Dostałem dzisiaj swój egzemplarz i powiem że słowo "świetna gra" to za mało te wszystkie efekty jak się po wodę wejdzie, dżwieki kapiącej wody no po prostu wszystko jest przepiękne tylko krew za bardzo lśni ale co tam.
Po porstu brak mi słów...
ListuniO
9 10 2007, 12:05
Hmm... może.. nie grałem Fallouta...
MIasto zaginionych dzieci specjalnie obejrzałem jeszcze raz... No po prostu masakra... Miasto nad wodą... tak samo ciemno... te same kolory (ostra czerwień , zieleń) konstrukcje z całą masą widocznych nitów... A na bonus typ w skafandrze bardzo podobnym do Big Daddy chodzący po dnie morskim ... Neony... dziwne schody.. powykręcane postacie... daje sobie łape uciąć że natchnieniem dla twórców był własnie ten film...
Polecam go zobaczyć po przejściu gry...
Jeszcze sekundke pociągne ten temat - sorry za oftop - ale może to zapalonych graczom w bioshocka dać fajny klimat:
Ten link jest do filmiku z filmu:
Filmik z filmu z dobrym podkładem
już pierwszy problem

Jestem w Fort Frolic i mam iśc do conedar czy jak mu tam i strzałka prowadzi mnie do szklanyczh drzwi którycj nie da się rozwalić obok jest jakaś jakby winda ale nieczynna ide piętro wyżej jest bramka i zamkńięte drzwi takie jakby brama i nic nie da się zrobić obiegłem wszystkie pomieszczenia i jedynie co znalazłem to upgrade broni
qwerty_91
9 10 2007, 22:53
CYTAT(dx36 @ 9 10 2007, 23:40)

już pierwszy problem

Jestem w Fort Frolic i mam iśc do conedar czy jak mu tam i strzałka prowadzi mnie do szklanyczh drzwi którycj nie da się rozwalić obok jest jakaś jakby winda ale nieczynna ide piętro wyżej jest bramka i zamkńięte drzwi takie jakby brama i nic nie da się zrobić obiegłem wszystkie pomieszczenia i jedynie co znalazłem to upgrade broni

Nie mam jak sprawdzić bo nie mam konsoli w domu ale z tego co pamiętam tamtą widne trzeba było "zawołać" przyciskiem na ścianie (chyba po lewej) a jak sie wejdzie do niej to na wprost jest włącznik do niej.
moze mi ktos podac linka do 3 zakonczenia? Bo Evil zrobilem a Good widzialem
marcin0903
11 10 2007, 19:05
Chcę zrobić calaka

- mam pytanie, w którym momencie najłatwiej jest się zatrzymać i powędrować wstecz aby pozbierać dzienniki ? No i czy da się sprawdzic gdzieś które mam a które nie?
qwerty_91
11 10 2007, 22:16
To są 3 zakończenia??? Jak zrobić żeby było trzecie?
elimiko
12 10 2007, 00:56
CYTAT(marcin0903 @ 11 10 2007, 20:05)

Chcę zrobić calaka

- mam pytanie, w którym momencie najłatwiej jest się zatrzymać i powędrować wstecz aby pozbierać dzienniki ? No i czy da się sprawdzic gdzieś które mam a które nie?
Najłatwiej jest robić to na bierząco

Jesli jednak chcesz zostawic sobie to na pozniej, to musisz wiedziec, że
do dwóch miejscówek nie da sie wrócić. Są to
"Welcome to Rapture" (początek gry) oraz
"Control Room (Ryan's Office)" (blizej konca gry). Nie ma możliwości sprawdzenia których nagrań Ci brakuje, ale
>>>TEN<<< poradnik pomoże Ci wszystko szczegółowo zweryfikować

Zawiera dokładny spis wszystkich Audio Diary + mapki + screeny.
Tak, jest trzecie. Podobno jedyną różnicą od "złego", to końcowy ton lektora. Nic więcej.
podobno ? mhmm przeszedlem gre 5 razy i nie pamietam zeby bylo 3 zakonczenia a problwalem roznych kombinacji , nawet alpejskich
marcin0903
12 10 2007, 16:38
A co ze Skilled Hacker? - w której sekcji byliście jak odblokowaliście tego Achivementa? Gdzieś można zobaczyć ile się przeprowadziło hacków?
elimiko
12 10 2007, 17:26
CYTAT(marcin0903 @ 12 10 2007, 17:38)

