Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygląd waszego pulpitu
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Stachu
CYTAT
Ok. Postanowiłem coś zmienić w swoim życiu, no i padło na pulpit...

kwik, ale zes mi humor poprawił tym fragmentem xd

CYTAT
Próbowałem kilkunastu różnych skinów, ale co najwyżej zmienia się kolor tła menu start.
Tło w okienkach (np. przy przeglądaniu zawartości dysku) jest cały czas białe, niezależnie od stylu. Nie muszę chyba mówić jak to wygląda przy całym czarnym skinie...

No więc? Co poradzicie?

Miałem to samo, brak skłądnikow windowsa? Albo jak uzywasz programow czyszczacych to usuneło Ci o jedno za duzo. W kazdym badz razie mi pomoglo uaktualnienie systemu. Nakładka

CYTAT
PS2. Jak w FireFoxie zmienić tło nowootwieranej karty na czarne? Wiecie... klikacie Ctrl+T (Nowa karta) i pusta strona jest biała. Jak zrobić, by była czarna? :]

plosze http://wyco.deviantart.com/art/About-Blank-Dark-56341347

a niebieskiego lista mozesz sie pozbyc edytujac bitmapke w zaawansowanym programie graficznym Paint
Yacek
CYTAT(Mathiu @ 26 09 2007, 16:42) *
Ok. Postanowiłem coś zmienić w swoim życiu, no i padło na pulpit... Przjerzałem ponad 2500 skinów pod XP, wybrałem kilka wartych uwagi, podmieniłem uxtheme.dll i już powinno być ok. Ale nie było. Zainstalowałem dodatkowo Style XP i nadal problem nierozwiązany... a polega on na tym, że skin obejmuje wszystko poza menu start oraz tłem w okienkach.

Kolor tla w okienkach bardzo latwo mozna zmienic na dowolny: Wlasciwosci ekranu -> Wyglad -> Zaawansowane -> Element: Okno [Kolor1]
Mathiu
CYTAT(Yacek @ 27 09 2007, 09:58) *
Ok. Postanowiłem coś zmienić w swoim życiu, no i padło na pulpit... Przjerzałem ponad 2500 skinów pod XP, wybrałem kilka wartych uwagi, podmieniłem uxtheme.dll i już powinno być ok. Ale nie było. Zainstalowałem dodatkowo Style XP i nadal problem nierozwiązany... a polega on na tym, że skin obejmuje wszystko poza menu start oraz tłem w okienkach.

Kolor tla w okienkach bardzo latwo mozna zmienic na dowolny: Wlasciwosci ekranu -> Wyglad -> Zaawansowane -> Element: Okno [Kolor1]

Nom, już do tego doszedłem ;) Niestety mija się to z celem, bo potem (po ustawieniu oczywiście jakieś innej od czarnej czcionki), bo praca w takim Wordzie/Excelu na czarnym tle średnio mi odpowiada. Także chcąc, nie chcąc tło musiało zostać białe, choć całego skina mam czarnego z pomarańczowymi wstawkami.
Stachu
ale tło w wordzie i exelu mozesz ustawić osobno i kolor okna systemu tez osobno
Mathiu
CYTAT(Stachu @ 27 09 2007, 15:07) *
ale tło w wordzie i exelu mozesz ustawić osobno i kolor okna systemu tez osobno

W którym miejscu? Ogólnie chcę, żeby wnętrze okna systemowego było czarne z pomarańczową czcionką, Word/Excel pozostały białe, menu start (i każde menu kontekstowe) czarne z pomarańczową czcionką. Niestety jakbym nie manipulował PPM->Właściwości->Wygląd->Zaawansowane, to nie bardzo mi wychodzi. Zawsze znajdzie się jakaś aplikacja, w której występuje czarna czcionka na czarnym tle, albo coś innego równie niewidocznego.
Stachu
Mozesz ustawić niebieskie tło i białą oczoyebną czcionke co jest dla mnie jeszcze bardziej widoczne niż czarne na białym.

