Miranda to najprostszy theme do modern clist z devianta, którykolwiek bez przycisków. Na dodatek wcale nie jest przeźroczysty. Mój to "Leopard Chat". Cały myk w tym że tło to fragment tapety plus warstwa z ramką (robione wg wzornika który sobie przygotowałem w Photoshopie). Odmierzone co do pixela, nie da się rozszerzać ani zwężać. Partyzancka metoda ale mi wystarczy, u nikogo innego by się nie sprawdziło bo już by nie pasowały wymiary, tło itp. Sorry.

Mogę najwyżej wysłać ten wzornik do własnoręcznej modyfikacji.
Custom styler? W to się jeszcze nie bawiłem, jakieś propozycje albo przykłady?
Reiko, już pisałem, stylu windy nie mogę udostępnić bo składa się z elementów 3 różnych styli WB i jednego StyleXP. Wszystko połączone w SkinStudio, często metodą prób i błędów w związku z czym, o zgrozo, musiałbym udostępnić chyba cały folder WB a i tak nie wiem czy by działało. Niestety architektura stylów i sposób działania SS nie pozwalają mi tego eksportować jako nowego stylu.
Nieszczęsna tapeta, tak na szybko machnąłem dziś bo poprzednia była jeszcze gorsza. Niestety (dla mnie stety) uparłem się na Wipeouta chwilowo więc nadal będzie to "tylko" screen, jednak jakiś lepszy.
Jak dorobię te Sysstaty i będzie nowa tapeta podrzucę do oceny.