Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygląd waszego pulpitu
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
stona
Tapeta kompletnie mi nie podchodzi, ale skin fajny. Też będę musiał pokminić.
Grigori
Wiem, słabe ujęcie. Będę chciał zrobić nową, w tej samej tonacji ale kadr ciekawszy.
Reiko
Podziel się themem
gekon
CYTAT(Grigori @ 30 09 2008, 19:30) *
Wiem, słabe ujęcie. Będę chciał zrobić nową, w tej samej tonacji ale kadr ciekawszy.

Raczej nie chodzi o ujecie. Tapeta jest po prostu slaba. Wyglada jak marny scren z Wipeouta. I mowie to tylko dlatego, że ładnie skina zrobiłes i mi sie podoba, a tapeta psuje efekt.

greah
Grigori dorzuć do całości custom styler, bo toolbar wygląda jak oderwany od całości. Reszta bardzo przyjemna dla oka; jak mozesz to podziel się cfg i logiem mirandy
Grigori
Miranda to najprostszy theme do modern clist z devianta, którykolwiek bez przycisków. Na dodatek wcale nie jest przeźroczysty. Mój to "Leopard Chat". Cały myk w tym że tło to fragment tapety plus warstwa z ramką (robione wg wzornika który sobie przygotowałem w Photoshopie). Odmierzone co do pixela, nie da się rozszerzać ani zwężać. Partyzancka metoda ale mi wystarczy, u nikogo innego by się nie sprawdziło bo już by nie pasowały wymiary, tło itp. Sorry. tongue.gif
Mogę najwyżej wysłać ten wzornik do własnoręcznej modyfikacji.

Custom styler? W to się jeszcze nie bawiłem, jakieś propozycje albo przykłady?

Reiko, już pisałem, stylu windy nie mogę udostępnić bo składa się z elementów 3 różnych styli WB i jednego StyleXP. Wszystko połączone w SkinStudio, często metodą prób i błędów w związku z czym, o zgrozo, musiałbym udostępnić chyba cały folder WB a i tak nie wiem czy by działało. Niestety architektura stylów i sposób działania SS nie pozwalają mi tego eksportować jako nowego stylu.

Nieszczęsna tapeta, tak na szybko machnąłem dziś bo poprzednia była jeszcze gorsza. Niestety (dla mnie stety) uparłem się na Wipeouta chwilowo więc nadal będzie to "tylko" screen, jednak jakiś lepszy.

Jak dorobię te Sysstaty i będzie nowa tapeta podrzucę do oceny.
greah
Właśnie o ten wzornik (i log ze spisem pluginów) mi chodziło.

Jeśli chodzi o toolbar to ściągasz lekki program do implementacji innych skór dla paska - Styler i kilkoma ruchami przerabiasz go na własne potrzeby. Jego plusem jest to, że działa na zasadzie edytowalnego pliku wsadowego i odpowiadających mu obrazom dlatego wystarczy podmienić poszczególne png na własnoręcznie zrobione i wtedy cały shell masz zrobiony jako custom
Cerb
Dzis znalazlem - www.deskcity.com - zatrzesienie tapet w najrozniejszych stylach, kategoriach i rozdzielczosciach, jedyny klopot to krzaczki na ekranie. Polecam szczegolnie osobom lubiacym "mazy" i designerskie tapetki.

Ta jest ciekawa http://www.deskcity.com/details/show/2099/44681.html - w ogole sporo jest kategorii z gatunku dziwnych, warto przejzec.
maciekk
Dla tych co chcieli smile.gif

[img]http://img901.mytextgraphics.com/photolava/2008/10/01/theriseofaplanetbytaenaro-4c1wgzhlp.jpeg[/ img]

..w nagrodę za nieregulaminową grafę łap turbodoładowanie /stona
MoniqaPS2PSP
http://img146.imageshack.us/my.php?image=zrzutekranusu3.jpg

linux debian etch
Kubaa__
CYTAT(stona @ 30 09 2008, 16:17) *

[klik na fotę = pełna rozdziałka]

Stonek, zarzuć tapetka jak mozesz

majne pulpiten:

edit:
gracias
stona

prosz
hooki
u mnie zrobiło się jesiennie..

Seigaku

Jak przystało na otaku.
Grigori
Niech mi ktoś, kto używa tego Stylera powie, czy istnieje możliwość żeby były na nim opcje 'wklej, kopiuj, wytnij, itp.'? Bo przeglądam devianta i nijak, żaden nie ma tych przycisków. A bez tego to ja dziękuje za ten programik.

edit: dobta, wiem już że się nie da bo już bym znalazł. Jest jakiś alternatywny programik może?
C1REX
QUOTE(hooki @ 5 10 2008, 21:38) *
u mnie zrobiło się jesiennie..

To jest mac, czy przerobiona winda/linux?
Wygląda na maca z odpalonym finderem, ale nie widać paska programów. Automatycznie chowany?
hooki
mac, a co do dock'a to tak - dock mi się sam chowa.

tutaj "komplet" - dashboard, komunikator/folder/dock i puste biurko.

