Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygląd waszego pulpitu
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Mikes
Dla mnie "flow" fajniejsza ale popracuj nad tym napisem "evolve" bo imo kiepsko sie komponuje z reszta, tak jak by na siłe dorzucony.

No właśnie myślałem nad czcionką, i ta wydała mi się taka, sterylna pasująca, nie mogłem znaleźć jakiejś takiej pasujacej
Pabelek
Mnie się wydaje, że taka czcionka już bardziej pasuje: http://img176.imageshack.us/img176/7631/pulpitct4ub6.jpg
Grzehoo
freak.4

a łyżka na to... no cóż. nie mam czasu żeby zająć się takimi pierdółami jak pulpit. zabawa w skiny i wszystkie te pierdóły znudziła mi się jakieś 2 lata temu biggrin.gif mój artystyczny nieład bije te wszystkie mirandy na głowę, znajdę tu wsystko w przeciągu chwili, to jest w tym najlepsze. no i, tak, mam Vistę
Arox
Nowy styl dżi ti kej, naściągałem dzisiaj tyle że nie wiem na co się zdecydować

il capitano
nowy mam - znów - to już dziewiąty hyh.gif

KLIK 9
Arox

Flik
QUOTE(KoBik @ 29 09 2006, 11:46) *

KLIK 9

Kobik ten jest świetny. Kiedyś widziałem jakiś twoj, ale był strasznie sztuczny (elementy nie pasowały do siebie). Teraz jest perfect : >
kedar
Arcadio <---- poprzednie były troszke lepsze, ten też jest fajny,ale tamte mi się lepiej podobały.

Kobik <----- dajesz rade i to ostro, zaj.biście mi sie Twoje pulpity podobają, a ten to jest najlepszy smile.gif Jeden z lepszych jakie widziałem.

Ja po instalcji Kubuntu pobawiłem się troche wyglądem, nie jest to jeszcze to do czego dąże, ale już jako tako wygląda, tylko lepszych ikon szukam, bo te są troche dziwne, nie podobają mi sie za bardzo:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/410b52cb06c4badb.html

Pozdro!
.Liquid(c).
QUOTE(KoBik @ 29 09 2006, 11:46) *

KLIK 9

Kobik jak to zrobiłeś ?:> napisz mi na PW jak to zrobić jak możesz smile.gif będę wdzięczny tongue.gif
Arox
Ja po instalcji Kubuntu pobawiłem się troche wyglądem, nie jest to jeszcze to do czego dąże, ale już jako tako wygląda, tylko lepszych ikon szukam, bo te są troche dziwne, nie podobają mi sie za bardzo:

http://www.kde-look.org/
stona
QUOTE(kedar @ 30 09 2006, 22:43) *

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/410b52cb06c4badb.html

Pozdro!

Ale czcionka jest stylowa i (pipi) pasuje. Fajowy pulpicik.
Arox
Murrine jest po prostu wy***wisty

il capitano
Kedar - stylówka na najważyszym poziomie, podobają mi się szkiełka na pulpicie wink.gif

Flik - ja nie wiem - który Ci sie nie podobał choć się domyślam bo ktoś już napisał że ikonki na pasowały - mieliscie racje - stąd ciągłe zmiany wink.gif

.Liquid©. - to zwykła tapetka, użyłem photoshopa, pędzle jakich wiele do ściągnięcia > kwiatki i wszystko co na środku pulpitu. Wraz ze zdjęciem mojej Karolki, a reszta to zwykłe obrazki w PNG - disc c, disc d, winamp, movie, photoshop, firefox używam programu AVEDESK. Zegar, pogoda to yahoo - nic wielkiego.
kedar
Szybkie przejście z Gnome na KDE smile.gif
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9220aedf8b620d83.html
il capitano
Ładnie ładnie - niebiesko i rysunkowo - tam na dole to pewnie foobar - eh ja też tak kce umieć rolleyes.gif
kedar
Kobik <---- Muszę Cie zmartwić, to nie Foobar, to jest Amarok, to jest moj pulpit na Linuksie smile.gif
Arox
wietnam
syf i roz(pipi)el na ekranie,ale nie chce mi się nigdy tego porządkować

_Milan_
QUOTE(wietnam @ 8 10 2006, 22:26) *

ahaha,masz te same plyty praiw co ja na pulpicie, nawet converge spakowanego jeszcze tez trzymasz ,"dla pewnosci" ,bo przeciez nie z lenistwa xD

takie pulpity maja dusze,ave icon_twisted.gif
Arox
Od razu widać kto jest brudasem-szatanowcem
Grzehoo
Heh.

