Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Final Fantasy Versus XIII
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3
YETI
Jezeli jestesmy przy KH3, ostatnio trafiłem na plotke mówiacą o tym ze ta gra trafi na...Wii. Podobno S-E doszło do porozumienia w tej sprawie z Nintendo.
Postaram sie ją odszukac.

A teraz wracajmy do tematu wink.gif
CELL7777
taka prawda ze square na ps2 nie rozpieszczal nas ilościa gier malo troche tego było mam nadzieje ze na ps3 będzie lepiej i zobczymy kontynuacje :parasite eve, vagrant stroy, final fantasy tactics, chrono cros
Dr.Czekolada
O cym wy qrka gadacie ? confused.gif. KH2 swoją drogą ale to jest FF XIII Versus, i to że powstaje w tej samej stajni nie oznacza od razu że bedzie wyglądać jak w/w gra :|.
Enkidou
Oprócz Toriyamy i Tsuchidy przepytano także Tetsuye Nomure:

- po raz kolejny przypomniał, że walki będą przypominać KH; ujawnił że FFv zapożycza także z gier TPP
- w zależności od posiadanej broni zmieniać się będzie system kamery i kontroli
- w grze pojawi airship którym będzie można sterować na mapie świata (tak więc nic w stylu np. FFX)
- Nomura po FFv nie chce już reżyserować innych części FF (spin-off'ów i tych z głównego nurtu)

Teraz coś z innej beczki, bo sprawy dotyczące Kingdom Hearts. Mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi za złe umieszczenia tych informacji w tym miejscu.
- FF Versus ma umożliwić zespołowi Nomury zdobycie know-how, którego użyją przy tworzeniu kolejnej "pełnoprawnej" części KH (chociaż nazwa KH3 nie pada) lub jakiegoś rimejka FF
- pomimo tego, że KH3 jeszcze nie powstaje nowy projekt związany z serią ma zostać ujawniony po wakacjach (czyli zapewne na TGS albo na nowym E3)

Tłumaczenie: Bizarro Sun Yat-sen; część informacji ode mnie smile.gif
the_m
- po raz kolejny przypomniał, że walki będą przypominać KH; ujawnił że FFv zapożycza także z gier TPP
- w zależności od posiadanej broni zmieniać się będzie system kamery i kontroli
- w grze pojawi airship którym będzie można sterować na mapie świata (tak więc nic w stylu np. FFX)
Oj, nachodzi mnie przeczucie ze to malo bedzie mialo wspolnego z RPG, nawet z action-RPG. IMO FFv dryfuje coraz bardziej w strone TPSow/przygodowek, nie mowie ze to zle, bo jak dla mnie w tej grze musi byc dobra historia i fajny gameplay (w tej kolejosci) i moze to byc nawet strategia turowa wink.gif

- FF Versus ma umożliwić zespołowi Nomury zdobycie know-how, którego użyją przy tworzeniu kolejnej "pełnoprawnej" części KH (chociaż nazwa KH3 nie pada) lub jakiegoś rimejka FF
know - how czego? Jak robic gry na ps3 - bo jezeli tak i polaczyc to z faktem remakeu jakiegos FF to nasowa sie jedno skojarzenie... wszyscy wiedza jakie smile.gif A jezeli chodzi o golne o "jak robic gry FFowe/na white engie" to moze to byc jakas gra na PSP np biggrin.gif

pomimo tego, że KH3 jeszcze nie powstaje nowy projekt związany z serią ma zostać ujawniony po wakacjach
MEgA GIgA SUpER MiX KH ? czy KH na handhelda. Ja stawiam na kieszonke smile.gif
bushido777
ja i tak sądzę że 9 jest najlepsza ze wszystkich części.
Pozdro dla wszystkich smile.gifsmile.gifsmile.gif biggrin.gif
Hela
"Nowy" screen:
http://media.ps3.ign.com/media/826/826846/img_4719566.html

Procent ukończenia gry - 1.3
Pawel_S5
Niestety, jeszcze bardzo długo sobie poczekamy zanim FF versus XIII będzie można odpalić na chlebaku, dla mnie po tym trailerze prawie żaden inny tytuł tak bardzo się nie liczy na PS3, ten klimat po prostu miażdży. Gdy next-gen Sony zawita w moim domu napewno nie obejdzie się bez tego tytułu i zapewne nie jestem osamotniony w tych odczuciach biggrin.gif
Tokar
No, treściwy niesamowicie ; ]
YETI
CYTAT(Tokar @ 15 12 2007, 21:16) *
No, treściwy niesamowicie ; ]

Ale przynajmniej efektowny i klimatyczny smile.gif Hype na tą gre mam znacznie większy niż na FFXIII. Takiego "fajnala" chyba jeszcze nie było. Ciężkie, ponure klimaty, czasy zbliżone do naszych... czekam na więcej informacji.

