Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygląd waszego pulpitu
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Prude
stona
il capitano
Prostota, funkcjonalność (świetne ikony) - w moim stylu - Dyshka master smile.gif
Plugawy
mój jest podobny do tego powyżej wink.gif

PULPIT
pod obrazkiem jest objaśnione co i jak xD
stona
CYTAT(KoBik @ 10 08 2007, 12:24) *
Prostota, funkcjonalność (świetne ikony) - w moim stylu - Dyshka master smile.gif

Ty tokin tu mi ?

BTW tapetka by Ledżion Polski :*
AiszA
CYTAT(Larou @ 8 08 2007, 14:41) *
mozesz wrzucic tapetke?

obecnie cos takiego:

Mmm... bajecznie fajna ta Twoja tapetka smile.gif

EDIT:
Proszę o wersję "czystą" wink.gif
Larou

il capitano
CYTAT(stona @ 10 08 2007, 20:40) *

Ty tokin tu mi ?

Je ajm tokin tu ju.

Obecnie brak weny twórczej i babcia za mało ramu dała. Te 768MB to lipnie mało.
LegionPolski
CYTAT(stona @ 10 08 2007, 20:40) *

Ty tokin tu mi ?

dzięki ;*
po pewnym czasie od zrobienia jej wydaje mi się średnia, szczególnie nie podoba mi się rozmycie tego w lewym dolnym rogu - jak znajdę *PSD to to poprawię... albo lepiej, zrobię nową w tych klimatach smile.gif

Mój pulpit... w tej chwili musiałem postawić na funkcjonalność i szybkość + nie mam możliwości zainstalowania niczego co poprawia wygląd z wyjątkiem object docka, to za wiele ciekawych rzeczy tutaj nie ma niestety i mogłem se tylko skomponować wszystko. (ikony w objectdocku celowo są takie niespójne i nie pasują do siebie, inaczej to bym wszystko zrobił, że by do siebie pasowało...)

VS: Royal Four
koval
peter

(Klik na obrazek aby powiekszyć)
stona
Ikony tak trochę nie stykają do reszty.
McDrive
Nieźle Peter. Zarzuć tapetą.
amarok

Tylko nie nabijajcie się ze mnie, że mam tylko takie stare gry, bo właściwie to ja niewiele gram.
ghost.
W sumie dawno sie nie pokazywałem (nie to ze cos strasznie sie zmieniło... xD), no to macie:

Wywaliłem Vista Transformation Pack 6 (apropos, wyszła siódemka, nie sprawdzałem, ale podobno na serio dopracowana) i zamieniłem go na Vista Inspirant Ultimate 2 i... jestem zae.biscie zadowolony, nie dosc ze ładnie wygląda, mam w koncu Vista Orb'a (VTP coś mi namieszał), jest niekonfliktowy i w ogole cuda na kiju.

@Stonek: i chyba jeszcze mam ten chórek "AAAaaaAAaa" z Visty, co kiedys mi próbowałeś wytłumaczyc xDDDD

Do tego Yahoo! Widget Engine (ver.4 - jakaś nowa, podobno mniej zżera systemu - nie zauwazyłem)
Mejm

Nakladka: VistaMizer ver. 1.2.1 Mala, skromna, wystarczajaca. Do wyboru kilka kompozycji wygladu shella.
AiszA
CYTAT(ghost_spike @ 30 08 2007, 00:20) *

Apetyczny widoczek, mniam wink.gif
Kornolio
A u mnie tylko tapeta zmieniona chytry_.gif nic nadzwyczajnego.
stona
No fakt , szczególnie ten kwasowy defaultowy pasek XD
ziolo69

Kocham minimalizm i porządek. smile.gif
Redmitsu

Nie lubie syfu na pulpicie i najwazniejsze rzeczy staram sie miec pod reka =)
peter
CYTAT(McDrive @ 24 08 2007, 12:32) *
Nieźle Peter. Zarzuć tapetą.

Dzięki smile.gif

przy okazji wrzuce nowy aktualny w akcji smile.gif

stona
Pavlus
Stona, ta kobieta...to chyba z obozu uciekla ;]
stona
A tam (pipi) chytry_.gif Wcale nie jest taka chuda. Poza tym już zmieniłem tapetę wink.gif
il capitano
Stona lubi szczupłe, po prostu wink.gif

nice pulpit
stona
No właśnie tak wiesz, nie przepadam za anorektyczkami ;> Poza tym to była jedyna tapetka która w miarę pasowała. No ale co się będę tłumaczył biggrin.gif Jak wrócę z pracy to wrzucę update smile.gif
Kornolio
Trochę się poprawiłem chytry_.gif Oto mój nowy pulpit
Dark Serge
a ja sie pochwale pulpitem w PSP - w kocu pulpit to pulpit ;]
mord00k
CYTAT(Kornolio @ 9 09 2007, 16:52) *
Trochę się poprawiłem chytry_.gif Oto mój nowy pulpit

Rozpikselen ikonken attaken !

