Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygląd waszego pulpitu
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Soul
Zasalem ikonki w PNG jak je dodac jak zmienic ikone kosza???? w sumie mi tylko na tej najbardziej zalezy:)

A ta wyglada to tera.......

Grzehoo
Hmm, czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jak w tym ObjectDock'u wydzielić kategorie, np. Apps, Games itd.? Ciekawy bajer, ale nie wiem, jak to ustawić.
kedar
Grzehoo ----- dajesz na właściwości ObjectDocka i tam wszystko jest, ja nie wiem jak Ty sam nie możesz do tego dojść,tam we właściwościach wszystko jest... poszukaj dobrze.
Di_
Ale to chyba nie w darmowej wersji?
il capitano
a można ściągnąć - kto kupuje?

fajny to programik - ładnie upiększa.
Di_
Zapytałem, bo w tej chwili mam tylko taką smile.gif

A Neostrada mi dzisiaj podziękowała przekroczeniem limitu transferu...
kedar
A ja tam nie wiem jak jest w darmowej wersji ;]
Di_

O tak smile.gif
Soul
Darmowa ver jest mega biedna , ja mam full wink.gif po polsku hehehe biggrin.gif . Jak zmienic ikone kosza ??:>
Sizzzu
Przyszedl czas na mnie...

Tak prezentuje sie moj pulpit...

Grzehoo
Tyle zaje.bistych tapet, nie wiadomo nawet, na którą się zdecydować wink.gif
Arox
Moje nowe e17

kedar
Arcadio --- very nice smile.gif

Ja tak troche z nudów wprowadziłem lekkie zmiany..... ale coś mi się zdaje że to długo tak nie zostanie,bo nadal to nie to czego szukam smile.gif

Czysty
Brudny

Pozdro!
stona
Ja też się ostatnio nudzę więc grzebię ostro w wyglądzie desktopa. Szukam teraz czego czarnego ,sam nie wiem konkretnie czego ale jak znajdę to pokaże . Narazie wygląda to tak

Czysty

Brudny

Ps. Kedar ,weź mi ziomek prześlij tego fonta z mirandy ,bo zazdroszczę Ci go na maxa smile.gif
Pabelek
Kedar: Mnie się bardzo podoba taki styl. Osobiście nie lubię jak mam w tapecie jakiś link widoczny no i ten zegar mi nie za bardzo podchodzi ale wszystko oprócz tego bardzo ciekawie dobrane. Tak swoją drogą starsznie dużo raz zmieniasz już pulpit ja to jak się przyzwyczaje do jednego to potem zmieniać nie lubię wink.gif

Stona: Przepiękny pulpito! Tylko pasek startu z zielonym bym zmienił na ciemniejszy. Jednak tak to idealnie w moim typie no i ten kalendarz wub.gif Pewnie i tak niedługo go zmienisz ale ta wersja (z wyjątkiem paska) CUDO poprostu.
stona
QUOTE(Pabelek @ 22 08 2006, 14:47) *

Stona: Przepiękny pulpito! Tylko pasek startu z zielonym bym zmienił na ciemniejszy. Jednak tak to idealnie w moim typie no i ten kalendarz wub.gif Pewnie i tak niedługo go zmienisz ale ta wersja (z wyjątkiem paska) CUDO poprostu.

hehe,thx blush.gif Co do kalendarza ,to jest tak (pipi) że raczej go szybko nie zmienię. A pasek.. wiem, właśnie szukam czegoś ciemniejszego(nie tylko pasek, lae i menusy) . Myślę też nad wyrzuceniem object docka,ale się do niego przyzwyczaiłem i może być ciężko happy.gif
banny
Szukam i szukam i znaleźć nie mogę..Windowsblinds jest płatny, ale czy da się jakoś go "przemycić"? no wiecie, można sobie to za darmo gdzieś pobrać?
Gdziekolwiek wejde, trzeba płacićconfused.gif
BTW: (pipi) macie te pulpity:D
MichAelis
kedar jakich programow uzywasz? Duzo ramu to zabiera?
mario87
zamierzam wywalic VTP bo dzieją się rózne kwiatki i w widoku przezrocza widok plików jest strasznie zmniejszony( http://img179.imageshack.us/img179/4752/pulpit2aasqi5.jpg ), ale ten wygląd visty mi się podoba i do niego się już przyzwyczaiłem, i tutaj jest pytanie, co mi da podobny efekt?
kedar
B@nny ---- odezwij się na priva to Ci podam strone do "pełnej" wersji WindowBlinds.

