Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygląd waszego pulpitu
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Dark Serge
CYTAT(kedar @ 17 05 2007, 22:22) *
Arox, mam pytanko, bo mam pewien problem. Zainstalowałem sobie ostatnio Ubuntu 7.04 i tam standardowo jest Gaim, chce sobie zainstalować Pidgin, ale podczas instalacji (instalacja z paczki .deb) wyskakuje, że jest konflik z Gaim i Gaim-data, ale gdy (przy pomocy Synaptica) chce odinstalować całego Gaima, to razem z nim chce mi się usunąć Ubuntu-desktop i Nautilus, nie da sie samego Gaima odinstalować. Znasz na to jakiś sposób? confused.gif

Jak jechalem na ubuntu to od razu wywalałem Gaima ^^ i instalowałem Gaima 2 a teraz Pidgina, on ci wywali ubuntu destop i NIE nautilusa tylko jakąs jego część sprzegającą nautilusa z Gaimem (przynajmniej u mnie tak było cos w stylu gaim-nautilus albo jakos tak, ale nie samo nautilus). Teraz na Xubuntu tez od razu to wywalam. A zamiast nautilusa trzepnij sobie Thunara - dla mnie jest o niebo lepszy smile.gif
kedar
Tak tak, wiem, już sobie z tym poradziłem, ale dzięki za info smile.gif i dzięki też dla Aroxa smile.gif
Ja już z Gnome nie korzystam, odrazu po instalacji nowego Ubuntu zainstalowałem sobie XFCE4 i Beryla smile.gif Lepsze to niż Gnome moim zdaniem wink.gif
Dark Serge
No gnome jest taki... dla początkujących raczej smile.gif Ale szczerze mówiąc tez nie robisz dobrze - zamiast doinstalowywać XFCE, lepiej było załatwic sobie Xubuntu - masz od razu wszystko ładnie na pokładzie bez zadnych jaj i problemów (a wiadomo, że czasem samo z siebie coś nie wychodzi ;P). A beryl ssie IMO ^^ te nimacje to zbędne pierdoły. z fajnych efektów to jedynie półprzeżroczystości uzywam(XFCE4 ma to od razu) i galaretkowatych okienek(Compiz - 10x lżejsze niż beryl) - wszystko co potrzebne mi do szczęścia smile.gif
Arox
Scale jest przydatne, szkoda że nie mam
Arox

Arox
CYTAT
Arcadio, mam pytanko, da się może zrobić tak w XFCE4, aby Menu pod prawym przyciskiem myszy było inne niż to na panelu? Bo jest tak, że jak zmieniam "zawartość" Menu w jednym to w tym drugim też mi się zmienia confused.gif

Okazuje się jednak że się da

W opcjach tego menu-pluginu można podać swój własny menu.xml zamiast domyślnego z xfce
Zauważyłem to jak dzisiaj bawiłem się panelem

Lejtest skrins

Grzehoo
mord00k
wytrzymujesz tak?
Grzehoo
tak
mord00k
<rispekt>

póki co mam coś takiego

http://i150.photobucket.com/albums/s104/mord00k/pulpetds.jpg
Antares
Sorry jeśli ten post zabrzmi noobowato ale nigdy nie bawiłem się w customizację pulpitu (poza zmianą tapety i Themami z CD-Action w Windows 98 pare lat temu, hehe).

Od jakiegoś pół roku popadłem w manię książek Williama Gibsona (jeśli ktoś nie kojarzy to na podstawie dwóch jego opowiadań nakręcono Blade Runner'a i Johny'ego Mnemonic'a) i marzy mi się pulpit choć troszkę zbliżony wyglądem do matrycy cyberprzestrzeni. Wiem, że raczej gotowego theme w tym stylu nie znajdę, więc szukam po prostu czegoś futurystycznego.

Czy możecie polecić mi jakąś bezpieczną stronę z przejrzystą bazą themów do windowsa XP? Bo jest tego pełno w googlach z tym że większośc jest jakas zabugowana albo zawirusowana. Ewentualnie polecić jakiś program do customizacji pulpitu z różnymi bajerami. Znam dwa - SyMetrix i DesktopX. Ten drugi wiesza/spowalnia mi kompa, więc odpada. Najlepiej gdyby program miał jakąś funkcję oszczędzania zżeranego ramu gdy włącza się gry/programy. Mam trzy kości RAMu: 2x512 i 1x256 i procek Athlon 64 3000+.

Najchętniej widziałbym wszystko w kolorach czerń + neonowy-niebieski lub kolorach srebra/chromu (coś w stylu tego co pokazał Sentinel w jednym z pierwszych postów). Ikonki nie musiały by być w sumie animowane. Wystarczyłaby mi strona z różnymi tapetami w klimatach Cyberpunk/Sci-Fi, ikonkami i skinami do jakiegoś programu z tymi wszystkimi bajerami typu zegarek, statystyki kompa, kalendarz itd.