A co ze Skilled Hacker? - w której sekcji byliście jak odblokowaliście tego Achivementa? Gdzieś można zobaczyć ile się przeprowadziło hacków?
Skilled Hacker sam wpadnie Ci podczas zwyklego przechodzenia gry, bo zabawa w ukladanie rurek pojawia sie cholernie duzo razy. Ile sie hackow przeprowadzilo zobaczyc NIE MOŻNA

- mniej noobowskich pytan zadawaj.
Nie da się zobaczyć ile hacków się przeprowadziło ale gwarantuję że to tak szybko wpada...
marcin0903
12 10 2007, 20:16
Dobra

, ostatnie pytanie z dziedziny "Noob asking":
Na poziomie Hard o jak wiele jest trudniej niż na normal ;P? Aha i jest taka też opcja w czasie gry, by zmienić poziom trudności, no i czy moge zmienić pod koniec i wtedy mi wskoczy achievement za przejście na hard?

(hehhh poluję a calaka

)
nie da sie tak, za latwo by bylo
Witam,
Może to będzie nietypowe jesli chodzi o zawartość

ale zaczne od poczatku:
1. Byłem napalony na tą gierke z powodu gestego i czestego wychwialania jej pod niebiosa praktycznie przez kazdego
2. konfrontacja
- gierka calkiem przyjemna graficznie, kilimatycznia mozna powiedziec fabula wrecz rewelacyjna ale wlasnie ...... ALE !!!!!!!!!!!!!!!!
czy ktoś z was może przeżyc ten beznadziejny pomysł na respown ????????????????? Według mine to niszczy ten tytuł. Jestem w połowie i jakoś do tej pory sobie tłumaczyłem ze to gameplay moze byc slaby ale fabuła przeciez jest tak fajna i wciagająca ze jakoś dam rade przezyć ta NIESMIERTELNOSC GLOWNEGO BOCHATERA w świecie w ktorym przeciwnicy jego są jak najbardziej śmiertelni.Niestety dziś nie wytrzymałem i wymieniam tego crapa na cokolwiek innego bo jeśli gra ma opierać sie na takiej zasadzie to nie ma takiego klimatu ktorego by taki mechanizm nie zabił. Ogolnie jestem strasznie zawiedziony. Wiec jak dla mnie ocena tego boskiego tytułu to 0.0 ---> ciagłegłe odradzania się, nie mam ochoty kończyć przez to tego tytułu. Gorąco odradzam wszystkim graczą ktorzy nie lubią grać w gry na kodzie ->>>> "zmodyfikowana nieśmiertelność" WIELKI SHIT załuje każdego z 25000 groszy wydanych na ten tytuł

((((((((((((((((((.
CYTAT(otis @ 14 10 2007, 23:10)

Witam,

ale zaczne od poczatku:
1. Byłem napalony na tą gierke z powodu gestego i czestego wychwialania jej pod niebiosa praktycznie przez kazdego
2. konfrontacja
- gierka calkiem przyjemna graficznie, kilimatycznia mozna powiedziec fabula wrecz rewelacyjna ale wlasnie ...... ALE !!!!!!!!!!!!!!!!
czy ktoś z was może przeżyc ten beznadziejny pomysł na respown ????????????????? Według mine to niszczy ten tytuł. Jestem w połowie i jakoś do tej pory sobie tłumaczyłem ze to gameplay moze byc slaby ale fabuła przeciez jest tak fajna i wciagająca ze jakoś dam rade przezyć ta NIESMIERTELNOSC GLOWNEGO BOCHATERA w świecie w ktorym przeciwnicy jego są jak najbardziej śmiertelni.Niestety dziś nie wytrzymałem i wymieniam tego crapa na cokolwiek innego bo jeśli gra ma opierać sie na takiej zasadzie to nie ma takiego klimatu ktorego by taki mechanizm nie zabił. Ogolnie jestem strasznie zawiedziony. Wiec jak dla mnie ocena tego boskiego tytułu to 0.0 ---> ciagłegłe odradzania się, nie mam ochoty kończyć przez to tego tytułu. Gorąco odradzam wszystkim graczą ktorzy nie lubią grać w gry na kodzie ->>>> "zmodyfikowana nieśmiertelność" WIELKI SHIT załuje każdego z 25000 groszy wydanych na ten tytuł

((((((((((((((((((.
Musisz strasznie często ginąć skoro tak Cię to irytuje. Jedyny morał z Twojej historii jest taki, że nie umiesz grać.