wietnam
QUOTE(_Milan_ @ 9 10 2006, 01:20) *

QUOTE(wietnam @ 8 10 2006, 22:26) *

ahaha,masz te same plyty praiw co ja na pulpicie, nawet converge spakowanego jeszcze tez trzymasz ,"dla pewnosci" ,bo przeciez nie z lenistwa xD

takie pulpity maja dusze,ave icon_twisted.gif

Zgadza się. icon_twisted.gif Czytasz w myślach czy co? ;>
_Milan_
niee,tez mam dobry gust, na tyle dobry ze tapety za bardzo nie widze,a pamietam ze fajna byla icon_twisted.gif
wietnam
ano,rajt
Trzcina
To ja tez sobie machne pulpit ;]

http://img201.imageshack.us/img201/2093/pulpitwk8.jpg
wietnam
tak oczoje.bny,że by mi patrzałki po 2 minutach wysiadły ;F
Arox
kedar
No Arcadio, widze że często zmieniasz pulpity,ale wszystkie są na wysokim poziomie wink.gif
Arox
Pulpit mam ten sam, zmieniam tylko style GTK ;]
ghost.
QUOTE(Trzcina @ 9 10 2006, 10:04) *

bez kitu, trzcina, oczy cie nie bolą? wacko.gif
kedar

A skąd bierzesz te style GTK? Skąd je ściągasz?
Fab3r

nareszcie taki, jaki mi się podoba...
Arox
QUOTE(kedar @ 9 10 2006, 21:27) *

A skąd bierzesz te style GTK? Skąd je ściągasz?

Głównie stąd

http://www.gnome-look.org/
Mikes

co to za kalendarz/notatnik? przydało by mi sie takie cos a nie moge znaleźć odpowiedniego, ten wygląda fajnie biggrin.gif
Trzcina
Nie bola, bo 97% czasu mam na ekranie zmaksymalizowana opere wink.gif A ze LUBIE KOS-MOS, nawet bardzo, to jak tylko niemam opery to micha mi sie cieszy ze ja widze ;]
stona
Przez chwilę miałem coś takiego ,ale zbyt minimalistyczne to wink.gif

Flik
Flikowy Pulpicik

Psi-pedrito (komunikator)
Royal Black (styl okienek)
Death Note - tapetka (Mario87 kiedyś wrzucał:)
stona
Konkretny , tapetka rulz, ikonki trochę mniej XD
Flik
Jakiś link do stronek z konkretnymi ikonkami? ;D
stona
www.deviantart.com (categories->customization-> icons czy cuś ) Tylko zmien na all a nie na day wink.gif
Arox
QUOTE(stona @ 12 10 2006, 00:14) *

Przez chwilę miałem coś takiego ,ale zbyt minimalistyczne to wink.gif

Za dużo ikon
freak.4
QUOTE(Mikes @ 10 10 2006, 16:03) *

co to za kalendarz/notatnik? przydało by mi sie takie cos a nie moge znaleźć odpowiedniego, ten wygląda fajnie biggrin.gif

http://vapaa.dc.inet.fi/~rainy/index.php?p...ject=rainlendar
smacznego
Pawel1992
Po dłuższym namyśle stwierdziłem ,że instalowanie jakich kolwiek dodatków niegatywnie wpływa nie tylko na stabilność i szybkość system ale też czasem wygląda gorzej niż oryginalny theme. Także sformatowałem dyski, wszystko świerzutko poinstalowałem, poukładałem i postawiłem na prostote. Imo bardziej mi się podoba niż wcześniejsza wersja ,którą kiedyś pokazywałem z tymi wszystkimi dodatkami tongue.gif.

ghost.
Czysty:

Foobar:

Yacek
QUOTE(Pawel1992 @ 14 10 2006, 14:38) *

Po dłuższym namyśle stwierdziłem ,że instalowanie jakich kolwiek dodatków niegatywnie wpływa nie tylko na stabilność i szybkość system ale też czasem wygląda gorzej niż oryginalny theme.

Tiaaaa.... Dlugo musiales nad tym myslec sadzac po tym cytacie :p
modest
QUOTE(Fab3r @ 9 10 2006, 23:22) *

Podziel się tapetą... [382]bow.gif
stona
QUOTE(ghost_spike @ 14 10 2006, 15:24) *

Czysty:

Foobar:

ten zegar mi stanowczo nie podchodzi. Poza tym bardziej podobaly mi sie wczesniejsz pulpity, ten taki jakis przeladowany smile.gif
ghost.
Wiesz co, kurde, po częsci doszedłem do podobnego wniosku dość szybko po tej przemianie... chyba czesciowo wrócę do ObjectDock'a (chociaż troche przymula mi laptoka...). A z zegarem jest taka beka, że zasłania mi skutecznie 3 ikony które musze mieć na pulpicie - dwa skróty i kosz tongue.gif

O, w sumie mam pytanie - czy jest jakiś sposób żeby wywalić kosz z pulpitu??
stona
Że tak powiem jest, bo ja kosza na pulpicie nie mamXD
Ale jak to zrobilem..hmmm. Poszukam i napsze później smile.gif

Już wiem. Mam w panelu sterowania zakładkę Tweak UI (nie pytaj co to bo sam nie wiem wink.gif ) Tam mam opcje różne i jedną z nich jest Desktop. Tam sobie mogę wybrać jakie ikonki chce mieć na pulpicie( z tych standardowych-kosz moje dok itp) Wy(pipi)alem wszycho(odznaczylem je) Wsio smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.