z innej beczki: HL2 to potęga, tylko jedna rzecz mnie denerwuje - czy do cholery Gordon jest niemową ? To za przeproszeniem debilizm, kiedy ludzie do niego gadają, a ten "ni be, ni me, ani kukuryku" :-) Czemu tak jest ?
z innej beczki: HL2 to potęga, tylko jedna rzecz mnie denerwuje - czy do cholery Gordon jest niemową ? To za przeproszeniem debilizm, kiedy ludzie do niego gadają, a ten "ni be, ni me, ani kukuryku" :-) Czemu tak jest ?
to ja mam chyba jakies zwidy bo wydawało mi sie ze czasem cos gada(w laboratorium przed wypadkiem z tą maszyną nawiazuję jako taki dialog z tym profesorem)
chyba że to nie on był(no ale ten koles co byl przebrany za żołnierza mial inny głos)
W jedynce też nie miał głosu. Myślę że jest to element integracji z bohaterem - nie myślisz "Gordon to on" tylko "Gordon to ja". Ten brak głosu, widok FPP, i fakt, że nigdy samego siebie w grze nie widzisz (nawet w cutscenkach) tworzy właśnie taki efekt.
Ten brak głosu, widok FPP, i fakt, że nigdy samego siebie w grze nie widzisz (nawet w cutscenkach) tworzy właśnie taki efekt.
Nosz kurde, ja dam głowe ze on sie odzywa w laboratorium

A co do tego że nie widać nas w grze, to jest zwyczajne lenistwo programsitów z vavlve, jak trzymammy bronie widzimy ręce(czasami) jak czyms jedziemy juz nie. pfff..(a jak poaptrzymyw dół, nic pustka)
Normalnie uch z materializującymi się czasem rękami(może to przez ten teleport?

)
Miałem na myśli to, że nigdy nie widzimy siebie "z boku", kamera jest przez całą grę FPP
aha

btw. znalazłem moda portal do HL2
http://halflife2.filefront.com/file/HalfLi...l_MiniMod;68277próbował ktoś? działa? no i niech ktos powie jak to zainstalować bo ja nie wiem
No i mam nastepny problem mam. kompletnie chory, na początku levelu Black Mesa East, ma odkarzaniu ta babka coś zaczyna nawija, przywołuje winde i.. zonk!
Wchodzę do windy, wychodzę, wciskam guziki, próbuje stanąć koło babki, cofam się i nic, nie ma dalszej drogi a winda nie chcę ruszyć.
Co jest

Już kilak razy próbowałem ten level od nowa i nic..
QUOTE(Mikes @ 3 09 2006, 10:55)

No i mam nastepny problem mam. kompletnie chory, na początku levelu Black Mesa East, ma odkarzaniu ta babka coś zaczyna nawija, przywołuje winde i.. zonk!
Wchodzę do windy, wychodzę, wciskam guziki, próbuje stanąć koło babki, cofam się i nic, nie ma dalszej drogi a winda nie chcę ruszyć.
Co jest

Miałem to samo. Zasejwuj na chwile przed tą sceną i próbuj do skutku. Mi sie ruszyła akcja dalej za 3 razem. Taki zonk
Dobra już dałem radę, podesłałem save kumplowi(hi ako!

) U neigo posżło bez problemu.
Teraz jestem w Ravenholm, krzyki zombie rula, jeden z nich mam jako dzwonek do smsa(lol) wszyystkie dźwięki w HL2 są w wav, więc soundratch, krzyki zombie i wypowiedzi można sobie doowlnie przeglądać.
QUOTE(stona @ 4 09 2006, 18:10)

QUOTE(Mikes @ 3 09 2006, 10:55)

Co jest

Miałem to samo. Zasejwuj na chwile przed tą sceną i próbuj do skutku. Mi sie ruszyła akcja dalej za 3 razem. Taki zonk

Z tego co wiem taki blad wystepuje w wersji mniej oryginalnej, zrodlo torrent. Tam jest info na temat tego bugu.
QUOTE(Yacek @ 5 09 2006, 08:19)