\Nadzedzia\, \Opcje\, \Ogolne\, zaznacz \Niebieskie tło, białe napisy\
Woojas
PS. OK. Znalazłem styl, w którym wnętrze okna też jest czarne, więc pozostaje tylko problem menu start.

Styl w menu start zmienisz tylko jezeli jest defaultowe menu z XP, jak jest przelaczone na klasyczne to zaden styl nie zmieni tego.

Co do wnetrza okna to moze to byc wina stylu, beta release czy cos. To moze byc tez problem z dll-ka.
kedar
Rewelacyjny Ubuntu 7.10 beta z jeszcze bardziej rewelacyjnym Compiz Fusion smile.gif

Mathiu
CYTAT(Woojas @ 29 09 2007, 14:37) *
PS. OK. Znalazłem styl, w którym wnętrze okna też jest czarne, więc pozostaje tylko problem menu start.

Styl w menu start zmienisz tylko jezeli jest defaultowe menu z XP, jak jest przelaczone na klasyczne to zaden styl nie zmieni tego.

Też tak podejrzewałem, ale menu start XP zupełnie mi nie odpowiada, więc zostaję przy klasycznym. Ogólnie już chyba nic nie będę zmieniał, w ikonki mi się nie chce bawić, nie jest dokładnie tak jak chciałem, ale trudno - trzeba iść na kompromisy. W każdym razie dzięki wszystkim za pomoc.

No więc jest dość klasycznie, schludnie (żeby nie powiedzieć skromnie), no i przede wszystkim funkcjonalnie. Ogólnie wszystko miało być czarne z pomarańczowymi czcionkami i wstawkami, ale zawsze coś innego psuło cały efekt, więc pozostawiłem dość dużo białego, co wygląda momentami mocno średnio.

Oto efekty pracy:
Pusty:

Przeglądarka:

Tlen + okienko + menu start:

W sumie najbardziej jestem ze skórki Tlena zadowolony ;) Oto podświetlenie listy kontaktów przy aktywnym okienku komunikatora:
stona
Pasek startu jest strasznie szitowy, no i ikony w mój kompjutir też takie jakieś przedpotopowe wink.gif Skin do gadulca nawet oki biggrin.gif

Kedar, nawet Si a co to ten "Compiz Fusion" ?
kedar
Compiz Fusion jest to tzw. menadżer okien w Linuksie. Umożliwa on uruchomienie różnych efektów pulpitu, drgających okien, różnych animacji dla okien, pulpitu w postaci kostki 3D i wiele wiele innych fajnych rzeczy smile.gif
O na przykład takie: Compiz Fusion
haid

C1REX
CYTAT(kedar @ 3 10 2007, 19:24) *
Compiz Fusion jest to tzw. menadżer okien w Linuksie. Umożliwa on uruchomienie różnych efektów pulpitu, drgających okien, różnych animacji dla okien, pulpitu w postaci kostki 3D i wiele wiele innych fajnych rzeczy smile.gif
O na przykład takie: Compiz Fusion

Fajne to to.

Trochę brakuje mi Linuksa, ale Mac też ma swój urok.
greah
Oczywiście Vienna dostanie to wszystko jako "innowacyjny interface"

Swoją drogą ciekawi mnie dlaczego jeszcze nikt nie zrobił compizowego odpowiednika na windę
C1REX
Trochę tych funkcji jest na Vistę, ale wymagania sprzętowe ma większe, od Quake3.
amarok
stona
Ostro XD Masz 128MB ramu że taki wygląd zapodałeś?
wozek
i pewnie przyciemniane soczewki w oku.
ghost.
bez kitu, oczoje.bny ten pulpit...
greah
McDrive
CYTAT(greah @ 7 10 2007, 23:16) *

Zapodaj tapetą, bo kozacka.
stona
CYTAT(greah @ 5 10 2007, 00:42) *
Swoją drogą ciekawi mnie dlaczego jeszcze nikt nie zrobił compizowego odpowiednika na windę

Jest WindowsFX

Miałem jakąś betę która wieszała mi kompa. Ale ten progs niby daje jakieś efekty okienkom. Nie wiem jak to wygląda, bo nie chciało mi się instalować nowszej wersji wink.gif
signap

niejestem jakims HaloFreakem chytry_.gif
J.D
Mój nowy pulpit, mam juz dosyć tapet growych yucky.gif

