Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Silent Hill Orgins
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
ListuniO
Własnie przeszedłem demko... Jestem na maksa mile zaskoczony... Spodziewałem się jakiegoś nędznego nabijacza kasy a dostałem kolejną , piękna pełnoprawną gre z serii.... Poczułem się jakbym grał w jedynke... ten sam klimat... animacja głównego bohatera jest rewelacyjna... grafika trzyma na maksa wysoki poziom... gra cienia i światła idealnie nastraja... dodac do tego muzyke i dzwięki i śmiało można powiedzieć że nikt nie będzie żałował ani grosza wydanego na tą pozycje... Jeśli oczywiście fabuła będzie też trzymac poziom... po demie nie wiele można się dowiedziec jeśli chodzi o tą kwestie..
pozdrawiam
Don_Pedro
Jako, ze ostatnio cicho zrobilo sie na temat SH:O przedstawiam wam recenzje wersji demo tej gry:

http://www.next-gen.com.pl/index.php?optio...5&Itemid=34

Przypominam, ze chodzi o demko, ktore niedawno wycieklo do internetu
Dante
^^ nie wiem czy w tej recenzji nie ma błędu. Wydaje mi się że w grze jest możliwość dobicia potworów tzn w demie był już taka opcja. Może sie mylę ale wydawało mi się że nas bohaterek daje z buta leżącemu przeciwnikowi.
Co do samej gry to czekam i czekam żeby wreszcie pograć w horrorek tej klasy co SH (tylko niech nie przesuną daty premiery)
Coati
tak. da sie dobijac, czy to z kopa czy np mlotem.
AiszA
Nie wiem czy tego już ktoś nie wrzucił wink.gif Zaryzykuję, bo obraz naprawdę nieziemski, a muzyka... przepiękna, aż żal za serce ściska, że nie mam PSP mellow.gif

SH Origins

Dante
Trzeba nadrobic i zakupic konsole bo dla tego tytułu na pewno warto zwłaszcza jak kocha się ta serie bo samo demko i to co z nim scena zrobiła napawa optymizmem
Coati
CYTAT(Dante @ 27 09 2007, 11:12) *
Trzeba nadrobic i zakupic konsole bo dla tego tytułu na pewno warto zwłaszcza jak kocha się ta serie bo samo demko i to co z nim scena zrobiła napawa optymizmem

nom scena nie przeszla obojetnie obok tego dema smile.gif
dostepny jest patch 1.1mb dodajacy:
- Automatically detects and replaces the original (encrypted) eboot.bin file with the (unencrypted) boot.bin file (included in the original demo .cso file).
- Automatically patches eboot.bin to allow longer zone and filter names to be used without corrupting the file (essentially allowing any starting location to work properly)
- Allows users to select from 89 different starting locations (via a simple list)
- Allows users to choose any of the 14 secret costumes or revert back to the original Travis costume (via a simple list)
- Rarely crashes for absolutely no reason
Arekcore
czekam na oficjalną premierę tego tytułu... dla takich gier warto mieć PSP:)
Gresh
a kiedy premiera?
Arekcore
oficjalnej daty jeszcze nie ma , niestety data przekładana, możesz sprawdzać na servisie

http://psp-team.pl

tam chłopaki są dosyć dobrze ogarnięci w temacie i zawsze można cos się dowiedzieć o interesującym tytule
KOMODO
A nie ustalili przypadkiem oficjalnie na 7 listopada? Nic mi nie wiadomo, zeby byla przesuwana w ostatnim czasie.
Kimari
6-7 listopad ..
Ale chodźmy do chłopaków z team psp oni są tak dobrze ogarnięci że no tak dobrze......
Nic tylko sięgać po informacje
Arekcore
widze że nie można kogoś docenić bo zostanie zaraz skrytykowany i ironicznie podsumowany......
życze sobie tego 7 listopada....

