Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygląd waszego pulpitu
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
ani
jurget
QUOTE(Woojas @ 3 12 2006, 15:46) *

ale zakręcony masz ten pulpet
il capitano
QUOTE(Arcadio @ 3 12 2006, 14:51) *

jak zawsze skromny smile.gif dzięki happy.gif
LegionPolski
#Woojas

PRZE-ZA-JE-BI-STY wink.gif
jakos tak mi sie bardzo spodobal ^^
Arox
mord00k
Arcadio - czyżby tapeta bez laski!?
Arox
QUOTE(mord00k @ 5 12 2006, 18:34) *

Arcadio - czyżby tapeta bez laski!?

Lol ja mam 99% czasu bez lasek, inaczej nie mógłbym normalnie pracować

Kontrasty źle robią na oczy
mord00k
biggrin.gif he he mi się milej przy laskach pracuje biggrin.gif A jakoś większość tapetek co pokazywałeś to z laskami wink.gif
Mikes
Nowa tapetka, what ya thing?

http://img428.imageshack.us/img428/613/pulpitqp1.jpg
il capitano
za bardzo rozmyte to to na dole - w oczy je.bie aż miło/nie miło - sam wybierz.
LegionPolski
QUOTE(Mikes @ 5 12 2006, 22:47) *

what ya thing?

gulp laugh.gif laugh.gif laugh.gif

a sama tapetka z du,py . znaczy sie te ludziki sa zacne, ale ten blur z przodu za bardzo razi.
Mikes
gulp

co? ;d;d

No fakt troche wali blur po oczach ale pulpit murga mi przez ułamki sekund wiec mi to za bardzo nie przeszkadza(a wzrok i tak skupia sie na "żółtym")
red2000
Mikes podziel sie tapetka ;*
kedar
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4ee51bbda7ae0222.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dc8ba56fab30bd1f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5eb060cc463838dd.html

Niestety nie chce mi działać ani FVWM, ani Openbox, teraz jeszcze E17 przestał działać i nie mogę sobie poradzić żeby go jeszcze raz zainstalować poprawnie.... ehh...., więc nadal siedze na Gnome smile.gif

Arcadio, nie wiesz czy jest jakiś program, dzięki któremu będe mógł zrobić takie fajne menu z własnymi skrótami np. pod prawym przyciskiem myszy? confused.gif
Arox
Takie menu można mieć w prawie każdym środowisku/menadżerze okien
Jedynie w Gnome tego nie widziałem to nie wiem ale może jakbyś zamienił Metacity na Openboxa to by stykło
kedar
QUOTE(Arcadio @ 7 12 2006, 18:41) *

Jedynie w Gnome tego nie widziałem to nie wiem ale może jakbyś zamienił Metacity na Openboxa to by stykło

No ale właśnie Openbox mi chodzić nie chce sad.gif Instaluje się ładnie, w menu wyboru sesji pojawia się, jak na niego daje i się loguje to nic się nie uruchamia, nic się nie dzieje... i właśnie nie wiem czemu sad.gif Tak samo mam z Fvwm sad.gif
Arox
QUOTE(kedar @ 7 12 2006, 18:50) *

QUOTE(Arcadio @ 7 12 2006, 18:41) *

No ale właśnie Openbox mi chodzić nie chce sad.gif Instaluje się ładnie, w menu wyboru sesji pojawia się, jak na niego daje i się loguje to nic się nie uruchamia, nic się nie dzieje... i właśnie nie wiem czemu sad.gif Tak samo mam z Fvwm sad.gif

http://support.zenwalk.org/index.php/topic,3423.0.html
Ölschmitz
dopiero zaczynam kminic linuxa wiec sie nie smiac xD

LegionPolski
ta tapetka jest zacna... swego czasu goscilem ja na swoim pulpicie - afik to z interfaceLIFT ona jest - mala prosba. wrzuc ja, znaczy sie linka do niej hyh.gif

|
|
| >
|______>
>

Dzięki wink.gif
Coati

-tapetka wlasnej roboty
-ikonki tez
-po najecjaniu na ikonke rozswietla sie na pomaranczowo

dawno nie publikowalem swoich pulpitow smile.gif
stona
łoj , nie mój klimat.
Arox
http://i11.tinypic.com/4026fet.png
stona
Pusty

Pełen
Yacek
QUOTE(Coati @ 8 12 2006, 21:53) *

-tapetka wlasnej roboty
-ikonki tez

dawno nie publikowalem swoich pulpitow :)

