Są 2 zakończenia. Ja polowałem na archivementa za 100 punktów za ratowanie każdej Little Sister no i dostałem
Zakończenie jest takie, że te dziewczynki są w helikopterze i lektor mówi "You saved them." A jakie jest jak sie je zabija?
2razyjot
28 10 2007, 13:49
CYTAT(BartX @ 28 10 2007, 13:24)

Są 2 zakończenia. Ja polowałem na archivementa za 100 punktów za ratowanie każdej Little Sister no i dostałem
Zakończenie jest takie, że te dziewczynki są w helikopterze i lektor mówi "You saved them." A jakie jest jak sie je zabija?

Koles wyskakuje z pod wody i wyrzyna ekipe ratunkowa
CYTAT(2razyjot @ 28 10 2007, 13:49)

CYTAT(BartX @ 28 10 2007, 13:24)

Koles wyskakuje z pod wody i wyrzyna ekipe ratunkowa nie koles a "splajserzy" i nie ekipe ratunkowa a zaloge lodzi podwodnej z glowicami atomowymi(zimna wojna)
Raiven2
28 10 2007, 21:28
Mam pytanie czy to normalne ze pomiedzy poziomem Fort Frolic a Hephaus(czy coś takiego) jest taka różnica poziomu trudności??A co do zakończeń to jak ktoś niektóre ratuje a niektóre zabija??
marcin0903
28 10 2007, 21:34
Mam problem z tym:
Dealt with every Little Sister
Either Harvest or Rescue every Little Sister in the game.
40 Punktów
Uratuj lub zabij każdą dostępną w grze Little Sister. Sprawdzaj (na ekranie pauzy) ile jest ich w danym levelu do znalezienia i upewnij się przed przejściem do kolejnej sekcji, że miałeś do czynienia ze wszystkimi. Możesz oczywiście później pojeździć batyskafem po sekcjach Rapture i nadrobić ewentualne zaległości, ale lepiej wykonywać wszystko od razu i nie zostawiać na koniec.
Uratowałem wszystkie Little Sisters we wszystkich sekcjach (na 100 % wszystkie, bo sprawdzałem jeszcze) , a nie zaliczyło mi tego Achievementa.
Czy może być to wina tego , że pod koniec jak prowadziłem dziewczynkę jako Big Daddy dałem ją zabić splicerą ?
watpie, bo mi tez mlodą zabili w tym miejscu kilka razy, a jednak acziwmenta za uratowanie wszystkich dostalem ;]
elimiko
29 10 2007, 16:39
CYTAT(marcin0903 @ 28 10 2007, 21:34)

Mam problem z tym:
Dealt with every Little Sister
Either Harvest or Rescue every Little Sister in the game.
40 Punktów
Uratuj lub zabij każdą dostępną w grze Little Sister. Sprawdzaj (na ekranie pauzy) ile jest ich w danym levelu do znalezienia i upewnij się przed przejściem do kolejnej sekcji, że miałeś do czynienia ze wszystkimi. Możesz oczywiście później pojeździć batyskafem po sekcjach Rapture i nadrobić ewentualne zaległości, ale lepiej wykonywać wszystko od razu i nie zostawiać na koniec.
Uratowałem wszystkie Little Sisters we wszystkich sekcjach (na 100 % wszystkie, bo sprawdzałem jeszcze) , a nie zaliczyło mi tego Achievementa.
Czy może być to wina tego , że pod koniec jak prowadziłem dziewczynkę jako Big Daddy dałem ją zabić splicerą ?
Jestem w trakcie przechodzenia gry, nie dotarłem wiec jeszcze do konca, ale bardzo mozliwe jest to co piszesz.
Masz save'a z miejsca w którym dziewczynka nie była jeszcze zabita przez spilicera?? Jesli tak to spróbuj przejsc ten moment uchraniając ją od smierci i wtedy sie okaze czy achievement wskoczy. Sprawdzic nie zaszkodzi
marcin0903
29 10 2007, 16:52
Już wiem czemu, poprostu pominąłem jedną dziewczynkę.
Został mi ostatni tonik! No i mam problem jestem przebrany za big daddyego no i próbuje znaleźć te boty, żeby je pofotografować. Znalazłem chyba jednyną kamerę w Rapture która mi została XD no i próbuje żeby włączył sie alarm ale sie nie wlacza co jest

? Można jakoś inaczej spowodować by boty przyleciały??
qwerty_91
29 10 2007, 17:01
Masz ten plasmid co uruchamia kamery rzucasz go na przeciwnika i przy kamerze i włącza sie alarm i gotowe
marcin0903
29 10 2007, 18:21
Kolejny problem -

Skąd mogę wziąć Eve Link i Extra Nutrition ? Nie chodzi mi o Gathers Garden bo mam tylko 5 ADAMS a sztuka kosztuje 20 ADAMS :\
elimiko
29 10 2007, 20:34
CYTAT(marcin0903 @ 29 10 2007, 18:21)

