Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygląd waszego pulpitu
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
stona
o jaaaaaaa, fajna smile.gif
Arox
FF nadal muli ale lepiej mi się komponuje z pulpitem

kedar
Małe zmiany:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ebfc31ef7655012d.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1763c7e67717a996.html

Arcadio <---- jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc smile.gif
klausa
http://jasiu.klausa.com/files/stuff/snapshot5.png
http://jasiu.klausa.com/files/stuff/snapshot4.png
FreeBSD6.2-PRERELEASE w/ KDE 3.5.3 @ Athlon 800Mhz, Riva TNT 16 Mb, 768 RAM, 250 HDD, DVD +/- R(W).
Ogólnie serwerowa maszynka. Kiedyś :> Skombinuje się jakąś kartę graficzną lepszą to sie aiglx'em i berylem pobawimy :>
Ural
Znalazłem chwilkę, by odpalić Vistę i pokazać mój pulpit - macie więc po kolei:

1. Jak wygląda po odpaleniu systemu
2. Jak prezentuje się nowy Internet Explorer
3. Jak prezentuje się "czysty" pulpit

Ogólnie moim zdaniem Vista jest śliczna i aż żal dupę ściska, gdy się znów uruchamia XP, eh wink.gif.

Pabelek

Przyznaję bardzo ładnie to wygląda. Niekiepski ten twój kolejny nowy pulpit smile.gif
BTW jaki to skin (FF)?
Arox
QUOTE(Pabelek @ 30 10 2006, 14:46) *

Przyznaję bardzo ładnie to wygląda. Niekiepski ten twój kolejny nowy pulpit smile.gif
BTW jaki to skin (FF)?

Default skin

Teraz cyknąłem:

Kurva czemu to 1024x768 jest takie małe
Dark Serge
A ja sobie jade na FlyAkite OSX 3,5 smile.gif

LegionPolski
QUOTE(Arcadio @ 30 10 2006, 14:57) *

QUOTE(Pabelek @ 30 10 2006, 14:46) *

BTW jaki to skin (FF)?

Default skin

ten skin jest z ff2
gosc pewnie uzywa ff1 skoro sie pyta

tutaj jest.
https://addons.mozilla.org/firefox/3608/
Pabelek
Używam wesji 1.5.0.7 niestety ten skin jest przeznaczony wyłącznie dla wersji 2.0 confused.gif
LegionPolski
QUOTE(Pabelek @ 30 10 2006, 15:53) *

Używam wesji 1.5.0.7 niestety ten skin jest przeznaczony wyłącznie dla wersji 2.0 confused.gif

do jakichs 20 minut temu tez uzywalem ff 1.5.07... odkrylem 2.0 - nie dosc, ze skin fajniejszy to GENIALNĄ opcją jest zrobienie autokorekty pod tekstem.
stona
Masz świetny gust co do tapet smile.gif Pulpit też si smile.gif
Arox
stona
Ta tapeta trochę trafiona, ktoś ją zginał przed przyklejeniem do ekranu wink.gif ?
Poza tym to ja już przestaje zauważać różnice, tak często zapodajesz swoje pulpity smile.gif
Arox
Ta tapeta trochę trafiona, ktoś ją zginał przed przyklejeniem do ekranu wink.gif ?

He?

Nie mów że nie widzisz różnicy między Rezlooks a Murrine? No i pasek mam o 1 px mniejszy ;]
stona
QUOTE(Arcadio @ 1 11 2006, 12:40) *

He?

Nie mów że nie widzisz różnicy między Rezlooks a Murrine? No i pasek mam o 1 px mniejszy ;]

KwikXD Nie widzę wink.gif

No nie mów że nie widzisz "zagięcia" pomiędzy słupami huh.gif
Arox
Nie wiem ocb... ta krecha to jest od przezroczystej konsoli
LegionPolski
no, przecie to widac, ze konsola (a w nie np. "tejking szot in..." wink.gif ) jest po lewej.

a wyglada swietnie ohmy.gif
stona
Aktualnie to coś takiego. Tapety szukam, jak znajdę to dam updejta.
Pabelek
No nie powiem ładny pulpit (ciekaw jestem czy kiedyś te ciągłe zmiany Ci się znudzą?), bardzo podoba mi się ikonka kosza, pasek też bardzo w moim typie, ciekawy patent również z tymi ikonkami od procka, downloadu itp. Jedyna rzecz jaka mi zbytnio nie pasuje to ta tapeta, gdyby nie ona było by ekstra wink.gif
stona
QUOTE(Pabelek @ 3 11 2006, 21:20) *
No nie powiem ładny pulpit (ciekaw jestem czy kiedyś te ciągłe zmiany Ci się znudzą?), bardzo podoba mi się ikonka kosza, pasek też bardzo w moim typie, ciekawy patent również z tymi ikonkami od procka, downloadu itp. Jedyna rzecz jaka mi zbytnio nie pasuje to ta tapeta, gdyby nie ona było by ekstra wink.gif

Stona
Tapety szukam, jak znajdę to dam updejta.

