Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: FIFA World Cup 2006
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
*-dka
Kurde sciagnelem sobie Demko tej gry i musze powiedzec ze jest naprawde fajna ( jestem fanem PESa) i widzialem tez ze duzo osob kupuje ta gre na allegro:) chyba do niech dolacze smile.gif
Kurde czuć klimacik mistrzostw smile.gif
Paczek
Gierka jest owiele fajniejsza od 1 fify na Xboxa 360, bardziej przypomina PES i graficznie jest ulepszona a najwiekszy "plus" to to ze nie ma takich lagow na necie jak przy 1 czesci
raulos
czyli co lepiej kupic pes5 i grac na 360 we 2 (turnieje) czy ową fife i robic tosamo biggrin.gif ?
*-dka
oj ja nie wiem ale slyszalem ze sa lagi na pesie i ze emulacja jest nie najlepsza confused.gif ale nie jestem pewny sad.gif

ps. Czemu Xbox nie che mi emulowac Topspina sad.gif
raulos
jesli ktos gral w pes5 na 360 mogl by ktos napisac jak sie sprawuje ? i opiszcie wrazenia jaka ta fifa(te same akcje,gole,schematy?) ma ktos fulla?
raulos
Jaki mialem ubaw jak obejrzalem GT Review z fify world cup na gametrailers ,dawno sie tak niesmialem LOL , jak ci zawodnicy biegaja jakby im sie (pipi) chcialo ( niewidze siebie grajacego w fife biggrin.gif) tacy sztywniacy ... jesli niemacie humoru obejrzyjcie polecam :Dkupilem pesa5 umili mi to czas czekania do pes6 ,na allegro jest okazja ( pes5 folia za 97zl ,thx Kermit smile.gif) sory moglem wziac EDIT
*-dka
hehe sam filmik to zumelnie cos innego niz gra smile.gif Serio ci mowie smile.gif sciagnij se z Hipermarketu smile.gif
*-dka
Mam pytanie bo chce kupic tą gre i mam pytanie czy w tej gdzie sa Eliminacje ?? czy tylko Finały??
Kwas_91
QUOTE(*-dka @ 3 06 2006, 17:35) *

Mam pytanie bo chce kupic tą gre i mam pytanie czy w tej gdzie sa Eliminacje ?? czy tylko Finały??

Można zacząć finały (wyjście z grupy i potem coraz wyżej), ale są również eliminacje do MŚ. Przy okazji można zdobyć mistrzostwo krajem, który normalnie nie zagra w Niemczech cool.gif
Zeratul
kolejne podejscie zrobilem zeby w koncu przejsc mecz australia - wyspy salomona... po 5h nie udalo sie... mimo stosowania sie do porad z serwisow... strzelaniu 23 razy z tego 14 na bramke... uznalem, ze najlepiej zeby mnie juz to nie kusilo, to zniszczyc plytke smile.gif i juz tego (pipi) od EA nie mam hyh.gif
teddy
Oprócz samych finałów i eliminacji są jeszcze Challenge, czyli specjalne mecze w których zaczynamy zazwyczaj od pewnego momentu i musimy coś osiągnąć (np. wygrywamy 1-0 ze słabą drużyną i trzeba meczu nie przegrać a zaczynamy od 2 połowy).

Moje wrażenia co do samej rozgrywki:

Bardzo spodobało mi się również „unarodowienie” tej Fify. O co chodzi? Otóż, przed każdym meczem mamy wyświetlane, krótkie informacje o kraju biorącym udział w spotkaniu (liczba zakwalifikowań do MŚ, czy różnego rodzaju ciekawostki), z których możemy dowiedzieć się czegoś o niektórych egzotycznych krajach (np. na Jamajce występuje największe zagęszczenie kościołów przypadających na metr kwadratowy:) ). Oprócz w trakcie meczu kibice wykrzykują nazwę danego kraju (‘POLSKA!POLSKA!”), grają hymny oraz śpiewają piosenki zagrzewające do walki. Po każdym meczu odgrywany jest hymn kraju, który spotkanie wygrał. Bardzo miło jest usłyszeć np. taki Mazurek Dąbrowskiego czy chociażby dowiedzieć się jak brzmi hymn Trinidadu i Tobago.