Redmitsu

nie mam pomyslow co mozna z tym xp'kiem zrobic ;x
greah
16 gier w jednym czasie? Ileś Ty za to zapłacił? Minus dwa dema i Painkillera, którego można kupić za 20pln to i tak dużo
J.D
CYTAT(greah @ 11 10 2007, 21:49) *
16 gier w jednym czasie? Ileś Ty za to zapłacił? Minus dwa dema i Painkillera, którego można kupić za 20pln to i tak dużo

Rozumiem ze mówsz do mnie, a jak Ci sie wydaje jakie sa to gry turned.gif Odpowiedzia jest to co wlaśnie myślisz xD
Redmitsu
CYTAT(J.D @ 11 10 2007, 21:54) *
(...)a jak Ci sie wydaje jakie sa to gry turned.gif

Ja dalej nie wiem jakie to sa =] Mozesz nam powiedziec ? ;D
Musiolik
Dark Serge
Mój Vistowy(ble) pulpit z firmowego laptopa ^^"

A na dodatek mój pulpit z PSP

trybun
Stachu
słiti, to mi sie podoba
Redmitsu
trybun podziel sie tapetka ;3
ghost.

nowy foobar, zmodyfikowany i usprawniony config 'foobear' z deviantART'a, jeszcze troche z nim walcze, ale wszystko na dobrej drodze ;]
stona
A ja czekam na karcioche graf. Jak w końcu kurier łaskawie przywiezie to się wezmę za tuning ubuntu (jasneeeeee ) i coś pozmieniam w windzie (postawie sobie ją od nowa na przykład wink.gif )

Gołst: nie uważasz że te ikony na pulpicie są lamerskie ? wink.gif Jakiś ObjectDock by chyba bardziej pasował wink.gif
ghost.
no tak, tylko ze mój 'potwór' juz moze miec problemy z udźwignieciem objectdock'a ;] Nie, no, kiedys miałem, troche mi zamulał, ale w sumie widziałem, ze ten dołaczony do Inspiranta jest duzo sprawniejszy wiec pokombinuje...

Moj nowy foo wub.gif
kedar
Sprawdź sobie RocketDock, on nie zmula aż tak jak ObjectDock wink.gif
marjano
zaj.ebisty ten foobar wink.gif
greah
Serduszka. No jakie słodziutkie hahaha.gif

Obecnie używam tego samego cfg tyle, że go trochę odchudziłem z rzeczy, które raczej mi się nie przydadzą tj. rating, zmiana bground, wyszukiwarka, wygląd playlisty itp.

edit:
ghost coś musiałeś pokręcić, bo Ci w miejscu vol bar wyskoczył licznik hyh.gif
ghost.
tak tak, bo wczoraj ja wklejałem tego screen'a to jeszcze nie działał mi seek i volumebar, ale juz wsio oki

juz tam poprawiłem tego screen'a cnie

btw, serducha są wypas ;]
mord00k
CYTAT(greah @ 13 10 2007, 15:25) *
Serduszka. No jakie słodziutkie hahaha.gif

Obecnie używam tego samego cfg tyle, że go trochę odchudziłem z rzeczy, które raczej mi się nie przydadzą tj. rating, zmiana bground, wyszukiwarka, wygląd playlisty itp.

edit:
ghost coś musiałeś pokręcić, bo Ci w miejscu vol bar wyskoczył licznik hyh.gif

tapetkę można prosić? *_*
Coati
dawno tu nic nie wklejalem smile.gif

il capitano

takie.
stona
z(pipi)ałeś linka :|
signap
jak dawales juz screena w pelnej okazalosci to trzeba bylo przynajmniej jpga a nie png
greah
CYTAT(mord00k @ 13 10 2007, 16:57) *
tapetkę można prosić? *_*

wróciłem do starego, dobrego AVA tym razem 1.03+ z opcją przeskoku między jedną a dwoma kolumnami
Shen87
peter
Tym razem desk z WinXP smile.gif

(Klik aby powiększyć)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.