Ostatnio czytałem ciekawy artykuł na jakimś zachodnim serwisie. Autor twierdził, że FF Versus może być w jakimś stopniu powiązany z FFVII AC. Wszystko było ostro naciągana, np. że miasto z trailera VERSUS jest bardzo podobne do Midgar, lub główny hero, podobny desingowo do...
http://img.hrej.cz/57/b49b5ecff439a8c0f73ec6edd92210.jpg

wink.gif
estel
Tego nie mozna spieprzyc. Zdecydowanie najbardziej wyczekiwana przeze mnie gra na ps3. Klimat (na ktory sklada sie rowniez muzyka) zabija ;]
Dworek
Ale sie jaram tą grą po pewnym trailerze Kiedy te miecze zaczęły wokół niego krążyć(główny bohater),błyskawiczne ruchy czekam z niecierpliwością na tą grę.
Iron
Ciekawe czy w końcu dostane GoW w formie RPG ?

Oby ...
Słoik
Mogą nawet wrzucić do gry latającą małpe, jesli fabuła bedzie tak kulawa jak w poprzedniej czesci FF, to nic owej pozycji nie uratuje. Po 15 godzinach sie wszystkim znudzi, a FFv13 zostanie raczej okrzykniety nastepca X-2, niz kolejnym pelnoprawnej tytulem serii.

Abstrahujac jednak od tego, co napisalem wyzej, trzeba przyznac, ze trailer robi wrazenie ; )
Sanryu
CYTAT(Słoik @ 3 01 2008, 15:46) *
Mogą nawet wrzucić do gry latającą małpe, jesli fabuła bedzie tak kulawa jak w poprzedniej czesci FF, to nic owej pozycji nie uratuje. Po 15 godzinach sie wszystkim znudzi, a FFv13 zostanie raczej okrzykniety nastepca X-2, niz kolejnym pelnoprawnej tytulem serii.

Abstrahujac jednak od tego, co napisalem wyzej, trzeba przyznac, ze trailer robi wrazenie ; )

Ja nie jestem wymagajacy jezeli chodzi o fabule, ale chce aby postacie byly wyraziste, mialy ciekawa historie. Jak dla mnie to "Kwadratowi" powinni uczyc sie od panow z Namco. Oni przywiazuja duza wage do relacji z innymi postaciami i dlatego kazdy "Tales" ma fajnych bohaterow smile.gif
Nie porownuj FFvXIII do FFX-2( po FFXII najgorszy jak dla mnie FF) bo porownywanie glownego killera, na ktorego sam widok Sephiroth wolalby "Phoenix down, PHOENIX DOWN I SAY!!!" tongue.gif do "Slut trio" z FFX-2 jest nie na miescu wink.gif
Tak wiec podsumowujac, gra nie musi miec jakiejs oryginalnej fabuly, ale bohater/bohaterowie MUSZA byc interesujacy i jezeli tak bedzie to ja jestem w stanie wybaczyc slaba fabule.
Belcoot
CYTAT
Nie porownuj FFvXIII do FFX-2( po FFXII najgorszy jak dla mnie FF) bo porownywanie glownego killera, na ktorego sam widok Sephiroth wolalby "Phoenix down, PHOENIX DOWN I SAY!!!" do "Slut trio" z FFX-2 jest nie na miescu

Weź, proszę tongue.gif . Nie no, Tobie się może podoba, ale jak dla mnie hiroł z FFXIII-Versus, to najbardziej pimpusiowa elo-pseudo-mhroczna i karykaturalna wręcz postać, jaką stworzył do tej pory Nomura. A jak potwierdzi się to, że włosy będą mu błyskać na różne kolory (hehehehahaha), to już w ogóle. Innymi słowy madafaki i killera, to w nim zero tongue.gif . IMO. Ot taki kolejny bishie-bitchie.

