Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Platformery w które grasz
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik platformówek
Stron: 1, 2
jurget
no, kameo poszło już w odstawkę, teraz zaopatrzyłem się w:

Castlevania: Dawn of Sorrow (NDS) - 56% ukończone
Castlevania: Aria of Sorrow (GBA) - 0%
Castlevania: Harmony of Dissonance (GBA) - 0%

zapowiada się trochę miłych chwil w wannie biggrin.gif
WESKER-DL
Odświeżam sobie Sonic Heroes smile.gif
Figaro
A ja męcze terazRatchet And Clank 2. Zacna gra...
C1REX
Niedawno Kameo, a teraz castlevanie na DSa ( o ile to platformer).
Paulek L
Ja zawsze mam czas na szpila w Crasha 3(czasówki), żeby nie wypaść z formy:)
_One_
Hmmm, ze wszystkich gier jakie posiadam, to aktualnie na PS2 mecze Metal Slug X z PSX'a, ale poluję na Metal Slug Anthology na PS2
MasterShake
wszystkie castlevanie na gba i earthworm jim 2 na psone
_One_
I znowu przesiadka, tym razem męcze długo poszukiwanego przeze mnie Metal Slug Anthology cool.gif
Pezmo
obecnie rachtet i clank size matter's potem w kolecje jest metal slug anthology i daxter (dopiero sie sciaga).....
na razie tyle z platfomowek na psp
Plugawy
w ratchet & clank 3, choć to nie jest pełnoprawna platformówka ^
Ulung
CYTAT(Pezmo @ 22 07 2007, 13:42) *
obecnie rachtet i clank size matter's potem w kolecje jest metal slug anthology i daxter (dopiero sie sciaga).....
na razie tyle z platfomowek na psp

nie zgadzam się z tym.
Platformersy przeszły taką przemiane przez te czasy, że jutro trudno powiedzieć co jest prawdziwym platformerem.
dx36
Ratchet & Clank 3 i Crash Bandicoot 3: Warped gra wspomnień smile.gif
ChOomik
Crash tag team racing na xboxie ;]
Figaro
Ratcheeet jedynka smile.gif
ashka
Obecnie: Densetsu no Stafy 2 na NDS.
W teorii nadal gram też w Tak and the Power of Juju, ale tylko w teorii. Ma przerwę.
C1REX
Kupiłem GameCuba i zamierzam zaliczyć Mariana. :*
BartX
Crash Bandicoot tongue.gif
_One_
Na PSP:
Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Ratchet & Clank: Size Matters

Na PS2:
Jak 3
Yahoosh
Kameo na X360 mimo ze kosztuje okolo 14 zł - nówka - okazała się jedną z najlepszych platformerów w jaki udało mi się pykać - grafika, muzyka, miodność, secret'sy, dialogi, nawet fabuła - wszystko na najwyższym poziomie, bardzo polecam.
kotlet_schabowy
Pod choinkę dostałem Jak and Daxter, więc teraz pykam właśnie w tę gierkę. Większą opinię napiszę po jej skończeniu, w temacie konkretnie jej dotyczącym, teraz jedynie powiem tak : graficznie w sumie spodziewałem się czegoś lepszego (wiem, że to 2001 rok), może powinienem poustawiać coś w TV, ale strasznie jaskrawe kolory są, kiedy w grze jest dzień, to zielony aż razi po oczach. Oprócz tego mocny aliasing. Po drugie, brak napisów do chooja Wacława ! Jak ja tego nie znoszę. Znam angielski dobrze, właściwie wszystko, co przeczytam, rozumiem, ale ze słuchu naprawdę ciężko jest tak płynnie kapować. Wiadomo, że wiem, o co chodzi, ale jakieś niuanse mi odpadają, no i muszę czasie dialogów podgłaśniać TV. Poza tymi, jakby nie było, szczegółami, gra niezła, nie wybitna, tak na "8", przynajmniej narazie (jestem tuż przed przekazaniem 20 Power Cellów na rzecz tego pojazdu antygrawitacyjnego), gra się przyjemnie, ale świadomość, jak szybko to leci, trochę tej przyjemności odbiera (grałem dopiero dwa razy, na oko po godzince, a już mam 20 %, przy czym raczej szukam po planszach wszystkiego co się da). Tak czy inaczej, jest ok, myślę, że jeszcze się rozkręci, a masterowanie gry przyniesie dodatkową frajdę.
kat_robert
CYTAT(kotlet_schabowy @ 28 12 2007, 01:43) *
Pod choinkę dostałem Jak and Daxter, więc teraz pykam właśnie w tę gierkę. Większą opinię napiszę po jej skończeniu, w temacie konkretnie jej dotyczącym, teraz jedynie powiem tak : graficznie w sumie spodziewałem się czegoś lepszego (wiem, że to 2001 rok), może powinienem poustawiać coś w TV, ale strasznie jaskrawe kolory są, kiedy w grze jest dzień, to zielony aż razi po oczach. Oprócz tego mocny aliasing. Po drugie, brak napisów do chooja Wacława ! Jak ja tego nie znoszę. Znam angielski dobrze, właściwie wszystko, co przeczytam, rozumiem, ale ze słuchu naprawdę ciężko jest tak płynnie kapować. Wiadomo, że wiem, o co chodzi, ale jakieś niuanse mi odpadają, no i muszę czasie dialogów podgłaśniać TV. Poza tymi, jakby nie było, szczegółami, gra niezła, nie wybitna, tak na "8", przynajmniej narazie (jestem tuż przed przekazaniem 20 Power Cellów na rzecz tego pojazdu antygrawitacyjnego), gra się przyjemnie, ale świadomość, jak szybko to leci, trochę tej przyjemności odbiera (grałem dopiero dwa razy, na oko po godzince, a już mam 20 %, przy czym raczej szukam po planszach wszystkiego co się da). Tak czy inaczej, jest ok, myślę, że jeszcze się rozkręci, a masterowanie gry przyniesie dodatkową frajdę.

