w sumie zwykly wyglad mx rgb
W PW do Flik'a zapomniałem mu o czyms jeszcze dodać ale już nie będę mu spamował w skrzynce więc pytam Was

. Na 91 stronie tego tematu Flik opisał jak zrobić taki pulpit jaki on pokazał no i był tam skin do Mirandy, mam ten komunikator tyle że nie wiem jak zastosować ten skin

.
W paczce jest - główny folder, w nim dwa pliki *.MSF i folder Images a w nim folder sets i parę *.PNG. W folderze sets kilka folderów numerowanych od 1.0 do 6.0(domyślałem się że to do jakiej wersji Mirandy się ma ^^) i np. w 6.0 trzy *.png.... jak ten skin zastosować?
Z góry dzięki

.
PS: Google milczą w tym temacie

.
Edit.
I jeszcze jedno, mam jeden poważny błąd w StyleXP. Otóż gdy chce włączyć jakis styl, program pytami się czy chce włączyć StyleXP(!?), robię Tak i pokazuje mi się takie coś:

Coś z tym można zrobić czy trafiłem na Winde w której się nie da

?
..masz tam rozwiązanie, zassaj update'a.
CYTAT(stona @ 7 09 2008, 20:49)

..masz tam rozwiązanie, zassaj update'a.
"Masz najnowsze uaktualnienie"
Pobrałem update ze strony producenta nawet nie za pośrednictwem programu, "zaktualizowało" i tyle, ten sam problem

.
wy na serio tak co tydzień zmieniacie sobie pulpity?
Zauważ, że w większości wystarczy zmienić tapetę i lekko zmodyfikować coś i już masz inny pulpit. Więc co za problem?
ja nie mówie że to coś skomplkowanego bo wiem jak to się na windowsie robi.. tylko, CHCE sie wam. szacun.
alienator
9 09 2008, 10:20
stonek, powiedz mi dlaczego miranda nie obsługuje obrazków na przezroczystym tle i jak zrobić swój własny zestaw ikon?
Hmm, a to nie zależy od stylu ? Tzn masz nicer+ i ten drugi. A ikony chodzi Ci o dostępny, zaraz wracam itp?
alienator
9 09 2008, 13:25
Nie umiem, nie wiem co to nicer i ten drugi. Po prostu zainstalowalem i znalazłem w opcjach opcje z obrazkiem. Ładuje sobie taki jak mam na avku i miranda wpieprza mi go na czarnym tle.
I z ikonkami to chodzi właśnie o to. Znalazłem opcje 'importuj', ale żąda ode mnie pliku .dll :< dlatego sie pytam jak zmusić go do wciepania własnych ikonek.
Jak wrócę do domu to Ci odpowiem. Teraz w pracy siedzę, to nie mam dostępu do mirki :<
alienator
9 09 2008, 20:15
nadgodziny robisz?
@alienator
jak sobie zrobisz "importuj ikony" to masz do wyboru też .ico Wygląda na to, że ja sobie po prostu .png przerobiłem do ico.
Co do listy .. nie wiem. Nie używam obrazków [w sensie avatarów, tak? ].
NerkoWiktor
9 09 2008, 21:55
wytłumaczy mi ktoś dlaczego skin cthrough do winampa wygląda u mnie tak ? ;p
alienator
9 09 2008, 22:06
CYTAT(stona @ 9 09 2008, 22:50)

@alienator
jak sobie zrobisz "importuj ikony" to masz do wyboru też .ico Wygląda na to, że ja sobie po prostu .png przerobiłem do ico.
Co do listy .. nie wiem. Nie używam obrazków [w sensie avatarów, tak? ].
nieee, nie avatar, obrazek tła.

tu o.
Krzys PL
10 09 2008, 14:49
Coati zarzuć tapetą. Plissss :*
CYTAT(Krzys PL @ 10 09 2008, 15:49)

Coati zarzuć tapetą. Plissss :*
http://interfacelift.com/ - gdzies na pierwszych stronach

Zmieniona tapeta + inne ikonki w dock'u
Grigori
12 09 2008, 22:16
Pytanko. Szukam jakiegoś sidebara do xp'ka - jakiś kombajn z dużą ilością wtyczek. Chciałbym na jednym pasku mieć winampa, koniecznie z możliwością wyszukiwania, staty systemu, kalendarz, zegarek i w niebie bym był gdyby jeszcze supportował listę znajomych z konnekta albo mirki. Obsługa poczty i rss też nie zaszkodzi. Rozmarzyłem się. Any ideas?
Albo chociaż polećcie najlepszy sidebar.

