Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS2 a TV a gry. Jak to wygląda faktycznie?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
ormi
nie miałem okazji grać na PS 2 jedynie widziałem trailery z gier
nie mam zbytnio możliwości takiej a nie chce d...y zawracać sprzedawcom takimi głupotami

chciałbym zobaczyć rzeczywistą jakość gier na TV jakimkolwiek najlepiej najnowsze tytuły jakieś
jak możecie to zamieście fotki z gier waszych ulubionych z PS 2 czy screeny [ w niektorych grach sie da z tego co wiem ] bo nie ma co ufać netowym screnom i tak wiadomo że większość to podrasowane obrazki czy filmy LUB nie widać dokładnie bo za słaba jakość

i jeszcze jedno jakie jest optimum wielkości telewizora w calach dla jakości obrazu wraz z odświeżaniem itp aby najładniej obraz się prezentował
ziemia1
no zdjecia raczej nie oddadza tego jak to naprawde wyglada. poszukaj jakiegoś empiku, MM lub sklepu z konsolami powinni miec jakas podłączoną i sam zobacz. a sprzedawcom po to sie płaci tyle kasy za sprzet i gry, aby to pokazali, jeśli myślisz że marże na grach (nowych) są niskie źle myślisz
to nie są głupoty to jest biznes a tu liczą się pieniądze, może sprzedawcy tego nie rozumieją -wtedy nie sa sprzedawcami tylko obsługą wink.gif i magazynierami (na sprzedawców nie licz w MM nic ci nie podłączą do innego zestawu niż jest podłączone - znam osoby które ich szkolą i nie wygląda to za różowo - jest ich za mało).
po to sony wystawia standy i pozwala na nich grać, jesli wyłączony poproś aby włączyli ich to nic nie kosztuje tylko prąd - jeśli powiesz że zastanawiasz sie nad zakupem konsoli i jednocześnie tv i chcesz dobrac najlepszy to jeśli bedziesz uparty pozwola ci to zobaczyć (mnie nienawidzą juz w kilku MM-szukam nowego TV)

na ign lub gamespot to raczej mozna zaufac filmom z gameplaya, ja przynajmniej sie nie zawiodłem jak już to pozytywnie, zwróc tylko uwage czy dana film był zgrywany z ps2 czy xbox lub pc, najczęściej mozna takie cos zauważyc podczes reviev danej gry.

a najlepiej znajdź kogos w poblizu kto ma, popytaj kumpli, daj znać skąd jesteś, sądzę że znajdzie się ktoś w pobliżu chcący pochwalic się tym co ma. jakby co to jedź z pielgrzymką do katowic ,byłem kiedyś w redakcji pogadałem chwilę nie zgwałcili mnie i nie ogolili smile.gif jestem i tak prawie łysy- zamówisz prenumeratę to ściera na pewno pozwoli ci poszarpac 30 sekund za każdy numer

jeśli idzie o tv, ja na razie gram na 14 (do tej pory były ważniejsze rzeczy niż tv- w tym roku wymieniam na 32 lcd bedę miał dam znać jak wygląda bo dobieram pod konsolę) ważne aby była mozliwość właczenia w trybie 60 hz, najlepiej jesli tv ma 100hz to crt, gniazdo scart dobrze by było mieć wejście komponent, lcd tu jest problem który ćwiczę od miesiąca i różnie to wygląda na razie się nie wypowiadam. największy na jakim grałem - 32 cale crt i było git ale wszystko zalezy od tego jak masz duzy pokój w którym bedziesz grał i jak daleko będziesz siedział od tv, mnie czasami lepiej sie gra na 14 niż na wiekszym bo blisko siadam
powodzenia
ormi
To fakt zastanawiam się czy kupić sobie konsolke do grania czy modernizować kompa [w przypadku tego pierwszego juz bym zostal przy konsolach SONY na stale czyli potem za rok, półtora ps3ke był kupował, bo mnie nie stać na cene premierową

jeszcze w kwesti modernizacji kompa... denerwuje mnie to a mam komputer 6 lat w tym 3 razy modernizowany ZE za kazdym razem co 2 lata wydaję 1000zl poto by miec na biezaco sprzęt do grania
a już gwoździem do trumny było info że na viste jak sie ma proca 2Ghz i 1GB ramu to mozna zapomniec o graniu i wlaczaniu photoshopa chrzanic taki interes przy czym bill powiedzial ze nowe gry za rok 2 beda juz robione tylko pod viste...aaa no i potrzeba na dysk 7GB a na operacje 15GB... o rety.