Kolejny problem -

Skąd mogę wziąć Eve Link i Extra Nutrition ? Nie chodzi mi o Gathers Garden bo mam tylko 5 ADAMS a sztuka kosztuje 20 ADAMS :\
Akurat toniki Eve Link 1 oraz Extra Nutrition 1 są dostępne TYLKO w Gatherer'a Garden, więc jeśli nie oszczędziłeś ADAM'a to już ich nie zdobędziesz
wolek92
30 10 2007, 13:50
Ja mam pytanie co do achivmentu
Tonic Collector
Collect or Invent 53 Tonics in the Physical, Engineering and Combat tracks.
Trzeba zebrać tylko toniki nie plasmoidy ... wiem, że jest tam napisane 'tonics' , ale wole się upewnić.
Pozdr...
Sokolov
30 10 2007, 14:48
Tylko toniki
Raiven2
30 10 2007, 15:01
Mam pytanie czy to normalne ze pomiedzy poziomem Fort Frolic a Hephaus(czy coś takiego) jest taka różnica poziomu trudności??A co do zakończeń to jak ktoś niektóre ratuje a niektóre zabija??
marcin0903
30 10 2007, 20:00
hm różnica? - może bardziej wymagający są przeciwnicy i nie możesz się od nich opędzić dlatego może się wydawać że jest trudny, a na jakim poziomie trudności grasz?
Raiven2
31 10 2007, 16:01
Normal...I zauważyłem że zabicie zwykłe Link(cośtam) z granatnika jest bardzo trudne...
wolek92
31 10 2007, 19:20
Aktualnie staram się zrobić achivmenta za wszystkie toniki i moje pytanie:
Tonik: Safecracker - pierwsza nagroda za ratowanie Little Sisters
Prolific Inventor - ostatnia nagroda za ratowanie Little Sisters
Więc uratowałem 1-wszą LS, a podobno gdy ratuje się LS zostawia ona miska przy ogrodach obwitości (garden coś tam), a więc uratowałem LS, a miśka nie zostawiła. WHY ? Jak wy zdobyliście te toniki
qwerty_91
31 10 2007, 19:29
Ale uratowałeś wszystkie czy tylko te dwie??? bo z tego co pamiętam to misiek był przy co którejś (chyba co 4) uratowanej.
wolek92
31 10 2007, 20:40
Znaczy jestem w pierwszej misji po Welcome in Rapture ... i uratowałem 2 siostry, Diabeu mi dał odpowiedź, że co 3, więc zobacze

))
A jak jest z achivem Avid Inventor trzba wynaleźć 100 rzeczy, ale to jest np 6 sztuk nabojów = 6 rzeczy czy 6 sztk. nabojów = 1 rzecz.
Martwie się, ze tego nie zrobie bo przy pierwszym podejsciu gry nie wynalazlem tylu rzeczy, a szukalem duzo. Może jest jakiś Bug umożliwiający łatwiejsze zrobienie tego osiagniecia ?? Jak wy to zrobiliscie ??
Prosze o HELP.
Z gory dzieki
jak robisz pakiet ammo do pistoletu to jest to jedna rzecz - nie 6 bo tyle jest naboi
Mam pytanie czy achi za uratowanie LS, upgrade broni i tp. można zrobić grając na easy. Bo teraz robie achi za przejście na hardzie i potem niechce mi się drugi raz męczyć.
Można. Sam je na easy robiłem.
komar737
4 11 2007, 15:01
Zapodaj mi ktos tytuly utworow z soundtracka, would you kindly?
Nie osłabiaj

Od czego sa google

01. Bioshock Main Theme (The Ocean on His Shoulders)
02. Welcome to Rapture
03. Dr. Steinman
04. The Docks
05. The Dash
06. Step Into My Gardens
07. Dancers on a String
08. Cohens Masterpiece
09. The Engine City
10. Empty Houses
11. This Is Where They Sleep
12. All Spliced Up
^^phantom
4 11 2007, 21:26
Panowie mam takie pytanie w sprawie kupna BioShock'a. Mam do wyboru albo normalna wersja nowka lub uzywana kolekcjonerska (to metalowe pudelko). Co lepiej wziasc? Sa jakies fajne dodatki w metal box'ie ;]? pzdr
Nie ma żadnych dodatków
McDriv3r
4 11 2007, 22:21
A ja mam takie pytanko.Jestem w arcadi i zrobilem fotke Bid Daddiemu (rosie) i achiva mi nie zaliczylo.Dostalem a za zdjecie.Cos zle robie?xD
CYTAT(McDriv3r @ 4 11 2007, 22:21)

A ja mam takie pytanko.Jestem w arcadi i zrobilem fotke Bid Daddiemu (rosie) i achiva mi nie zaliczylo.Dostalem a za zdjecie.Cos zle robie?xD
Musisz zapełnić pasek researchowy dla Rosie z tego co pamiętam 4 razy żeby załapać achieva, tak samo z resztą przeciwników, nie wystarczy jedno zdjęcie.
Zgadza się trzeba się z tym trochę na pocić , nudne i żmudne to na maxa i nie co psuje rozgrywkę , no ale jak chcesz mieć arch...trzeba się poświęcić :)
CYTAT(Soul @ 4 11 2007, 22:36)