a co do mojego wpisu napisałem cytuje "dosyć dobrze ogarnięci".....
Krupier
Czy tylko mój rip demka nie ma żadnego intra czy po prostu demko tego nie przewiduje? No i te szumy takie jakby wszystko było widziane przez stary telewizor to też normalna część gry? ;s
Coati
CYTAT(Krupier @ 4 10 2007, 12:37) *
Czy tylko mój rip demka nie ma żadnego intra czy po prostu demko tego nie przewiduje? No i te szumy takie jakby wszystko było widziane przez stary telewizor to też normalna część gry? ;s

wszystko ok... swoja droga grales w jakakolwiek poprzednia wersje??
Krupier
W jedynkę ino swego czasu.
Coati
no, a w jedynce tez byl taki filtr i mgla smile.gif to poprostu zabieg grafikow majacy potegowac klimat, a zarazem... majacy na celu zyskanie kilku klatek animacji wiecej wink.gif
wiem stary post smile.gif

--------------------------

ps. SHO juz jest w szarej strefie wink.gif

edit//

oj cos czuje, ze tej nocy sie nie wyspie xD jak narazie niepodoba mi sie widoczne chrupanie/zwalnianie animacji podczas freeroamingu po miescie...
nWo
Hyhy, rety tyle gier ze nie wiem za co się złapać, dzis wpadl koles z miasta na chwile zobaczył, mojego slima, gry, dal mi taka cene ze tylko jelop by odmowił .... a ja na to spier$@^*j laugh.gif akutalnie jestem w trakcie pobierania dema.

Nadal mam nadzieje na jakiegos residetna na psp
czesio83
CYTAT(nWo @ 6 11 2007, 22:48) *
Hyhy, rety tyle gier ze nie wiem za co się złapać, dzis wpadl koles z miasta na chwile zobaczył, mojego slima, gry, dal mi taka cene ze tylko jelop by odmowił .... a ja na to spier$@^*j laugh.gif akutalnie jestem w trakcie pobierania dema.

Nadal mam nadzieje na jakiegos residetna na psp

po co demo jak juz pelna wersja slinotok.gif jest whistling.gif
dla wybranych starwars.gif
nWo
Nieznalazlem pelnej ale jakies demo
Dante
I jak dla mnie gierka całkiem kopie zada już czekam na to jak ost pojawi się gdzieś do kupienia albo zdobycia w inny sposób bo z tego co usłyszałem warto.
Arekcore
nie znam osoby z moich znajomych, która posiada psp i żeby nie czekała na ten tytuł... oby w tym kierunku wychodziły na psp tytuły to bedą to najlepsze late tego rewelacyjnego sprzętu jakim jest psp
Shen87
powiem jedno - w morde, jak ta gra wyglada slinotok.gif
Coati
pisalem juz to przy okazji pojawienia sie i testowania dema ale co tam... to jest chyba jedyna gra w ktorej przyjemnosc sprawia mi swiecenie latarką po stercie gratow i patrzenie na swiatlocien xD
czesio83
fakt efekt latary jest wypas jeszcze granie w nocy i ze sluchawkami ciary mykaja po plerach az milo blush.gif
Coati
inaczej nie warto grac wink.gif tak samo bylo z REZ'em na ps2/dc smile.gif
czesio83
i maszkary szybko zapylaja wystarczy wyjsc na miasto laugh.gif i zaraz sie zlatuja i ukatrupione nie znikaja:)
ListuniO
Pograłem troche... Jest teraz w Cedar Grove Sanitarium.... Musze powiedzieć że jako wielki fan SH nie zawiodłem się ani troche jak na razie... Fabuła na razie jest dosyć szczątkowa więc o niej nie mam się co wypowiadać... Ale to co robi wrażenie to klimat który wrócił... Twórcy zapowiadali powrót do korzeni serii i dokładnie to od nich dostaliśmy... Lokacje są rewelacyjne... Szpital co prawda już na maksa oklepany ale zrobił przyjemne wrażenie ale to co jest w wyżej wspomnianym Ceda Grove rozwala na łopatki... CO mi się jeszcze podoba... Przeciwnicy.. Pieliegniarki standardowo są.. Ładnie się poruyszają i atakuja... Również spotkamy znanych z dwójki i filmu zaszytych w workach... Plus jakieś wielkie kawałki mięcha szybko atakujące... i przeciwnik któy mi się najbardziej spodobał to cień z kawałkiem mięcha w klatce... super klimat gdy w powietrzu lewituje taka klatka i tylko światło latarki pokazuje zarys postaci...
Broni jest pełno .. większość z nich jest jednorazowego użytku... Kije...noże się szybko niszczą z kolei...
Zagadki są przyjemne i jak na razie nie stwarzają problemów... Spotkałem nawet Piramidogłowego Juniora...smile.gifsmile.gif...
Po 2 godzinach grania stwierdzam ze to jest Mega Hit...
Grafika jak na PSP naprawdę niezła...
czesio83
CYTAT(ListuniO @ 8 11 2007, 12:46) *
Pograłem troche... Jest teraz w Cedar Grove Sanitarium.... Musze powiedzieć że jako wielki fan SH nie zawiodłem się ani troche jak na razie... Fabuła na razie jest dosyć szczątkowa więc o niej nie mam się co wypowiadać... Ale to co robi wrażenie to klimat który wrócił... Twórcy zapowiadali powrót do korzeni serii i dokładnie to od nich dostaliśmy... Lokacje są rewelacyjne... Szpital co prawda już na maksa oklepany ale zrobił przyjemne wrażenie ale to co jest w wyżej wspomnianym Ceda Grove rozwala na łopatki... CO mi się jeszcze podoba... Przeciwnicy.. Pieliegniarki standardowo są.. Ładnie się poruyszają i atakuja... Również spotkamy znanych z dwójki i filmu zaszytych w workach... Plus jakieś wielkie kawałki mięcha szybko atakujące... i przeciwnik któy mi się najbardziej spodobał to cień z kawałkiem mięcha w klatce... super klimat gdy w powietrzu lewituje taka klatka i tylko światło latarki pokazuje zarys postaci...
Broni jest pełno .. większość z nich jest jednorazowego użytku... Kije...noże się szybko niszczą z kolei...
Zagadki są przyjemne i jak na razie nie stwarzają problemów... Spotkałem nawet Piramidogłowego Juniora...smile.gifsmile.gif...