12 lat temu moj kolega powiedzial mi zobaczysz kompy beda do wszystkiego ale do grania to konsolki raczej...

stąd moje zainteresowanie konsolami i moje pytanie
a czemu PS2?.... rolleyes.gif pamiętam czasy jak gralismy pół dnia w Gran Turismo biggrin.gif daaawno temu na PSX a bill swoją polityką działa mi na nerwy powoli choć go lubiałem przez ostatnie 15 lat
nawet zaczołem kupowac PSX eXtreme biggrin.gif a tak apropos jestem z Bytomia i mile bylem zaskoczony ze redakcja jest z Katowic.

mam zamiar kupic TV nie wiekszy niz 21 cali uzywany za 200zl widzialem takie ladne w idealnym stanie juz (bo nie chce kupowac do monitora crt z kompa przejsciowki bo wiem ze gorzej to wyglada i wogole poco ma mi szumiec komp laska se w simy 2 bedzie wtedy grac)

własnie mi chodzi o to czy np na 21 calach grafa bedzie wygladac w miare? czy moze kupic mniejszy tv.
co do miejsca hm.... 14m2 pokoju to nie za duzo smile.gif ale to juz sie znajdzie miejce na 21 cali

poczytalem o dodatkach do ps2 jakis scart rgb ze niby poprawia jakosc obrazu do czego to jest do kazdego telewizora tylko lepszy kabel? czy wogole to sie oplaca kupowac?
Wiśnia San
21' to minimum, przy mniejszym TV gra na 2P może byc paskudna.
ShtaS
ten kabel RGB poprawia jakość wyswietlanego obrazu. nie jest on niezbedny, bo na kablu z zestawu rowniez mozna grac komfortowo, jednak roznice pomiedzy zwyklym chinchem a rgb sa ogormne. Zeby podlaczyc RGb TV musi posiadac wyjscei Euro smile.gif tyle smile.gif
Emet
Ja gram na 21" i uważam, ze do obecnej generacji to najlepszy wybór biorąc pod uwagę rozdzielczość. Grałem u kumpla, który ma 32" tv i szczerze powiem, że wygląda to słabo. Piksele są wielkości dłoni wiec chyba wszystko jasne. Co innego HDTV.

Oczywiście zależy też jak daleko od tv ma się zamiar siedzieć. Jesli jakieś 1.5-2.5m to radzę 21 cali. Jeśli więcej (>3m) to można zapodać coś koło 25-28" a jak jeszcze dalej (ponad 4m) to już 32 by się nadał. To moje zdanie (ukształowało sie z powodu takiego, ze u kumpla z 32" tv gry wyglądają tragicznie).

Ja mam PS2 i przymierzam się powoli do kupna PS3, jednak za jakieś 2 lata. Do PS3 kupię HDTV 26-27" 720p. IMO w zupełności wystarczający.
ormi
dzięki za porady będę już wiedział co i jak czyli... dokupię

tv 21 cali z wyjściem euro
kabel rgb scart
Fidel
ja mam kupilem ostatnio paroletniego grundiga 28" igra mi sie na nim super, jak dlamnie full wypas do PS2. I przy tej generacji konsol ja bym sie raczej w panorame nie pakowal w ogole wydaje mi sie ze 4:3 jest narazie gitt