Witam,

ale zaczne od poczatku:
2. konfrontacja

((((((((((((((((((.
Ty zartujesz ? czy mowisz powaznie ?
Dziobak_
14 10 2007, 22:41
Pozdro Szacun otis

. Wczytuj sobie grę, jesli aż tak Cie ten patent (IMO dobry) denerwuje
.:marioo:.
14 10 2007, 23:06
Ten patent jest własnie mega fajny. Autorzy stwierdzili że gracze nie kończą gier z powodów irytacji, gdy giniemy . Tym sposobem siadając do gry nie sposób się oderwać. Już dawno przy żadnej grze czas nie leciał mi tak szybko! Nawet nie drgnąłem a tu już minęło 10 godzin ! To jest właśnie synonim elektronicznej rozrywki, ta gra jest jak książka, lub dobry film włąsnie dzięki vita chamberom. A jeśli komuś nie odpowiada to niech przeniesie się na poligon wojskowy, tam jest realistycznie.
elimiko
15 10 2007, 00:12

Witam,

ale zaczne od poczatku:
2. konfrontacja

((((((((((((((((((.
Toś sobie problem poważny wynalazł

Tak jak mówi Dziobak, wczytuj sobie grę od ostatniego zapisanego save'u i przestan sie denerwowac. Ja tak robie od samego początku, chociażby po to aby napotkani Wielcy Tatusiowie byli dla mnie wyzwaniem, a nie zwyklym przeciwnikiem, którego moge zabić na kilku respawnach. W trakcie "normalnych" potyczek ze splicerami, turretami, itp. rzadko ginę, staram się grać ostrożnie i rozpracowywać przeciwników na mnóstwo dostępnych w grze sposobow
Mam pytanko czy aparat do photo reserch jest dostępny od początku czy zdobywa się go gdzieś dalej, podczas gry ??
Lord Tidek
17 10 2007, 11:15
CYTAT(Jakuza @ 17 10 2007, 10:49)

Mam pytanko czy aparat do photo reserch jest dostępny od początku czy zdobywa się go gdzieś dalej, podczas gry ??
Dostajesz go potem , bo potrzebny ci jest do questa
bountyhunter
17 10 2007, 14:21
CYTAT(elimiko @ 15 10 2007, 00:12)

Witam,

ale zaczne od poczatku:
[...] załuje każdego z 25000 groszy wydanych na ten tytuł

((((((((((((((((((.

Tak jak mówi Dziobak, wczytuj sobie grę od ostatniego zapisanego save'u i przestan sie denerwowac. Ja tak robie od samego początku, chociażby po to aby napotkani Wielcy Tatusiowie byli dla mnie wyzwaniem, a nie zwyklym przeciwnikiem, którego moge zabić na kilku respawnach. W trakcie "normalnych" potyczek ze splicerami, turretami, itp. rzadko ginę, staram się grać ostrożnie i rozpracowywać przeciwników na mnóstwo dostępnych w grze sposobow

ale on ma racje. gra ma stanowic wyzwanie, a mowienie rzeczy w stylu 'to wczytuj sobie ostatni save' jest smieszne. moze niech jeszcze gra jedna reka, zeby naprawic cos, co developerzy zwalili [poziom trudnosci]? takie ulatwienie psuje totalnie klimat, nie ma tego 'kurde nie moge zginac' uczucia. dla mnie bs to gra na 7, wlasnie m.in. za zalosny poziom trudnosci [ moge jeszcze wymienic wiele wad, dla mnie to najbardziej przereklamowana gra tego roku ]
CYTAT(bountyhunter @ 17 10 2007, 15:21)

CYTAT(elimiko @ 15 10 2007, 00:12)

Witam,

ale zaczne od poczatku:
[...] załuje każdego z 25000 groszy wydanych na ten tytuł

((((((((((((((((((.