"Fell it,..." mnie rozwalilo, rotfl

A pulpit brzydki moim zdaniem, za bardzo 'chamski'
LegionPolski

doopa, mowilem w tym temacie już niestety, czym jest spowodowane, że na windzie siedze.
(z dołu zazwyczaj wystaje ochydny pasek srebrny, fak tongue.gif)
Coati
QUOTE(Yacek @ 10 12 2006, 15:08) *

QUOTE(Coati @ 8 12 2006, 21:53) *

-tapetka wlasnej roboty
-ikonki tez

dawno nie publikowalem swoich pulpitow smile.gif

"Fell it,..." mnie rozwalilo, rotfl

A pulpit brzydki moim zdaniem, za bardzo 'chamski'

krytyka zawsze mile widziana ale co to znaczy ze pulpit jest "chamski" bo nieczaje??

co do ikonki ktora cie tak rozbawila to 'haslo' ktore na niej jest poza powiazaniem z gra Rez, jednak ma znaczenie dla zawartosci tego co sie pod nia kryje :>
ghost.
Podejrzewam, że Yacka (i nie tylko jego) rozbawiło nie samo hasło, a Twoja nieudolność jezykowa smile.gif (coś o czym swojego czasu pisałem w 'co cie w zyciu wku.rwia...'. Zapewne chciałeś napisac z angielska 'poczuj to, nie myśl' a wyszło Ci 'spadnij to, nie myśl' ;f (hint: pisze sie feel a nie fell). Drobny szczegół co prawda, ale... btw, czarny z pomarańczowym, przynajmniej w Twoim wykonaniu, troche słabo do siebie pasują IMO...
Yacek
Juz pomijajac, ze fell jest dla innego czasu. A okreslenie 'chamski' w moim mniemaniu oznacza niepasujace, gryzace sie elementy. To tak jak stuningowac poloneza, dodac mu przedni i tylny spoiler, odkleic logo z grilla, dodac progi, i pomalowac na jakis 'chamski' kolor typu zielony albo cos - juz sama idea tuningowania poloneza jesli chodzi o wyglad moim zdaniem jest idiotyczna. A tak robi wiele 'tjunerow' po szkole zwanej NFS Underground 1&2.

U Ciebie poprostu wszystko sie niespecjalnie komponuje i nie pasuje. Nie ma tej harmoni i skladu jaki mozna zobaczyc w pulpitach robionych od poczatku do konca, gdzie kazdy element (shell windy, winampy, foobary, samurize, etc) jest powiazane i pasuje do calego stylu. U Ciebie tego nie ma i pulpit jest moim zdaniem brzydki. Jakis tam skin na komunikator, paskudny kalendarz, jakies tam theme windy, prosty aczkolwiek z calkiem innej manki skin playera - to tak jakbys z kwadratowych klockow lego probowal zbudowac idealna kule. Jest ch ujowo jednym slowem.
Coati
co do fell smile.gif to rzeczywiscie... moj błąd. do reszty sie nie odniose bo kazdy ma swoje zdanie, a i dzieki za w miare konstruktywna krytyke.

edit///

pomaranczowy troche dawal po oczach i szybko zmienilem na...

...cosik takiego. nic specjalnego ale przejrzyste [dla mnie].
Stachu
elo

mam tu takie iconki w formacie png.

moze jakis tutrial jak przerobić je na ico.?

http://www.deviantart.com/deviation/44208975/

no i jak ktos ma to poprosiłbym taka fajna duża blekitną bitmapke:]
stona
Dobra ,wiem jak zrobić sobie tło do konkretnego folderu. Jak kogoś to interesuje to pisze:

Otwieracie w danym folderze plik Desktop.ini (jest niewidoczny)
CODE

[.ShellClassInfo]
[{BE098140-A513-11D0-A3A4-00C04FD706EC}]
IconArea_Image=abcd.jpg
IconArea_text=0x00BCBCBC

gdzie abcd.jpg to nazwa pliku jpg jakiego chcecie użyć (ten plik wrzucacie do tego samego folderu.)
IconArea text to kolor czcionki (bez tego będzie czarna)
Teraz zapisujecie dokument tekstowy jako Desktop.ini
I już macie folder z tłem jakie sobie tam wybraliście a nie z białym .

