Czy ja wiem... jedynka owszem była świetna, oryginalna... chora. Jednak jakoś bardziej urzekła mnie dwójka, ze względu na scenariusz
Mam nadzieję, że tego nie było
Silent Hill Origins
kapsello
25 04 2007, 15:44
bylo 5 postow wyzej. gra naprawde zapowiada sie swietnie - trzeba zaczac zarabiac pieniazki co by we wszystkie hity pograc...
CYTAT(kapsello @ 25 04 2007, 16:44)

bylo 5 postow wyzej. gra naprawde zapowiada sie swietnie - trzeba zaczac zarabiac pieniazki co by we wszystkie hity pograc...

Może trailer ten sam, ale strona nie

Na pewno kuszące, ale wolę trochę poczekać i wyłożyć kasę na ps3
CYTAT(^i^_AiszA_^i^ @ 26 04 2007, 12:12)

CYTAT(kapsello @ 25 04 2007, 16:44)

Może trailer ten sam, ale strona nie

Na pewno kuszące, ale wolę trochę poczekać i wyłożyć kasę na ps3

Widze ze masz silna wole. Ja wlasnie zdecydowalem sie na kupno PSP w dzien gdy wyszlo pierwsze info o SH Origins. Chwile potem mialem juz maszynke:P. Takie gry jak FF, SH i MGS nie moga zostac "olane".
CYTAT(KOMODO @ 26 04 2007, 22:23)

Widze ze masz silna wole. Ja wlasnie zdecydowalem sie na kupno PSP w dzien gdy wyszlo pierwsze info o SH Origins. Chwile potem mialem juz maszynke:P. Takie gry jak FF, SH i MGS nie moga zostac "olane".
O olaniu nie ma mowy

Boleję, i może nawet zazdroszczę, iż nie mogę uszczknąć tej gry, ale jestem bardzo uparta i stała w swoich zamierzeniach... nie wypada mi okreslać się mianem wielkiej konsolo-fanki, bo obstawiać sie nimi nie mam zamiaru, narazie jedna mi w zupełności wystarczy
kapsello
27 04 2007, 10:16
ja napewno obok sh nie przejde obojetny. dla takich gier naprawde warto kupic ta konsolke.
IllinoisIvan
1 05 2007, 19:53
Jedna z gier, dla których kupuję PSP. Trailer jeszcze bardziej zachęcił mnie do kupna. Jednak czasem zastanawiam się - czy na handheldzie będzie to tak straszne i ciężkie? Wierzę jednak w twórców i czekam, aż będę mógł się pochwalić posiadaniem Origins. Choć wzmianka o używaniu katany w artykule IGN nieco mnie rozbawiła
CYTAT(IllinoisIvan @ 1 05 2007, 20:53)

Jedna z gier, dla których kupuję PSP. Trailer jeszcze bardziej zachęcił mnie do kupna. Jednak czasem zastanawiam się - czy na handheldzie będzie to tak straszne i ciężkie? Wierzę jednak w twórców i czekam, aż będę mógł się pochwalić posiadaniem Origins. Choć wzmianka o używaniu katany w artykule IGN nieco mnie rozbawiła

W katanie nie widze nic smiesznego. Nie grales w trojke? Tam byla katana. I miecz swietlny, ale to jako bonus do okdrycia:P. Katana nie byla zla, fajnei sie nia cielo grubasow. A o przeniesienie gry sie nie martw. PSP ma na tyle duze mozliwoci sprzetowe i na tyle duzy ekran ze nie ma wielkiej rzonicy miedzy PSP a PS2. Wiec i o klimat jestem spokojny.
No właśnie trójka z tego co pamietam miała najbardziej "młuckowaty" klimat. Ale jestem dobrej myśli.
Na czas oczekiwania polecam odpalić film "Silent Hill" na PSP, miejscami wygląda zupełnie jak gra
CYTAT(lechu @ 2 05 2007, 01:25)

