ghost_spike <----- ściągnij sobie program XP Tuning, dużo on nie zajmuje, w nim masz opcje żeby usunąć ikone kosza z pulpitu, ma też wiele innych opcji.
Grzehoo
15 10 2006, 15:56
@ghost_spike
Jeśli masz Windę XP Pro, to istnieje dobry sposób na to, bez potrzeby instalowania dodatkowych programów.
Start -> Uruchom -> gpedit.msc -> Konfiguracja użytkownika -> Szablony administracyjne -> Pulpit -> Usuń ikonę Kosz z pulpitu - prawy klik, właściwości i daj na "włączone". Zrestartuj PC i voila ;].
Arcadio, zarzuć tapetką
To się nazywa minimalizm XD
http://xs107.xs.to/xs107/06393/request_grey_1600.jpgNie nazwałbym tego minimalizmem.... z lenistwa zostawiłem jedną ikonę XD
Dobra ja sie zapochwale swoim pulpitem

Że tak zapytam: ile masz lat?
;)
nie całe 2 lata
red2000
15 10 2006, 20:32
lol,mam problem sciagnelem sobie zestaw nowych ikonek i teraz mam problem bo niewiem jak zamienic wyglad
ikonki np mojego komputera badz moich dokumentow. nie ma jakiegos programu co by wszystkie naraz zmienil w jeden styl itp ? wiem wstyd.pl
icon packager ku rwa mac, od tego jest ten temat aby go czytac
maciekk
15 10 2006, 22:35
To moj nowy pulpit

Nic nowego ale przynajmniej cos widac
pulpit
Ech, wszystkie pulpity windy wyglądają tak samo
A czym sie rozni pulpit KDE od windy? Bo nie czaje twojego toku rozumowania? Jak nie chce to nie muszę mieć ikonek, pasek start moge mieć pod lewym przyciskiem i już mam na pulpicie samą tapetkę. Nie miałem Linuxa więc nie wiem co tam jeszce wymyślili nowego?
PS. Dzięki za tapetkę!
90% ludzi ma niebieski pasek na dole, zielony przycisk po lewej. Ikony obowiązkowo po lewej stronie ułożone w rzędzie - zero artyzmu, własnej inwencji
stona jak jesteś taki mądry to zmodyfikuj wygląd windowsa bez używania jakichkolwiek programów zewnętrznych
PS nie mam KDE (już)
PS2 potrafisz zrobić tak że w przypadku jeśli w icon secie brakuje jakiejś ikony to brana jest ona z innego setu? A jak w tym nie ma to z trzeciego? Albo z 50?
il capitano
16 10 2006, 12:54
Ikon nie zmianiałem bo mi się podobają - jedynie tapetka

a podoba mi się dlatego, że ma przyjemne dla moich oczu kolorki - takie ciepłe - nie to co niektóre oczoje.bne
TROCHĘ SŁOŃCA
KLIKAMY w 10 już pulpitQUOTE(Pawel1992 @ 14 10 2006, 13:38)

Po dłuższym namyśle stwierdziłem ,że instalowanie jakich kolwiek dodatków niegatywnie wpływa nie tylko na stabilność i szybkość system ale też czasem wygląda gorzej niż oryginalny theme. Także sformatowałem dyski, wszystko świerzutko poinstalowałem, poukładałem i postawiłem na prostote. Imo bardziej mi się podoba niż wcześniejsza wersja ,którą kiedyś pokazywałem z tymi wszystkimi dodatkami

.