a co do kabla RGB to roznica jest znaczna a nawet bardzo znaczna ale 3a uwazac bo sam mam 3 kable RGB z ktorych tylko jeden jest prawdziwym RGB:] Róznice widac na pierwszy rzut oka, duzo ostrzejszy obraz
MasterShake
ja kupiłem thomsona 21 cali za... 60 zł hyh.gif
powód-antenowe wejście nie działa no i tv nie zapamiętuje stacji jak go się wyłączy z prądu-obie rzeczy mnie walą bo konsolę i cyfrę mam pod euro hyh.gif
ale 29 cali mi sie marzy, i wcale pixle nie są aż takie wielkie, nie przesadzajmy już z tym, spokojnie da się grać hyh.gif
Arox
Ja mam 15 calową pi*de a wy na 21' narzekacie...
ormi
jesteście bardzo pomocni biggrin.gif
widzicie pytalem o grafike na ekranie faktyczną też z innego powodu. swego czasu szukałem specyfikacji technicznych konsol ps2 oraz xbox i o ile nie sugerujac sie marką czy też grami zauważyłem że w/g wikipedi

PS 2:
# CPU: 128 bitowy Emotion Engine @ 294.912 MHz, 40 KB pamięci Cache
# GPU: 150 MHz, 4 MB DRAM
XBOX:
* CPU: zmodyfikowana wersja Pentium III (mniejsza pojemność pamięci cache) pracująca z częstotliwością 733 MHz (FSB 133 Mhz z obsługą MMX i SSE)
* GPU: NVIDIA NV2A 233MHz
* RAM: 64 MB DDR dzielone pomiędzy CPU i GPU
* HDD: 8 GB (równie często występują dyski o pojemności 10 GB, jednak wszystkie są sformatowane do pojemności 8 GB)

czyżby graficznie XBOX był powalający?

poza tym ciekawe info mam o
PS3 - jeden rdzen 3,2GHZ
XBOX 360 - 3!! rdzenie kazdy po 3,2Ghz

czyżby po raz kolejny XKloc wygrywał?
red2000
o tym mozna tylko gdybac pojawia sie te konsole na rynku wyjda gry w pelni dopieszczone i zobaczymy co naprawde jest potezniejszego ale to nie jest temat o tym.
ja posiadam 29 calowy tv i gram ~3 metry od niego i nie narz(ż?)ekam. oczywiscie ze na 21 calowym wyglada troszke lepiej bo kolory mocniejsze i mniej pixelkow widac ale na takim tvku masz wieksze wrazenia plynace z gry :> pozatem ja mam podbiete obraz pod chinch a uzywajac kabla oryginalnego scarta od ps2 pod euro nie widze zadnej roznicy ;p jestem naprawde ciekaw czy rgb "robi". moze sobie kupie :>
MaciejPŃ
hmm według mnie najbardziej optymalnie do PS2 by było kupić panowame 29cali, ale to moja zdanie, choć sam gram na...14' (patologia jakich mało biggrin.gif ) Ogolnie zalezy jaki masz duzy pokoj, jaki masz wzrok:P(ja na tym musze grać w brylach, na wiekszyhc np. u rodziców w pokoju nie). Wiec jetst wiele kweistii któe musisz rozpatrzyć
ako
QUOTE(ormi @ 24 05 2006, 13:05) *

jesteście bardzo pomocni biggrin.gif
widzicie pytalem o grafike na ekranie faktyczną też z innego powodu. swego czasu szukałem specyfikacji technicznych konsol ps2 oraz xbox i o ile nie sugerujac sie marką czy też grami zauważyłem że w/g wikipedi

PS 2:
# CPU: 128 bitowy Emotion Engine @ 294.912 MHz, 40 KB pamięci Cache
# GPU: 150 MHz, 4 MB DRAM
XBOX:
* CPU: zmodyfikowana wersja Pentium III (mniejsza pojemność pamięci cache) pracująca z częstotliwością 733 MHz (FSB 133 Mhz z obsługą MMX i SSE)
* GPU: NVIDIA NV2A 233MHz
* RAM: 64 MB DDR dzielone pomiędzy CPU i GPU
* HDD: 8 GB (równie często występują dyski o pojemności 10 GB, jednak wszystkie są sformatowane do pojemności 8 GB)

czyżby graficznie XBOX był powalający?

poza tym ciekawe info mam o
PS3 - jeden rdzen 3,2GHZ
XBOX 360 - 3!! rdzenie kazdy po 3,2Ghz

czyżby po raz kolejny XKloc wygrywał?

