Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygląd waszego pulpitu
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Pabelek
Oto reklama waszej firmy wink.gif Reklama by me.

Tutaj z kolei porównanie przed i po tunningu (coś jak przed Wizirem i po wink.gif)
stona
QUOTE(Pabelek @ 25 08 2006, 14:36) *

Oto reklama waszej firmy wink.gif Reklama by me.

Tutaj z kolei porównanie przed i po tunningu (coś jak przed Wizirem i po wink.gif)

Dobre smile.gif

Oto mój wynalazek. Nie jestem jeszcze do końca zadowolony ale...

Tylko nie posądzajcie mnie o jakieś ciągoty do mariana wink.gif Poprostu tapeta przypasiła do mojego pomysłu. Jeśli ktoś ma tapetkę która jest jak screen z gry(2D) to z chęcią przyjmę.
I jak?
Dodam że przeszkadzajki i cegiełki to działające ikony(to dla tych co nie znają "Sikret łepon" happy.gif
Pabelek
Mnie się nawet podoba, chociaż nie chciałbym mieć takiego pulpitu nie moje klimaty po prostu. Wielkie brawa za pomysł i wykonanie. Bardzo ciekawy pulpit jeżeli chodzi o koncept, "skiret łepon" się sprawdza tongue.gif
PS. Zmieniałeś może wygląd kursora?
stona
QUOTE(Pabelek @ 25 08 2006, 15:37) *

PS. Zmieniałeś może wygląd kursora?

Nie,marianów na kursorze bym już nie zniósł wink.gif Mam takie ryjki jakby z gg. Małe ,niebieskie(ale nie są to smerfy wink.gif )
Pawel1992
Mam problem otóż po instalacji windows blinds 5.0 i zastosowaniu jakiegoś stylu pasek startu i cała reszta tak jak by prubóje się przemienić ale nie może wszystko staje sięczarne i wolno chodzi. Pomaga tylko powrót do klasycznego stylu. Na wersji 4.0 tak się nie dzieje jednak co mi to da skoro większość stylu jest pod 5.0. Jeżeli to ma w czymś pomóc mam grafike radeon 9250 128 mb.
Yacek
Napiszcie jaki to program ten 'sikret uepon' i co on robi, a jak maie marudzic i robic wielka lache to mozecie nawet w cale nie pisac bo tylko wku rwia takie cos.
kedar
No no no, Stona, fajny pomysł, chociaż ja bym nie chciał mieć takiego (nie moje klimaty troche), ale pomysł ogólnie fajny, wykonanie też smile.gif
Jedynie co mnie razi to ta Miranda, jakoś tak dziwnie, zwłaszcza te ikony stanu, takie brzydkie smile.gif
ghost.
No właśnie, co to za magiczny program, który odkryliście i co on własciwie robi (i ewentualnie podać źródło, a jeżeli to nie jest freeware - pełną nazwę, żeby wiedzieć czego szukać icon_wink.gif
il capitano
AveDesk się nazywa. O reszte nie pytać - kminić samemu. Większa frajda wink.gif
stona
QUOTE(KoBik @ 25 08 2006, 18:58) *

AveDesk się nazywa. O reszte nie pytać - kminić samemu. Większa frajda wink.gif

szczególnie jak się trafi na wersję 1.1 na której nie działa avescript . Frajda jest taka że ku.rw.y lataja aż uszy więdną wink.gif
Ssać tylko wersję 1.2 lub 1.3(PL)

No to po sikret łepon dry.gif
Yacek
AveDesk 1.3

http://avedesk.aqua-soft.org/

Inne pier.doly:

http://www.dockex.com

A z innej beczki:

ktos ma jakies info/namiar odnosnie Object Desktop 2007 czyli calego pakietu stardocka ?
Arox
stona
Coś w tym jest. Styl początku lat 90, prostota. Zero wodotrysków. Jednym słowem- fajny(ale nie w moim guscie wink.gif )
BTW . Arcadiuszu, zapodaj mi jeszcze jakimiś ciekawymi linkami do Japonek wink.gif
Arox
Nic nie jest... testowałem sobie DDBackup i zrobiłem zdjęcie dla potomnych
stona
QUOTE(Arcadio @ 26 08 2006, 21:15) *

