Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygląd waszego pulpitu
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
stona
W jakim sensie minimal? Bo nie ogarniam...
El Loco Chocko
Dla mnie w takim ze nie lubie syfu a wsjo ma miec swe miejsce...bez jakis tam bajerow szmerow.Minimalistycznie jednym slowem.
stona

Tak wygląda pulpit minimalistyczny. Zero zbędnych ikon i innych dupnych pasków.
u Ciebie widzę jakieś widgety itp szajs który już z minimalizmem nie ma nic wspólnego. Tak wiem, czepiam się tongue.gif
by greah

Siwy_
stona
CYTAT(Siwy_ @ 16 04 2008, 14:18) *

Okropniasty zgon.gif
Siwy_
ee? biggrin.gif

chodzi o liv ? mi sie ona podoba smile.gif (bo chyba nie chodzi Ci tylko o jej wlosy?)
stona
Heheh, nie no , akurat tapeta ujdzie. Chodzi o samego windowsa. Okropniasty ;p
Reiko
El loco choco i greah podzielcie się foo. ;] Sami robiliście czy gotowy cfg?

@greah chodzi mi o ten http://img119.imageshack.us/my.php?image=boardtd0.jpg

Co do siwego to masakra. Oczy bym sobie wyłupała chyba jakbym musiała taki mieć he he. Nie dość, że kolory do siebie nie pasują, to jeszcze te tła pod napisami ikon. pinch.gif
Siwy_
no z kolorem paska moze i racja, zielony ustawilem bo bardziej pasowal do poprzedniej tapety, teraz dalem szary i wyglada troche lepiej

a tlo pod ikonami da sie zmienic zeby bylo przezroczyste i byl czarny kolor czcionki ?
stona
Prawy guzik na pulpicie, właściwości, wygląd, zaawansowane i tam wybierasz sobie tło/kolor tekstu i zmieniasz.
Ken Marinaris

stona
Zastanawiałem się co masz za monitor z taką rozdziałką, później zauważyłem że to lapek soniacza smile.gif
Dla mnie za dużo syfu i w ogóle chaos. Ale co kto lubi smile.gif
Dark Serge

nintendo powah !
El Loco Chocko
CYTAT(stona @ 16 04 2008, 13:57) *
Tak wygląda pulpit minimalistyczny. Zero zbędnych ikon i innych dupnych pasków.
u Ciebie widzę jakieś widgety itp szajs który już z minimalizmem nie ma nic wspólnego. Tak wiem, czepiam się tongue.gif
by greah

Niom..ale wybaczam..znaj moje dobre serce... smile.gif
@Reiko uderz na priva jak co...btw to gotowy config.
greah
CYTAT(El Loco Chocko @ 16 04 2008, 23:19) *
btw to gotowy config.
Daj linka do źródła, bo chcę zobaczyć kto wpadł na pomysł aby zrobić cfg wyglądający dokładnie tak jak mój. Przyznaję, że podstawką było fooAVA 1.03+ tak samo jak dawxxx666 jako podstawkę brał cfg jakiegoś Koreańczyka ale nie pisz bzdur, że to gotowy cfg

@Reiko
Mój to modyfikowany fooAVA 1.03+ (nie toleruję najnowszej wersji 1.04) z odpowiednimi przeróbkami w kodzie. Trochę odjęte, trochę dodane i e voila. Tutaj znajdziesz najnowszą wersję autorstawa dawxxx666

Obecnie przechodzę na jedną kolumnę - jeszcze mniej miejsca smile.gif

NerkoWiktor
CYTAT(greah @ 17 04 2008, 11:25) *
cfg

Tutaj znajdziesz najnowszą wersję autorstawa dawxxx666

może mi ktoś wysłać folder z takim foobarem jak jest tam zrobiony ? ;p sam nie umiem zrobić a podoba mi się
Stachu
tam masz folder

akurat ten typ zrobił autoinstalkę więc klikasz na to i masz gotowe.
NerkoWiktor
a no tak smile.gif dzięki stachu

wszystko ładnie działa ale nie mogę kasować piosenek z playlisty ;/ ma ktoś jakiś pomysł ?
TangoBravo
CYTAT(LegionPolski @ 18 04 2008, 21:23) *

Fajowy
rajnerGT

ghost.
a słyszałes kiedys o thumbnail'ach?
rajnerGT
CYTAT(ghost. @ 18 04 2008, 23:34) *
a słyszałes kiedys o thumbnail'ach?