Ach te mity o MHz i inne duperelki wink.gif
Jesli chcesz kupic konsole to po prostu nie patrz na te cyferki bo to bez sensu. No i nie sama grafika czlowiek zyje.
Anyway, gry na PS2 nie odstaja jakos w bardzo duzym stopniu od tych na XBoxa.

Co do info o PS3 i X360:

PS3 ma bodajze 8-smio rdzeniowy procek. 1 rdzen glowny + 7 wspomagajacych, a na kazdym rdzeniu 3,2GHz. Ogolnie Cell sam w sobie ma moc nieziemska.
Paweł Sz.
Ja tez gram na '14 biggrin.gif, jak sie siedzi blisko to jeszcze ujdzie, ale jak probowałem grać na maksymalnej długosci kabla od pada (ze 3m?) to mi oczy lzawiły..., nic nie widzialem...biggrin.gif. Najlepiej mi sie grało na '29 , choc '21 tez ciagnie sympatycznie:D. Krotko piszac polecam '29.
walek
QUOTE(ako @ 24 05 2006, 21:28) *

PS3 ma bodajze 8-smio rdzeniowy procek. 1 rdzen glowny + 7 wspomagajacych, a na kazdym rdzeniu 3,2GHz. Ogolnie Cell sam w sobie ma moc nieziemska.

No nie wiem... jakoś cięzko było wykorzystać moc Cell'a, panom odpowiedzilanym za motosport- pomiedzy gameplay'em a trailer'em jest znacząca różnica. Takze Killzone nie bedzie wyglądał nieziemsko, jak doniósł nam Butcher. Wiem, ze to dopiero początek krucjaty PS3, i pierwsze gry, tradycyjnie, wyglądają słabo. Jednak smiem wątpić czy kiedykolwiek Ps3 osiągnie poziom jaki prezentuja trailery.
Emet
Ja w ogóle nie wiem skąd serwisy (IGN i ine) wzięły dane według, których te 7 czy 8 SPE mają po 3.2GHz każdy. To niemozliwe przy takich kosztach. Ja nie wiem czy kto kolwiek oprócz IBM, SONY i Toshiby wie jakie taktowanie mają te procki. Przecież w oficjalnej specyikacji było napisane jedynie "The Cell@3.2GHz". Ja obstawiam na coś koło 300-500MHz. Jeśli ktoś wie jak to jest na prawdę niech napisze (ale niech nie pisze ze mają po 3.2GHz bo to nielogiczne, choć bardzo bym tego chciał).

PS. Może rozmowę o PS3 przenieśmy do działu o PS3 wink.gif
mobie
QUOTE(Emet @ 25 05 2006, 09:03) *

Ja w ogóle nie wiem skąd serwisy (IGN i ine) wzięły dane według, których te 7 czy 8 SPE mają po 3.2GHz każdy. To niemozliwe przy takich kosztach. Ja nie wiem czy kto kolwiek oprócz IBM, SONY i Toshiby wie jakie taktowanie mają te procki. Przecież w oficjalnej specyikacji było napisane jedynie "The Cell@3.2GHz". Ja obstawiam na coś koło 300-500MHz. Jeśli ktoś wie jak to jest na prawdę niech napisze (ale niech nie pisze ze mają po 3.2GHz bo to nielogiczne, choć bardzo bym tego chciał).

PS. Może rozmowę o PS3 przenieśmy do działu o PS3 wink.gif

mocy wielordzeniowych procków się nie sumuje. CELL ma 3.2 GHz i tyle smile.gif
Emet
Ale czy ja mówiłem coś o sumowaniu?? Ja mówiłem, że nie wiem ile mają POSZCZEGÓLNE SPE. W X360 są 3 procki 3.2GHz każdy, a w PS3 nie wiadomo jak to jest do końca.
ormi
QUOTE(Emet @ 25 05 2006, 20:47) *

Ale czy ja mówiłem coś o sumowaniu?? Ja mówiłem, że nie wiem ile mają POSZCZEGÓLNE SPE. W X360 są 3 procki 3.2GHz każdy, a w PS3 nie wiadomo jak to jest do końca.