ale on ma racje. gra ma stanowic wyzwanie, a mowienie rzeczy w stylu 'to wczytuj sobie ostatni save' jest smieszne. moze niech jeszcze gra jedna reka, zeby naprawic cos, co developerzy zwalili [poziom trudnosci]? takie ulatwienie psuje totalnie klimat, nie ma tego 'kurde nie moge zginac' uczucia. dla mnie bs to gra na 7, wlasnie m.in. za zalosny poziom trudnosci [ moge jeszcze wymienic wiele wad, dla mnie to najbardziej przereklamowana gra tego roku ]
Sznaujemy twoje zdanie, naszczescie miliony graczy i setki dzienikarzy sie z toba nie zgadzaja, wiec super ze sa przeciwnicy gry , no a teraz mozesz stanac kolo nic

kolo tych 2 ...
Piechol_Jr
17 10 2007, 16:41
"Sznaujemy twoje zdanie, naszczescie miliony graczy i setki dzienikarzy sie z toba nie zgadzaja, wiec super ze sa przeciwnicy gry , no a teraz mozesz stanac kolo nic kolo tych 2 ... "
Rozwaliło mnie to. Szacun
Jinxters
17 10 2007, 18:27
To ja będe czwarty

Mimo,że gra mnie zachwyciła po upływie około miesiąca odkąd skończyłem Biszkopta uważam ja jednak za dość przereklamowaną(grywalność w pewnym momencie siada i gra się na siłę...soryy mi się grało na siłę)...nie chciałem tego mówić wcześniej bo zbyt długo czekałem na ten tytuł i oszukiwałem sam siebie by jak najbardziej przyjemnie mi się grało(udało się w sumie)...teraz czekam na inne wyczekiwane tytuły i mam nadzieje,że zdeklasują bioshocka
Lord Tidek
18 10 2007, 22:20
Dobra mogę się pochwalić, skończyłem Bioshocka

Ale gra mnie nie zachwyciła tak jak wszystkich, nie na tyle by dawać jej dychę, bardziej solidne 9. Nie wiem jak was ale mnie giera zaczęła męczyć w pewnym momencie, naszczęście minęło to na chwile zanim staliśmy się "Panem bąbelkiem"

. Podobała mi się fabuła i klimat fajny, lecz czegos mi w niej zabrakło. No ale i tak przejdę ją jeszcze raz
2razyjot
21 10 2007, 13:23
Gram juz sporo katujac gierke, zbierajac fanty, strzelajac fotosy i generalnie staram sie jak moge zagladnac w kazdy kat. Grafika cudowna, fabula super, dobor giwer trafiony no i te moce w slotach co przypomina mi... Finala VII.
Nie moge powiedziec slowa zlego na ta gre, doskonaly produkt na najwyzszym poziomie i ten niesamowity feeling i szacun do wielkiego tatusia gdy majestatycznie kroczy szukajac malej siostry, uderza lapa w rure i z zawiedzonym basowym mruknieciem odwraca sie i zrezygnowany czlapie dalej szukajac dziewuszek...
Dzisiaj pokazalem gre zapalonemu programiscie programow mojemu kuzynowi - jak zobaczyl demko krecil nosem a gdy gra zaczyna sie i koles wyplywa na powierzchnie a w okol wszystko sie jara... Myslal ze to dalej demko! Zupelnie jak ja - juz wtedy zaliczylem szczekopad i to uczucie nie opuszcza mnie do teraz.
Salwador
21 10 2007, 16:23
Ogolnie gra wedlug mnie zasluguje na rowniez solidne 9..Gra ma super klimat,atmosfere oraz i grywalniosc..jedynie na co nazekalbym to brak otwartych duzych przestrzeni oraz za duzo hackingu;)
Ale i tak gra ejst swietna:)
2razyjot
21 10 2007, 18:28
CYTAT(Salwador @ 21 10 2007, 17:23)