Coś takiego na dziś.
Konfiguracja conky zajmuje trochę czasu.
EDIT:
Lekko zmieniony.

EDIT2:
I kolejna poprawka. Zegar na środku.
CYTAT(trybun @ 11 09 2008, 00:45)

Kozak pulpit! Skad wziac te ikonki i walla?;f
pozdro
CYTAT(trybun @ 11 09 2008, 00:45)

Bardzo ładny, nie tesknisz za paskiem start? Nie jest to jakieś uciązliwe? Miałem spytac o te gadgety. Jak się zwą?(swietny zegar) Ikona Gmail to tylko pusty folder czy są powiadomienia o nowej poczcie?
Nie tesknie

idzie sie przyzwyczaic do braku paska start, a kalendarz, zregarek i inne to
Yahoo Widgets , ikonka gmail to tez widget czyli powiadomienia o poczcie też są.
maciekk
20 09 2008, 18:04
Ładnie [ w sumie panie daje jakieś 80% całości

]
CYTAT(yaczes @ 19 09 2008, 15:51)

Można prosić o ikony do docka?
Wiem, że trochę oczoje.bny ale po kilku czarnych tapetach ostatnio jest to jakaś odmiana.
zegar i winamp troszku nie pasują IMHO
CYTAT(Reiko @ 20 09 2008, 19:24)

CYTAT(yaczes @ 19 09 2008, 15:51)

Można prosić o ikony do docka?
i ta ikonka kosza ;] jest wiecej takich gdzies?
Thomas_PL
25 09 2008, 17:16
Mój obecny pulpit (oczywiście tego białego pola na dole po prawej nie widzę):

Dwa monitory masz podłączone?
Thomas_PL
26 09 2008, 13:37
Tak
bardzo ładna winda ;]
cos nowego w tym temacie ;]
komunikator to tlen?
temat z devianta tak? podaj autora jesli mozesz ;]
Abcisse_WB_by_amaeli a komunikator to miranda

Moj pulpit, po wczorajszej rekonstrukcji i pomocy Stonka.
fajnie wyszło. Zmień ikonki w docku na tematyczne i będzie si
wreszcie pulpity zaczynaja przypominac te z poczatkow tematu gdzie jeszcze sie ludzie starali ;]
tzn nie jechali na jednym zestawie ikon i jednym skinie do playera...
il capitano
29 09 2008, 21:52
Kto pamięta moje genialne tapety?

Nie bawię się już w to - jedynie minimalizm.
http://i161.photobucket.com/albums/t240/KoBik/pulpit-2.jpg
ja pamietam ;]
to jest 16:9?
il capitano
30 09 2008, 11:46
Smiti bardzo fajna tapeta jak i całość. Fajne takie.
A u mnie zmiana winampa na foo
http://img204.imageshack.us/my.php?image=beztytuudx5.png/naucz się edytować posty. Twój poprzedni wywaliłem. /stona
CYTAT(maciekk @ 20 09 2008, 19:04)

moglbys wrzucic sama tapete?
moja:

[klik na fotę = pełna rozdziałka]
Grigori
30 09 2008, 15:57
pulpit:

napaćkane:

Tydzień robiłem. Nie pytajcie o skina xp'ka bo jest to mój custom któremu właściwie tylko ramki się z oryginału zostały. Jest też Mirka, trochę oszukana bo to tło nie jest przeźroczyste (fragment wycięty z tapety) ale jest w tym cel. Pod spodem mają być różne info z Samurize ale odechciało mi się to robić i trochę pomysłu nie mam jak zająć tą przestrzeń. Do tego CAD i Rainleider.
I jak?
btw. Wie ktoś jak zrobić żeby photobucket wyświetlał pełen rozmiar foto?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.