Z tego co wiem taki blad wystepuje w wersji mniej oryginalnej, zrodlo torrent. Tam jest info na temat tego bugu.
Coś sugerujesz ?
Nie, ja tez mam wersje mniej oryginalna i tez mialem ten bug i trzeba sciagnac "mniej oryginalnego" patcha a dokladnie update releasu tego HL2 w ktorym to jest chyba zreperowane.
Lord Tidek
5 09 2006, 16:33
Oj wy wstrętne piraty, nu nu nu

ciągnąc gry z sieci

Wiem że takie doninki

irytują (a co do piratów: gra z torenta to nie pirat

, a co prezent na gwiazdke ??)
A kto powiedzial, ze piraty ? Daruj sobie takie teksty i niech Cie to nie interesuje co kto robi. Tylko irytuja takie docinki.
Yacuś wiesz skąd wziąć tego upadate'a?
Widzialem ten release na demonoid.com, hl2 1.8GB bodajze plus jakies nie wiem, 200MB aktualka do releasu
hełp! jestem zaraz po Ravenholm(nareszcie!) w jak aj to nazweałem alecje snajperów. Pierwszy bez kłopyu ale drugi to masakra. Chowam się za wagonem z drewnem, on ten wagon prawie że niszczy i jak tylko się wycyhylam to ciach i po mnie

Jak to zrobić?
Lord Tidek
8 09 2006, 19:37
Pamiętam że tam trzeba było przejśc pod wagonem, ale nie wiem czy to juz ten
Tak, przechodzisz pod wagonem, a potem to już tylko rzut granatem w okienko
Dodam że trzeba być szybkim, siedzieć można pod wagonem, za pudełkami lepiej stanąć tylko na chwilę oddechu
Zawsze tez mozna wziasc czerwony wozek gravity gunem i uzyc go jako 'szilda' (dziala przy kucaniu).
stary news ale go tu nie było:
W dniu ogłoszenia przesunięcia premiery Half-Life 2: Episode Two, wysłałem do Valve maila z zapytaniem, co jest główną przyczyną opóźnienia. Nie oczekiwałem żadnej bezpośredniej odpowiedzi, a raczej jakiegoś publicznego oświadczenia - myliłem się jednak! Dosłownie kilka minut temu otrzymałem odpowiedź od Douga Lombardiego, głównego marketingowca "Zaworu".
Doug Lombardi: Pracujemy nad nowymi shaderami. Jeżeli powiedzieliśmy, że gra będzie wyglądała lepiej niż Crysis, to tak będzie, zaufaj mi. Kiedy zobaczysz nowe, przygotowane przez nas zwiastuny, wszystko zrozumiesz.
O___o Czcze przechwałki czy naprawdę EP2 będzie ładniejszy od crysisa?
QUOTE(Mikes @ 12 12 2006, 16:33)

stary news ale go tu nie było:
W dniu ogłoszenia przesunięcia premiery Half-Life 2: Episode Two, wysłałem do Valve maila z zapytaniem, co jest główną przyczyną opóźnienia. Nie oczekiwałem żadnej bezpośredniej odpowiedzi, a raczej jakiegoś publicznego oświadczenia - myliłem się jednak! Dosłownie kilka minut temu otrzymałem odpowiedź od Douga Lombardiego, głównego marketingowca "Zaworu".
Doug Lombardi: Pracujemy nad nowymi shaderami. Jeżeli powiedzieliśmy, że gra będzie wyglądała lepiej niż Crysis, to tak będzie, zaufaj mi. Kiedy zobaczysz nowe, przygotowane przez nas zwiastuny, wszystko zrozumiesz.
O___o Czcze przechwałki czy naprawdę EP2 będzie ładniejszy od crysisa?
Jesli bedzie ladniejszy od Crysisa to robie oltarzyk, poloze na nim plyte z Episode Two i zaczne sie modlic do ekipy z Valve

Dawac juz ta gre bo sie doczekac nie moge, niewazne czy bedzie wygladala jak HL2 czy jak Crysis
Znowu przesunęli premierę, eech(zapomniałem dokładną datę, jutro sprawdzę i zedytuję)
Ale lepiej dla mnie, mam do zaliczenia jeszcze HL2 i dodatek

po długiej przerwie wróciłem do HL2, właśnie zdobyłem kulkę z feromonami, niesamowicie rajcowny patent, nie ma to jak nasłać 5 antlionów na biednego combine'a

Przy okazji na gwiazdkę zamówiłem orginał z CS: source, trybem sieciowym i orginalnym HL1 za 90 zeta, IMO świetna cena, no i w końcu pobawie się modami(które na moim piracie są niemozliwe do włączenia)
a jeśli jesteśmy przy modach, wie ktoś skąd można wziąc Garrysmoda w wersji 10? wersja 10 jest płatna a jak obczaiłem filmiki to dosłownie opadła mi szczena, source to chyba najlepszy silnik który powstał do tej pory
Hl2 padł, naprawde kozacka gra, nie rozumiem czepiania się go o właściwie wszystko(za mało strzelania, rotfl)
Zakończenie jest naprawdę... dziwne O_o ale naprawdę motywuje zeby kupić EP1(i chyba to zrobię