Ogolnie gra wedlug mnie zasluguje na rowniez solidne 9..Gra ma super klimat,atmosfere oraz i grywalniosc..jedynie na co nazekalbym to brak otwartych duzych przestrzeni oraz za duzo hackingu;)
Ja jej 9+ z czystym sumieniem daje, przekozak a hakowanie to... Potpanic za czasow commodore 64, rewelka IMO!
wujakamil
21 10 2007, 19:52
Gra owszem może wydawać sie po jakimś czasie nudna ale chyba jak nic sie z niej nie rozumie tylko idzie do przodu wykanczajac kolejnych BD i Splicerów .
Sam gierkę przechodze juz drugi raz i nadal mam mnóstwo nowych pomysłów na walke i nadal nie moge nacieszyć sie fabuła niczym z dobrego filmu fabularnego . A co do poziomu trudnosci to dla mnie najlepszy jest normal mozna ze spokojem pobawić sie plazmidmi i otoczeniem
wolek92
21 10 2007, 19:55
Na koniec gry można wracac do wczesiej odwiedzanych miejsc ? Trzeba to zrobic przed zakonczeniem gry (przed ostatnim bossem?) czy można po ?
wolek, do 2 miejsc nie wrócisz, Welcome to Rapture i Ryan's Office
Dziobak_
21 10 2007, 21:27
CYTAT(wujakamil @ 21 10 2007, 20:52)

Gra owszem może wydawać sie po jakimś czasie nudna ale chyba jak nic sie z niej nie rozumie tylko idzie do przodu wykanczajac kolejnych BD i Splicerów .
Sam gierkę przechodze juz drugi raz i nadal mam mnóstwo nowych pomysłów na walke i nadal nie moge nacieszyć sie fabuła niczym z dobrego filmu fabularnego . A co do poziomu trudnosci to dla mnie najlepszy jest normal mozna ze spokojem pobawić sie plazmidmi i otoczeniem

Dokładnie- dwóch moich kumpli PCtowców wogóle prawie ne korzysta z plasmidów. Granatnik i do przodu! A ilość możliwości eksterminacji przeciwników zabija na miejscu!. Myślę jadnak, ze gra będzie ciekawsza podczas gry na Hardzie
Gooralesko
21 10 2007, 23:10
Zagrajcie sobie na Hardzie wtedy zobaczycie co to znaczy wkurzony Big Daddy

Eksterminować wrogów można na tak wiele sposobów, że jak już nabrałem wprawy i ogarnąłem ten cały bałagan (na poczatku tak się wydaje, że wszystko jest takie chaotyczne ale później punkt widzenia ulega zmianie) to spedzam na jednej lokacji około 1,5 godziny. Pytanie po co? Żeby zdobyć siana (Z wszechobecnych BD) oraz aby porobić zdjęcia splicerom potrzebne do odblokowania achievementów za "Fully researched...". Giera jest wielka - zabrała mi cała niedziele i nawet nie zdążyłem mrugnąć jak zrobił sie wieczór.
EDIT: Jedno pytanie - czy maszyn do upgrade'u broni jest tyle ile upgrade'ow? Jak na razie spotkałem tylko trzy maszyny i jestem w arcadii. Zastanawiam się czy nie przeoczyłem jednej.
elimiko
22 10 2007, 01:49
CYTAT(Gooralesko @ 22 10 2007, 00:10)

EDIT: Jedno pytanie - czy maszyn do upgrade'u broni jest tyle ile upgrade'ow? Jak na razie spotkałem tylko trzy maszyny i jestem w arcadii. Zastanawiam się czy nie przeoczyłem jednej.
Jesli jestes w Arcadii to natknales sie na 2 maszyny Power of the People, a nie 3. Swoją drogą zajrzyj
>tu<, bardzo pomocne
CYTAT(elimiko @ 22 10 2007, 02:49)

CYTAT(Gooralesko @ 22 10 2007, 00:10)

Jesli jestes w Arcadii to natknales sie na 2 maszyny Power of the People, a nie 3. Swoją drogą zajrzyj
>tu<, bardzo pomocne

Trzy, bo jedną pewnie jeszcze zaliczył w Nepture's Bounty
Gooralesko
22 10 2007, 12:43
Nie jestem juz w arcadi tylko w Farmer's Market. W poradniku zobaczyłem ze jest tych maszyn dwanascie czyli wszystko OK.
2razyjot
26 10 2007, 17:17
Cholera. ;/ Jest taki level gdzie sie zaczyna i sa te male dziewczynki i ich opiekunka, pozniej sie idzie i jest trzypietrowa kondygnacja. Wedlug hintu mam wejsc na 3 pietro by znalezc pamietnik paparazziego i zdobyc szyfr do windy ino nie moge tam wlezc bo schody sa zawalone, przeskoczyc nie idzie, szukalem alternatywnej drogi i stoje jak idiota od dwoch dni i nic nie moge wyczaic. Plansze obcykalem krok po kroku, cala mapa odkryta oprocz tego 3 pietra. Any1?
qwerty_91
26 10 2007, 17:30
A szukałeś na innych pietrach tego aparatu??? Z tego co pamiętam to wyżej niż są te zawalone schody się nie wchodziło.
2razyjot
26 10 2007, 17:33
CYTAT(qwerty_91 @ 26 10 2007, 18:30)

