Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygląd waszego pulpitu
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
alienator
też się dałem wciągnąć w VTP xD

http://img89.imageshack.us/img89/9461/zrzutxw6.jpg

i mam pytanie, bo zależy mi na czyściutkim pulpicie, tylko z takim bajerem jak ma kedar na dole. Czym to ogarnąć można? ;>

a i nie wiem dlaczego, ale ikony mojego komputra i dokmuentow się nie zmieniły na 'nowe', za to przy zapisywanie itd, gdzie tysz je widać, są zmienione ;O
luck1985
QUOTE(konstant @ 17 08 2006, 13:19) *

Zainstalowalem ten Vista transformation Pack 4.0, noi podobnie jak luck nie mam teraz zadnych ikon, tylko manager zadan dziala.
Co robic? Wlasciwosci ekranu tez nie moge wlaczyc.

Jest hardcore biggrin.gif Tego nawet usunac nie mozna biggrin.gif Nie mozna wejsc w panel sterowania , a jak wejdziesz ikonki sa , ale jakby nieaktywne . A jak wejdziesz w Moj komputer masz tylko dziwne napisy typu - ÓW ??
Ja tak mialem , same Ów - i o co chodzi , maciek z klanu pyta - co sie stao laugh.gif

Ty, kolo zegara masz ikone od tego (pipi) , prawym guzikiem wynoraj opcje i tam masz usun i w ogole poszperaj w opcjach . Ja tam jakos klikalem , ale wlaczylem godzine i nie pamietam dokladnie jak to przebieglo.
konstant
No wlasnie u mnie nie dziala caly explorer.exe ! Widze tylko tapete, Opere uruchomilem przez ctr-alt-del. ALe napisow Ów nie mam, chyba przywracanie systemu walne bo ni ma h.uja
Pavlus
Jesli komus sie przydarzy ze uruchomi vst 4.0 i bedzie tylko tapeta vide konstant, to trzeba wlaczyc tryb awaryjny, trzymajac f8 podczas wlaczania sie i z lokalizacji C:\Windows\System32\VITrans

skopiowac explorer.exe do katalogu /windows

A najlepiej przed instalacja vst zrobic punkt przywracania, ten program jednak dosc mocno ingeruje w system, wiec warto sie ubezpieczyc.
luck1985
I strasznie duzo pamieci zre .

To moze zapodam linkami ninja.gif

http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=161134&st=0

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=57551

rolleyes.gif
konstant
Nosz kur.wa odinstalowalem wczesniej tego VTP i nie ma w katalogu system32 pliku explorer.exe. Gdy chce jeszcze raz zainstalowac program to pojawia sie okno takie jak przy deinstalacji.
Jasny h.uj
Di_

Coś jest w tym zielonym smile.gif
stona
Kuna no ja nie wiem ludzie. 4 razy już odinstalowywałem VTF4.0 i instalowałem ponownie(nie dlatego że się wieszał, tylko dlatego że się nie mogłem zdecydować co chcę wink.gif ) I nie było ŻADNYCH problemów!
Takie pytanko natury podstawowej : Czytacie WSZYSTKO co pojawia się podczas insatalacji, czy tylko dajecie next? Na początku jest ostrzeżenie że VTF ingeruje w powłoke Windy i pliki .dll i żeby przed instalką machnąć punkt przywracania! To nie jest program komercyjny,ma prawo się wieszać(hehe, jakby komercyjne niemiały takiego prawa wink.gif ) Najlepiej przed instalką wyłączyć WSZYSTKIE niepotrzebne porgsy w stylu gg itp. W menadżerze zadań, nie pasku. Wyjąć wszystkie płytki, clony itp. Zdefaultować wygląd windy. Odinstalować wszystkie icon changery itp. To nie jest style xp ,to jest inna powłoka. Tu jest (pipi) armia, a nie sierociniec pifpaf.gif Się uniosłem wink.gif Co do tego że zżera pamięć to sie nie zgodzę, mam tyle samo co podczas działania defaultowego wyglądu windy ,więc takie pierdzielenie nic nie daje. Z resztą nikt wam nie kazał się bawić. Masz w życiu PecHa(bynajmniej nie w ustach wink.gif ,to nie baw się windą bo z(pipi)iesz tongue.gif Się rozpisałem blush.gif
Czyli jeszcze raz: CZYTAJCIE WSZYSTKIE INFOSY PODCZAS INSTALACJI!!!!
Emet
I dlatego ja te VTP po(pipi)iłem biggrin.gif Brat zainstalowął i teraz mu sie komp resetuje po ok pół godziny i też ma rżóne zonki. U kilku innych osób po zainstalowaniu było niby wszystko ok ale ikony były ze zwykłego XP. Nie wiem czemu tak jest, bo instalowane to było z tego samego pliku co u kumpla od tórego to wziąłem, a u niego wszysko jest ok (instalował normalnie jak leci). Ja korzystam z WindowsBlinds 5 i jestem zadowolony. Komp się nie muli i ładnie wygląda happy.gif
ghost.
Pamiętam, że miałem spore problemy z tą Vistą - przede wszystkim własnie z ikonami smile.gif Dlatego tym razem odpusciłem ją sobie i zainstalowałem WindowBlinds. A oto efekt:

konstant
stona i co by mi dal punkt przywracania jak bez explorer.exe nie moge go przywrocic?
stona
Nice.
Poweidz mi ,górny pasek to object doc?
konstant
Co za shit, kumpel musial mi przyslac plik explorer.exe, inaczej nie dalo rady.
luck1985
Jazda jest co ? biggrin.gif Najwazniejsze , ze odbylo sie bez reinstalek itp biggrin.gif
ghost.
tak, pasek na górze oraz zakładki folders/documents to ObjectDock - kapitalny program smile.gif
stona
QUOTE(ghost_spike @ 17 08 2006, 14:44) *

tak, pasek na górze oraz zakładki folders/documents to ObjectDock - kapitalny program smile.gif

tak z(pipi)iście kapitalny że mi się zjepsułconfused.gif Jaką masz wersję? Bo ja sciągnąłem 1.3 ale po jakimś czasie kiedy nadusiłem jakąś ikonkę to ona zostawała powiększona i się już nie chowała:( Umiesz to rozwiązać? Pomagała tylko opcja quit, ale zaraz robiło się to samo:(
Cerb
Wie ktos jak przy VTP 4.0 zrobic zeby przycisk start (ten okragly z samym logiem - Aero Style - Vista Beta 2) byl idealnie okragly, w tej chwili mam obcieta gore.
stona
QUOTE(Cerb @ 17 08 2006, 15:25) *

Wie ktos jak przy VTP 4.0 zrobic zeby przycisk start (ten okragly z samym logiem - Aero Style - Vista Beta 2) byl idealnie okragly, w tej chwili mam obcieta gore.

Nie da się.
mario87
QUOTE(Arcadio @ 17 08 2006, 12:50) *

mario87: swietna tapeta.

No

Podrzuć ją gdzieś dla kolegów ninja.gif

http://img143.imageshack.us/img143/8803/an...erg28241da9.jpg smile.gif

przy instalce VTP najlepiej wyłączyć wszystkie programy albo najlepiej instalować z trybu awaryjnego
jak naprawić ikonki już było napisane, wchodzimy we właściwości ekranu>>wygląd>>efekty i użyj dużych ikon, wszystko zatwierdzamy i już powinno być wszystko wporządku, wracamy jeszcze raz żeby to wyłączyć(no chyba że nam się podobają duże ikony)
jesli po tym nie będzie ikonek na pasku szybkiego uruchamiania to wchodzimy jeszcze raz do właściwości ekranu>>wygląd, zmieniamy coś w Okna i przyciski, wciskamu ok i znowu zmieniamy na to co już chcemy smile.gif
alienator
QUOTE(alienator @ 17 08 2006, 13:20) *

też się dałem wciągnąć w VTP xD

http://img89.imageshack.us/img89/9461/zrzutxw6.jpg

i mam pytanie, bo zależy mi na czyściutkim pulpicie, tylko z takim bajerem jak ma kedar na dole. Czym to ogarnąć można? ;>

a i nie wiem dlaczego, ale ikony mojego komputra i dokmuentow się nie zmieniły na 'nowe', za to przy zapisywanie itd, gdzie tysz je widać, są zmienione ;O

?!
kedar
alienator <------ to na dole to się nazywa ObjectDock firmy Stardock. Polecam to bo ułatwia dużo rzeczy, przynajmniej mi, i fajnie wygląda smile.gif
alienator
dzięki ;*

http://img126.imageshack.us/img126/1694/zrzuuuutby0.jpg

acha i jak ktoś mi powie jak skonfigurować, żeby mi poprawnie wyświetlało pogodę dla mojego regionu (Szczecin), to będzie w ogole lans. ;D
Grzehoo
QUOTE(kedar @ 31 05 2006, 08:23) *

QUOTE(Arcadio @ 20 07 2006, 15:41) *

Panowie, możecie wrzucić te tapetki? Byłbym wdzięczny. wink.gif

EDIT: wink.gif
Arox
SIKI
Grzehoo możesz zarzucić tą tapetkę??
Grzehoo

Arcadio, dzięki.