to nie jest tak że są 3 procki smile.gif tylko 3 rdzenie. a toróżnica chodzi o to ze w tym samym momencie mogą być wykonywane operacje każda po 3,2Ghz anie jedną która ma prawie 10Ghz
mówię to w takim megauogólnieniu totalnym
jak mówiłem 3 rdzenie więc moze to nawet jeden procek w X360 jest ale z 3ma rdzeniami

Tak jak Celeron D 2,8 Ghz ma 2 rdzenie ale to nie oznacza ze ma w sumie 5,6Ghz smile.gif poprostu przepływ informacji jest lepszy jednocześnie

chociaż faktyczny podział instrukcji jest taki że gdyby zsumować to mooże by była wydajnośćjak sumowana liczba rdzeni ale w to wątpie

prrzy obecnych wymaganiach gier lepiej miec wiecej rdzeni niż Ghz na procku ale to inna bajka

to moje male sprostowanie
Emet
Wiem, ze 3 rdzenie a nie procki. Pomyliłem słowa poprostu. Ja o tym doskonale wiem, ze nie sumue się ich parametrów, więc po co piszesz to drugi raz?? Ale w X360 są 3 rdzenie, z czego każdy ma po 3.2GHz (nic nie sumuję tongue.gif ), a jak jest w PS3?? Główny rdzeń ma zapewne 3.2, po ile mają SPE?? O to mi chodzi. Bo jednak wątpie w to aby też miały po 3.2GHz bo to jednak trochę dziwne.
mobie
QUOTE(Emet @ 26 05 2006, 09:49) *

Wiem, ze 3 rdzenie a nie procki. Pomyliłem słowa poprostu. Ja o tym doskonale wiem, ze nie sumue się ich parametrów, więc po co piszesz to drugi raz?? Ale w X360 są 3 rdzenie, z czego każdy ma po 3.2GHz (nic nie sumuję tongue.gif ), a jak jest w PS3?? Główny rdzeń ma zapewne 3.2, po ile mają SPE?? O to mi chodzi. Bo jednak wątpie w to aby też miały po 3.2GHz bo to jednak trochę dziwne.

widze, że dalej nie rozumiesz. gogle.com i wszystko jasne smile.gif
Mq
Tak w ogole dzieki za rade z RGB , nie wiedzialem o tym a roznica obrazu jest wielka.
Emet
QUOTE(mobie @ 26 05 2006, 10:23) *

QUOTE(Emet @ 26 05 2006, 09:49) *

widze, że dalej nie rozumiesz. gogle.com i wszystko jasne smile.gif

Ale kwas. Szukałem i albo jest napisane Cell@3.2GHz i 7SPE@3.2GHz albo Cell@3.2GHz tylko. I niby czego mam nie rozumieć?? Ja chcę się dowiedzieć z jaką (na 100%) prędkością są taktowane SPE. Ja nie uwierzę, że jest to 3.2GHz na każdy SPE dopóki nie zobaczę oficjalnie tego napisanego ze strony SONY lub IBM.
ziemia1
QUOTE(ziemia1 @ 23 05 2006, 07:27) *

mnie czasami lepiej sie gra na 14 niż na wiekszym bo blisko siadam

Zapomijcie o 14 od wczoraj Philips 32PW9551/12 (siadam dalej wink.gif)i nie mogę się oderwać, czekam tylko na kabel komponent, aby wszystko do końca sprawdzić.
ako
QUOTE(walek @ 25 05 2006, 09:28) *

QUOTE(ako @ 24 05 2006, 21:28) *

No nie wiem... jakoś cięzko było wykorzystać moc Cell'a, panom odpowiedzilanym za motosport- pomiedzy gameplay'em a trailer'em jest znacząca różnica. Takze Killzone nie bedzie wyglądał nieziemsko, jak doniósł nam Butcher. Wiem, ze to dopiero początek krucjaty PS3, i pierwsze gry, tradycyjnie, wyglądają słabo. Jednak smiem wątpić czy kiedykolwiek Ps3 osiągnie poziom jaki prezentuja trailery.