grafika ryje beret wyglada jak sh2 zagadki sa niezle ale juz sie zaciolem na zagadce z takimi kolorowymi tabletkam co je trza lalkom w jape powkladac icon_chainsaw.gif
klimat jest za(pipi)isty
ostatnio wysyp sie zrobil hitow na psp jeszcze tylko rezidenta brak sad.gif
ListuniO
CYTAT(czesio83 @ 8 11 2007, 13:25) *
CYTAT(ListuniO @ 8 11 2007, 12:46) *

grafika ryje beret wyglada jak sh2 zagadki sa niezle ale juz sie zaciolem na zagadce z takimi kolorowymi tabletkam co je trza lalkom w jape powkladac icon_chainsaw.gif
klimat jest za(pipi)isty
ostatnio wysyp sie zrobil hitow na psp jeszcze tylko rezidenta brak sad.gif

Tak dokładnie ... z tym też się zgodze... ale wierze że Resident na X360 pozamiata więc nie mam co tak za bardzo narzekać... no i 5 Silent wychodzi też na X360...
_Milan_
CYTAT(Coati @ 7 11 2007, 16:06) *
inaczej nie warto grac wink.gif tak samo bylo z REZ'em na ps2/dc smile.gif

bzduuuura, rez odpalony na 2-och 100watowych glosnikach na imprezie, to tez jest klimat, apewniam Cie.

10-iu plasa, a jeden napier.dala poki moze.

Rez odpalony na 2 100 watowych glosnikach w stanie normlanym samemu tez wymiata.

Rez bardzo glosno w samotnosci tez wymiata.

