Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Da Vinci Code
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Plisken (FROM Nysa)
Czy ktoś już grał w tę grę,wie ktoś może czy Tom Hanks udzieli swojej twarzy do gry?
Troche stresuje mnie ocena wystawiona na game rankings(platforma ps2) słabiutka czy mimo to będziecie się starać by chapnąć ten giercunek, bo ja mimo ocen postaram się skombinowac tę grę ( shifty.gif )
harry_z_tybetu
Tom Hanks niestety, ale nie uzyczyl twarzy do gry
Onikage
No ja myślę, że jednak ta gra to będzie kicz jak każda gra na podstawie filmu (nie licząć King Konga).
Pytania które mnie nurtują to jak są rozwiązane sprawy zagadek i czy gra jest liniowa...
Grzehoo
Na PC to podobno crap, nie wiem jak sprawa ma się w przypadku wersji na PS2. Sądzę jednak, że nic godnego uwagi z tego nie będzie.
siDd
mam kod i sie ostro zawiodłem! gra chyba nie ma licencji filmowej wszytskie postacie wygladaja inaczej mają tandetne tekstury ( w szczególnosci twarzy) gra nie podoba mi sie ale postanowiłm ja skonczyc( czytałem ksiazke i oglądałem film wiec co mi szkodzi). Zagadki są srednie i nie stanowia zbyt duzego wyzwania. To co mi sie jescze nie podoba to za duzo walki!! liczyłem własnie na cos w rodzaju mysta a tu niezła bijatyka. Ogólnie gra jest słaba. ( aha odpala sie na dysku twardym:)
Bartg
Slaba gra na podstawie sredniego filmu ;]
Kriseh
A ja tam sobie pykam w ta gierke z przyjemnoscia smile.gif Co z tego ze linowa, ze system walki slaby, ze postacie takie sobie (ale otoczenie - np. Saint Suplice jest fajne), ze zagadki w miare latwe (ale dla tych co czytali ksiazke i widzieli film). Mi sie to nawet podoba!

P.S.
Piekna muzyka...
Mikes
Wersja PecEtowa jest dodawana do Gali(14,90zł), lol
Onikage
QUOTE(Mikes @ 26 05 2006, 13:55) *

No niee!!!!
Hahahahahah!!!
biggrin.gif
Dante
LoL więc może jakoś przeżyje te koszty i jednak zagram w ten tytuł. Chociaż może za tydzień będa dawać wersje na ps2 do bułek albo coś w tym stylu.
Słoik
Oceny są faktycznie, wybitnie fenomenalne:

GameSpot - 6.5
Ign - 4.8
Średnia wg GR - 53%
sentinel
a mnie się podoba. nie widziałem filmu, licencja/jej brak nie jest dla mnie wyznacznikiem miodności, średniej jakości oprawa również mnie nie odrzuca. gra mi się świetnie, niektóre motywy mocno przypominają mi fahrenheita (na przykład konstrukcja fabuły, wykorzystanie gałek przy wykonywaniu niektórych czynności - na przykład otwieraniu okna, przesuwaniu łóżka czy szafy - dzięki czemu czujemy, że uczestniczymy w przedstawianych wydarzeniach). puzzle bywają diabelnie trudne (choć jak zauważył kriseh - nie dla zaznajomionych z fabułą) - przy niektórych przyszło mi spędzić dziesiątki minut, by rozwiązać inne musiałem sobie odświeżyć wiedzę z zakresu chemii stosowanej, etc. - bardzo in plus. drażni kamera, niedopracowane sterowanie i uproszczona mechanika, ale z drugiej strony od gry nie pozwala oderwać się fabuła i tajemniczy klimat (jak w dobrym kryminale). dobra przygodówka, polecam szczególnie jeśli ktoś już zaliczył dreamfalla i ma ochotę na jeszcze...
blazej1980
a ja pogralem z 2 godziny i uwazam ze gra tez nie najgorsza,gra sie przyjemnie,male porownanie do fahreheita(choc z gra ta nie moze sie rownac) a co do zagadek to nie sa az takie proste,chyba ze mi sie cos w glowie stalo i juz nie funkcjonuje jak kiedys
Kriseh
Mnie najbardziej wkurzala zagadka w saint suplice w pokoju zabitej zakonnicy - ukladanka w podlodze. Boszzzz ile ja sie nameczylem probujac odgadnac metoda prob i bledow... A tu okazalo sie, ze na dachu jest praktycznie jej rozwiazanie, a o tym przeciez z poczatku nie wiedzialem smile.gif I za m.in. takie momenty lubie te gre. Dla mnie mocna 7.
blazej1980
hehehe no wlasnie ja nie moge jej rozwiazac tej zagadki,gdzie jest odpowiedz,mozesz powiedziec?
Kriseh
Na dachu na scianie jest alfabet a jezeli ci sie nie chce lazic i zapamietywac literek to haslo to SION. Wyraz ten musisz ulozyc w srodkowym rzedzie. Sorry, nie chce mi sie tego jakos tam oznaczac, ze spoiler czy cos ;p
Grzywa
Już dawno nie grałem w tak rewelacyjną grę !!! Po prostu fenomenalna !!!
Hela
QUOTE(Grzywa @ 31 05 2006, 20:25) *

Moze rozwin swoja wypowiedz i napisz nam dlaczego wszystkie zagraniczne serwisy sie myla wystawiajac tej grze oceny oscylujace w okolicach 5/10.
Sikor
QUOTE(Mikes @ 26 05 2006, 14:55) *

To chyba nie jest TA gra...
Cr3aTiVe
Jak znam życie to będzie kolejna gra która została spier*olona na dobrej licencji...

QUOTE(Mikes @ 26 05 2006, 14:55) *

Przepraszam,że pisze jednego posta za drugim ale to dla mnie wygrał... A wersja na konsole będzie za 14,90 w Bravo Girl...
STIVI
QUOTE(Hela @ 31 05 2006, 20:54) *

QUOTE(Grzywa @ 31 05 2006, 20:25) *

Moze rozwin swoja wypowiedz i napisz nam dlaczego wszystkie zagraniczne serwisy sie myla wystawiajac tej grze oceny oscylujace w okolicach 5/10.

o gustach sie nie rozmawia a tak wogóle to ja zagram w to tylko z powodu że interesuje mnie taka tematyka
michalkcb
Temat nie jest najswiezszy ale moze jeszcze kogos interesuje ta gra - w koncu bardzo stara nie jest smile.gif
Jest to swietna przygodowka szczegolnie gra zyskuje po wpisaniu kodu i wreszcie mozna sie przestac przejmowac zyciem (nie wiem po co te walki) i zajac zagadkami a tych jest przytlaczajacy ogrom. Gre przeszedlem w 20-30 godzin, a to bardzo duzo jak na zwykla przygodowke. Niektore zagadki dla mnie byly nierozwiazywalne (podpalanie swiecznikow ustawionych w pentagram) - przydal sie walktrough ktory mozna znalezc w googlach.
Oprocz slabej grafiki (5+/10) czasem denerwuje kamera. Jednak zagadki skutecznie odciagaja uwage od tych mankamentow.
inczu88
czy ktos moze podac hasło w drugiej zagadce gdzie sie wstawia litery za jakies hieroglify?
michalkcb
QUOTE(inczu88 @ 29 07 2006, 13:42) *

czy ktos moze podac hasło w drugiej zagadce gdzie sie wstawia litery za jakies hieroglify?

chyba chodzi o to:
DA VINCI
PAINTED THOSE
THAT KNEW
BETWEEN BACCHUS
AND URIEL LIES
THE CLUE
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.