BTW nie wierzę, żeby fabuła trzymała poziom, nie wierzę....
Sanryu
CYTAT(Belcoot @ 3 01 2008, 19:51) *
CYTAT
Nie porownuj FFvXIII do FFX-2( po FFXII najgorszy jak dla mnie FF) bo porownywanie glownego killera, na ktorego sam widok Sephiroth wolalby "Phoenix down, PHOENIX DOWN I SAY!!!" do "Slut trio" z FFX-2 jest nie na miescu

Weź, proszę tongue.gif . Nie no, Tobie się może podoba, ale jak dla mnie hiroł z FFXIII-Versus, to najbardziej pimpusiowa elo-pseudo-mhroczna i karykaturalna wręcz postać, jaką stworzył do tej pory Nomura. A jak potwierdzić się to, że włosy mają mu błyskać na różne kolory, to już w ogóle. Innymi słowy madafaki i killera, to w nim zero tongue.gif . IMO.

Chyba chodzilo ci o oczy bo o tym slyszalem, a nie o wlosach laugh.gif
Tak "karykaturalna" postac jak 100% bohaterow jrpg laugh.gif
Karolinka
Ten bohater z tymi wloskami wyglada po prostu przecudnie wub.gif Juz nie moge sie doczekac biggrin.gif
el-shabazz
CYTAT

Weź, proszę tongue.gif . Nie no, Tobie się może podoba, ale jak dla mnie hiroł z FFXIII-Versus, to najbardziej pimpusiowa elo-pseudo-mhroczna i karykaturalna wręcz postać, jaką stworzył do tej pory Nomura. A jak potwierdzi się to, że włosy będą mu błyskać na różne kolory (hehehehahaha), to już w ogóle. Innymi słowy madafaki i killera, to w nim zero tongue.gif . IMO. Ot taki kolejny bishie-bitchie.

Z fusów wyczytałes o tej fabule? hłehłe, zaczekaj do premiery nie ma co spekulować.
Pawel_S5
W najnowszym PSX chyba jest mały błąd, bohater kontroluje 11 broni a nie 12, przynajmniej tyle widac na trailerze i screenshotach
Crono
CYTAT(el-shabazz @ 5 01 2008, 20:30) *
CYTAT

Z fusów wyczytałes o tej fabule? hłehłe, zaczekaj do premiery nie ma co spekulować.

Z tego co do tej pory widziałem zgadzam sie z Belcootem, gra zapowiada sie na przebajerzoną i efekciarską, zreszta tylko to pokazuja nam w trailerach dry.gif
Sanryu
CYTAT(Crono @ 16 01 2008, 19:54) *
CYTAT(el-shabazz @ 5 01 2008, 20:30) *
CYTAT

Z tego co do tej pory widziałem zgadzam sie z Belcootem, gra zapowiada sie na przebajerzoną i efekciarską, zreszta tylko to pokazuja nam w trailerach dry.gif

To zaprawde duzo widziales laugh.gif (trailer...i no wszystko ) tongue.gif
Yaxa
Mysle, ze widzial tez to co SE robi od czasow FFX i ma realne powody watpic w to, ze fabula bedzie trzymac poziom.
Sanryu
CYTAT(Yaxa @ 16 01 2008, 20:59) *
Mysle, ze widzial tez to co SE robi od czasow FFX i ma realne powody watpic w to, ze fabula bedzie trzymac poziom.

Szczerze? Gdyby w FFXII byly fajnie postacie to kij z fabula wink.gif , a tak kazdy wie jak wyszlo tongue.gif . Do FF - ow daleka droga, a w miedzyczasie obadamy Lost Odyssey i byc moze Tales of Vesperia biggrin.gif (bylbym bardziej niz szczesliwy)
Ader
Lekko zejdę z tematu i spytam - jest juz jakiś dobry jrpg na PS3?
Czy znów będę musiał czekać za FF żeby kupić czarne pudło?
Póki co każdą konsolę kupuję dla FF bo w sumie od lat jestem z serią.Valkyrie Profile,na psx i ps2 też było niezłe.Jest coś fajnego z jrpgów na PS3?
Yaxa
Nie
Tokar
Jest całkiem oryginalne, klimatyczne i niezłe fabularnie Folklore (jeśli wierzyć recenzjom, nie miałem okazji osobiście obadać), ale to jest bardziej mix gatunkowy przygodówki i action rpg z dużym naciskiem na action.
Podobno całkiem przyjemne, ale nie jest to raczej gra, która przekonałaby kogokolwiek do wyłożenia, ciągle jeszcze zbyt dużej w stosunku do tego co ta platforma oferuje, kasy na ps3 wink.gif
YETI
http://www.ps3site.pl/media/2008/01/1185_0002.jpg
http://www.ps3site.pl/media/2008/01/1186_0001.jpg
http://www.ps3site.pl/media/2008/01/1186_0002.jpg