)
Mikes nie kupuj EP1, rozczarujesz się, uwierz mi. Chyba, że chcesz mieć ciągłość z EP2, ale tak naprawdę, to nic takiego się nie dowiadujemy z EP1. Ja sam stwierdziłem, że przed kupnem sprawdzę pirata i całe szczęście, bo zanim zdążyłem dobrze sprawdzić, to już się skończył. To taki naprawdę krótki epizodzik, nic wielkiego, zero bajerów, nie wart tych 60zł.
Czytaliście HL: Raising the Bar? Jestem w połowie, lektura świetna, dla fana pozycja obowiązkowa, pełno concept artów, wszystko "zza kulis" i kilka możliwych skryptów jakie nie znalazły się w grze. Dla zachęty tak miała wyglądać scena otwierająca HL2, szkoda że to wywalili
http://img186.imageshack.us/img186/7250/hl...hebar138lh1.jpghttp://img186.imageshack.us/img186/8978/hl...hebar139hg9.jpgTak wyglądałby Gordon jakbyśmy go kiedykolwiek w grze zobaczyli
http://img186.imageshack.us/img186/8287/hl...hebar145ja8.jpgTwarze z reala i z gry:
http://img186.imageshack.us/img186/5757/hl...hebar122zd5.jpgJak ktoś chcę mogę zarzucic linka do skanów w JPG(właśnie stamtąd te 2 strony są)
Lord Tidek
29 12 2006, 22:40
No to zarzuc
Da sie jakos zaaplikowac update'y i patche do HL2 bez steam'u ?
Limak122
7 02 2007, 00:40
Da się , ale lepiej kupić oryginał. Wierz mi.
Jesli sie da to jak, jakies linki ?
nie pogramy tak szybko w ep2, wg. gry.wp.pl

a tym bardziej na 360tkach i ps3
Rotting carcass
13 04 2007, 14:03
Grejt gierka, przechodze po raz 3. Ale ma problem, jak wyjde z gry i wejde to coś sie dzieje z AI kolesi, stoją w miejscu i nic nie robią. Zorientowałem sie że jak skasuje sejwy z folderu, to można zacząc gre od rozdziału w którym ostatnio byłem. Ale jest to strasznie upierdliwe, wie ktoś może czy jest na to jakiś patch czy coś?
Antares
13 04 2007, 14:10
Jakbyś miał oryginał to by nie było problemu

Pirat jest bez patcha i coś sie kaszani. Tak samo jest z Sin Episodes: Emergency bo jest oparty na tym samym silniku. Lekarstwo na ten bug to wpisanie w tyldzie ( ~ ) bodajże ai_disable i powinno pomóc.
Rotting carcass
13 04 2007, 14:19
CYTAT(Antares @ 13 04 2007, 15:10)

Jakbyś miał oryginał to by nie było problemu

Pirat jest bez patcha i coś sie kaszani. Tak samo jest z Sin Episodes: Emergency bo jest oparty na tym samym silniku. Lekarstwo na ten bug to wpisanie w tyldzie ( ~ ) bodajże ai_disable i powinno pomóc.
Thx, przetestuje zaraz.
Ta komenda wyłącza AI, za bardzo Ci to nie pomoże
Rotting carcass
13 04 2007, 17:45
CYTAT(Mikes @ 13 04 2007, 18:07)

Ta komenda wyłącza AI, za bardzo Ci to nie pomoże

Disable mówi że odłącza AI, ale o dziwo pomogło.Tylko jak umieram to znowu sie wyłącza

