Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygląd waszego pulpitu
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Gazer
jasiopatryk, co to za odtwarzacz?
LegionPolski
CYTAT(Gazer @ 27 05 2008, 17:03) *
jasiopatryk, co to za odtwarzacz?

łinamp, w trayu se zmienił ikonkę, ale na pasku zadań widać.
greah
mord00k
Genialnie Greah.
MoniqaPS2PSP
CYTAT(kotlet_schabowy @ 26 05 2008, 00:30) *
Wiecie, po prostu nie chce mi się/nie mam ochoty bawić się w jakieś bajerzaste dodatki. Wszystko co trzeba mam pod ręką smile.gif. Tapeta to rzecz jasna już kwestia gustu.

Właśnie.

A to mój Xp a'a viśta vio. I co mam pewnie zmienić ikonki, win amp jest emo, mam wywalić coś tam i ogólnie to wam sie nie podoba...hehe >:)

http://img229.imageshack.us/my.php?image=pulpitht3.png

LegionPolski
CYTAT(greah @ 31 05 2008, 18:48) *

Mógłbyś zarzucić całym folderem z Foo? Bo mi się coś spieprzyło niedawno, a Twój - z tym tłem, które podmieniasz - wygląda świetnie.

ok znalazłem.

Greah, powiedz jak robisz to, że nie masz okładek płyt obok każdego kawałka (przez co to się tak ujowo nie rozciąga) mając włączone Transparency mode?
FLooK

Winda=shit
LegionPolski
CYTAT(FLooK @ 1 06 2008, 01:00) *

Winda=shit

przeszedles na liniacza kilka dni temu i chcesz przylansowac oklepanymi hasłami? XD
to chociaż weź się czegoś naucz, a nie się ośmieszasz siedząc na Mandrivie, w dodatku z kiepskim pulpitem biggrin.gif (i mówię to ja - debian lover)
genetyk@
CYTAT(greah @ 31 05 2008, 17:48) *

jak to ustawic huh.gif
LegionPolski
CYTAT(genetyk@ @ 1 06 2008, 08:52) *
CYTAT(greah @ 31 05 2008, 17:48) *

jak to ustawic huh.gif

nawiązując - bo zainspirowałem się puplitem Greaha i postanowiłem zmienić swój (http://legionpolski.deviantart.com/art/des...-08-IV-83205709 - cholera ładny był...)
no więc - foobar i skin fooAvA 1.3+ (bo nie wiem czy w 1.4 można single column załączyć)
tapeta
dock

to teraz ten mój
nie do końca mi się kurde podoba, ciężko konnekta dopasować (próbowałem zrobić lepiej mirandę, pidgina i cośtam jeszcze i dupa :<)
http://legionpolski.deviantart.com/art/Desktop-08-V-87332719
Reiko
Mogę prosić tą tapetę?

http://fc02.deviantart.com/fs28/f/2008/153...egionpolski.jpg ?

To konnekt jest? Jeśli tak to jak zrobić, żeby lista kontaktowa wyglądała tak jak twoja? W sensie tak samo jak pulpit.
Grigori
CYTAT(Reiko @ 1 06 2008, 14:22) *
To konnekt jest? Jeśli tak to jak zrobić, żeby lista kontaktowa wyglądała tak jak twoja? W sensie tak samo jak pulpit.

Mniemam że to plugin TloK pozwalający na ustawienie tła. Ale jak zrobiłeś że nie widać na dole słoneczka i innych opcji?
C1REX

Bardzo proste. Dwupanelowe KDE.
stona
CYTAT(Grigori @ 1 06 2008, 14:46) *

Mniemam że to plugin TloK pozwalający na ustawienie tła. Ale jak zrobiłeś że nie widać na dole słoneczka i innych opcji?

A mi to wygląda na Mirandę smile.gif Można w niej skonfigurować wsio.. ja nie mam nawet tego górnego paska smile.gif
Grigori
CYTAT(stona @ 1 06 2008, 17:30) *
CYTAT(Grigori @ 1 06 2008, 14:46) *

A mi to wygląda na Mirandę smile.gif Można w niej skonfigurować wsio.. ja nie mam nawet tego górnego paska smile.gif

Tak mi to nie pasowało do Konnekta. Pytanie. Łatwo się w Mirandzie robi własne skiny? Zarówno do listy jak i do okna rozmowy?
stona
Nie wiem, bo ja zawsze robię ją przejrzystą smile.gif A okna rozmowy ściągam z neta gotowe , taki ze mnie leniwiec wink.gif
neospiderman

http://interfacelift.com/wallpaper/details.php?id=1500
Di
Postanowiłem w końcu zabrać się za szatę graficzną XP na moim laptopie. Szukam delikatnej, białej tapety z krwią i najlepiej książką/piórem/sztyletem.