EDIT: A tu jeszcze samurize + przezroczystość:
klik
SIKI
zgapiłem od kolegi al co tam ;p

Jak zrobić tak fajną przeźroczystość na moim pasku? blush.gif
mario87
na pasku po prawej stronie powinieneś mieć Glass2k, ustawienia i tam masz taskbar transparency
Grzehoo
QUOTE(SIKI @ 19 08 2006, 00:15) *

zgapiłem od kolegi al co tam ;p
(...)
Jak zrobić tak fajną przeźroczystość na moim pasku? blush.gif

Spoko, przecież ja tej tapety nie robiłem;). A co do tej przezroczystości - użyłem po prostu StyleXP. Aha, jeśli by Cię to interesowało, windę przerobiłem na wygląd MACa przez FlyakiteOSX, który jest bezpieczny, czego nie można powiedzieć o VTP smile.gif.
Arox
Zmiany kosmetyczne (których nikt nie dostrzeże)

Odświeżony Konqueror

il capitano
PULPIT

Takie o to sobie mam wink.gif

thnx kedar za pare info smile.gif
stona
Co to za miła pani w tym okienku? Ja też taką chcęwink.gif

BTW Widzę że XBOX się spodobał wink.gif
il capitano
QUOTE(stona @ 19 08 2006, 11:25) *

Co to za miła pani w tym okienku? Ja też taką chcęwink.gif

BTW Widzę że XBOX się spodobał wink.gif

Ta miła pani to mój dodatek do napawania swoich oczu smile.gif 500mb zdjeć z tą panią tylko na moim kompie smile.gif Karolka - moja miłości blush.gif

Spodobał się a całkiem przypadkiem go znalazłem - nie wiem czemu ale idealnie współgra z moim zainteresowaniem smile.gif
kedar
KoBik, no bardzo ładny pulpit, ja szczerze wolę minimalizm, no ale Twój jest fajny smile.gif
Ja też mam pytanko o tą miłą Panią, miałeś w opisie linka do jej zdjecia, sympatycznie wygląda smile.gif
Kim ona jest? Jeżeli można wiedzieć oczywiście smile.gif

Update

Spoznilem sie, juz u góry mam odpowiedz smile.gif
stona
Mój nowy pulpicik. Chwilowy raczej, szukam skina odpowiedniego dla Japoneczki wink.gif

Wersja czysta

Wersja brudna wink.gif
Cerb
QUOTE(Arcadio @ 19 08 2006, 07:55) *
Odświeżony Konqueror

Genialne ikony.
Soul
QUOTE(stona @ 19 08 2006, 13:24) *

Mój nowy pulpicik. Chwilowy raczej, szukam skina odpowiedniego dla Japoneczki wink.gif

Wersja czysta

Wersja brudna wink.gif

Jak umiescic takie ikony na dole??? i te zakladki?? wogule skad taki fajny wygllad tych ikon HELP tongue.gif + skad taki fajny zegarek internet ,gry jak sie te zakladki robi nOObik zemnie;F
Grzehoo
QUOTE(Soul @ 19 08 2006, 17:49) *
Jak umiescic takie ikony na dole??? i te zakladki?? wogule skad taki fajny wygllad tych ikon HELP tongue.gif + skad taki fajny zegarek internet ,gry jak sie te zakladki robi nOObik zemnie;F

Do tych ikon na dole potrzeba programu ObjectDock firmy Stardock, o którym już chyba kedar wspominał wink.gif.
Soul
Dzieki wink.gif

Moj Pulpit
stona
QUOTE(Soul @ 19 08 2006, 15:49) *

... wogule skad taki fajny wygllad tych ikon HELP tongue.gif + skad taki fajny zegarek internet ...