Nic nie jest... testowałem sobie DDBackup i zrobiłem zdjęcie dla potomnych

Myślałem że zapodałeś sobie styl minimalistyczny wink.gif Muszę kiedyś coś takiego zrobić. Ikonki z workbencha czy cuś ,będzie wypasik happy.gif
Pawel1992
no cóż.... siedziałem kilka h nad pulpitem a efekt nie jest zadowalający http://img93.imageshack.us/my.php?image=skinrq5.jpg
stona
QUOTE(Pawel1992 @ 27 08 2006, 17:46) *

no cóż.... siedziałem kilka h nad pulpitem a efekt nie jest zadowalający http://img93.imageshack.us/my.php?image=skinrq5.jpg

Na Twoim miejscu zmieniłbym styl windy. Ten czarny strasznie gryzie sie z zielonym. Reszta si.
Pozdro!
Yacek
QUOTE(stona @ 27 08 2006, 18:57) *

QUOTE(Pawel1992 @ 27 08 2006, 17:46) *

Ten czarny strasznie gryzie sie z zielonym.

LoL ?
il capitano
eno jaki lol Yacku ?

słabo - co tu mówić ?
mario87
czarny pasuje do tej tapety, zato ten zielony skin tlena niezabardzo
Arox
Akurat robiłem screena na potrzeby innego forum...
Yacek
No lol taki, ze akurat zielony z tej tapety dobrze kontrastuje z czarnym i ladnie to wyglada, tak samo jak to, ze do glebokiego czarnego koloru bardzo pasuje soczysta czerwien, to poprostu takie mixy ktore z zasady pasuja do siebie. Co innego jakby tapeta byla blada, bardzo jasna, lub przedstawiala jakas lekko zielono-zolta lake, wtedy to by w ogole nie pasowalo, ale ta tapeta pasuje do czarnego. Chodzi o to, ze niektore kombinacje kolorow pasuja do siebie i juz, czarny z ciemniejszym i glebszym zielonym, czerwonym, pomarancz np z bialym etc.
alienator

czyściutki

wsio, oprócz schowanego fubara tongue.gif
stona
QUOTE(alienator @ 28 08 2006, 14:06) *

czyściutki

Proponuje sciagnac avedeska, wyciac znak z tapety(ten od nr drogi) przerobić go na ikone, zapodac w avedeska jako kosz i wkleic w miejsce znaku. Wtedy w ogole ikon na pulpicie nie bedzie:)
SIKI
mam pytanko:
zassałem z CrystalXP ikonki Visty, jakim programem mam je zmienić
Ikonki są w folderach: Actions, Apps, Devices, Files, Folders
w formacie PNG i ICO
?
alienator
QUOTE(stona @ 28 08 2006, 15:15) *

QUOTE(alienator @ 28 08 2006, 14:06) *

czyściutki

Proponuje sciagnac avedeska, wyciac znak z tapety(ten od nr drogi) przerobić go na ikone, zapodac w avedeska jako kosz i wkleic w miejsce znaku. Wtedy w ogole ikon na pulpicie nie bedzie:)

niegłupie by było, w sumie do niczego mi ten avedesk nieprzydatny, ale jak probuje zmienic opcje ikony, to wyskakuje okienko "wystapil problem z aplikacja i zostanie ona zamknieta"
takze pozamiatane :<
stona
QUOTE(SIKI @ 28 08 2006, 16:01) *

mam pytanko:
zassałem z CrystalXP ikonki Visty, jakim programem mam je zmienić
Ikonki są w folderach: Actions, Apps, Devices, Files, Folders
w formacie PNG i ICO
?

Icon changer czy cuś. Nie wiem jak się to ustrojstwo nazywa ,bo nie używałem.
kedar
Ten program się nazywa Icon Packager.
alienator <---- całkiem fajny ten pulpit, zakładki ObjectDocka jak dla mnie troszke za kolorowe, i ten Tlen taki wieeeelki, troszke za duży moim zdaniem (ale to tylko moje głupie zdanie wink.gif )

Ja małe zmiany porobiłem u siebie, zlikwidowałem pasek ObjectDocka z zakładkami, a zrobilem tylko jeden malutki zwykły, dwie ikony deskletu zmienilem (Mój komputer i kosz), no i zmienilem ten cały pasek na górze, zmieniłem go na taki jaki jest w MacOS smile.gif

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=1642e47c01034fa0
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fd47f386ec1e5b90

