Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaws Unleashed
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
sentinel
w skrócie - pływasz sobie sharkiem w płytkich wodach, w jakimś wąskim kanionie. trzeba dopłynąć do plaży i zjeść dzieci. po drodze co kilka metrów nadziewasz się na łódź z rybakiem-polującym-na-rekiny, do której podczepiona jest klatka z nurkiem-polującym-na-rekiny, a w pobliżu pływa zazwyczaj drużyna nurków-wspierających-nurka-polującego-na-rekiny. sharki jest szybki (tak na oko tnie wodę z prędkością 130km/h), w ogonie ma prawa natury i fizyki (potrafi unosić się na wodzie i zastygać w bezruchu, zawracać w miejscu) oraz wystawiać nad wodę tą... no... nie dupę - płetwę. może też kłapać szczęką, zamaszyście machać ogonem oraz taranować łodzie i wykonywać stelath killa (czemu rekin miałby wykonywać steath killa? - nie wiadomo, ale przecież wciąż poznajemy zachowania tych drapieżników, więc...). sharki nie atakuje bezmyślnie - przed wgryzieniem się w wątłe ciałko nurka-polującego-na-rekiny wybiera konkretną jego część: nóżkę, rączkę, główkę, buteleczkę z tlenkiem... nie ważne, że za sprawą kamery, perspektywy i ogólnej maleńkości nurka nijak nie widać co sharki namierzył, ale ponoć to świetny patent, twórcy sobie bardzo chwalą. co ciekawe jak się odgryzie nurkom-polującym-na-rekiny na przykład rączkę albo nóżkę, to pływają jeszcze szybciej niż z nieodgryzioną rączką czy nóżką - taki sharki jest straszny (a że madafaka cały w bliznach, to trzeba mu przyznać); z kolei jak się odgryzie obie rączki/nóżki, to generalnie tracą ochotę na pływanie i udają krwawiące boje sygnalizacyjne, tudzież bomby głębinowe. a, zapomniałbym - sharki ma specjalną rekino-wizję. rekino-wizja pomaga o tyle, że rozmywa połowę ekranu i nic nie widać. ale rekinom to ponoć pomaga, bo wówczas im się potencjalne ofiary (rybki, kraby, nurki-polujące-na-rekiny i łodzie rybaków-polujących-na-rekiny) jakoś tam rzucają na węch (stąd rekino-wizja) czy coś. no... i miałem jeszcze napisać co jak się do końca kanionu dopłynie - otóż na końcu tego kanionu jest boss: rybak-polujący-na-rekiny w łodzi, ale taki ze trzy razy twardszy niż te poprzednie (choć na oko taki sam). jak się go zje, to w wodzie pojawia się jeszcze, dla odmiany, nurek-polujący-na-rekiny - też niby taki sam jak wcześniejsze nurki-polujące-na-rekiny, ale tym razem w klatce-pod-napięciem. jak się podpłynie do niej, żeby nurka-polującego-na-rekiny ugryźć, to klatka robi bzzzzzt i prąd kopie sharkiego. że nie kopie przy okazji nurka-polującego-na-rekiny, to nie wiem jak to zrobili, ale śmierdzi mi to jakimiś cheat'ami. a, no i co trzeba zrobić, skoro klatka kopie prądem jak się podpłynie żeby ugryźć nurka-polującego-na-rekiny? trzeba podpłynąć żeby zamaszyście machnąć klatkę ogonem, a nie żeby ugryźć nurka-polującego-na-rekiny - wtedy klatka sharkiego nie kopie i bossy pokonane, ha! jak się bossy pokona, to się pojawia duża dziura w ścianie kanionu (mówiłem - sharki umie czarować) i można płynąć dalej... a dalej jest plaża! tłumy dzieci - sztuk trzy - się kąpią! trzeba je w kółko ścigać, one wtedy robią dużo plusku, uciekają (byle nie z wody - zresztą nie mają po co, bo po plaży też można je gonić), krzyczą "mommy help me!" i w ogóle jest strasznie (w tle przygrywa prawie poprawny motyw: tu-ru, tu-ru, tuu-ruu...). jest super. dalej nie grałem, bo papież przyleciał a tu rekin, dzieci-kadłubki wykrwawiające się w słonej morskiej wodzie i w ogóle...

ps: a z tym podtytułem to żartowałem... ;-)
Mikes
czytałem i się brechtałem laugh.gif
a po polsku można? fajna gra? nudzi się szybko? bo mi się podoba bycie sahrkiem-madafaką i odrywanie rączek, buehehe
sentinel
ja się brechtałem jak pływałem sharkiem i odgryzałem rączki - można się pośmiać kilka minut, ale generalnie to crap. szkoda, bo licencja niezła. nie wiem jak można było spieprzyć taką grę... ;->
Mikes
ja się brechtałem jak pływałem sharkiem i odgryzałem rączki - można się pośmiać kilka minut, ale generalnie to crap. szkoda, bo licencja niezła. nie wiem jak można było spieprzyć taką grę... ;->

yhh.. szkoda myślałem że to będzie dobra gierka wink.gif jakby wykorzystali potencjał było by naprawdę dobrze
Oskae
No czyli kolejny "nabijacz kasy" dużo osób poleć na sam tytuł ,naszczęscie senti uratował sytuacje i zaoszczędził naszych pieniązków.
Pabelek
THX senti bo się przyznam, że zaczołem się tytułem interesować, ale po twoim zprawozdaniu z mechaniki gry i ogólnie nawet nie zamierzam już myśleć o tej grze. A tak mażyło mi się rekinie-gta z prawdziwego zdarzenia, ehhh.
Oskae
Tak to teraz jest ,świetna licencja ,a gra to czysta kaszanka.
Oskae
Wiem ,że nie edytuje ,ale chce zadać pytanie na inny temat.

Jak zjeść klienta w klatce ?

Gre zakupiłem ,ale tylko dlatego ,że była bardzooooo tania.
Dzujo
jeśli mówisz o chłopie na poczatku levelu 1. - trzeba klatkę potraktować z ogona (n PS2 - R2) albo "z łba" - potem go wszamasz
Oskae
No o 1 lvl mówie ,bo ja cały czas próbowałem go zerzreć odrazu ,a nie ogonem i dlatego nie mogłem przejść.

Dzięki Dzujo.
Krasus
Huh, przeczytałem i szczerze mówiąc... Senti przekonałeś mnie do tej gry! laugh.gif
Jak do tąd wcale nie miałem na nią chęci ale teraz wzięło mnie na odgryzanie (oczywiście w grze...) kończyna oraz atakowanie dzieci na plaży. tongue.gif
Będzie trzeba poszukać w dobrej cenie. biggrin.gif
g_w_b_b_a
ciekawe rozwiazania ale trudnosc oraz sterowanie zaliczam do wad przez co gra laduje w koszu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.