żenuła. - krytyczne spojrzenie na sprawę xD
żenuła. - krytyczne spojrzenie na sprawę xD
Się nie ciesz, sam masz bukieciarski

My tu gadu gadu a u mnie kolejna zmiana. Skoro wymaga to tylko kilku kliknięć to zmieniam kilka razy dziennie
QUOTE(Arcadio @ 16 10 2006, 11:53)

90% ludzi ma niebieski pasek na dole, zielony przycisk po lewej. Ikony obowiązkowo po lewej stronie ułożone w rzędzie - zero artyzmu, własnej inwencji
stona jak jesteś taki mądry to zmodyfikuj wygląd windowsa bez używania jakichkolwiek programów zewnętrznych
PS nie mam KDE (już)
PS2 potrafisz zrobić tak że w przypadku jeśli w icon secie brakuje jakiejś ikony to brana jest ona z innego setu? A jak w tym nie ma to z trzeciego? Albo z 50?
Dżizas, nie spinaj się tak XD Chodzi mi o to że jak chcesz to Winda wcale nie musi wyglądać jak u znajomego w biurze

To że 90% ludzi nie ma inwencji twórczej(lub uważa defaultowy pulpit za doskonałe miejsce pracy) nie znaczy że każdy posiadacz Windy jedzie na defaultcie(co doskonale pokazują przykłady z tego topicu). Chyba część z nas pokazuje że z Windą da się zrobić coś fajnego?
Co do tego zmieniania bez progsów,da się (grzebiesz w rejestrze,ja nie umiem ,bo nie muszę - od tego mam programy) Chyba nie uważasz używania ich za lamersto? Bo jeśli tak, to tak jakby każdy mógł grać tylko w gry napisane przez siebie XD
Pozdro 600

BTW Podchodzisz do sprawy z troche fanbojskiego spojrzenia("Linuch rulz") Dla mnie zawsze Winda będzie podstawą ( lubie grać ).
LegionPolski
16 10 2006, 15:09
kur.wa ale ja zaluje, ze nie na swoim kompie "pracuje" :F
bo bylby tutaj juz wlasnie jakis Linuxik, a sprawe gier załatwiałbym Wine...
a tak, mam takie coś [jak najbardziej minimalistycznie ma być, a jest cukierkowo-chu.jowo]
http://img165.imageshack.us/img165/6210/untitled1gf5.jpg
Ghost- fajowa tapetka ,teraz ten zegar pasuje. Za to kalendarz i pogoda już nie

Legion- LOL, moje oczyXD
Grzehoo
16 10 2006, 17:45
Jeśli chodzi o mnie, to mam zainstalowanego Flyakite OSX, który zmienia wygląd windy na ten mac'owy. Co ważne, nie wpier.dala ramu i jest całkowicie bezpieczny (z pamięciożerną vista transform-cośtam bywały jaja).
maciekk
16 10 2006, 23:07
Znowu cos nowego

Ale teraz chyba juz tak zostanie
czystyze Stefanem
red2000
17 10 2006, 13:24
red2000
17 10 2006, 17:01
dzieki za tapetki szkoda jeno ze troche sa one malej rozdzielczosci ale troche mam czasu by znalezc cos podobnego z wysoka rozdzialka.
obecnie przy malej pomocy Stony ;>
http://img241.imageshack.us/my.php?image=pulpitmh2.jpgbtw dzieki za stronke
Teraz jest najs XD
EDITAktualnie jadę na AstonShell 1.9.2
Czysty______________Brudny_____________

simian raticus
22 10 2006, 15:59
QUOTE(simian raticus @ 22 10 2006, 17:59)

Lojezu co za paskództwo X_X
il capitano
23 10 2006, 13:19
QUOTE(simian raticus @ 22 10 2006, 16:59)

wyjdź - wbiłem ci nóż.
Arcadio <--- przeginasz z tymi pulpitami. Pwiedz mi, czego Ty używasz do wyświetlania tego jaka piosenka właśnie leci (to co masz na pierwszym screenie w górnym lewym rogu). Jakiego komunikatora używasz?
Arcadio: foldery kojarza mi sie z PS3 XD Ale poza tym to chyba codziennie masz nowy styl XD
QUOTE(stona @ 24 10 2006, 22:27)

