze dostac kazda zwyczajna strzelanka bez drastycznych scen, w koncu przemocy w takich nie brakuje. Ale wazne, ze juz wiem, ze sa niezbyt odpowiednie sceny.
Thx
lyzwina
24 09 2007, 20:24
Witam
Czy ktos moglby dac kilka rad o hakowaniu tych robotow??Dzisiaj dostalem gre,jestem na etapie u tego doktora i nie moge dalej przejsc ,bo musze shakowac tego robota.Probowalem z godzine lub wiecej i nic.Zawsze mi nie wychodzi.powoli robie sie zrozpaczony tym faktem i gra zaczyna mnie masakrycznie denerwowac.Klimat ,który poczulem zaczyna sie ulatniac przez takie idiotyczne rzecz jak to hakowanie,ktore wogole nie pasuje do tej gry.Prosze o pomoc.
Z gory dzieki
hmm..... hakowanie nie jest na tyle trudne żeby siedzieć godzine przy jednym "robocie", pewnie nie do końca rozumiesz zasady hakowania, może problemem jest to że nie odkryważ innych pól (mosisz kliknąć na puste pole i wtedy odsłoni sie kolejny kawałek rury) - to jedyne co przychodzi mi do głowy bo osobiście też na początku miałem takie problemy...
wiiboxstation
24 09 2007, 21:53
ma ktoś już komplet achievmentów??
buzra102
24 09 2007, 21:55
BioShock
above89
ARIzzzONa
Jaskier85
MIELONY
MIKOLC
NeyPL
nierealny
Pawlok PL
Polski Kiler
qazar 1980
Rayne PL
SebBatko
SilverPL
texz
Tony Montana PL
jesli idzie o bioshock to jednya gra w ktorej nabijanie 1000 gs sprawia olbrzymia frajde a problematyczne jest jedynie zebranie wszystkich pamietnikow
Ghouligh
25 09 2007, 01:02
Dziobak_
26 09 2007, 08:26
Odradzam kupowanie gry w sklepie merlin.pl . Nie wiem czy ktos już to opisywał, ale dostałem od kumpla cynk, że jest tam wersja limitowana, ta z figurką BD za 264 zeta. Nawet sie nie zastanawiałem. Zamówiłem, czekałem 2 dni. a tu psikus. Dali mi steelbooka. Ble ble ble, wystapiłą pomyłka itp. Na szczęście ze zwrotem nie było problemu. Tylko, że wyszło już Halo, jutro pewnie dostanę swoją kopię gry, a ja mam Bioshocka do skończenia(nawet go jeszcze nie dostałem z innego sklepu)
W tej chwili jestem w planszy o nazwie point Promethus i jestem przebrany w uniform Bigg daddego i mam chyba przyprowadzić little sister do jakieś święcącej na łota dziury zabiłem bigg dadego i myślałem ,że ona pójdzie ze mną a tu zonk prosze o pomoc to jest chyba końcówka gry jak doprowadzić litle sister do tej świecącej dziury.
Master JIN
26 09 2007, 15:31
musisz walnąc kluczem francuskim w te dziurę i ona wyjdzie twoja własna
Dzięki Master Jin rada pomogła pozdrawiam
Master JIN
26 09 2007, 15:39
Jak dla mnie bioshocka grą roku!!!Gra ma bardzo specyficzny klimat który sprawia ze gra wyglada jak swietna mieszanka thrillera i horroru.Grafika na wysokim poziomie a co do projektu lokacji to ujmę to krotko MISTRZOSTWO!!!Muzyka w calej grze trzyma wysoki poziom-bardzo fajnie wypadaja stare kawalki odtwarzane z gramofonu lub szafy grającej.Jak dla mnie Bioshock nie jest zwyklym FPS jakich jest masa na runku konsol i PC.Ta produkcja jest bardzo rozbudowana i dla niektórych(w tym dla mnie)innowacyjna.Polecam jak cholera i mam nadzięję że Bioshock zostanie doceniony przez branżę pod koniec roku na rozdawaniu rozmaitych nagród.
W dobie wielkiego hypu na Halo 3 apeluję żeby nie zapominać o Bioshocku bo myślę że do tej gry będziemy porównywać w przyszłości inne produkcje.
Brawa dla panów z 2k
SULI: nie wiesz jak trafić do dziury?

