Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygląd waszego pulpitu
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Arox
A wrzucę sobie screena co dzisiaj zrobiłem przy okazji

janol
CYTAT(Arox @ 2 03 2007, 06:24) *
Kompilacja nowego kernela

CYTAT(Arox @ 4 03 2007, 12:49) *

Z całym szacunkiem ale przecież nic waznego sie nie zmieniło. Bez przesady.
Arox
CYTAT(janol @ 4 03 2007, 13:19) *
CYTAT(Arox @ 2 03 2007, 06:24) *
Kompilacja nowego kernela

CYTAT(Arox @ 4 03 2007, 12:49) *

Z całym szacunkiem ale przecież nic waznego sie nie zmieniło. Bez przesady.

Lol, wydało się że tu zaglądasz XD

Skoro już zrobiłem screena na potrzeby IRCa to po co miał się marnować - wrzuciłem wszędzie gdzie się dało
Poza tym robię tak już od 80 stron i nikt się nie przy***la aż tu nagle zjawia się gnębiciel i musi się wje.bać closedeyes.gif
Dark Serge
kurde ja sie poddałem z fluxboxem wink.gif Nie pamiętam czemu ale nie dałem rady - za dziki był dla mnie póki co na Gnomie siedze i nie narzekam ^^
zeby offtopa nie było wrzucam pulpeta - zmieniona tylko tapeta xD

Arox
Ja też się poddałem z fluksboksem
C1REX
No to daję swego fluxboksa + kilka prostych programów.
Ciekawie wygląda zmiana pulpitów w 3D. Ekran odjeżdża i mamy do wyboru jeden z kilku - widok podbny, jak wybór samochodów w grach.
Ikony na pulpicie po najechaniu kursorem powiększają się i przyciemniają.

Arox
Ten screen to chyba gdzieś sprzed 2 lat c'nie?

7 konsol? O_O

(ja za to mam 5 klientów bit torrent XD )
C1REX
Od niemal roku nie mam Linuksa.
7 konsol służyło do zabawy - testowałem czcionki, przezroczystości, wygląd mc na nich.

Do tego zrobiłem sobie fajny myk dzięki dodatkowej konsoli.
Miałem na pasku gentoo (menadżer plików) z prawami roota. Jak klikałem, to wyskakiwała malutka konsolka z prośbą o podanie hasła root.
Po jego podaniu konsolka automatycznie gineła i odpalał się program z prawami administratora.

Proste, szybkie, lekkie i ładnie wyglądające rozwiązanie.
Arox
Żegnaj FF?

koval

Dark Serge
CYTAT(Arox @ 7 03 2007, 10:42) *
Żegnaj FF?

Noo niezłe wink.gif To Konqueror dostał takie kopa w postaci dodatkowych opcji czy cos grzebałeś ? Ja uzywam Nautilusa bo to jest na pokładzie z Gnome, ciekawe jak będzie się konqueror zachowywał na moim Ubuntu wink.gif

BTW - co to za player ? Sonata ? róbowałem to ujarzmic ale mi sie nie udało z deamonem wygrać ;P Póki co jazda na wspaniałym Exailu - nie ma jak słuchac sobie streama z Chronix'a i jednoczesnie nagrywac te mp3 biggrin.gif wbudowany streamripper daje rade wink.gif

EDIT - ale sie zakręciłem - wydawało mi się, że Konqueror to tylko menadżer plików a to też przeglądarka int. wink.gif

OK. doinstalowałem sobie z ciekawości najnowsze KDE tongue.gif i jakzrobic takiego Konłerora ? i jeszcze w konkłerorze szałt mi nie działa - tj. nie dopisuje mnie ..
Arox
CYTAT(Shmatan @ 7 03 2007, 14:19) *
Żegnaj FF?

Noo niezłe wink.gif To Konqueror dostał takie kopa w postaci dodatkowych opcji czy cos grzebałeś ? Ja uzywam Nautilusa bo to jest na pokładzie z Gnome, ciekawe jak będzie się konqueror zachowywał na moim Ubuntu wink.gif

BTW - co to za player ? Sonata ? róbowałem to ujarzmic ale mi sie nie udało z deamonem wygrać ;P Póki co jazda na wspaniałym Exailu - nie ma jak słuchac sobie streama z Chronix'a i jednoczesnie nagrywac te mp3 biggrin.gif wbudowany streamripper daje rade wink.gif

EDIT - ale sie zakręciłem - wydawało mi się, że Konqueror to tylko menadżer plików a to też przeglądarka int. wink.gif

OK. doinstalowałem sobie z ciekawości najnowsze KDE tongue.gif i jakzrobic takiego Konłerora ? i jeszcze w konkłerorze szałt mi nie działa - tj. nie dopisuje mnie ..