Tom19
mój pierwszy raz...komentarze mile widziane wink.gif pulpit pulpit 2
Zapewne to niedlugo sie zmieni ,a i Miranda nie funkcjonuje jak nalezy (taki ozdobnik) ...Nic specjalnego ,ale i tak lepiej niż miałem...a miałem bałagan na pulpicie mały tongue.gif
stona
Ikony u góry nie pasują no i kolor czcionki w mirandzie to jakieś nieporozumienie.
Dark Serge
od 20 maja chyba mam ten sam pulpit ;p

jakos nie chce mi sie grzebac - tak jest dobrze ;D
Pasek windozy z prawej strony na autoukrywaniu siedzi.
stona
No udał Ci się smile.gif
Ja w sumie teraz zmieniam tylko tapety/ikony. Reszta odpowiada mi w 100%
Jordan23Carolina
A to mój PILPUT.
Troche fanbojski ale co tam:
Woojas
CYTAT(Jordan23Carolina @ 9 10 2008, 16:05) *
A to mój PILPUT.
Troche fanbojski ale co tam:

Za to bardzo kiczowaty ;p
Flik
CYTAT(Dark Serge @ 9 10 2008, 12:31) *

Czym sobie dane dyskow wyswietlasz?
Krzys PL
Obstawiam że Samurize
maciekk
Ja całkowicie zrezygnowałem z windy. Jeszcze tylko muszę znaleźć jakiś fajny pasek jak w macu i będzie ok smile.gif

Dark Serge
CYTAT(Flik @ 9 10 2008, 23:14) *
CYTAT(Dark Serge @ 9 10 2008, 12:31) *

Czym sobie dane dyskow wyswietlasz?

CYTAT(Krzys PL @ 10 10 2008, 00:21) *
Obstawiam że Samurize

Dokładnie. Samurize.
il capitano

fanowski
kedar
Mała zmiana na czarny:
Cerb
Wczoraj odkrylem Ubuntu (przesiadlem sie z mandrivy) i oto efekt kilkugodzinnej zabawy, musze popracowac nad ikonkami :

Ale i tak chce MacOS sad.gif .

EDIT : cos mi kompresja screenow nie wyszla.
psx18

Czas na zmianę.

http://www.picfront.org/d/OZbYroWc/beztytuu.png
Flik
Znacie jakis inny program do zmiany skinow pod XP? Jestem po reinstalce jakiegos badziewia z SP3 i niestety style XP krzyczy, ze nie bedzie wspolpracowal z tym buildem windy, a dlugo nie wysiedze na standardowej skorce. Juz nie wspominajac o problemach z czcionkami i brakiem dzwieku. Plz halp! _-_
stona
Windows Blind
ProstyHeker

Preferuję prostotę ;p
Flik
CYTAT(stona @ 21 10 2008, 23:12) *
Windows Blind

Ok, ciagne.
Wykorzystam skory ktore mialem do style?
stona
eeee. nie wiem wink.gif
dziki_dziku

kocham "czystość", więc cokolwiek działającego i tak jest ukryte biggrin.gif
Grigori
CYTAT(Flik @ 21 10 2008, 23:21) *
CYTAT(stona @ 21 10 2008, 23:12) *
Windows Blind

Ok, ciagne.
Wykorzystam skory ktore mialem do style?

Nie ma 100% kompatybilności niestety, zależy od skinna konkretnego.
hooki
drobne zmiany.
maciekk
Cerb
A mnie tez kilka kosmetycznych zmian np. Conky - wskazniki systemu po prawej, oj nasiedzialem sie nad konfiguracja a i tak jeszcze nie koniec (kolorystyka do poprawki) :

matiR
Heh mam właśnie taką samą tapetkę tongue.gif i poza tym to są lepsze ikonki do docka (chyba że do linuxa jest inny tongue.gif ). Ja niedługo wstawię swój pulpit tylko muszę nad jedną rzeczą popracować - bardzo oczoje'bna rzecz confused.gif
Cerb
Ikonek do docka mam juz sporo (musza byc w formacie *.png) ale ciezko dobrac takie ktore by pasowaly do programow ktorych uzywam, ewentualnie pomysle nad podstawieniem od innych programow.
Labik
Cerb to linux jest?
Poszukuję ciekawych narzędzi do visty x64, ewentualnie ciekawych gadżetów do bocznego paska smile.gif
Cerb
CYTAT(Labik @ 28 10 2008, 02:10) *
Cerb to linux jest?

Tak to linux, a konkretnie Ubuntu 8.04 Hardy Heron (za dwa dni wychodzi 8.10)
theGrimReaper669

klimatycznie wyszlo
Flik
CYTAT(theGrimReaper669 @ 1 11 2008, 19:49) *
klimatycznie wyszlo

Tylko te skroty bys ogarnal :f
edit: nie noooo, zebym po kilku dniach literowke poprawial...
bajej
dzisiejsza zabawa

jeszcze troche poprawek ale juz jest fajnie ;]
Flik
buuf1_1280x1024
buuf2_1280x1024
El Loco Chocko
I ja sobie w koncu pozwolilem lekko przemodelowac pulpit.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.