;]
Coati
ale nie w srodku dnia kiedy jest jasno, no nie da sie xD ja nie potrafie....
ListuniO
CYTAT(czesio83 @ 8 11 2007, 13:25) *
ale juz sie zaciolem na zagadce z takimi kolorowymi tabletkam co je trza lalkom w jape powkladac icon_chainsaw.gif

Bardzo prosta zagadka... Ale zamiast Ci podać kolejność napisze czym się sugerować... Jedno z pomieszczeń z w którym jest 5 cel jest wskazówką... Trzy pokoje są otwarte i przedstawiają jakąs ceche dla każdej osoby która w tym pokoju mieszkała... Na zewnątrz masz polecenie jakie wydawać leki do jakiego pokoju (są zaznaczone kolorami jak tabletki)...
czesio83
dzieki za podpowiedz bo nie zkumalem ze to trzeba sie itemami w pokoju sugerowac
bo na upadlego wkladalem tak jak bylo na tej kartce z kolorami laugh.gif
_Milan_
pogralem 1,5 godzinki i jestem zachwycony.
Nie sadzilem ze bedzie az tak dobrze, grafika najlepsza jaka chyba widzialem obok gow.
Klimat wrocil, i poprawili nareszcie system walki, ktory teraz jest takze na starcie trroche archaiczny ale juz nie przeszkadza.
oswietlenie... na poczatku gry nie wiedzialem czym sie zzachwycacie, dopiero w pomieszczeniach to zobaczylem, heh milo ze psp potrafi jeszcze rozdziawic u gracza morde ;]

mam pytanko, przed tymi gosciami w miesnych workach co laza po ulicach lepiej spieprzac co? bo chyba sie respawnuja, a szkoda mi apteczek i kijow na nich.
czesio83
jak jest jeden to ubic ale jak juz 2 sie zleci i ta kupa miecha to lepiej w nogibo skubancy szybko biegaja wink.gif
Dante
Na ulicach jest strasznie dużo tych wszystkich stworków więc lepiej je omijac bo wdanie się w walki może się skończyć brakiem medycznego stuffu (ja tak mam)
KOMODO
Jest jakis prosty sposob na tych je*ancow z klatka miast ciala? Tych "cieni" lewitujacych. Atakuja niesamoicie szybko i w sumie tylko gun sie na nich sprawdza. CHyba najbardziej irytujacy przeciwnicy w serii. A lekarstw... jak na lekarstwo:).
Coati
wieszak na kroplowki tez sie calkiem dobrze sprawdza smile.gif
ListuniO
Ja tych popaprańców pięściami lałem... Najbardziej irytujący dla mnie przeciwnik to te kupy mięsa... niby to wielkie a szybkie na maksa i za każdym razem przy spotkaniu dostałem..
koso
4 godziny 16 minut - tyle mam na liczniku po skonczeniu gry. A obwachalem i zajrzalem absolutnie wszedzie. Jedynie z przeciwnikami nie walczylem (kilnalem raptem 40), bo i po co - gdy biega sie z wylaczona latarka, w zasadzie nas nie widza, wiec omijac je mozna jak dzieci we mgle, nawet w ciasnych korytarzach. To najwieksza porazka gry - latwosc.

Natomiast zagadki sa rewelacyjne, A/V kapitalne, podobnie jak sposob opowiadania fabuly, przypominajacy (sam scenariusz zreszta tez) genialne SH2. W polaczeniu z watkami z nieparzystych czesci gry tworzy to bardzo fajna mieszanke. Lepsze AI + 2x dluzszy czas gry = bylaby bardzo, ale to bardzo wysoka ocena.
ListuniO
Dokładnie.. czas gry jest wręcz żałosny... Przechodziłem bez pośpiechu... zbadałem każdy kąt... Zabijałem dużo przeciwinków a zginałem tylko raz jak walczyłem z bossem na końcu....Czas 4 godz. i 38 minut...masakra

Czas.. łatwośc i żałośni bossowie są jedynymi minusami..