W telefonie mam coś takiego:
McDrive
Wiem o co ci chodzi. Sam kiedyś szukałem i jedyne co wtedy znalazłem to ten scan:
Di
O, nie spodziewałem się że to z AC.

Nie chodzi mi o tapetę z dokładnie takim motywem, ale o coś w tym stylu.
stona
klik Tu masz jakiś linkacz do artbook'a . Może tam będzie to w przyzwoitej rozdziałce.
Di
Dzięki za link, ale niestety poza pierwszą stroną (okładką?) nie ma tam nic więcej w tych klimatach.

Wczoraj w pracy pościągałem trochę tapet z deviantarta, jutro zrobię sobie ich przegląd.
MoniqaPS2PSP
odcienie szarości

[img]http://img508.imageshack.us/my.php?image=pulpitkonikzf7.jpg]
Coati
stona
Ładny biggrin.gif Wieczorem wyślesz mi skina do tego icqa biggrin.gif
Di

Znalazłem całkiem fajną tapetę (w sumie ściągnąłem kilkanaście z deviantarta i sprawdzałem po kolei jak wyglądają na pulpicie, ten jest jednym z 3 najlepszych), ustawiłem 2 docki: jednego na górze, drugiego po lewej (z autoukrywaniem), ustawiłem autoukrywanie paska i... nie wiem co dalej. Dock na górze niezbyt pasuje do tapety. Po prawej stronie jest Miranda ustawiona na 10% lub 20% przezroczystości (inactive), więc ledwo co w tej chwili widać okno. Pomóżcie smile.gif
Myślałem jeszcze o tej tapecie: http://th3-maartyr.deviantart.com/art/Play-Things-35769549 oraz o tej: http://commanda.deviantart.com/art/Your-Next-30960691

I przypomnijcie, proszę, jak się wywala kosz z pulpitu wink.gif
McDrive
Jak na moje to ta tapeta: "Your Next" trochę bardziej pasuje.
Coati
i jeszcze pulpit z ubuntu wink.gif narazie biednie to wyglada... no ale ucze sie dopiero tego systemu wink.gif

///////EDIT

Di@
Start | Uruchom | gpedit.msc
Konfiguracja użytkownika | Szablony administracyjne | Pulpit
Usuń ikonę Kosza z Pulpitu -> Włączony wink.gif

update tapety na windzie xD

Woojas

vs. case by maximhuz [moja modyfikacja]
wall. trama by manicho
miranda. case by maximhuz [moja modyfikacja]
foobar. moj [columns UI i trzy panele]
CAD. skin iSome

ps. tak to jest windows
NerkoWiktor
CYTAT(Woojas @ 6 06 2008, 17:36) *

zaj.ebisty odtwarzacz biggrin.gif to foobar ? pochwal się jak to zrobiłeś wink.gif

i co to za system bo podejrzewam, że nie windows
Coati
CYTAT(NerkoWiktor @ 6 06 2008, 17:48) *
CYTAT(Woojas @ 6 06 2008, 17:36) *

zaj.ebisty odtwarzacz biggrin.gif to foobar ? pochwal się jak to zrobiłeś wink.gif

i co to za system bo podejrzewam, że nie windows

winda jak najbardziej wink.gif

-----------------------------------

nie wiem czy dalbym rade z tym kolorem backgroundu w notatniku itp smile.gif

ale ogolnie gesign spoko i ładnie wszystko ustawiles do printscreena
AiszA
Na laptopie mam taką tapetkę, tak jakoś przypasowała mi do ikonek... sorry za zdjęcie, a nie pr.screen, nie mam na nim netu (nie było potrzeby) wink.gif

Zaton.
O kur...de tongue.gif

Aisza, masz możliwośc jakoś zarzucisz tą tapetą ? Genialna jest wink.gif

Żeby nie było OT:

Mój Pulpit.