Sorry jeśli nieco namieszałem, ale trochę ciężko mi przekazać słowem pisanym o co mi konkretnie chodzi smile.gif
ArkejD
Minimalizm

Tak btw, da się w win xp zrobić pasek start na górze ?
alienator
Pewnie, że się da, wystarczy przeciągnąć xD
Tylko musisz odhaczyć ptaszka "Zablokuj pasek zadań".
ArkejD
Hahaha, mam windowsa tyle lat i tego nie wiedziałemxD
koval
tak wyglada teraz mój pulpit:

z aktywnymi dockami (normalnie są autoukrywane):

ArkejD
Hehe, mam tą samą dupeczkę na konnekcie ;]
Dark Serge
Zmiana tapety xD
Arox

Flik
Drobne zmiany: usunąłem aplikację dostępową neostrady, pochowałem trochę ikonek. Na dniach powinienem przeskoczyć na własny sprzęt, na którym pewnie postawię xubuntu.

stona

Nudzi mi się winda. Czemu na linuchu nie ma gier ? sad.gif
STRETCH
ja mam caly czas tepete ukradzina kmiotowi i jest za(pipi)iscie.
Arox
Zamiast screena - filmik
Słaba jakość bo robione na szybko ale jest gud

out.ogg
greah

nowy cfg foo pobił wszystkie dotychczasowe
Senshi

Wszystko zrobione tak by chodzilo jak najszybciej hyh.gif
il capitano

bez pierdół - nie mam czasu - teraz SI jest być naturalistik - kurde, że też niedawno takie pulpity odje.bywałem a teraz kiszka.

p.s. - ktoś ma jakieś PRZEPIĘKNE tapety z widocznej gry?

thx senshi - coś się tu znajdzie.
Senshi
no ja jescze mam wesje bialo - czarna swojej windy

aha ikonki pulpet nie mam tak naprawde - tylko po to zeby screena zapisac. Nigdy nie mam wiecej niz 3 ikony na pulpicie (moj komputer, moje dokumenty i kosz)

@Kobik http://www.gamewallpapers.com/index.php?PH...filterplatform=
il capitano
Senshi - niestety ale trzeba sie rejestrowac i zaplacic za dobra jakosc tych tapet. :f
Senshi
No nie wszystkich kobik nie wszystkich....

Mniej popularne gry sa darmowe a jak ze splinterami to nie wiem....

ale masz jescze tu pare:

http://www.boolsite.net/wallpapers/JeuxVideos/SplinterCell
http://www.thewallpapers.org/games/tom_cla...ra_tomorrow.php
il capitano
oka oka, wracajmy do tematu - wiesz, mam już tego wszystkiego co trzeba ale dzieki za checi - szukam jakichs nietypowych, nawet zrobionych przez fanow - jakby co to wal na pw.
Colio
CYTAT(mord00k @ 4 06 2007, 20:47) *

rzuć tapetą:F

z góry dzięki
koniol21
@Woojas-masz może link do thema? Chyba ze to jakimś magicznym programem robione znowu wink.gif

Dzieki wink.gif piwo.gif
Antares
Może ktoś z Was będzie mi w stanie pomóc... Zassałem ostatnio Aston Shella i mam dziwny problem - shellowy pulpit obsługiwać mogę tylko w trybie awaryjnym. W normalnym jak klikam w cokolwiek, to nie działa i jedyny skrót klawiszowy który da się pacnąć to ctr+alt+del. Miał ktoś kiedyś taki problem? Mam Windows XP SP1.
stona
Dość długi okres czasu używałem ASTONA i nie miałem z nim takich problemów. MAsz wersje "full pro haxior" czy 30 dniowy trial?
Antares
Wersję zcrackowaną poprzez dodanie wpisu do rejestru. Robi się to samo ze wszystkimi theme'ami jakie zassałem ze strony astona, z tym który był domyślny w programie też confused.gif
stona
Coś masz chyba zwalone:| Odezwij się na gygy to obadamy sprawę smile.gif
il capitano
co by trochę odświeżyć, minimalizm pełna gębą.

Senshi
Kurde zapomnialem jak dodac np Winampa i gg tam zaraz po prawej stronie startu pomoze ktos? tongue.gif
il capitano
Kliknij prawym na pasek na dole i wybierz opcję PASKI NARZĘDZI, następnie najechać na SZYBKIE URUCHAMIANIE kliknąć lewym. Już wink.gif
alienator
przeciągnij sobie po prostu.

chyba że masz zablokowane, to wtedy ppm i "odblokuj pasek zadań"
Senshi
A i jeszcze jak usunac ikonke kosza?

z gory dzieki i sry za OT

il capitano
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...?showtopic=5989

poczytaj, jest tu sporo info jeśli chodzi o odchudzanie xpka. usunięcie kosza również, zresztą masz google, ludki - to aż takie trudne? :f
Arox
Dark Serge
Jako, że powróciła mi mania na Machinae Supremacy, więc tylko zmiana tapety na :

biggrin.gif
STRETCH
baaaardzo ciekawa ikona kosza. wrzuc
mord00k
nie mam :<

to nie jest śmieszne no... i nawet tego odkręcić nie mogę ;<
Arox

Dark Serge

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.