Zgadza się trzeba się z tym trochę na pocić , nudne i żmudne to na maxa i nie co psuje rozgrywkę , no ale jak chcesz mieć arch...trzeba się poświęcić

No właśnie wybija to trochę z rytmu walki, ale przydane jest nie tylko z uwagi na achievy - na hardzie przydają się bonusy do obrażeń do wszystkich rodzajów przeciwników, szczególnie na późniejszych poziomach.
automatyczne hackowanie też jest niczego sobie
Ale maszynek do auto hackowania jest jak na lekarstwo
Lord Tidek
5 11 2007, 19:42
CYTAT(BartX @ 5 11 2007, 21:26)

No nie żartuj, ja sobie je sam robiłem i ciągle miałem ich nadmiar
No ukończyłem i... jestem nie zadowolony ;/. Cały czas ratowałem siostrzyczki i zakończenie maksymalnie mnie rozczarowało nie spodziewałem się takiej sielanki i dobroci po tym co ujrzałem przechodząc tą grę. Szczerze mówiąc oczekiwałem czegoś zupełnie innego. . Bioshock ma 2 czy więcej zakończeń?
marcin0903
5 11 2007, 20:07
hmm no ma negatywne, pozytywne, no i coś słyszałem o neutralnym, ale nie wiem czy to była ściema czy prawda

.
CYTAT(BartX @ 5 11 2007, 19:26)

mi chodziło o bonus z badań, wymaksujesz wszelkie maszynki i potem tylko bzzzzt prądem i już mamy maszynkę pod kontrolą
a autohack tools to na bieżąco sobie sam składam
Mam taki problem- widzę Big Daddyego lecz nie widzę little sister. Czy to jakiś bug?
CYTAT(dureń @ 5 11 2007, 21:57)

Mam taki problem- widzę Big Daddyego lecz nie widzę little sister. Czy to jakiś bug?
ty na serio?
żaden bug, nawet jak załatwisz wszystkie LS na danej lokacji to Tatuśki dalej będą krążyć
Master JIN
5 11 2007, 22:23
czasami little sister siedzi w tej rurze i bigdaddy ja wyciaga.
Hmmm... mam pytanie co do przetwarzania rzeczy, w U-Invent zrobiłem sobie już jeden tonik, ale zostały mi jeszcze dwa. Niestety, brakuje mi składniku Enzyme Sample. Gdzie można najłatwiej taki znaleźć ??
Pozdr.
CYTAT(wolek92 @ 6 11 2007, 14:38)

Hmmm... mam pytanie co do przetwarzania rzeczy, w U-Invent zrobiłem sobie już jeden tonik, ale zostały mi jeszcze dwa. Niestety, brakuje mi składniku Enzyme Sample. Gdzie można najłatwiej taki znaleźć ??
Pozdr.
Ja dosyć dużo tego i reszty rzeczy do stworzenia dwoch toników z U-Invent znalazłem w Fort Frolic.
Kurde ... właśnie przeszedłem Fort gdzie to jeszcze można znaleźć ???
CYTAT(wolek92 @ 6 11 2007, 18:47)

Kurde ... właśnie przeszedłem Fort gdzie to jeszcze można znaleźć ???
Przecież możesz się wrócić.
McDriv3r
7 11 2007, 15:41
Jestem w miejscu gdzie jest pelno ul z pszczolami.Nie mam pojecia co mam zrobic.Jestem nie dlugo po lewelu arcadia(co ciekawe achiv mi nie wskoczyl ze doszedlem tam
CYTAT(McDriv3r @ 7 11 2007, 15:41)

Jestem w miejscu gdzie jest pelno ul z pszczolami.Nie mam pojecia co mam zrobic.Jestem nie dlugo po lewelu arcadia(co ciekawe achiv mi nie wskoczyl ze doszedlem tam

Przestawiasz wajhe (lewą lub prawą) - są tuż przy wejsciu, wpuszczając w ten sposob gaz do pomieszczenia. Pszczoły uciekają do uli, a Ty wkraczasz i wnikliwie zaczynasz przeszukiwac wszystkie zakamarki. Gdy owady znow wylecą wracasz i ponownie pociagasz za ktorąś z wajh. Powtarzasz sekwencje dopóki nie zbierzesz wszystkich przedmiotów wyznaczonych w zadaniu (o ile pamietam jest ich chyba 7). Aha, w trakcie tej zabawy ciagle bedziesz nękany przez splicery, wiec na bierząco je likwiduj

Nie pyknął Ci achiev
Restored the Forest - The player has restored the forests of Arcadia
Bartezoo
7 11 2007, 17:35
Musisz nacisnąć przycisk, który rozprasza osy i szybko musisz przeszukać ule.Uważaj na przeciwników!
McDriv3r
7 11 2007, 17:37
Sprobuje ale nie dzis.Nie lyknol mi.Zdziwilem sie troche ale w sumie graja sie dla przyjemnosci a nie dla punkcikow ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.