Waskim gardlem bedzie tutaj nie Cell, a uklad graficzny zastosowany w konsoli. Jakby nie patrzec jest to po prostu uklad z high-endowej karty graficznej obecnej aktualnie na rynku PC. Z tym ze o ile w PC to procki bywaja waskim gardlem to tu bedzie odwrotnie wink.gif
No i 512MB ramu... gdyby bylo 4x wiecej to mozna by pomarzyc o grafie takiej jak na trailerach biggrin.gif

Anyway i tak jest dobrze wiec nie ma na co narzekac wink.gif

@Emet

Co w tym dziwnego gdyby kazdy SPE mial po 3,2GHz? Sony dobuli do kazdej sztuki konsoli kilkaset dolcow, a i tak jako inwesycja dlugoterminowa zwroci im sie z nawiazka wink.gif
szczurek
ekhem, ja nie chcem przeszkadzać, ale może będziecie kontynuować tę dyskusję w odpowiednim dziale? Hm? Ok?
dawdi17
Może mi ktoś powiedzieć (albo zarzucić jakimś zdjęciem) jak wygląda kabel RGB? Może to głupio brzmi, ale poprostu nie chce się przejechać jak jeden z wypowiadających się w tym temacie, który ma trzy kable RGB, ale tylko jeden z nich jest nim faktycznie. Także proszę o info o nim, wygląd no i może cenę (bo wnisokuję, że nie jest dodawany do zestawu z konsolą) i gdzie taki kabel mogę kupić (jakiś serwis z konsolami czy w zwykłym elektroniku też da rade zaopatrzyć sie w taki przewód).
Jakim
proszę, ja mam taki sam kabelek i działa wyśmienicie (pprawia ostrośc i kolory że hohoho)

http://www.allegro.pl/item104925713_super_...cja_od_ss_.html
dawdi17
Dzięki za szybki odzew smile.gif
Aramil
http://www.allegro.pl/item144109639_super_...s2_od_s_s_.html

Taki kabel będzie dobry?: P Nie znam się na tym kompletnie , mam http://www.agito.pl/product/33080?cid=360 (link do telewizora : P) co do innego info to gniazdo scart mam zajęte przez kabel od komputera smile.gif . A tam ten kabel chyba trzeba podłączyć ? Obraz jest troche ziarnowaty i to chyba przez ten ,,zwykły'' kabel z pudełka ps2.
TaKeShiX
QUOTE(Aramil @ 1 12 2006, 18:34) *

http://www.allegro.pl/item144109639_super_...s2_od_s_s_.html

Taki kabel będzie dobry?: P Nie znam się na tym kompletnie , mam http://www.agito.pl/product/33080?cid=360 (link do telewizora : P) co do innego info to gniazdo scart mam zajęte przez kabel od komputera smile.gif . A tam ten kabel chyba trzeba podłączyć ? Obraz jest troche ziarnowaty i to chyba przez ten ,,zwykły'' kabel z pudełka ps2.

w tym opisie tv jest że masz złącze komponent tak więc najlepszym wyjściem byłby taki kabel np. http://www.allegro.pl/item146829289_compon...t_gier_w_w.html
tylko po takim kablu uzyskasz progressive scan w niektórych grach np. RE4
Aramil
Kupiłem ten kabel ale jest problem , Podłączam kable według kolorków i nic. Nie ma obrazu. Jakoś specjalnie to trzeba podłączyć ?
TaKeShiX
QUOTE(Aramil @ 7 12 2006, 19:02) *

Kupiłem ten kabel ale jest problem , Podłączam kable według kolorków i nic. Nie ma obrazu. Jakoś specjalnie to trzeba podłączyć ?