Konqueror chyba od zawsze był "przeglądarką wszystkiego". Nie ma to jak na jednej karcie zarządzać plikami, na drugiej latać po necie, na 3 pisać sobie coś tam itd. cool.gif
Na screenie nic specjalnego nie ma. Trochę tylko wygląd pozmieniałem (+ jak się zainstaluje kdeaddons to parę plugów dochodzi)
Wróciłem jednak do FF, przynajmniej do czasu jak rozkminię czy da się mieć gesty myszy w konquerorze itp. duperele

Player to Sonata. W Exaile wnerwiło mnie parę bugów i lekka "powolność" (sonata szybciej reaguje)
Streamripper nie jest wbudowany
Dark Serge
CYTAT(Arox @ 7 03 2007, 22:44) *
CYTAT(Shmatan @ 7 03 2007, 14:19) *
Żegnaj FF?

Konqueror chyba od zawsze był "przeglądarką wszystkiego". Nie ma to jak na jednej karcie zarządzać plikami, na drugiej latać po necie, na 3 pisać sobie coś tam itd. cool.gif
Na screenie nic specjalnego nie ma. Trochę tylko wygląd pozmieniałem (+ jak się zainstaluje kdeaddons to parę plugów dochodzi)
Wróciłem jednak do FF, przynajmniej do czasu jak rozkminię czy da się mieć gesty myszy w konquerorze itp. duperele

Player to Sonata. W Exaile wnerwiło mnie parę bugów i lekka "powolność" (sonata szybciej reaguje)
Streamripper nie jest wbudowany

Fakt fakt - streamripper nie jest wbudowany - to plugin do niego jest wbudowany ^^' ale jak wystarczyło wklepac "sudo apt-get install streamripper " i jest biggrin.gif

No własnie - mógłbys mi pomóc z konfiguracją tego MPD(no wiesz tego dimona tongue.gif) ? Napisz na pmce bo na defaultowych ustawieniach, sonata mówi że nie mam plików (a mam zainstalowane MPD), a podałem jej ścięzkę do folderu gdzie mam foldery z muzyką.
Jakbyś był tak miły to podrzuciłbys tez info jak tego kokquerora zupgradeować mi "mię kręci " ten wygląd smile.gif
Chyba dwano Exaila nie widziałes tongue.gif nic nie jest powolne - jedyna kiszka to brak odswieżania nazw MP3 jak leci kawałek ze Streama.

Arox
CYTAT
Chyba dwano Exaila nie widziałes

Mam najnowszą 0.2.9b

Konfiguracja mpd opisana jest na wiki

http://mpd.wikia.com/wiki/Main_Page
LegionPolski
łindołs, czyli nic ciekawego... tym bardziej, że mam bardzo ograniczone mozliwosci - na kompie zmieniony tylko jeden dll, zeby moc ladowac themes + staralem sie podpasowac kolorystycznie x[

stona
Świetna tapetka. To to mirinda jest? Jeśli tak to jak zrobiłeś zakładki??
Pawel1992
Postawiłem tym razem na prostote i standard systemowy tongue.gif

http://img329.imageshack.us/my.php?image=zrzutekranukd4.png
Pajda
CYTAT(LegionPolski @ 11 03 2007, 04:25) *
łindołs, czyli nic ciekawego... tym bardziej, że mam bardzo ograniczone mozliwosci - na kompie zmieniony tylko jeden dll, zeby moc ladowac themes + staralem sie podpasowac kolorystycznie x[

zapodaj tapetke
LegionPolski
CYTAT(stona @ 11 03 2007, 14:12) *
Świetna tapetka. To to mirinda jest? Jeśli tak to jak zrobiłeś zakładki??

to konnekt smile.gif mialbym mirande gdyby nie to, ze nie wiem jak tam zakladki wlasnie zrobic ;d