MichAelis ----- ja używam ObjectDock (to te większe ikony na dole), a jako skórki do Windowsa używałem zwykłych Visual Style ze strony DeviantArt, teraz używam WindowsBlinds, ale przez niego mi nie chce dobrze chodzić tuner TV, wiec chyba wróce na zwykłe Visual Style. A tak to nic wiecej nie uzywam, no chyba że jeszcze Y'Z Toolbar, do zmiany ikon w okienkach (ikonki w stylu: Cofnij, Do góry, Do Przodu,Wklej itp), no i jeszcze programy CursorXP do zmiany wyglądu kursora. WidnowBlind mi troche zmula, a po za tym mi się "kłóci" z tunerem TV" więc go chyba wywale, ale tak to wszystko chodzi ok, bez problemu i większego zmulania.

mario87, taki efekt da Ci dużo rzeczy, odpowiednia skórka na okienka, odpowiedni wygląd ikonek (na przykład przy pomocy programu IconPackager), a przeźroczystość okien da Ci.... hmm..... nie pamieam jak on się nawywa..... Stona chyba wie, jego pytaj smile.gif

Pozdro!
stona
QUOTE(kedar @ 22 08 2006, 20:38) *

a przeźroczystość okien da Ci.... hmm..... nie pamieam jak on się nawywa..... Stona chyba wie, jego pytaj smile.gif

Pozdro!

... Stona wie ale nie powie tongue.gif
Przezroczystość daje GLASS2K ,freewareowy programik. Ja przynajmniej go używam. I jak zawsze dodaje żeby w setupie zmienić ustawienie na ALT+RMB (do zmiany przezroczystości okien).
Pozdrowionka od Stonka smile.gif
ghost.
Yacek, swietny dizajn, taka prosta, ale wcale nie nudna... Koniecznie podziel się tapetą - pierwszorzędna!
stona
Przerzuciłem się znowu na astona, jestem ciekaw kiedy mi się znudzi wink.gif

Pusty

Pełen
Mikes
nienaiwdze oczo(pipi)nych pulpitow więc:

szeni
Ja odnoszę wrażenie że niektórzy z was to częściej zmieniają pulpity niż ich praktycznie używają smile.gif. Ale nie powiem, każdy trzyma poziom, jednak ja tam wolę swój.
Pabelek
Tak to już jest jedni lubią zmiany, lubią "pogrzebać" w wyglądzie pulpitu inni lubią pulpit taki jaki jest i jak już się przyzywczają to nie chcą zmieniać na coś innego (patrz: Ja). Sam stawiam na praktyczność i może dlatego mój pulpit wygląda tak jak wygląda. Nie uważam go za nic nadzwyczajnego ale taki mi pasuje (39 ikon to tak dużo? wink.gif) Sam nie ma w planach jakiś modifkacji a'la vista czy style xp, no więc pozostaje mi tylko życzyć powodzenia naszym pulpitowym tunerom.
stona
No ja należę do grupy "tunerowców" wink.gif Pewnie jak już znajdę to czego szukam ,to przy tym zostanę. Narazie jestem na etapie poszukiwań smile.gif
Yacek
QUOTE(ghost_spike @ 23 08 2006, 19:37) *

Yacek, swietny dizajn, taka prosta, ale wcale nie nudna... Koniecznie podziel się tapetą - pierwszorzędna!

http://www.deviantart.com/deviation/33139029/

Minimal rzadzi.
kedar
Na razie zdziałałem coś takiego:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a202d603a58a23e2

Ale walcze jeszcze, bo jeszcze troche do "upiększenia" mi zostało smile.gif
stona
Nice.
Fajny jest ten kosz, jakiś dildos z niego wystaje wink.gif
Ponawiam prośbę o przesłanie mi czcionki z mirandy smile.gif
il capitano
Cały czas w tonacji iXa360 wub.gif

KLIK w pulpit pusty

KLIK w pulpit z dodatkami
stona
QUOTE(KoBik @ 24 08 2006, 16:14) *

Cały czas w tonacji iXa360 wub.gif

KLIK w pulpit

Kurde, mogłem Ci nie pokazywać tego thema, teraz mnie wpędzasz w kompleksy wink.gif Pomysł z ikonkami jest (pipi). Masz łeb. Normalnie ogień!!!
il capitano
Na deviancie jest tego od cholery - ikonek ofkoz i dodatków do programiku który deklasuje Stardocka, Yahoo. Ale czy go podać to nie wiem - kedar może być zły - to nasza tajna broń biggrin.gif
kedar
KoBik..... no dałeś rady z tym pulpitem smile.gif Zaje.isty.

KoBik,jak będą grzeczni to im powiemy..... a jak nie to nie wink.gif
kedar
To i chyba skończyłem zabawe z pulpitem, zobiłem już chyba wszystko co miałem do zmiany, dzisiaj się męczyłem głównie nad Foobarem, mi się podoba smile.gif

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=366e22f35006ebd8
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=07ac0ce05f05804c
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=21127ce877e18f68

No i to na tyle ;]
il capitano
Niezłe kolorki - estetycznie. miło.