Arcadio: foldery kojarza mi sie z PS3 XD Ale poza tym to chyba codziennie masz nowy styl XD
Czasem zmieniam styl co kilka minut a czasem siedzi kilka dni. Obecny sobie trochę zmodyfikowałem po swojemu i szkoda mi zmieniać
(faktycznie jak PS3, przydała by się srebrna wersja XD )
Arcadio <--- przeginasz z tymi pulpitami. Pwiedz mi, czego Ty używasz do wyświetlania tego jaka piosenka właśnie leci (to co masz na pierwszym screenie w górnym lewym rogu). Jakiego komunikatora używasz?
Do piosenek to zależy od playera, tu akurat jest Sonata (ale od wczoraj już zdążyłem zmienić na gmpc).
Komunikator to gaim2 beta4
Skoro już tu jestem.... tak wygląda nowy netpkg

No to ośmielony innymi pulpitami wrzucam mój:

Może potem wrzucę z Visty bo tam mam ładniejszy, ale nie chce mi się teraz przelogowywać.
neospiderman
25 10 2006, 13:56
O_O o rzesz @ural właśnie pobiłeś mój ranking osób z najwiekszą ilością ikon/programów w trayu. Dobrze widzę 20.
Kurcze rzeczywiście, hehe, nigdy nie liczyłem tego - ale Tlen ma dwie ikonki, no i dwie karty sieciowe odłączone, Avast też dwóch używa - jak tak poodejmować, to tylko z 15 wyjdzie

.
Ale tapetke masz fajną ,tylko chyba trochę kiepskiej jakości

No i że tak powiem kosmiczna rozdziałka(1900?!)
mario87
25 10 2006, 14:25
widescreen po prostu
Jakość jest jak żyleta, ale do jpega zapisałem zrzut ekranu, stąd utrata jakości. A rozdziałka matrycy czyli 1920x1200 - ciężko było taką tapetkę znaleźć.
W ogóle tapetka jest stąd (choć ją sobie nieco przerobiłem):
http://interfacelift.com/wallpaper/index.phpPolecam ten serwisik - mają tapetki doskonałej jakości, bez durnych napisów, za darmo, i dla każdej wielkości matrycy (od 320x240 do 2560x1600), są nawet tapetki dla Sony PSP. No i brak nachalnych reklam. Naprawdę fajna sprawa - warto zajrzeć.
QUOTE(ural @ 25 10 2006, 15:26)

Jakość jest jak żyleta, ale do jpega zapisałem zrzut ekranu, stąd utrata jakości. A rozdziałka matrycy czyli 1920x1200 - ciężko było taką tapetkę znaleźć.
W ogóle tapetka jest stąd (choć ją sobie nieco przerobiłem):
http://interfacelift.com/wallpaper/index.phpPolecam ten serwisik - mają tapetki doskonałej jakości, bez durnych napisów, za darmo, i dla każdej wielkości matrycy (od 320x240 do 2560x1600), są nawet tapetki dla Sony PSP. No i brak nachalnych reklam. Naprawdę fajna sprawa - warto zajrzeć.
zaj.eb.ista ta stronka!
Masakryczna, właśnie takich tapet szukałem
dołączam się do kolegów , stronka rządzi !
PS. Gratsy z okazji wydrukowania Twojego tekstu w PE
Grzehoo
25 10 2006, 20:20
Tyle pięknych tapet w jednym miejscu ;o
Dzięki ural!
Żaden problem - wiem jak ciężko dobrą tapetkę znaleźć, więc zachomikowałem sobie adresik na wszelki wypadek

.
Stona:
Heh, dzięki

. Może będzie tego więcej, ale ciii

.
Nowy murrine 0.21, trochę sobie poprzestawiałem w konfigu

arcadio fajna tapetka
Bardzo fajna... ale ci nie dam
(jest na tej stronie od urala)
Nawet nie chce, fajna ale nie w moim guście

simian raticus, bardziej brzydkiegoi oczo(pipi)nego pulpitu nie widziałem nigdy, gratz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.