Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak bezprzewodowo podłączyć internet w laptopie
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
mlokon
Witam,
interesuje mnie to jak można bezprzewodowo połączyć się z internetem w laptopie. Konkretniej chodzi mi o wysyłanie sygnału ze stacjonarnego komputera do laptopa. Jak najtaniej, jak najlepiej. Możliwe takie coś?
Yacek
Mozliwe, musisz zrobic siec WiFi i udostepnic polaczenie na stacjonarnym. Musisz kupic dwie karty.
mlokon
na laptopie pisze coś 802gb coś takiego nie wiem dokładnie... coś tam jest co łapie zasięg wink.gif jaki koszt mniej więcej tego?
Przemski
Najlepszym rozwiązaniem jest kupno ROUTER`a WLAN, posiadającego wbudowany SWITCH. Takie urządzenie korzystając z łącza WAN (czy jest to sieć osiedlowa, czy też np łącze DSL od DIALOG`u czy T.P. S.A.) umożliwi na korzystanie z Internetu zarówno na komputerze przenośnym połączonym do routera bezprzewodowo jak i na komputerze stacjonarnym podłączonym do routera przewodowo. Co ważne, będzie to niezależne, bo drugim rozwiązaniem jest kupno karty WLAN, zamontowanie jej w komputerze stacjonarnym i skonfigurowanie tak aby służyła jako punkt dostępowy, lecz w takim wypadku komputer stacjonarny udostępniający połączenie musiałby być cały czas włączony tak aby komfortowo korzystać na laptopie z Internetu.
Koszt zakupu w miarę dobrego routera, choćby sprowadzanego z zagranicy (allegro) to przynajmniej 160 zł, w miare dobrej karty WLAN ok 100-120 zł(allegro) więc chyba warto dołożyć i mieć większą funkcjonalność
mlokon
aaa... jeżeli korzystam z modemu :> tongue.gif mam pakiet non-stop i modem ISDN dzięki czemu na dwóch kanalach wyciskam 128 kb/s...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.