(joke) Mea culpa

czyli przepraszam za żart

Mi dopiero co gierka wpadła w rękę. I pierwsze co skojarzyłem, a co dalej ewoluowało (kurde, trudne słowo nawet do napisania

... Niektóre z klimatów wprost wyjęte z Fallouta... czyli, jakaś post-katastroficzna sceneria, muzyczka z winyla, billboardy ironicznie słodko-pierdzące, tzn. nie mające odniesienia do obecnej sytuacji

No wiecie, na plakacie szczęśliwa rodzina, a pod plakatem rozkładający sie trup. Poza tym, Condemned... czyli ciemność, rurki, francuskie klucze i stopniowo słyszalne nadbiegające postacie, ich krzyki i odgłosy stóp itp. Znane.
I uwaga!!!! Co mnie ujęło? Np. matka tuląca wózek z dzieckiem (w którym ma guna zamiast baby), która się okazuje psychopatą, atakującą mnie w króliczej masce! Totalny surrealizm. I to mnie wy(pipi)ało

Wtedy doceniłem tą grę

Ta gra miażdży... jeszcze jej nie skończyłem, więc kończę te moje początkowe spostrzeżenia...
Mam takie pytanko. Na razie mam dwa sloty, które mam już zajęte (electro bolt i engage), ale potrzebuję użyć telekinezy, którą już wcześniej zdobyłem. Czy w jakiś sposób można zrobić podmiankę w slocie?
CYTAT(XM16E1 @ 28 09 2007, 16:30)

bylo maglowane w watku jeszcze za czasow demo, zanim wyszla pelna wersja.
zapraszam do poczytania - dowiesz sie co o tym sadza uzytkownicy tego forum.
Arekcore
2 10 2007, 15:05
jestem szczęsliwym posiadaczem X360 od tygodnia i oczywiście na dzień dobry kupiłem sobie bioshock jest to moja pierwsza gra na next-g... i jestem poprstu pozytywnie zgwałcony:) pierwsze moje 10 godzin na 360 to właśnie ta gra....... a jeszcze w kolejce czeka Gears of War, Halo3 i Fifa 08:))))) nie słabe tytuły:))))
ale bioshock mnie powalił......właśnie w tym kierunku oczekuje nowych gier na next-g....
Ghouligh
3 10 2007, 14:59
solidaryzuje sie z toba w szczesciu. lans jest niemile widziany tak apropos, od tego masz gametag.
ps.: jeszcze pomarudzisz na x'360, ale do tego dojdziesz za jakies 2 miesiace.
Na gry i ich ilość na pewno nie będzie marudził , raczej na sam sprzęt choć mój X360 do dziś działa pięknie i OBY tak dalej , nie dał mi powodu do marudzenia na niego;) A tak czy siak wole po marudzić na sprzęt i mieć w co grać niż , nie mieć gier....a mieć sprzęt na który się nie marudzi :P
A Bio wymiata , kapitalna giera na mocna dwa podejścia ;)
Arekcore
4 10 2007, 07:37
przed wszystkim kupiłem X dla tytułów, zdaje sobie spraw o awaryjności 360....... przeżyje.............. co do lansu, to może było to bardziej podekscytowanie sie samymi tytułami, niż chwalenie się jakich to nie mam tytułów, nie w mojej to naturze:)
bliżej mi do rockowego łojenia niż hiphopowego stylu:)
co do 360 zobaczymy.... czas pokaże, znam wiele osób które maja długo te konsole i nic, a znam takich co padają po tygodniu, na razie odpukać jest ok, czego życze i Wam i sobie...
natomiast nawiązując do tematu bioshock ma szczególny klimat, no opcja z fotkami bardzo dobra, osadzenie historii, grający gramofon, dżwięk, total pod wrażeniem po raz kolejny jak tylko ją włączam.... ogólnie..... a gram już 15 lat na różnych konsolach wczesniej kompy ( to nie lans