Pulpit ostatnio zmieniłem kilak tygodni temu. Nie jestem Arcadio który robi to codziennie tongue.gif
Marcin$
mój pulpit smile.gif
IPB Image
Emet
Mam do Ciebie pytanie. Czego używasz do zmiany "skórek" windy?? Jeśli WindowBlinds to mam kolejne pytanie tongue.gif Z tego co widze używasz GG. Jakiego?? Jeśli 7.xx to nie masz problemów ze zmianą statusu na różnych skórkach?? Ja mam ustawioną Noire i jest ok. Ale jak zmienię na jakąkolwiek inną (pomijając standardową xp) jak chcę zmienić status, czy kliknę prawym na ikonkę gg (w tray'u) to nie pojawia mi się "pasek" z wyborem tylko natychmiastowo wyłącza mi się GG. Nie wiem czego to wina. Uruchamiałem nawet kompa ponownie po zmianie skina ale nie pomogło confused.gif Miał ktoś takie problem?? Tylko nie pisać mi tu, ze GG (szczególnie 7) to ścierwo... dry.gif Bo mi się podoba.
Marcin$
QUOTE(Emet @ 4 11 2006, 23:46) *

Mam do Ciebie pytanie. Czego używasz do zmiany "skórek" windy?? Jeśli WindowBlinds to mam kolejne pytanie tongue.gif Z tego co widze używasz GG. Jakiego?? Jeśli 7.xx to nie masz problemów ze zmianą statusu na różnych skórkach?? Ja mam ustawioną Noire i jest ok. Ale jak zmienię na jakąkolwiek inną (pomijając standardową xp) jak chcę zmienić status, czy kliknę prawym na ikonkę gg (w tray'u) to nie pojawia mi się "pasek" z wyborem tylko natychmiastowo wyłącza mi się GG. Nie wiem czego to wina. Uruchamiałem nawet kompa ponownie po zmianie skina ale nie pomogło confused.gif Miał ktoś takie problem?? Tylko nie pisać mi tu, ze GG (szczególnie 7) to ścierwo... dry.gif Bo mi się podoba.

Nie używam WindowBlinds. Zainstalowałem sobie tylko patcha i wszystko działa bez zarzutu. smile.gif GG 7.0 też smile.gif
Krychuone

MUGEN CIVIC
stona
Und dużos ikonos XD OMG XD Tapetka nawet, nawet ale reszta padaczka tongue.gif
Offi
Nie przesadzaj nie jest tak zle XD z takiego pulpitu mozna wywnioskowac conieco o wlascicielu.
I to ze ktos nie ma powymienianych wszystkich ikonek wypas tapety i masy szpanerskich programow z ktorych i tak nie kozysta nie znaczy ze jest zle.
A tak na marginesie nie chcial bym miec nonstop zawalonego pulpitu ikonkami wyglada to paskudnie tongue.gif
LegionPolski
QUOTE(Offi @ 5 11 2006, 18:05) *

Nie przesadzaj nie jest tak zle XD z takiego pulpitu mozna wywnioskowac conieco o wlascicielu.
I to ze ktos nie ma powymienianych wszystkich ikonek wypas tapety i masy szpanerskich programow z ktorych i tak nie kozysta nie znaczy ze jest zle.

pozamienianych ikonek? innej tapety? pfff - np. taki Arkadiusz używa zenwalka - co z tego ma? DUŻO szybciej mu śmiga system i ogólnie grubo funkcjonalniejszy, więc nie wyjeżdżaj nam tutaj ze szpanerskimi progamami ;/

aha - co to jest "kożysta"? no bez jaj ;f

QUOTE(Offi @ 5 11 2006, 18:05) *

A tak na marginesie nie chcial bym miec nonstop zawalonego pulpitu ikonkami wyglada to paskudnie tongue.gif

czyli przeczysz sam sobie, bo gosc mial rowno zawalony desktop ;/
Offi
Pulpit Krychuone podoba mi sie dla tego ze ma wszysttko pod reka (niestety ma maly smietnik) a nie dla tego ze ma poinstalowane programy wyswietlajace temperature w stanach albo nowy "ekscytojacy wyglad win XP" (dobija mnie nen napis w instalatorze). Moze przesadzilem z tymi"szpanerskimi programami" ale wiesz o co mi chodzi.