No właśnie trójka z tego co pamietam miała najbardziej "młuckowaty" klimat. Ale jestem dobrej myśli.
Bzdura. Potworow bylo tam tyle co zwykle. Nie wiem co bylo w tym mlockowatego. Za to w Origins zapowiaa sie bardziej rozbudowany system walki. Coz - cos musieli zmienic. Zreszta, ten kto teraz bedzie narzekal na to jak SHO wyglada powinien skonac. To przez rozjuszone bydlo zdecydowano sie na tak drastyczna zmiane konwencji. Skad wiedzieliscie ze kamera jak z RE4 nie sprawdzi sie? Sytuacja identyczna jak z SH4. Wszyscy chcieli zmian bo trylogia popadla w schematy a jak juz wydali gre odmienna od wszystkich trzech to nagle im sie nie podoba i chca "normalne SH". A czy aby nie dopiero co narzekali na przejedzenie SH? To teraz bedzie tardycyjne do bolu SH. I niech ktos ma jakies waty:P.
Mi sie czwórka akurat podobała. Motyw z pokejem był oryginalny i bardzo urzekający. Najmniej z całej serii póki co podobała mi się własnie trzecie część. Co oczywiście nie znaczy że mi się nie podobała. Po prostu podobała mi się mniej niż pozostałe odsłony serii
Tak przy okazji, wytłumaczy mi ktoś czemu tych gier praktycznie nie ma w sklepach, lub kosztują ok. 100zł?
CYTAT(are91 @ 2 05 2007, 14:57)

Tak przy okazji, wytłumaczy mi ktoś czemu tych gier praktycznie nie ma w sklepach, lub kosztują ok. 100zł?
Moze dlatego ze wyszlo "Silent Hill Collection" zawierajace wlasnie "trylofie na PS2"? Stad osobno gry wyszlyby duzo drozej, dlatego tez malo kto juz je opycha.
Collection też jest trudno dostępne
Sandking
3 05 2007, 19:56
O dziwo, przypomina mi to trochę motyw z RE4, gdzie pokazano kiedyś kawałek gameplay'u, a po jakimś czasie się okazało, że wszystko odmieniono. Tutaj mamy inną sytuację, bo to raczej reakcja na oburzenie fanów (no, powiedzmy, że nieprzychylnych komentarzy części graczy). Co jak co, ale to mi się podoba, gracze mają coraz większy wpływ na produkowane gry. Tylko, żeby to się nie odbiło na samym SH:O
Wlasnie - skad mamy wiedziec jak w praniu sprawdzila by sie nowa kamera i garsc nowosci? Przez melkontentow nie dowiemy sie tego nigdy, a jesli juz to "za jakis czas". Na pewno raczej nie w piatce na PS3 (i Xa?) ktora ma przypominac "dwojke".
IllinoisIvan
4 05 2007, 21:03
Nie chodzi mi o same bebechy PSP i dyskusję, czy uciągnie czy nie. Chodzi o to, że horrory na stacjonarne konsole to inny wymiar gry - handheld ma mały ekranik, a co za tym idzie, oddziałuje na Ciebie mniej, niż duży telewizor.
Zaś do katany - bronie tego typu psują dla mnie klimat (pomijam bonusy typu HyperBlaster). Rura, pała, nóż to męskie bronie. Katana - skąd ma prawo znaleźć się w drobnej mieścinie?! Zresztą to samurajska broń, a nie przerażonego, zwykłego faceta...
CYTAT(IllinoisIvan @ 4 05 2007, 21:03)

Nie chodzi mi o same bebechy PSP i dyskusję, czy uciągnie czy nie. Chodzi o to, że horrory na stacjonarne konsole to inny wymiar gry - handheld ma mały ekranik, a co za tym idzie, oddziałuje na Ciebie mniej, niż duży telewizor.
Zaś do katany - bronie tego typu psują dla mnie klimat (pomijam bonusy typu HyperBlaster). Rura, pała, nóż to męskie bronie. Katana - skąd ma prawo znaleźć się w drobnej mieścinie?! Zresztą to samurajska broń, a nie przerażonego, zwykłego faceta...
Skad ma sie znalezc? Moze stad skad biora sie obrzyny w kiblach, albo wielkie paly z kolcami w kanale? To tylko gra - nie musi byc uzasadnienia. Moze byc w sklepie z bronia a moze lezec sobie kolo dystrybutora z benzyna. No wez przyznaj - ile po twoim miejscie jest porozrzucanych buteleczek z "lekiem" albo apteczek? I pudelka z nabojami tez leza na lawkach w parku?
W nowym numerze przy notce o Origins jest napisane, że rozważana jest konwersja na PS2. Skąd takie info ? Tak czy inaczej, bardzo by mi to pasowało
niemoge sie doczekac tej gry i milych spacerkow po miescie bedac schowanym pod koldra xD
sa jakiekolwiek informacje co do dlugosci gry?
Wojtq - z wywiadow na temat gry.
Coati - zerknij do "zapowiedzi" gry w PE.
CYTAT(KOMODO @ 16 05 2007, 19:12)