CYTAT(Pajda @ 11 03 2007, 20:33) *
zapodaj tapetke

fok! juz mam inna ;p dzis w nocy/jutro jak wstane lukne w historii skad ja brałem - tak btw, to jest tapeta lekko przeze mnie przerobiona [dodany kontrast, w dość zresztą nietypowy ale fajny sposób ;p]
stona
CYTAT(Pawel1992 @ 11 03 2007, 15:43) *
Postawiłem tym razem na prostote i standard systemowy tongue.gif

http://img329.imageshack.us/my.php?image=zrzutekranukd4.png

Miłe kolorki(choć takie bardziej na jesień smile.gif )
Dark Serge
Ja nic nie będę mówił ale ten pulpit co ma pawel1992 to defaultowy wygląd tego systemu xD (Ubuntu) ze zmienioną tapetą(która tez jest dafaultowo instalowana z systemem tongue.gif).

Wysil się pawel 1992 i miło że mamy kolejnego Linuks Juzera smile.gif
LegionPolski
@Shmatan, zauważ, że wiele ludzi daje tutaj defaultowy wygląd windy xp [jeszcze ten niebieski ;/].

Ubuntu widze, zaje.biscie wyglada i lepiej zeby dal to, niz ktos defaulta windy z pulpitem w koty + 100 ikon.
Pawel1992
Napisałem ,że stawiam na standard systemowy tongue.gif stąd wszystko "standardowe". Dziś instaluje xfce z jakimis dodatkowymi pakietami to sie pochwale.
Dark Serge
To ja ci powiem jedno - powodzenia przy konfiguracji XFCE tongue.gif
Ale luzik i spoko Pawel - wszystko lepsze niż niebieskie windościerwo biggrin.gif
greah
wektorowo cool.gif
z usprawnionym foo 0.9.4

Arox

mord00k
CYTAT(greah @ 14 03 2007, 01:13) *
wektorowo cool.gif
z usprawnionym foo 0.9.4

Greah... co to za system? ohmy.gif masakra
C1REX
CYTAT(mord00k @ 14 03 2007, 18:44) *

Stawiam na Linuksa + panel XFCE + motyw z Mac OS 10.

BTW: Bardzo podoba mi się Linuksowy "e". Moim zdaniem to najładniejszy z lekkich menadżerów okien.

http://www4.get-e.org/Screenshots/User_Submitted/
http://www4.get-e.org/Screenshots/User_Sub..._screenshot.png (ten jest w moim stylu - te cienie pod okienkami i prostota)

Kumpel na gentoo naprawdę fajne rzeczy na e wyprawiał.

Arcadio - obniżasz poziom ostatnio... .
Walnij coś mega ciężkiego z karambami, please : )
Arox
Ostatnio zmieniłem GDM na Slima
Myślałem też żeby wogóle wywalić panel i jechać na samym WMie - jak minimalizm to na maxa xD

e17 miałem skompilowane z CVS. Wkurzał mnie brak traya i wywaliłem
Ale generalnie to robi ogromne wrażenie, zwłaszcza jego szybkość przy takiej ilości bajerów i cukierków

Chyba sobie znowu skompiluję i zobaczę co tam słychać
Coati
greah
CYTAT(C1REX @ 15 03 2007, 02:21) *
CYTAT(mord00k @ 14 03 2007, 18:44) *

Stawiam na Linuksa + panel XFCE + motyw z Mac OS 10.

Xp + RDock + wkład własny + bground i png wyciągnięte z Panther hyh.gif

player to foobar 0.9.4 z SCPD i TIPM

mord00k
xp..xp..xp...xp... mistrzu [382]bow.gif

opowiedz o wkładzie własnym na pw or smth jak możesz k?
Arox
mord00k
Fajnie... ale jakby tak cały czas tak samo ;[...

tapeta wink.gif?
estel
Coati, daj linka do tapety ;]

Edit: Jakbyscie mieli jakies fajne tapetki minimaliste, w tonacji jasnej (ale nie oczo(pipi)nej ;] ) z motywami japonskimi to dajcie linki ^^