Cos odemnie.
http://img64.imageshack.us/my.php?image=no...pabitowagx0.jpg
Niedawno mailem formata i wiem ze ten smietnik po bokach jeszcze sie rozrosnie sad.gif
LegionPolski
QUOTE(Offi @ 5 11 2006, 20:39) *

Pulpit Krychuone podoba mi sie dla tego ze ma wszysttko pod reka (niestety ma maly smietnik) a nie dla tego ze ma poinstalowane programy wyswietlajace temperature w stanach albo nowy "ekscytojacy wyglad win XP" (dobija mnie nen napis w instalatorze). Moze przesadzilem z tymi"szpanerskimi programami" ale wiesz o co mi chodzi.

Cos odemnie.
http://img64.imageshack.us/my.php?image=no...pabitowagx0.jpg
Niedawno mailem formata i wiem ze ten smietnik po bokach jeszcze sie rozrosnie sad.gif

nie rozumiesz... chodzi mi nie o winzgroze, tylko o to, ze Arcadio smiga na Zenwalku i dzieki temu nie ma zbajerowanego pulpitu z 1000 nieprzydatnych progsów tylko wszystko chodzi mu dużo szybciej a i pulpit ma IMO [i nie tylko IMO] fajniejszy wink.gif

wiem, te wszystkie wspomagacze xp to syf bo mulą, ale jak już mówiłem - chodzi mi o cały OS, nie o shelle wink.gif
Arox
Mam zje.baną kartę ATI i mi muli przy przezroczystych oknach.... dziś screena nie będzie

PS jak za dawnych czasów zainstalowałem upiększacz do XP to system wstawał ponad 2 minuty a potem przez kolejną minutę nie dało się nic zrobić na pulpicie. A domyślny wygląd XP jest tak zje*ny że ja nie wiem jak ktoś może na to patrzeć codziennie

nie rozumiesz... chodzi mi nie o winzgroze, tylko o to, ze Arcadio smiga na Zenwalku i dzieki temu nie ma zbajerowanego pulpitu z 1000 nieprzydatnych progsów tylko wszystko chodzi mu dużo szybciej a i pulpit ma IMO [i nie tylko IMO] fajniejszy wink.gif

Tu nie chodzi o Zena tylko taki setup mi pasi i jest dla mnie praktyczny. Odtworzyłbym to na każdym systemie
stona
37sekund do ekranu logowania, trochę ponad minutę do całkowitego włączenia Windy. Dawno nie maiłem defraga i mam trochę syfów w autostarcie. Używam Objectdocka i AstonShella 1.9.2
Arox
Trochę pomieszałem żeby wszystko do siebie lepiej pasowało. Nie ma to jak grzebać w ustawieniach bez wiedzy co za co odpowiada XD
Oldskul

LegionPolski
QUOTE(stona @ 3 11 2006, 19:02) *

Aktualnie to coś takiego. Tapety szukam, jak znajdę to dam updejta.

sorry za off, ale nie moglem sie powstrzymac - przypadkowo znalazłem ją na dA! biggrin.gif

http://www.deviantart.com/deviation/38080240/
il capitano
Na szybko - bo szarawo się zrobiło to trza było zmienić klimaty. wink.gif

PULPIT 11
Krychuone
za ilosc ikon na moim pulpicie odpowiada głownie brat, ale mi to nie przeszkadza, wszak sam pulpit dosc zadko ogladam, a to co najwazniejsze (Civic) jest dobrze widoczny smile.gif
stona
QUOTE(KoBik @ 8 11 2006, 12:49) *

Na szybko - bo szarawo się zrobiło to trza było zmienić klimaty. wink.gif

PULPIT 11

Dobre, ale ja bym dodał jeszcze jakiś czerwony motyw do ikonek, żeby jeszcze bardziej się komponowały.
Flik

Macie jakąś koncepcje na pozbycie się podpisów pod ikonami na pulpicie?
il capitano
Nie wiem czego używasz do podmiany ikon, w zasadzie każdy program którym zmienia się wygląd ikon można w ustawieniach dać na nie pokazywanie podpisów ikon.
Boorak
Najprosciej: podczas zmiany nazwy, wciskasz lewy alt i 0160
Arox
stona
Arox
kedar
Arcadio <--- rozwalasz mnie tymi pulpitami smile.gif

Ja sobie przeszedlem na KDE, troche nim sie pobawie.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/637f67a776070247.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c9b338adc873bff.html
stona
Wypasik (Arcadio i kedar) smile.gif
Arox
Wczoraj jeszcze szlifowałem i mam takie coś

Kedar - jak się obczai możliwości zmiany wyglądu w KDE to trudno się oderwać. Dawniej mi schodziło pół dnia na zmienianiu różnych detali i zawsze coś nie pasowało. I nawet nie używałem takich dupereli jak kbfx menu itd.
PS nie masz mpd w autostarcie?

PS2 zobacz sobie Sonatę SVN - zgłosiłem parę ficzerów i włączyłem się w testowanie. Teraz jest wypas smile.gif
stona
(pipi) "menadżer plików " ...ja taki chce. Da się coś takiego zrobić w windzie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.