A jeśli chodzi o fabułe to ona nie dorasta tej z dwójki do pięt... Jest niezła ale porównywać ją choć troszke z 2 to całkowicie nie trafiona opinia...
koso
Nie mówię o poziomie, tylko o sposobie prowadzenia całej historii. Tajemnica, która kryje się w bohaterzejego przeszłość itd. - nie będę spoilował, ale to wszystko bardzo przypomina SH2. Choć rzecz jasna pod kątem zaskoczenia i ogólnej wartości, Origins ani przez moment nie zagraza dwojce.
ListuniO
Silent Hill:Origins ma jednak coś co przewyższa wszystkie silenty jakie do tej pory sioę ukazały... A mianowicie ścieżke dzwiękowa... W mojej opinii jest najlepszym OST silentowym jaki wyszedł... Świetne podkłady... dużo wokalu... Po prostu masakra... to co nam zeserwowali twórcy przeszło moje oczekiwania....

A tak przy okazji... bałem się troche tego żę za 5 silenta nie bierze się ekipa z japonii tylko z USA i wyjdzie gniot... Origins też nie robili japończycy i wyszło fenomenalnie...
XM16E1
New Project for Yamaoka; Could it be another Silent Hill?

http://silenthill5.net/2007/11/10/new-proj...ilent-hill.html
Dante
Co do osta to bym się spierał bo najlepszy nie(chyba jeszcze nawet nie wyszedł bo słuchałem tylko ripa z gry). Brakuje mi czegoś takiego jak Theme of laura co długo siedzi w głowie.
Gra za długa nie jest ale dobrze przynajmniej że więcej niz jedno zakończenie
czesio83
czas gry smile.gif na psp to jest norma i troche to glupie jak sie lata w kieszeni majac 2 stojaki lampe przenosny telewizorek itp:)
pytanko male czym sie kierowac przy zagadce z pralkom? ta kartka z manualem rolleyes.gif
Suavek
Czy to tylko moje wrażenie czy też ten licznik czasu w grze działa jakoś... dziwnie?

Wszyscy narzekają, że ukończenie gry zajęło im +/- 4:30h. Sam rozwaliwszy dopiero drugiego bossa mam na liczniku 2:30h ale dałbym sobie paznokcia uciąć, że przy samej grze (bez zgonów czy pauz) spędziłem znacznie więcej czasu - przynajmniej 4h. Czyżby gra nie liczyła czasu spędzonego w menusach lub też podczas cut scenek i przeglądania mapy?

Nie wiem, o ile moment w którym jestem nie jest już prawie końcem gry to osobiście na czas nie narzekam. Ukończenie poprzednich silentów (poza czwórką, na którą nie miałem cierpliwości) zajęło mi około 6-7h jeśli dobrze pamiętam (dawno to było) ale właściwej zabawy, nie z licznika na koniec.

Z czasem na zabawę krucho niestety, gram od paru dni tylko nocą po około 1-1,5h ale zastrzeżeń nie mam większych prawdę mówiąc. Bawię się dobrze, gra jest ciekawa i godna nazwy Silent Hill (w przeciwieństwie do SH4...). A jak na pozycje na handhelda to już w ogóle super. Zobaczymy jak będzie dalej bo niestety ze strachem kiepsko na tle SH 1 czy 3 (brak sytuacji godnych szafki z kotem czy pomieszczenia z zakrwawionym lustrem itp.)
KOMODO
Zgadza sie - licznik dziala dziwnie. Ale to znak rozpoznawczy SH. W kazdej czesci tak dzialal. Po prostu liczy TYLKO czas w ktorym sie "poruszasz". Np. loadingi miedzy drzwiami czy wejscia do menu musza nie byc liczone. Tak przynajmniej wnioskuje albowiem 1 h gry w dowolnego SH przeklada sie na ok 35-40 min na liczniku gry. Zatem do czasu koncowego mozna doliczyc sobie 1-2h:).
ListuniO
No faktycznie wczesniej o tym nie pomyślałem tylko się zasugerowałem sumą na końcu gry... A faktycznie grałem dłużej... Pierwsza noc ok. 1 godziny... Nastepnego dnia w pracy ok.3 godzin... Nastepna noc ok 1,5 godziny i ostatni dzień w pracy ok 2 godzin... Co daje łącznie około 7,5 godziny...

Może recenzent (Koso) weźmie to pod uwage... napisał że gdyby czas gry byłby dłuższy to ocena by znacznie skoczyła...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.