Wolałem nie bawić się w "upiększanie" bo znając moje umiejętności (a raczej ich brak), rozwaliłbym cały system tongue.gif
Metal
Zaton, jak możesz, to wrzuć gdzieś swoją tapetke bez ikonek itp, bo mi sie spodobała biggrin.gif.

Ja ostatnio mam dosłownie cały czarny pulpit, a ze CRT, to czerń fajnie wygląda. Wbrew pozorom podoba mi się taki pulpit hehe, miło sie na niego patrzy smile.gif.
Wcześniej miałem artwork z Solidem/Big Bossem/Liquidem, taki na białym tle te 3 postacie, jak mi się uda go odkopać, to wrzucę smile.gif.
ArkejD
CYTAT(Coati @ 3 06 2008, 17:16) *

Rzuć się linkiem do stylu menu start
Coati
CYTAT(ArkejD @ 7 06 2008, 17:26) *
Rzuć się linkiem do stylu menu start

z tym bedzie problem bo to standardowy z mojej "dystrybucji" windowsa wink.gif w menu 'wyglad' nie jest podpisany confused.gif

ale powinien byc na deviantarcie - posegreguj wg. najpopularniuejszych
Zaton.
Metal - proszę bardzo KLIK wink.gif
STRETCH

ma ktos taka tapete lub wie gdzie mozna dostac? bany chyba mial cos podobnego, mial?

dobra, nie dziala.
ale chodzi o kolesia ktory strzela do laski na jakims klifie. takie kolorowe, wiecie o co chodzi?
Coati
CYTAT(STRETCH @ 7 06 2008, 20:13) *

ma ktos taka tapete lub wie gdzie mozna dostac? bany chyba mial cos podobnego, mial?

dobra, nie dziala.
ale chodzi o kolesia ktory strzela do laski na jakims klifie. takie kolorowe, wiecie o co chodzi?

ja wiem. na digarcie to jest [tapety - minimalistyczne - tam powinno byc].
AiszA
CYTAT(zaton666 @ 7 06 2008, 00:47) *
Aisza, masz możliwośc jakoś zarzucisz tą tapetą ? Genialna jest wink.gif

Jasne... nie sądziłam, że komuś się spodoba biggrin.gif Pokombinowałam i oto jest

ArkejD

Zwykle nie bawie się w takie rzeczy, ale przeglądając ten temat i niektóre naprawde estetyczne i funkcjonalne pulpity, postanowiłem poświęcić chwilę na stworzenie czegoś podobnego.
Metal
CYTAT(zaton666 @ 7 06 2008, 17:42) *
Metal - proszę bardzo KLIK wink.gif

Dzięki wielkie smile.gif

MGSowa tapetka, której jeszcze niedawno używałem http://img78.imageshack.us/my.php?image=026na5.jpg Osobiście bardzo mi się podoba ten art biggrin.gif.
Reiko
ArkejD co to za theme i player? Podziel się smile.gif
ArkejD
Skin to Royale_Vista_VS_by_dobee do znalezienie na deviantarcie. A player to aimp (www.aimp.ru) ze skinem LITEa v1.6
STRETCH
CYTAT(Coati @ 7 06 2008, 20:47) *

dobra, nie dziala.

nie ma lub nie moge znalezc. ktos jeszcze wie o co chodzi i moze ma ja gdzies na kompie?
Coati
CYTAT(STRETCH @ 8 06 2008, 21:18) *
CYTAT(Coati @ 7 06 2008, 20:47) *

dobra, nie dziala.

nie ma lub nie moge znalezc. ktos jeszcze wie o co chodzi i moze ma ja gdzies na kompie?

a cos w podobnych klimatach?
http://www.digart.pl/praca/302118/__No_Mercy__.html
LegionPolski
błagam o jakieś CIEKAWE tapety z pumpkin kingiem od burtona, ew. jakąś postacią z corpse bride. z góry danke, jak ktoś ma namiary na kogoś na DA, co robi takowe.
bo na guglach to same tandetne wyszukam.
Coati
nie pamietam kiedy ostatni raz mialem jakis "słitaśny" pulpit wink.gif

NerkoWiktor
CYTAT(Coati @ 9 06 2008, 16:26) *
nie pamietam kiedy ostatni raz mialem jakis "słitaśny" pulpit wink.gif

będę wdzięczny za tą tapetkę w 1024-768 lub 1280-1024
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.