szkoda ze same rendery, ale desing jest świetny, mroczny FF to bedzie to biggrin.gif
Don_Pedro
CYTAT(YETI @ 20 01 2008, 22:25) *

Jesli rendery w tej grze beda trzymaly tak wysoki poziom jak na skanach i trailerach to... zwyczajnie kupie ta gre w dniu jej premiery! Wspaniala muzyka, klimat, rezyseria - cos pieknego! Dla takich gier kupilem PS3!
YETI
Na tych skanach, te renderki prezentują poziom jak te z FFVII AC.
Hela
CYTAT(YETI @ 20 01 2008, 22:20) *
Na tych skanach, te renderki prezentują poziom jak te z FFVII AC.

To chyba nikogo nie dziwi...
Belcoot
Okropność. Ostatni scan może być. Nie mam nic przeciw shonen-ai, ale to co odstawia Nomura jest godne pożałowania - taki pseudo-homoerotyzm, zupełnie jak w Crisis Core.
Ficuś
no śliczni Ci chłopcy tongue.gif może Nomura ma jakieś skłonności (kto wie może jakby się urodził w Polsce byłby kumplem Biedronia tongue.gif _

Nie no serio nic nie mam do gejów,modnego ostatnio stylu emo-boyów i ogólnego zatracania cech męskich(facet ma być przystojny a nie śliczny)
ale Nomura przesadza od kilku lat.Naprawdę męskie postacie są w cenie-vide Auron w FFX(zdecydowanie najbardziej lubiana postać w tej częsci)
YETI
W jakimś sensie to wizytówka FF. Juz w takim FFVIII, mieliśmy facetów wyglądających tak a nie inaczej. Poza tym w Japonii taki facet to nic dziwnego.

Poza tym, jak dla mnie Versus zapowiada sie świetnie, wszystko mi pasuje, od desingu postaci, świata, aż po historie. Czekam na więcej informacji jak i na sam gameplay.

PS. Jeden ma nawet lekki zarost i szramę na lewej stronie twarzy, więc nie jest taki piękny ;P
YETI
In-game screenshots of Final Fantasy Versus XIII?
http://finalfantasyversusxiii.net/2008/01/...ersus-xiii.html
Sanryu
Zrozumialbym biadolenie osob, ktore nigdy wczesniej nie widzialy jrpg (i np. dajmy FF-ow), a jezeli ktos gral chocby w jakis tytul z tego gatunku to wyglad bohaterow nie bedzie jakims szokiem(moze niektorzy maja tutaj jakies kompleksy czy cus tongue.gif ). Wymienic mozna chocby Suikodena V( jak nic "meski"bohater tongue.gif ), FFVIII, FFX czy dopiero co majacego wyjsc Lost Oddyssey i bohatera, Kaim'a. Ja czekam na FFvXIII i mam nadzieje, ze wyjdzie rownolegle z FFXIII smile.gif . Jezeliby to naprawde byly screenshot'y z gry to bylbym "more than just happy" wink.gif
Hela
CYTAT(Belcoot @ 23 01 2008, 12:18) *
Okropność. Ostatni scan może być. Nie mam nic przeciw shonen-ai, ale to co odstawia Nomura jest godne pożałowania - taki pseudo-homoerotyzm, zupełnie jak w Crisis Core.