Sama prezentacja meczu również stoi na wysokim poziomie. Po pokazaniu stadionu (wspaniały zjazd z satelity na boisko, niestety tylko w przypadku boisk niemieckich) na murawę wchodzą zawodnicy, wszystko w otoczce pokrzykiwań kibiców, dźwięku trąbek, błysku fleszy i lawinach konfetti oraz próbujących wszystko to przekrzyczeć komentatorów. Robi to naprawdę bardzo dobre wrażenie i sprawia, że możemy się poczuć częścią tego widowiska.

Równie dobrze reagują sami zawodnicy na wszelkiego rodzaju zmiany taktyczne (np. szybkie przejścia z pressingu do gry na kontrę za pomocą d-pada). Poza tym gra jest bardzo dynamiczna i chłopaki prezentują jakąś taką większą chęć do gry niż w PES (np. bardzo szybko wystawiają się na wolne pozycje, co daje możliwość do perfekcyjnych zagrań "na dobieg").

Muszę również wspomnieć o wspaniałym bonusie, który jest do odblokowania a mianowicie "Invisible Walls". Po uaktywnieniu takie rzeczy jak rożne czy auty nie istnieją. Można siekać radośnie piłą z całej siły a ona odbija się od powietrze jak od ściany, wygląda to super i pozwala strzelać takie bramy o jakich się nam nie śniło. Jeżeli dorzucimy do tego jeszcze "No infridgements" czyli brak faulu nawet przy najbrutalniejszym zagraniu to robi się nam wtedy prawdziwy sajgon na boisku. Wiem, że mało to ma wspólnego z rzeczywistością, ale naprawdę warto tak trochę pograć (tempo takiego meczu jest zabójcze biggrin.gif).

Co do wad to dla mnie największą było zachowanie się piłki, która (czasami) latała jak jakiś balon. Na przykład po bardzo mocnym wykopaniu piłka potrafi nawet bez jednego odbicia "przykleić" się po upadku do ziemie i sunąć po niej jakby to był jakiś kamień do curlingu confused.gif
Druga sprawa to lekkie przegięcie jeżeli idzie o bramkarzy. Goalkeeperzy z dobrych drużyn (np. Dida, Casillas) potrafią szarpać takie piły, że nawet pięciu naszych Tomaszewskich miało by przy tym problemy. Prowadzi to do frustracji gdy bramkarz broni 7 sytuację sam na sam z rzędu:/

Mimo wszystko uważam, że ta odsłona Fify jest naprawdę dobra i naprawdę pozwala poczuć klimat MŚ. Punktu odniesienia niestety nie mam, gdyż jeszcze nie grałem w PES 6.

EDIT I chyba w tej Fifie nie ma złotego środka na strzelanie bramek czy jakiegoś schematu, który gwarantuje zwycięstwo. Przynajmniej ja jeszcze go nie odkryłem.
Owiec
Ja mam prosbe do kogos kto ma/mial ta gre i pamieta jako tako menusy i mecze/challenge potrzebne do achi. Mam wersje niemiecka i ni ch.ja nic nie jaze, w podstawowce uczylem sie dojcza ,ale nie ten poziom. W kazdym razie wlaczylem jakies tam qualifikazions czy cos takiego, ale po 6 meczach chyba dostalem jakies tam punkty ,za chyba skonczenie kwalifyikacji ,a achi nie ma confused.gif Jak ktos moze to mialbym prosbe o napisane czy cos, jak podochodzic do tych konkretnych miejsc ,gdzie sie zdobywa achi tj. kwalifikacje, przejsc mś (to akurat jest latwe xD), jaki tam challenge i pelny mecz z niemcami.
shy4
A ja sie dzisaj konkretnie sfrustrowalem...bardzo chcialem przejsc chalenge wszystkie zeby odblokowac te historyzne mecze ale zostal mi tylko jeden challange ktorego za nic w swiecie nie moga wygrac....

Chodzi o mecz Australia-Wyspy Salomona...trzeba wygrac 7-0....mi tylko raz udalo sie 6-0 skonczyc a tak przewaznie 4/5-0 koncze....sa jakies taktyki na ten mecz?? moze cos w ustawieniach zmienic nie wiem....help...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.