Pozdro!
stona
Nice. Fajnie zrobiony kalendarz. No i ta Mirinda-(pipi)ista. Kiedy ja się tak naucze? wink.gif
Mi się narazie nie chce zmieniać pulpitu, jade na śjakimś skwaszonym czarnym. Nie mam siły zmieniać wink.gif Nie zapodam zdjęć ,bo wstyd tongue.gif
Arox
Sesja zdjęciowa z Elive

Dla relaksu można pooglądać TV - polska oferta jak zwykle rządzi

A to z e16

ghost.
Podziel się tapetą (tą z ostatniego screena)
maciekk
Ten temat dosłownie zaraża biggrin.gif Po przeczytaniu wszystkich postów postanowiłem sam cośik zrobić smile.gif

pusty pulpit

pulpit z paskiem zadań

pulpit z nowym menu

Niby nic,ale to jest tak proste ze aż sam się sobie dziwię tongue.gif Przezroczystość paska z programu Tweak XP Pro a nowe menu to program Yz Dock.
Arox
stona
QUOTE(maciekk @ 29 08 2006, 01:01) *

Ten temat dosłownie zaraża biggrin.gif Po przeczytaniu wszystkich postów postanowiłem sam cośik zrobić smile.gif
Niby nic,ale to jest tak proste ze aż sam się sobie dziwię tongue.gif

Witaj w klubie smile.gif Teraz już się od tego nie uwolnisz smile.gif
alienator
no za cholere nie idzie zmieić tej ikony bo sie wykrzacza AD. chyba sprobuje inej wersji.

kedar - na zakładki nie miałem już pomysłu jak je pokolorować biggrin.gif
najlepiej jakby mozna bylo je dac przezroczyste, tylko z napisem ;]

a tlen od zawsze mom taki wielki ^^
nuke`
@stona:
http://img104.imageshack.us/my.php?image=pulpitczarnyxs4.jpg

podziel się tapetą jak możesz tongue.gif ?
alienator
wersja 1.2 avedeska podziałała.

tylko nie wiem jak wy(pipi) ikonke kosza z pulpitu xD
kedar
alienator <---- do usunięcia ikony kosza z pulpitu służy program XP Tuning. Da się zakładki ObjectDocka zrobić przeźroczyste, musisz poszukać (na przykład na Deviantart) odpowiedniego background'u do ObjectDocka.
alienator
nie moge nigdzie go znaleźć O_o
podziel sie jak masz ;>

chodzi mi o xp tuning ofkoz ;]
kedar
Podaj mi mejla swojego to Ci wyśle.
alienator
alienator_88[at]o2.pl

z gory spasiba.
Grzehoo
Jeśli masz WinXP Pro, to żadnego programu nie potrzeba.

Start->Uruchom->gpedit.msc->Szablony administracyjne->Pulpit->Usuń ikonę Kosz z pulpitu - prawy klik, właściwości i ustaw na "włączone".

Uruchom ponownie i voila.
alienator
ano mam ikspeka, ale już to ogarnąłem tym progsem ;P
stona
QUOTE(nuke` @ 29 08 2006, 11:15) *

@stona:
http://img104.imageshack.us/my.php?image=pulpitczarnyxs4.jpg

podziel się tapetą jak możesz tongue.gif ?

Proszę smile.gif
maciekk
Hey smile.gif Pomyślałem że podzielę się z Wami "paroma" tapetkami.Jest ich 247 cool.gif Miłego oglądania icon_wink.gif

tapety
stona
W tym topicu chyba ne zupełnie o to chodzi wink.gif BTW . mogłbyś zapodać choć kilka jako sample,bo nie będę ściągał 250MB gołych dup albo kotków i piesków. Poza tym najlepsze tapety tylko na www.deviantart.com
BTW. Thx (to tak jakby tam jednak bylo coś godnego uwagi ) smile.gif
maciekk
Ale to jest tylko 28 mb rolleyes.gif Sampli niedalem bo mam problemy z robieniem miniator obrazkow.
il capitano
tapetki nie są złe - wręcz przydadzą mi sie. smile.gif
stona
QUOTE(maciekk @ 30 08 2006, 10:28) *

Ale to jest tylko 28 mb rolleyes.gif Sampli niedalem bo mam problemy z robieniem miniator obrazkow.

hehe, źle oblookałem przecinek wink.gif Skoro nie są złe to zasysam smile.gif
Arox
To wkońcu są tam gołe du/py czy nie bo nie wiem czy zasysać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.