.
ludzie, taka mega gra, nontoper jakies epizody, dodatki, niektore po symbolicznych cenach:/ i jeszcze kradna taka gre:/ ja rozumiem, cos sprawdzic, zanim sie kupi ( sam tak robie ) ale nigdy bym w doa, mimo iz gralem ponad rok!! na kopii z powodu takiego ze w polsce ciezko jest dostac doau, znaczy bylo, a jak bylo to wiele drozsze niz powinno byc ( przelicznik euro na pln ) to teraz ta kre kupilem! tak samo jest z hl2 i ep1! nie kupilem dlatego ze wiedzialem iz predzej, pozniej bedzie na konsole, mimo iz skanczylem to teraz jak tylko sie pojawi to kupie, dlatego smieszy mnie granie w takie gry, przechodzenie, wracanie po kilka razy, caly czas na piracie:/ jak cos jest dobre to dajmy chociaz zarobic developerowi, tak by sie to oplacalo!
Antares
14 04 2007, 12:53
Boże, stary pisz porządniej bo prawie nic nie zrozumiałem. Niewątpliwie masz trochę racji. Ja teraz muszę odłożyć kasę na STALKERA bo gram z ISO a gra jest po prostu warta posiadania oryginału.
Mozecie sie przeniesc ze swoimi moralnymi dylematami do jakiegos osobnego tematu ? Ilez mozna czytac jakies bzdury o piratach/oryginalach ? Zalozcie sobie jeden wielki temat i wrzuccie tam wszystko co wam lezy na sercu.
Redmitsu
1 10 2007, 15:35
Mam takie pytanie.Jezeli kupilbym half life 2 episode one to moge bezproblemowo pograc przez neta ? Czy potrzebuje takze Half life 2 ? I co z ludzmi ktorzy maja episode 2 a ja tylko episod 1 ?
Bede wdzieczny za odp.
zależy od pakietu.
na STEAMie możesz sobie kupić sam HL2 deathmatch bez wersji singlowej, bo ona jest traktowana jako coś innego, więc nie ma wpływu czy ktoś ma HL2 czy HL2 ep1/2 . wydaje mi się że HL2DM powinno być teraz dostępne w każdym pakiecie steamowym, albo jako samodzielna gra za parę $
Redmitsu
8 10 2007, 15:14
Ok,kupilem sobie Episode One i cioram sobie aktualnie w Deathmatcha i mam jedno pytanie.
Widzialem na filmiku jak kolesie rzucaja granatem poczym odrazu wyciagaja Gravity Guna i miotaja granatem z tej wlasnie broni.Kto umie takie tricka? ;d
pewnie to jakis skrypt ale niewiem jaki bo nie grywam HL (wogole nie lubie tej serii

- jeeeeee zaraz mnie zjada)
Agent_Man
9 10 2007, 11:14
CYTAT(Redmitsu @ 8 10 2007, 16:14)

Ok,kupilem sobie Episode One i cioram sobie aktualnie w Deathmatcha i mam jedno pytanie.
Widzialem na filmiku jak kolesie rzucaja granatem poczym odrazu wyciagaja Gravity Guna i miotaja granatem z tej wlasnie broni.Kto umie takie tricka? ;d
Chyba da się takie coś zrobić jak wybierzesz najpierw Grava a potem granat. Rzucasz i od razu klepiesz klawisz "ostatnio użytej broni" (Domyślnie Q ). Postać wyjmie grava na tyle szybko, żeby dało sie złapać lecący granat.
Redmitsu
9 10 2007, 12:46
@up
Dzieki , wlasnie o to chodzi

Trzeba jednak przyznac ze do tego potrzeba troche skilla ;P
CYTAT(Redmitsu @ 9 10 2007, 13:46)

@up
Dzieki , wlasnie o to chodzi

Trzeba jednak przyznac ze do tego potrzeba troche skilla ;P
można sobie w opcjach przypisać dowolny klawisz do G-guna (najlepiej 3 klawisz myszki)
Gral juz ktoś w Episode Two na PC ? Jak wrażenia ?
Jako że jestem posiadaczem konsoli PS3 i PC zdegustowany moooocno spóźnioną premierą Orange Boxa w ver. na konsolę właśnie, złożyłem preorder na pakiet! HL2 strasznie mi się podobał a oceny za BOX oscylują wokół 9-9,5 więc czekam z wywieszonym ozorem! Jak dobrzę rozumię

premiera packa 13 października dotyczyła tylko wersji do ściągnięcia przez STEAM? Pozdrawiam!
CYTAT(da$io @ 15 10 2007, 00:26)

Jako że jestem posiadaczem konsoli PS3 i PC zdegustowany moooocno spóźnioną premierą Orange Boxa w ver. na konsolę właśnie, złożyłem preorder na pakiet! HL2 strasznie mi się podobał a oceny za BOX oscylują wokół 9-9,5 więc czekam z wywieszonym ozorem! Jak dobrzę rozumię

premiera packa 13 października dotyczyła tylko wersji do ściągnięcia przez STEAM? Pozdrawiam!
13 października=usa i steam, polska 16/17
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.