nie masz sie czego czepiać ?
ghost.
nie mam, zmniejsz ten obrazek bo rozku.rwiasz ludziom rozdziałke

i czytaj regulamin, maks rozmiar obrazków wklejanych bezposrednio to 640 na 480
stona
Rajner, rozwaliły mnie podpisy pod ikonami XD

PS. Możesz wrzucić minaturkę z imageshacka zamiast fullscreena? ;/
AiszA
Kto lubi przepiękne pejzaże na tapetkę, może skusi się na takie wink.gif

http://pejzaze.onet.pl/46848,gr,1,0,0,pols...dy,galeria.html
rajnerGT
CYTAT(stona @ 18 04 2008, 23:48) *
Rajner, rozwaliły mnie podpisy pod ikonami XD

PS. Możesz wrzucić minaturkę z imageshacka zamiast fullscreena? ;/

już tongue.gif a co do podpisów to zwykłe mi sie znudziły cool.gif

CYTAT
Kto lubi przepiękne pejzaże na tapetkę, może skusi się na takie wink.gif

http://pejzaze.onet.pl/46848,gr,1,0,0,pols...dy,galeria.html

nawet ładne smile.gif choć wolałbym jakąś fotke zrobioną nocą z ładnym oświetleniem wink.gif te japońskie drzewka mi sie podobają
greah

Powrót do jednego monitora
stona
Fajny tapek. Mam pomysła na pulpit,, jutro powalczę biggrin.gif

edit

Ikonki by me smile.gif Jakiś pomysł na tapetę? Ma ktoś linka do obrazka z PON PATA CHAKA DON
Gazer
stona, mam tyle że nie twoja rozdziałka confused.gif
stona
Dzięki, ale nie kce takiej. Chodzi mi raczej o coś w tym stylu co mam. Tzn mało lub prawie nic. Ogólnie podoba mi się ta tekstura nałożona na chmurkę .
Stachu
tragiczny ten pasek 'start'
stona
Why? IMHO znaczek windy tragiczny nie jest wink.gif
Stachu
no znaczek windy jest kul

ale sam start bar jest brzydki. Znaczy nijak ma sie do reszty i mi sie nie podoba:]

Owiec
@stona - ?
stona
o! , a masz źródełko? Może będzie w wyższej rozdziałce. I tak ją jeszcze będę ,musiał przerobić ;f
Owiec
Nie pamietam xD Taka strona byla co sie gralo w patapona na klawiaturze i za punkty sie tapety odblokowywalo.
LegionPolski
http://www.mofunzone.com/popups/patapon.shtml

zagralem, ale max jest 1280x1024 :<
ale to w sam raz na moj pulpit hyh.gif
stona
Znudziły mnie patapononwe plupity ;f

Dark Serge
Stona - weź daj jakiś tutek do kombinowania z tymi dockletami - miałem takowe, ale momentami kombinowanie z nimi mnie wkurzało - choćby minimalizowanie do dockleta - nie dało się tego wyłaczyć wink.gif
i toto po lewj tez docklet ?
Daj faq jakiś ;P
stona
Jak mi się będzie chciało to coś pyknę wink.gif
Docki są z Object Dock plus
Reiko

smile.gif
stona
Wywal pasek języka smile.gif Reszta nawet do siebie pasuje wink.gif [pochowaj ikonki w trayu bo paściarsko to wygląda ;f ]
Reiko
Znowu gadka z paskiem języka. Nie wywalę go, bo potrzebny ;] Jeszcze nie wszystko pasuje. Np w Object Docku jest Wamp a z Foo korzystam. Tyle tylko, że nie mogę tego zmienić, bo ikonki gdzieś zgubiłam i tera szukam na dA. Ikonek w tray'u bardziej się schować nie da sad.gif
Dark Serge
hmh nic szczególnego ale cos takiego zbudowałem :

stona
Fajny. Tylko widzę że wszyscy mają te same ikony w docku ;f
Reiko
jak zrobić ten pasek na górze? I te 1,89 GB free
stona
Pasek u góry to Object Dock
Dark Serge
Stona - Bo to Dobre ikony sa ;D ale DSK i FOO musiałem sam robic bo nie ma ich w zestawie.

Reiko - 'pasek u góry' to zwykły ObjectDock. a te 'free...' i paseczki pomarańczowe to Samurize jest - sama sobie robisz co ma Ci pokazywac program i jak ma to wyglądać http://www.samurize.com/modules/news/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.