nie kupuje PE

czasem pozyczam od kumpla...
CYTAT(Coati @ 16 05 2007, 18:25)

CYTAT(KOMODO @ 16 05 2007, 19:12)

nie kupuje PE

czasem pozyczam od kumpla...
To pozycz od kumpla:D. A na powaznie - pisze tam ze gra bedzia zajmowac 8-10 h, czyli standard.
Moim zdaniem wielkość ekranu nie ma znaczenia. Zapuściłem na PSPku Silent Hila 1 i nadal miał mocny, przerażający klimat... wielkość tu nie ma znaczenia, przecież chodzi o wyobraźnię. Mnie do dzisiaj właśnie przeraza najbardziej pierwsza część a nie kontynuacje na PS2. Ekran jest wystarczjący do pokazania tego syfu który będzie zalegał w "opuszczonym" mieście. Zresztą PSP jest bardzo mocne co zresztą widać na filmikach albo screnach. Malkomenci zawsze w ostateczności mogą kupić przejściówkę do telewizora i grac a SH Orgins na dużym ekranie. Nadal oczekuje klimatu coś pomiędzy 1 a 2. Pożyjemy zobaczymy.
Podlaczenia PSP do TV? Strzel sobie screena w jakiejs grze i powieksz go do wielkosci ekranu TV. Pixeloza, brzytoda i tragedia. LCD PeeSPeka jest swietnej jakosci i nie wyobrazam sobie rezygnowac z tej ostrosci obrazu na rzecz dziwacznych rozwiazan. A SHO w isoticeprzypomina "jedynke". Taki zreszta mial byc zamysl tworcow.
szczurek
6 06 2007, 16:56
Mala metamorfoza wyszla grze na dobre, mam nadzieje, ze sama fabula nie bedzie kalka poprzednich czesci i filmu;\ Ciekaw jestem co z tego wyjdzie.
hmm skoro bedziemy sterowac truck driverem to moze jest szansa, ze koles rzuci jakims fuckiem, albo assholem.
radio? what's going on with that radio?
Trailery pozawalają sądzić że gra będzie zawierać nieco bardzo porządnych, renderowanych filmików, które zazwyczaj są omijane w grach na PSP pod pretekstem małej ilości miejsca na dysku UMD. Zbliża się jedna z najlepszych gier na PSP, oj zbliża. A za nią idą następne
Watpie by w grze znalazly sie wstawki filmowe. W koncu to jedna z tradycii serii, ze wszelkie wstawki procz intra sa wykonane na silniku gry. A zauwazyliscie, ze teraz "zmiana wymiaru" jest na zawolanie? Skad by gracz wiedzial ze potrzebne mu oczy manekina gdyby wczesniej nie byl w tym wymiarze i nie zobaczyl twarzy na drzwiach? Niezle, bedzie wiecej kombinowania. Jak w Soul Reaverze.
dark_grzyb
15 07 2007, 11:05
Gra wygląda wspaniale jak dla mnie. Nie sądzicie, że boskim dodatkiem było by gdyby w pudełku z grą można było znaleźć również SH1 na UMD'ku?
CYTAT(dark_grzyb @ 15 07 2007, 12:05)

Gra wygląda wspaniale jak dla mnie. Nie sądzicie, że boskim dodatkiem było by gdyby w pudełku z grą można było znaleźć również SH1 na UMD'ku?
Zgadzam się z tobą był by to świetny dodatek np. za przejście gry i chętnie ja bym sobie szarpnął w SH1 na PSP
^^^ A po co jak bedzie można np Silenta 1 za 5 dolców/euro wcisnąć osobno z PSP Store
Patent ze zmaina świató przy lustrze może całkiem spoko wyjść i dodać główkowania do zagadek
dark_grzyb
15 07 2007, 19:40
Ja tam zawsze wole fizyczny nośnik, jakoś lepiej się z tym czuję dlatego z chęcią bym kupił za wiecej kasy ale normalnie wydane.
Tez bym chcial ale takie rzeczy zdarzaja sie niezwykle rzadko. MGS3 jedynie i Tekken 5 chyba mieli takie bonusy.
CYTAT(KOMODO @ 15 07 2007, 22:22)