)...musze powiedzieć że chyba tak na prawdę gry to teraz się dopiero zaczeły..... można się z tym nie zgadzać
jak dla mnie to fotki skiepszczono, primo nie masz do nich wglądu a secundo to nie wiesz na jakim poziomie masz badania danej grupy
jest kilka rys na tym diamenciku zwanym Bioshock, ale to drobnica jest
Arekcore
4 10 2007, 09:03
zgadzam się , jak najbardzie w końcu jak byśmy dostali produkt finalny ah i eh, to już zadna gra by nas nie jarała:)
natomiast tytuł jest warty zakupu.........
mam nadziej tylko że producent nie pojedzie w stylu odcinannia kuponów z następnymi odsłonami tej gry...
Mam BS od dnia premiery, tak czytam i czytam i musze przyznać że chyba w końcu zacznę grać w BS.
Polecam. Nie pożałujesz
maciucha
5 10 2007, 09:23
Przepraszam jesli juz ktoś pytał: Czy w wersji steelbook są też takie "niespodzianki" jak w metalowej edycji Halo 3, czyli płyty wypadając z trzepienia ?
Ghouligh
5 10 2007, 10:27
mam steel case i nic nie wypada, polecam.
il capitano
5 10 2007, 12:42
W wersji steel płyta jest tak ciasno osadzona, że ma się wrażenie jakby płytka miała zaraz trzasnąć. Wystarczy odpowiednio ułożyć pudełko w ręce i nacisnąć sam trzpień. Pudełko samo się wygina tym samym płytka wyskakuje sama. Dla nie kumatych którzy to już pewnie połamali płytę.
Towarzysz
5 10 2007, 19:01
Zapraszam do obejrzenia
specjalnego odcinka High Score o Bioshocku, w którym znajdziecie recenzję gry oraz konkurs z nagrodami!
ListuniO
6 10 2007, 11:21
Bioshock mi się kojarzy bardzo z filmem Miasto Zaginionych Dziecki J.P. Jeuneta... Wy też macie takie skojarzenia???... Chodzi mi stylistyke lokacji i klimat...
Slupek88
6 10 2007, 14:11
A ja z kolei grając miałem troche skojarzenia z filmem Statek widmo, wiem, że to troche inna bajka, ale jednak, miałem takie wrażenie klimatem.
A ja mam takie pytanie. W grze jest achievement za zebranie wszystkich (53) toników. Powiedzcie mi więc, dlaczego ja mam ich 54 (liczyłem kilka razy i jestem pewien w 100%) i nie dostałem achievementa? Odblokowuje się on po zaliczeniu gry czy w trakcie?
Wielu osobom kojarzy sie z Falloutem... klimat, muzyka, apokaliptyczne miasto..
Wallerot
7 10 2007, 15:04
Mam takie pytanie. Mam taką misję, że muszę znaleźć kod do windy ,jest to chyba przedostatni poziom w grze. Niestety nie mogę znaleźć tego kodu byłby ktoś tak miły i mi go podał?
CYTAT(Wallerot @ 7 10 2007, 16:04)

Mam takie pytanie. Mam taką misję, że muszę znaleźć kod do windy ,jest to chyba przedostatni poziom w grze. Niestety nie mogę znaleźć tego kodu byłby ktoś tak miły i mi go podał?
bylo juz o tym kod, znajduje sie przy ciele paparazzi tam gdzie kamera na 3 pietrze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.