Ikonki Deviantart
"Zegarek" cFosSpeed

BTW Hejas Duszyczko ,kope lat wink.gif

QUOTE(Soul @ 19 08 2006, 17:39) *

Dzieki wink.gif

Moj Pulpit

Nice ,ale object dock po prawej stronie nie ma przejżystego tła. Kiszka troche,jak takie szare zostawiłeś. Rozumiem niedopatrzenie takie? wink.gif

BTW Ktoś mi powei co to takiego to do góry na screenie? Bo ja to kcem tongue.gif
Screen smile.gif
mario87
Samurize? czy jakoś tak
il capitano
pytanko umieszcze tu bo może ktoś miał coś podobnego instalując różne upiększacze. Otóż : przy bootowaniu systemu pojawia mi sie tapeta niebieska z napisem - OS/2 WARP IBM. Co to jest? nigdy wcześniej tego nie miałem. Z góy dzieki za pomoc.

Sorka za off.
Yacek
Jesli bawiles sie w instalowanie jakichs skorek i innych upiekszaczy to ktorys zmienil Ci boot screen i teraz masz co masz.
Arox
Nowy color sheme

stona
QUOTE(Arcadio @ 20 08 2006, 08:19) *

Nowy color sheme

Mnie tam takie oczo(pipi)ne kolorki zawsze irytowały wacko.gif
Arox
Postanowiłem użyć jakichś weselszych kolorów bo dotychczasowe były dość nudne (wariacje szarego)
Soul
QUOTE(stona @ 19 08 2006, 19:41) *

QUOTE(Soul @ 19 08 2006, 15:49) *

... wogule skad taki fajny wygllad tych ikon HELP tongue.gif + skad taki fajny zegarek internet ...

Ikonki Deviantart
"Zegarek" cFosSpeed

BTW Hejas Duszyczko ,kope lat wink.gif

QUOTE(Soul @ 19 08 2006, 17:39) *

Dzieki wink.gif

Moj Pulpit

Nice ,ale object dock po prawej stronie nie ma przejżystego tła. Kiszka troche,jak takie szare zostawiłeś. Rozumiem niedopatrzenie takie? wink.gif

BTW Ktoś mi powei co to takiego to do góry na screenie? Bo ja to kcem tongue.gif
Screen smile.gif

Nom fakt Elo Stona smile.gif Dzieki za linki , a co do tych object docks to wlasnie sie tym zajmoje ciekawe czy da mrade tongue.gif . Jeszcze tylko zmienie na jakies fajne ikonki i bedzie cacy . A zapomnial bym jaki code wpisac zeby pokazywalo temperaturw w Polsce ?

Edit dobra zasale msobie jakies ikonki w postaci png i co dalej ???? no i Stona da sie zmienic wyglad tego obejct docks da sie zmienic wyglad tego zeby nie bylo takie niebieskie??? smile.gif
MichAelis
http://img215.imageshack.us/my.php?image=2oh1.jpg
to wszystko jakim programem(programami) jest zrobione??
Vista Trans.... nie bardzo chce instalowac smile.gif
neospiderman
QUOTE(MichAelis @ 20 08 2006, 13:41) *

http://img215.imageshack.us/my.php?image=2oh1.jpg
to wszystko jakim programem(programami) jest zrobione??
Vista Trans.... nie bardzo chce instalowac smile.gif

Obstawiam ze to programy od Stardocka. Windows Blinds [temat graficzny], WindowsFX [przezroczystosc okna] itp. itd.
http://www.stardock.com/
stona
QUOTE(neospiderman @ 20 08 2006, 12:09) *

Obstawiam ze to programy od Stardocka. Windows Blinds [temat graficzny], WindowsFX [przezroczystosc okna] itp. itd.
http://www.stardock.com/

Zgadłeś ,ale tylko połowicznie wink.gif
Więc tak :
-Motyw- Window Blinds
-Przezroczystość- Glass2k
-Ikony- Deviantart
-Komunikator- Miranda
-"to na dole"- ObjectDock

QUOTE(Soul @ 20 08 2006, 09:49) *

Edit dobra zasale msobie jakies ikonki w postaci png i co dalej ???? no i Stona da sie zmienic wyglad tego obejct docks da sie zmienic wyglad tego zeby nie bylo takie niebieskie??? smile.gif

Duśnij RMB na ikonce ltórą chcesz zmianić,wybierz dock setting czy cuś, i tam masz zmianę ikonki. Da się. Wejdź w konfigurację(taki młotek) i wybierz Tabs&Styles -tam masz kolorki i motywki.
Kapiszi?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.