Nie wiem jeszcze jak zrobić żeby tło folderu było skalowane confused.gif
TeBe
Witam smile.gif Mam problem confused.gif
Otóż chcę zmienić styl Windows XP z tego co mam teraz, na np. Black
Postępuję zgodnie z tym, co jest napisane na tej stronce --------> http://www.windows-xp.pl/style.php
1. Pobieram ten plik (pierwszy, bo mam service packa 1) i rozpakowuję go
2. W katalogu WINDOWS/system32 zmieniam nazwę pliku uxtheme.dll na uxtheme.dll.old, potem wklejam nowy plik z rozpakowanego wcześniej folderu i je zamieniam
3. Ściągam sobie styl Black z działu download z tej stronki, rozpakowuję folder i klikam na plik Black (ten z pędzelkiem) i w tej chwili ma się niby wyświetlić podgląd nowego stylu, jednak w okienku pokazuje się ten, który mam obecnie (Silver) i nic zmienić nie mogę sad.gif
Łodafak? ohmy.gif Robię coś źle? ohmy.gif
stona
Ta strona to jedno wielkie (pipi), równie dobrzę wraz ze skopiowaniem tego pliku mogłeś sobie wrzucić wirusa. Na stronce jest pełno wyrazów które mają zwiększyć prawdopodobieństwo wyświetlenia jej przez wyszukiwarkę . Ja tam bym jak najszybciej wywalił ten plik i przeskanował system.

Co do zmiany stylu. Ściągnij sobie któryś z tych programów:

Style XP
Windows Blind
Vista Transformation Pack 5.5 (lub 6.0 RC)
Kiedy już jakiś z nich zainstalujesz , nie będziesz miał problemu ze zmianą stylu.
Pozdro i na przyszłość bądź ostrożniejszy wink.gif
TeBe
Dziękówa ziom tongue.gif
Kuna, wywaliłem już kopię tego oryginalnego pliku confused.gif Nic się nie stanie, jeśli usunę ten wklejony?
Style XP o ile się orientuję, jest bezpłatnie w wersji shareware,tak? Nie chce mi się bawić ze zmianą daty w Windowsie, tak więc skorzystam z jedengo z tych dwóch podanych niżej. Który jest lepszy?
stona
Blind ale musisz mieć do niego cracka. Do styli wystarczy chyba serial.
Baton
Wicie moze i niem żadnych rewelacji ale ta tapetka mi się podoba na moim 19 calowym monitorku LCD happy.gif http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...axy-NGC1300.jpg
janol
Stonek, jak wygląda sprawa z Tym VTP? Bo wcześniej niby były jakieś problemy z instalacja i odinstalowywaniem. No i co jest bardziej "pamięciożerne" VTP czy Windows Blind?
banny
niedlugo poakze Wam moj polpit -co prawda nei ejst "miszcz" ale mzoe sie komu spodoba;p
ghost.
QUOTE(janol @ 16 12 2006, 13:10) *

Stonek, jak wygląda sprawa z Tym VTP? Bo wcześniej niby były jakieś problemy z instalacja i odinstalowywaniem. No i co jest bardziej "pamięciożerne" VTP czy Windows Blind?

stona nie jestem, ale podpowiem smile.gif - chyba bardziej pamieciażerne jest jednak Windows Blinds, a z kolei VTP to syf, który ma strasznie dużo bugów (np odzyskanie niektórych ikon systemowych może sprawiac sporo problemów...) Chyba najlepszym rozwiązaniem jak narazie jest wrzucenie jakiegoś stylu wizualnego (Style XP) i ewentualnie niezależne zastosowanie programu do podmiany ikon... (ja mam Axialis Icon Workshop, ale są prostsze (nie wiem czy freeware'owe)
stona
QUOTE(B@nny @ 16 12 2006, 13:45) *

Stona, skad moge wziasc cracka/ serial do style xp?
z gory thx smile.gif

Takie pytania na forum grożą banem lub warnem, lepiej zedytuj posta wink.gif

.............................
Ja używam Blinda, bo zakochałem się w podświetlanych guziczkach dających poblask za ramkę wub.gif A co do VTP, to w sumie miałem wersję 6.0 RC i odinstalowałem ją bez problemu. Po prostu to jest ciągle udoskonalana rzecz i w którejś tam wersji pewnie pozbędą się większości bugów.
Nitro619
Aktualnie moj pulpit wyglada tak

Blim
Ta tapeta + standardowy wygląd XP w wersji Silver:

Arox
Ostatnio nawet nie chce mi się nic zmieniać

red2000
Arcadio badz tak dobry i podziel sie tapetka ;3
Arox
QUOTE(red2000 @ 18 12 2006, 17:44) *

Arcadio badz tak dobry i podziel sie tapetka ;3

Była tu już podawana, chyba....

http://www.deviantart.com/deviation/40209915/
Arox
greah
świątecznie i japońsko smile.gif

mord00k
Zarzuć tapetką smile.gif pliss....
TeBe
Takie cuś hyh.gif :

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.