Gitara. smile.gif
stona
Konkretny i sympatyczny. Podoba mi się.
Ja właśnie obczaiłem działanie sikret łepon ninja.gif
Mam nadzieję że dziś skończę i będę mógł się pochwalić swoim wynalazkiem.
il capitano
Czekamy więc smile.gif może założymy klub dobrego pulpitu? happy.gif
stona
QUOTE(KoBik @ 25 08 2006, 10:50) *

Czekamy więc smile.gif może założymy klub dobrego pulpitu? happy.gif

hehe, gut ajdija wink.gif Będziemy jak szlachta(wiecie - jedzą ,piją ,lulki palą biggrin.gif )
kedar
Hehe, taaaa, Mafia pulpitowa wink.gif Odpicuje Ci kurde pulpit !! Upiększanie desktopa na zlecenie smile.gif

No pokazuj pokazuj tam stona co stworzyłeś ciekawego smile.gif
stona
QUOTE(kedar @ 25 08 2006, 11:37) *

No pokazuj pokazuj tam stona co stworzyłeś ciekawego smile.gif

Tak drogie dzieci wygląda pulpit podczas pimpowania wacko.gif Z tego brzydkiego kaczątka ,wasz miły kolega Stonek zrobi odpicowane bóstwo, marzenie każdego posiadacza windy. Niestety zabieg musi trochę potrwać. Na popołudnie będzie gotowy, chyba unsure.gif

Niech ktoś zrobi fajny tag ekipy (Polish desktop stylersów) wink.gif
kedar
No stona, na razie nie za ciekawie, walcz tam walcz, na raize najlepiej to te trzy twarde dyski fajnie wygladaja, reszta nie za dobrze wink.gif
stona
QUOTE(kedar @ 25 08 2006, 12:24) *

No stona, na razie nie za ciekawie, walcz tam walcz, na raize najlepiej to te trzy twarde dyski fajnie wygladaja, reszta nie za dobrze wink.gif

To był default.

Obecnie...

Nic nie zmieniałem , narazie mam dyski i kosz. (pipi)ista jest opcja z tym że jak najedziesz kursorem na ikone to ona mówi!!! No ogień , albo motyw z matrixem smile.gif Kuna ,nie wiem czy blindsa instalować, czy na stylu windy jechać. Jakieś propozycje?
Yacek
Zdecyduj sie czy chcesz miec kosmos czy schludny pulpit na zwyklym stylu windowsowym. Ja tam musze miec funkcjonalnie, bez zadnych mowiacych glowek i innych pier dol ktore fadeuja, minimalizuja sie etc. Jak chce wejsc to My Documents to ma to trwac ulamek sekundy i tak tez u mnie trwa, a nie 5 minutowa animacja.
stona
QUOTE(Yacek @ 25 08 2006, 12:49) *

Zdecyduj sie czy chcesz miec kosmos czy schludny pulpit na zwyklym stylu windowsowym. Ja tam musze miec funkcjonalnie, bez zadnych mowiacych glowek i innych pier dol ktore fadeuja, minimalizuja sie etc. Jak chce wejsc to My Documents to ma to trwac ulamek sekundy i tak tez u mnie trwa, a nie 5 minutowa animacja.

hehe, to jest animacja jak się najedzie na ikonkę ,nie jak się ją włącza. Czasy gdy upiększanie spowalniało kompa chyba już minęły. Gdybym chciał prostotę ,to bym jechał na defaulcie. Lubię mieć wszystko pod ręką. A przy okazji słuchać jak kumpel bręczy " blink.gif ... ale ze(pipi)isteeeeeeeeeeeeee , co to za system ?"
ghost.
z tym zakładaniem ekipy tuningującej to nie jest taki zły pomysł - naszło mi to na myślwczoraj, ale widze, że już mnie uprzedzono smile.gif

to co, Pimp my desktop! albo pulpit stajlaz ninja.gif ??
stona
Wieści z placu boju. Mam już ((pipi) IMHO) koncept. Niedługo skończę ,to zaprezentuję smile.gif
Co do nazyw, może Desk topz customz (coś jak west coast customs happy.gif ) Albo ten Pimp My desktop smile.gif
To dalej, niech jakis grafik zrobi panel:)
il capitano
kedar weź no zdadziałaj z jakimś tagiem smile.gif

stona ładnie, ładnie - ale zawsze można lepiej wink.gif

Yacek - w moim przypadku wszystko trwa 1 sekunde. Wczytuje natychmiast.
stona
QUOTE(KoBik @ 25 08 2006, 14:23) *

stona ładnie, ładnie - ale zawsze można lepiej wink.gif

Wiem, to co widzisz to jest tylko punkt wyjścia. Daj jeszcze godzine ,dwie i zapodam finala wink.gif
Chyba nie myślicie że ten screen to mój pulpit wacko.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.