Edit2:
Coati
CYTAT(estel @ 18 03 2007, 19:14) *
Coati, daj linka do tapety ;]

prosze:
oryginal jest gdzies na deviantart, ja ze swojej strony dodalem troche kontrastu i wywalilem logo autora... brzydkie bylo:)
estel
Dzieki dzieki. Ta tapetka naprawde daje rade ;]
Dark Serge
Zaczęła sie u mnie walka z E17 --' Irytująca sprawa jak nie ma traya, a większość prgsów zamyka sie mi do traya ;P A nigdzie nie moge znaleźć Engage(ten co jest z E17 jako moduł sie krzaczy ;/ ).
Pewnie niedługo posiedzi u mnie te E17 i wróce znów do milusiego Gnome'a ^^'

Arox
Tą tapetą to nawet e17 zdołałeś obrzydzić
Brawo

xD
Dark Serge
tego mówić mi nie musisz hyh.gif Ale chciałem sprawdzic jak to z tapeta sie bedzie prezentować a ta była pierwsza na liście ;P
Masz z inną tapetą .
Ciekawe ile jeszcze będę walczył z E17 - coś czuje, że kruciutko ;P Niech zrobią E17 oficjalnie i niech wszystko z nim związane nie będzie takie problematyczne to będzie luzik. Chyba...

Arox
Traya i tak nie będzie w e17

Widzę że zrobili tam normalny taskbar... sprawdziłbym ale ścierwo mi się nie chce kompilować ostatnio
Dark Serge
Khem pisząc taskbar masz na mysli toto gdzie wyświetlaja się paski z otwartymi oknami ? Jak instalowałem sobie 4 miesiące temu E17 na Dapperze to też było ^^ Trzeba w ustawieniach modułów ustawić.
A traya nie ma i to OKROPNIE wk**rwia - ale jest odpowiedź na to: Engage, taka belka z aplikacjami co jak raz klikniesz to się włączają(MacOSX ma to na pokładzie). engage ma swojego traya. I jest od razu w E17 tylko krzaczy niemiłosiernie - szukam wersji standalone ale nie moge znaleźć ><"
Ja podczas kompilacji uzyłęm do tego skryptu - poszło wink.gif
Arox
Pewnie ci tam brakuje jakichś bibliotek dla tego engage

A traya można rozwiązać też jakimś zewnętrznym apletem. Akurat teraz nic do głowy mi nie przychodzi ale są takie na 100%
Dark Serge
poddałem sie - za dużo rozkminy niepotrzebnej ... Jednak Gnome rządzi biggrin.gif mi pasi w 100% biggrin.gif

BTW - jakbys przypadkiem miał Ubuntu - masz tu wpisz do repo - znalazłem przed chwilą :
KOD
deb http://edevelop.org/ubuntu edgy e17
kedar
Nowy pulpit na Windows'ie:
Czysty
Brudny

Jutro może wrzuce nowy pulpit z Linuksa :-)

Arcadio, jak Ty robisz, że w FireFox nie masz paska Menu (tego gdzie jest: Plik, Edycja itp.)?? Jak to zrobić??
ghost.
jakbys mi zalatwil tego tapeciaka, ale bez emo-skrzydlatej laski to bym ci footjob zafundował...
Arox
CYTAT(kedar @ 20 03 2007, 00:45) *
Nowy pulpit na Windows'ie:
Czysty
Brudny

Jutro może wrzuce nowy pulpit z Linuksa :-)

Arcadio, jak Ty robisz, że w FireFox nie masz paska Menu (tego gdzie jest: Plik, Edycja itp.)?? Jak to zrobić??

Rozszerzenie Tiny Menu

CYTAT
BTW - jakbys przypadkiem miał Ubuntu

Neva XD
kedar
CYTAT(ghost_spike @ 20 03 2007, 00:48) *
jakbys mi zalatwil tego tapeciaka, ale bez emo-skrzydlatej laski to bym ci footjob zafundował...

Niestety nie widziałem tapety bez tek kobiety, mnie się ona tam podoba ;-)

Dzięki wielkie Arox :-)
Hell_boy

mój zapchany pulpicik wink.gif
C1REX
Ostatnio bawiłem się Vistą na nowym laptopie. Przy 2GB Ramu chodzi to nieźle. Jednak wygląd ma naprawdę odjechany.

Półprzezroczystość + cienie są rewelacyjne. Czegoś takiego na macu i linuksie nie widziałem. Dla mnie wygląd kozak - domyślnie + inna tapeta 10/10.

Jednak nadal jest to system, w którym się coś samo robi i nie wiadomo dlaczego nie działa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.