Tez bym chcial ale takie rzeczy zdarzaja sie niezwykle rzadko. MGS3 jedynie i Tekken 5 chyba mieli takie bonusy.
Z tym że MGS miał starusieńkie metal geary, tekken co prawda trzy pierwsze części z PSXa, ale bez możliwości zapisywania gry.
jaka jest dokładna data premiery silent hilla i psp slima w europie?
Pabelek
18 08 2007, 22:35
O ile się nie mylę (a to się czasem zdarza

) to jeśli chodzi o Silenta mówi się o 26 października 2007. Natomiast jeśli chodzi o Slimke to najprawdopodobniej będzie to 10 września 2007.
.:marioo:.
20 08 2007, 00:30
W necie krązy już demo. (650 mb) zdążyłem już ukończyć 2 razy, i powiem tylko tyle że to coś wspaniałego. Klimat jedynki, gra świateł lepsza od SH3, muzyka na maksa "Sajlentowa" same ohy i ahy, i to na PSP!! W Listopadzie będe miał co robić

Jeszcze tylko 3 miesiące ....
Mam rozumiec ze demko tylko dla OE-A i M33?
no chyba ze mieszkasz w USA i tam jakos dostaniesz oryginalne demko

//edit
oj jest baardzo pozytywnie. pierwsze ci cieszy to taka adnotacja o uzywaniu sluchawek przy graniu w zaciemnionym pomieszczeniu [takie cos te jeszcze w REZ'ie bylo

]
menu glowne przedstawia 2 opcje: start dema i tekstowy samouczek
ogolnie gra pod wzgledem audio/video jest super, mi wielka frajde sprawilo swiecenie latarka na sterte gratow i ogladanie bardzo ladnego jak na mozliwosci psp oswietlenia i cieniowania... walka to tak jak w wszystkich SH... no po za tym, ze tak jak w sh4 [?] niszcza sie bronie

.... ogolnie jest bardzo pozytywnie
[napisalem to po 5min grania xD]
Demko fajne i nastraja bardzo pozytywnie przed full wersją. Teraz wiem że warto było kupić psp bo gry graficznie nie ustępują ps2 i teraz powinny wychodzić juz tylko takie pozycje (nowy final gow). Patent z lustrami jest ciekawy i doda więcej główkowania do samej gry i pewnie urozmaici jakoś zagadki.Walki całkiem fajne bo poza atakowaniem trzeba klepac tez klawisze (2 typy przeciwnkia w demie i dwa rózne sposoby klepania mashowanie i odpowiednie kombinacje przycisków).
WESKER-DL
22 08 2007, 12:16
Kurde czyli w normalny sposób nie da rady ściągnąć demka? Już tak się wyczekałem na ta świetną pozycję a tu zonk z demkiem
Nie da rady.
Gra jest w wersji PAL, więc można przypuszczać, że demko wyleciało z Lipska (jak się konami rozkładało) , ktoś pożyczył sobie na 10minut płytkę umd , zripował na karte i puścił w net.
Trzeba czekać, może po Lipsku wyjdzie jakieś małe demko do ściągniecia z playstation.com/ ew. będą rozdawać przez www demo na umd.
(choć w opcję nr. dwa wątpie, na pewno nie w Europie)
Jak czytałem to ktoś sobie wykradł demko(nie wiem jak) i tym sposobem można se zagrać.
CYTAT(Dworek @ 22 08 2007, 14:03)

Jak czytałem to ktoś sobie wykradł demko(nie wiem jak) i tym sposobem można se zagrać.
WOW! to żeś niusa walnął...
takie info pojawilo sie na
http://psp-team.pl/ ...
swoja droga mam nadzieje, ze przyszle produkcje na psp beda dorownywac tej grze jak i nowem wipeoutowi pod wzgledem grafiki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.