tez niedawno kupilem, jestem troche dalej niz Ty i o ile z ta grafika i kolorami zgodzic sie nie moge tak pod tym:
brak napisów do chooja Wacława ! Jak ja tego nie znoszę. Znam angielski dobrze, właściwie wszystko, co przeczytam, rozumiem, ale ze słuchu naprawdę ciężko jest tak płynnie kapować. Wiadomo, że wiem, o co chodzi, ale jakieś niuanse mi odpadają, no i muszę czasie dialogów podgłaśniać TV. Poza tymi, jakby nie było, szczegółami, gra niezła, nie wybitna, tak na "8"
sie podpisac musze ratchet byl duzo lepszy, przeszedlem go 2 razy pod rzad bez przerwy na inne gry a jaka mimo, ze nawet raz nie zaliczylem to sobie przerwe zrobilem i w co innego pogrywam
nie zmienia to jednak faktu, ze zapewne pozostale czesci kupie
des3
witam
Ostatnio pykam w Ratchet & Clank tools of destructions na PS3. Jak dla mnie wypas. Serie znam z ps2 na której grałem w cześć 1 i 2.

Pozdro

aha na psp męcze Daxtera
Primo
aktualnie Ratchet & Clank 2 , wciągające nie powiem. Napaliłem sie na opcję z przekazaniem broni z poprzedniej części, bo specjalnie zachowałem save a tu zonk bo nie dość ze odblokowują się ale w jakiejś tam dalszej misji z kolei to do tego jest ich tylko parę i nie są upgradeowane. Reszta pozytyw, gafa, muza ok. Etapy latane też. Wydaje mi się ze jest nieco gorsza fabuła, ale gry jeszcze nie skończyłem więc może sie coś rozkręci. Już wiem ze R&C 3 będzie niedługo grany
HunterX
CYTAT(kotlet_schabowy @ 28 12 2007, 02:43) *

Dla mnie pierwsza część Jaka wygląda po prostu wspaniale! Niesamowite widoczki, właśnie te dające w oczy kolorki, pory dnia itd. Pod tym względem gra jest zaje,bista. Niestety, nie jest to zbyt długa platformówka, a zebranie wszystkiego nie zajmuje zbyt wiele czasu. Pod tym względem Crash był znacznie lepszy, a szkoda.

Aktualnie po raz drugi przechodzę grę roku 2007 - Super Mario Galaxy. laugh.gif Po zdobyciu 120 gwiazdek można grać Luigim, i zabawa zaczyna się od nowa, tylko tyle, że minimalnie trudniej się go kontroluje, bo jak puścimy kierunek to on się ślizga. Aktualnie mam 89 gwiazdek i dzisiaj zamierzam zdobyć z 15 kolejnych, bo gra wciąga jak cholera! ;D
MoniqaPS2PSP
ratchet SM na psp, ratchet na ps3 i ratchet 1 na ps2 smile.gif Uwielbiam całą serię!
Psychonaut
QUOTE(7ahoosh @ 23 12 2007, 12:02) *
Kameo na X360 mimo ze kosztuje okolo 14 zł - nówka - okazała się jedną z najlepszych platformerów w jaki udało mi się pykać - grafika, muzyka, miodność, secret'sy, dialogi, nawet fabuła - wszystko na najwyższym poziomie, bardzo polecam.

To fakt. Zdecydowanie Kameo jest dobre. Jest bardzo dobre. Nie zebralo najwiekszych ocen za pewne za to tylko, ze bylo launch title, a szkoda. Bo to naprawde bardzo bardzo bardzo dobra gra! Zreszta platformerow na aktualne generacje jest tak malo, ze trzeba chwytac co sie da, a Kameo po prostu daje rade i to grubo.
firana140
trzecia część crasha ;D

narazie 70%
_One_
Na emulatorze NES'a - Felix the Cat

Na PSP - Capcom Classic Collection Remixed (jest tam dużo klasycznych platformówek, np. Bionic Comando)
Yamat0
Pandemonium na szaraczku, Crash 4 na PS2. Najwięcej jednak gram na "tostownicy" NESie w Super Mariusza, Adventure Island, Adventure Island 2 itp. Nie ma to jak stary dobry Pegasus(no, raczej NES, ale są te same gry).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.