To, że są Bishōneni, nie oznacza, że to jest shōnen-ai, już nie przesadzajmy, bo oni (ci kolesie) tam się raczej nie będą całować, wyznawać sobie miłości. Nie mylmy dwóch różnych pojęć.
Jakby to, co podał yeti było rzeczywiście in-game, to bym się nie obraził.
Jakim
Biadolenie. Skoro postacie tworzył Nomura to czego wyście się spodziewali? Zwalistych, zarośniętych mięśniaków z nożem ala Rambo w zebach i szramami na całej twarzy? Design postaci jest dobry- nigdy nie przeszkadzał mi styl Nomury.
Szczerze- wg mnie lepiej pod względem designu świata (z tego co do tej pory widzieliśmy) lepiej wypada właśnie Versus niż pełnoprawna XII.
Z tego co widze to nasz główny hero chyba nie będzie taki bucem jak np. Squall.

[IMG=http://img530.imageshack.us/img530/7472/clipboard01zv0.th.jpg]
Zresztą cała banda głównego bohatera też niczego sobie. Zastanawia brak dziewczyny,kobiety, jak zwał tak zwał. Chociaż pana z lewej można podpiąc pod ten brak.

[img=http://img528.imageshack.us/img528/8119/clipboard02hs0.jpg]

Ogólnie jestem zaskoczony że aż tyle obrazków wyciekło. Czy to renderym czy scenki na silniku (oby0 sam fakt że w końcu coś ruszyło.
Yaxa
http://www.ps3site.pl/media/2008/01/v4.jpg

Gdybym nie znal sklonnosci japonskich tworcow to po tym screenie bym pomyslal, ze symulator japonskiego boys-bandu nam szykuja...
Nie podobaja mi sie te chopaki ale moze nadrobia charakterem.

Enkidou
Odnośnie tych screenów które są w niusie do którego linka podał Yeti...

... Dengeki pisze, i potwierdziło to kilka osób, że screenshot z dziewczyną to grafika w czasie rzeczywistym. Przy okazji podniosły się też spekulacje czy to samo nie tyczy się screena z głównym bohaterem. Tak sprawa wygląda (albo na odwrót - Dengeki pisało to o screenie z głównym bohaterem, a spekulacje dotyczyły screena z dziewczyną tongue.gif ).
Don_Pedro
CYTAT(Enkidou @ 23 01 2008, 21:15) *
Odnośnie tych screenów które są w niusie do którego linka podał Yeti...

... Dengeki pisze, i potwierdziło to kilka osób, że screenshot z dziewczyną to grafika w czasie rzeczywistym. Przy okazji podniosły się też spekulacje czy to samo nie tyczy się screena z głównym bohaterem. Tak sprawa wygląda (albo na odwrót - Dengeki pisało to o screenie z głównym bohaterem, a spekulacje dotyczyły screena z dziewczyną tongue.gif ).

Nikt chyba nie watpi, ze grafika zarowno w FF13 jak i w FFv13 bedzie powalajaca. Square juz nie raz udowodnilo, ze potrafi tworzyc piekne gry i to na kazda konsole Sony! Fenomenalna grafika w gameplay'u + doskonale filmiki przerywnikowe tworzone na poteznych stacjach graficznych sprawia, ze nie jeden gracz na swiecie bedzie oczarowany! laugh.gif
the_m
http://www.finalfantasyforums.org/showthread.php?p=11577
- Versus XIII is on hold until FFXIII is done, because the entire Versus team is helping to finish Final Fantasy XIII at the moment. It is number one priority.
- While the planners and programmers are all working on Final Fantasy XIII, the Versus project is getting the designers to work on a lot of image illustrations and conceptual visuals. The story for Versus is also pretty much complete.

skany:
http://www.forever-fantasy.net/modules.php...p;orderby=dateD
Jakim
Tak też myślałem że najpierw wyjdzie standardowa trzynastka a versusa przełożą na jakiś inny termin. Fajnie by było jakbyśmy doczekali się jakiegoś finala (w ogóle jakiegoś jrpg) na ps3 na tej generacji konsol.
YETI
FF Versus XIII reports "are false"
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=155677
Sanryu
CYTAT(YETI @ 19 06 2008, 15:18) *

Mam nadzieje, ze obydwie "trzynastki" wyjda w tym samym terminie smile.gif Jak nie to ja "Versus" poprosze jako pierwsza wink.gif
Hela
Nowy/stary trailer:
http://finalfantasy-xiii.net/2008/07/23/fi...ler-leaked.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.