w menu konsoli [system config] przestaw component video out z RGB na arrow.gif Y Cb/Pb Cr/Pr
Aramil
Wymyśliliśmy z kumplem udało się smile.gif Tak czy inaczej dzięki za pomoc.
Aramil
Grałem w samo Pro Evo 4 ale różnica już jest zauważalna tongue.gif . Wiem dwa posty pod rząd.
tajnix
cze wszystkim!
mam pytanie odnośnie TV-ków 21''. Czy ich 50 mhz sprawia, że napisy migają, są niewyraźne itd.? Może od razu kupić 100mhz-ową 29''-kę niż się męczyć?
CHINDOOS
Ja mam 24" 100Hz i gra się bardzo komfortowo:) Nie polecałbym 50Hz jeżeli masz zamiar grać dużo bo wzrok sobie popsujesz.
link.mk
A ja mam takie pytano tongue.gif. otóż mam przerobioną konsolę i kupiłem sobie ostatnio kabel component i nie widać w ogóle obrazu, czy to wina tego fix'a co usówa zielony obraz z filmów DVD?? Pozdro tongue.gif
TaKeShiX
QUOTE(link.mk @ 2 01 2007, 16:24) *

A ja mam takie pytano tongue.gif. otóż mam przerobioną konsolę i kupiłem sobie ostatnio kabel component i nie widać w ogóle obrazu, czy to wina tego fix'a co usówa zielony obraz z filmów DVD?? Pozdro tongue.gif

a ja mam takie pytanko: przeczytałeś przynajmniej ostatnią stronę tego tematu [10 ostatnich postów]
link.mk
Właśnie zaraz przed tym co napisałeś się doczytałem co mam zrobić tongue.gif hehe ale mimo to dzięx tongue.gif Ale kto pyta nie błądzi, pzynajmniej nowego topicka nie otworzyłem smile.gif
Nightmare90
Mój kumpel kupił kabel RGB taki za 9zl i nie ma żadnej róznicy,tylko gry NTSC działają w kolorze tez bym sobie RGB kupił ale nie chce wydac kasy w błoto, a wiec jakie kable Wy polecacie(producenci), jak można to prosiłbym o jakiś link do aukcji (oczywiście na PW aby nie łamać regulaminu).
link.mk
O kurde podłączyłem tym componentem i szok biggrin.gif jest taka różnica że normalnie masakra. Litery się wogóle nie zamazują i jak odpaliłem Blacka w HD to mi szczena opadła smile.gif normalnie szok biggrin.gif

Miałem przedtem podpięte przez RGB i myślałem że aż takiej różnicy nie będzie w normalnych grach bez progressive scan a tutaj takli miły zonk smile.gif.

Pozdro.
DUB maniak
Ja gram na plaźmie 42" i wrażenia jak dla mnie KOSMOS!
link.mk
No wlasnie ja też na plazmie 42" i kurde naprawdę robi wrażenie. Jestem ciekaw jak bedzie Xbox360 na tym wyglądał tongue.gif
Kwapi
A ja głupi podpiąłem RGB pod zwykłe EURO które nie obsługuje RGB i byłem wkurzony i pewnego dnai podłączyłem do innego i MIÓD!!!!Po prostu ostrość wypala oczy i grafa jest ładniejsza niż na standach z X360(moje wrażenia).Polecam RGB.Szczególnie do 29 cali Sonego
raven_raven
A ja mam na maxa n00bowskie pytanie...

Jakie to są te kable EURO, RGB, COMPONENT... Świetnie by było jakby ktoś zdjęciem zarzucił.

Ja razem ze slimką dostałem kable który jeden koniec wkładam do PS2, a z deugiej strony kończy się 3 kolorowymi kabelkami(czerwony, Biały i żółty), które wciskam do przejściówki, którą wkładam do telewizora z tyłu. Jakie ja mam kable? Jakimi najlepiej podłączać?
TaKeShiX
QUOTE(kapec112 @ 5 01 2007, 11:48) *

Ja razem ze slimką dostałem kable który jeden koniec wkładam do PS2, a z deugiej strony kończy się 3 kolorowymi kabelkami(czerwony, Biały i żółty), które wciskam do przejściówki, którą wkładam do telewizora z tyłu. Jakie ja mam kable? Jakimi najlepiej podłączać?

masz zwykły composite. minimium to RGB chyba że masz TV z wejściem component.
zdjęcia znajdziesz tu http://www.google.pl/

excl.gif do modów excl.gif - czy można te tematy jakoś połączyć [choćby od posta nr 28 tego topica]
http://www.psxextreme.info/index.php?showt...32823&st=60 albo przerzucić do Hardware, Software, Scena
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.