A szukałeś na innych pietrach tego aparatu??? Z tego co pamiętam to wyżej niż są te zawalone schody się nie wchodziło.
No przeszukalem wszystko ale nie moge znalezc tego paparazzi costam zeby zdobyc szyfr do windy, wrrrr. ;[
to ją zhakuj jak nie możesz ciała znaleźć
Chodzi o ten klucz do windy? Jest na najwyższym piętrze, przy barierce, na pudle. Taki pamiętnik świecący na złoto
il capitano
27 10 2007, 07:37
Też biegałem jak gupi a wystarczyło przejrzeć posiadane notatki w inwentarzu bo podczas momentu kiedy wziąłem pamiętnik, nie zwróciłem uwagi - że już mam ten szyfr. Zerknij, może już zajumałeś a nie wiesz.
2razyjot
27 10 2007, 10:44
CYTAT(KoBik @ 27 10 2007, 08:37)

Też biegałem jak gupi a wystarczyło przejrzeć posiadane notatki w inwentarzu bo podczas momentu kiedy wziąłem pamiętnik, nie zwróciłem uwagi - że już mam ten szyfr. Zerknij, może już zajumałeś a nie wiesz.
Dziekowka KoBik, alez glupote walnalem - trzeba bylo od razu przeszukac notki.
A gierka wymiata na calej linii...
przeszedlem drugi raz na iksa ;] no cos wspanialego. zadna inna fpp nie dostarczyla mi takich wrazen od czasu HL. GEnialne 10/10
marcin0903
27 10 2007, 16:01
Gdzie najłatwiej znaleźć Security Cameras ? W jakiej sekcji ? I czy jak się już rozwali kamerę to czy jest szansa zeby na jej miejscu pojawiła się następna?
Jeszcze sprawa z tonikami - skąd mam wiedzieć których mi brakuje, jak idę maszyny do zmieniania i tam patrze jakie mam , no i patrze na liste i zaznaczam po ktore muszę iść - tu pytanie, jak mam Speedy Hacker 3 to analogicznie mam Speedy Hacker 1 i 2 choć ich na liście nie ma czy jak to jest?
2razyjot
28 10 2007, 13:08
Pytanie do obeznanych - sa 2 rozne zakonczenia? Ja mam to jakie zwykle nastepuje po tym jak nie ratuje sie zadnej malej dziewuchy ino harveeeest!

CYTAT(marcin0903 @ 27 10 2007, 16:01)

Gdzie najłatwiej znaleźć Security Cameras ? W jakiej sekcji ? I czy jak się już rozwali kamerę to czy jest szansa zeby na jej miejscu pojawiła się następna?
Jeszcze sprawa z tonikami - skąd mam wiedzieć których mi brakuje, jak idę maszyny do zmieniania i tam patrze jakie mam , no i patrze na liste i zaznaczam po ktore muszę iść - tu pytanie, jak mam Speedy Hacker 3 to analogicznie mam Speedy Hacker 1 i 2 choć ich na liście nie ma czy jak to jest?
Piles cos ze tak piszesz? Oo'
1. Security Cameras to... Security Cameras. Jak slyszysz ze cos trzeszczy i widzisz czerwony reflektor to wiadomo, ze jest, zamroz i shackuj - prosta sprawa.
2. Na miejscu zniszczonej kamery nie pojawi sie nastepna, co innego z oponentami - ci lubia wracac na miejsce zabitych gdy wyjdzie sie z danej lokacji.
3. Brakuje ci tych... Ktorych nie masz, prosciej sie nie da. Jak masz np. sh2 to kupujesz 3 i ona ci sie automatycznie zamienia, jak kupujesz cos nowego wrzucasz do wolnego slotu (je tez kupujesz w maszynce za adama) za pomoca gene bank.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.