A tak serio to mi się nie podoba. Zbyt ciasno.
Kornolio
Nic nie poradze że starsze gry mają takie ikony ;/ a przecież boczny pasek się chowa...więc nie wiem o co ci chodzi z tym "zbyt ciasno"
EDIT: poprawiłem już te "rozpikselowane Ikony" i wygląd pulpitu trochę. Zdjęcie w poprzednim poście.
mord00k
Ikony można np. z deviant arta ściągnąć ładne wink.gif

Teraz jest imo o wiele lepiej.

Mój:

tapeta własnej roboty included smile.gif
stona
Koszen bez ikonen bezczeelnien cuzamen z zaskoken wyłażen !!!!

Jego krytykujesz a sam masz z(pipi)aną ikonę kosza tongue.gif

Tapeta z pulpitu PSP miszcz!!! Daj wersje na desktopa !!!!
mord00k
CYTAT(stona @ 9 09 2007, 23:14) *
Koszen bez ikonen bezczeelnien cuzamen z zaskoken wyłażen !!!!

Jego krytykujesz a sam masz z(pipi)aną ikonę kosza tongue.gif

oj wiem, wiem. Wali po gałach tongue.gif.

No ale tak mi się schrzniło i nie mogę tego odkręcić confused.gif
stona
Redmitsu
CYTAT(mord00k @ 9 09 2007, 21:39) *

tapeta własnej roboty included smile.gif

Taki maly offtopic.Mozesz mi przypomniec jak sie nazywal ten program do neta ktory poprawia szybkosc,predkosc(whatever) co masz w prawym dolnym rogu ? ;d
Z gory dzieki.
stona
cFosspeed

Nie poprawia on prędkości tylko optymalizuje połączenie. ( no chyba że użyłeś tzw. "skrótu myślowego" tak popularnego w Polskiej polityce wink.gif )
Redmitsu
no ofkoz dokladnie to mialem na mysli ;P
zeby nie bylo offtopu zarzucam moim pulpitem
il capitano
Nic specjalnego - nie cuduję bo szkoda ramu.

i dirt

Woojas
Pavlus
Jedyne co nei pasuje to manager sony ericssona smile.gif Swoja droga ikonka ciezka do wy###nia smile.gif

Poza tym jak zwykle cieszy oko.
Woojas
stona
Prawa część pulpitu mi się podoba, lewa mniej. Fajna pogoda i ten komunikatorek ( miranda czy coś innego). No ogólnie dobra czcionka.
Woojas
A tam stonek, marudzisz ;>
Redmitsu
Troszke bardziej kolorowo ;P

stona
Tej, masz takie same ikony jak ja!! Ja byłem pierwszy! Zmień albo podam Cię do sądu!!!11 wink.gif
Redmitsu
Nie prawda bo ja mialem je wczesniej ~!!!!111 Zobacz sobie strone wczesniej ze mialem juz takie ha~! ;P Teraz ja Cie podam do sadu ~!
peter
obecny pulpit

alienator

sorcerer.gif
Mathiu
Ok. Postanowiłem coś zmienić w swoim życiu, no i padło na pulpit... Przjerzałem ponad 2500 skinów pod XP, wybrałem kilka wartych uwagi, podmieniłem uxtheme.dll i już powinno być ok. Ale nie było. Zainstalowałem dodatkowo Style XP i nadal problem nierozwiązany... a polega on na tym, że skin obejmuje wszystko poza menu start oraz tłem w okienkach.
Np. menu start powinno wyglądać mniej więcej tak: http://chaninja.deviantart.com/art/Sentinel-Beta-1-902324 a wygląda tak:

Próbowałem kilkunastu różnych skinów, ale co najwyżej zmienia się kolor tła menu start.
Tło w okienkach (np. przy przeglądaniu zawartości dysku) jest cały czas białe, niezależnie od stylu. Nie muszę chyba mówić jak to wygląda przy całym czarnym skinie...

No więc? Co poradzicie?

PS. OK. Znalazłem styl, w którym wnętrze okna też jest czarne, więc pozostaje tylko problem menu start.
PS2. Jak w FireFoxie zmienić tło nowootwieranej karty na czarne? Wiecie... klikacie Ctrl+T (Nowa karta) i pusta strona jest biała. Jak zrobić, by była czarna? :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.