Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Spis posiadaczy Xbox'a
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
Stron: 1, 2, 3
Pabelek
A więc tak piszcie jakiego macie xbox'a, jakie akcesoria, przerobiony czy nie, czy ma jakieś wasze udoskonalenia i takie inne standardowe rzeczy. Pokażmy, że jest nas tu dużo.

Zapomniałem napisać o moim sprzęcie więc:
-Xbox przerobiony evoxem na pokładzie unleash X, XBMC, parę programików (do neta, do HDD itd.), emu GBA,
-Jeden oryginalny pad "S", jak dobrze pamiętam to jakaś specjalna edycja bo z zielonym kablem (nie jak w większości czarnym)
-No i oczywiście parę gier m.i.n SC: CT, DA, Prince of Persia tSoT, Batman Begins, Hulk:UD, Ninja Gaiden Black...
W planach większy HDD smile.gif
Krasus
Tia! Pokazmy!

Więc ja posiadam:
-Xbox v1.6 + Alladin XT + Doszedł HDD 80GB (standard też jeszcze jest biggrin.gif) + link cable + RGB z pozłacanymi końcówkami + wgrany BoA (kilka systemów - EvoX, Unleash itd.) wraz z programami typu XBMC, XBC, emulatorkami (a i romków nie brak xD) itd.
-2 pady - oryginał S oraz Logitech Cordless Precision.
-Dosyć bogata biblioteka gier której nie będę już tu wymieniał tongue.gif

EDIT: Już nie posiadam. : P
DZIAD
Standard cool.gif
Marylin
Xbox v 1.5 Crystal
Hdd 80GB Seagate 7200rpm
Pad Oryginalny "s"
Napęd Philips
Przerobiony "bezchipowo"
Evolution X, dużo emulatorów, programy typu XMC....
Gry
canabis
-Xbox v.1.1, napęd Thomson, przeróbka Alladin, trzy pady
HDD 40GB, EvoX+XBMC
mniej więcej tyle smile.gif
Dajnoł
ja też mam X'a...szczegóły nieważne
pro
juz wkrotce smile.gif
Marv
Jo sem xboxowiec smile.gif
fibbif
Posiadam X'a. smile.gif
Czappi
Xbox 1.6 z DuoX2
HDD 80 GB
Martinex
Mam xbox'a 1.6 nieprzerobiony(jeszcze,nie mogę się doczekać XBMC z powodu braku głópich 70pln) z S'ką,balonem
diespinne
xbox v1.1
napęd - LG
Pady - 2x "S" i 1x Balon
Hdd - 40gb IBM 7200rpm
Brodi01
Posiadam xboxa smile.gif
Krulik
Jak wynika z mojej sygnatury xa mam i to w wersji 1.0. A do niego 2 pady(s i balon) przejściówke na pada od pleya, jakiś tam chip, kabel RGB, oryginalnego Morrowinda i kilkadziesiąt piratów. Nie ukrywam, że bardzo sie ciesze z posiadania mojego kloca.
Kiler8888
v 1.0
Thomson
120 GB
przeróbka bezchipowa
dash-XBMC (by Napek ;-) )

Planuje:
Większy dysk, inny napęd, dodatkowy ram, i porty usb smile.gif
hwoarang5
Mam xboxa, przerobiony z Alladinem , XBMC i takimi innymi, pare gier na HDD min. FAR CRY 1 i 2, HALO 1 i 2, FORZA MOTORSPORT i inne. Mam 2 pady, seryjny S i bezprzewodowy logitech.
Er_WolvEr
Posiadam że ja XBoxulca z Królewiczem Piasków nie mapiętam wiersji, pada SSke 1nego. Krzywa Buśka Austina Powersa wita mnie zawsze dzięki Evoluszonowi proponując paluchem pragramy do emulacji kochanego PSXa, programik do odtwarzania muzyyki i filmiików i innych trudnych słów z kompa czy pytki DVD, czy tam łuodtwarzać GBów CEPów czy KOSów (umg KOSO wybacz !!)

Są Wakacje trza sie bedzie spotkać na jakiejś walce online. W tetrisa czy coś do czego jeszcze więcej potrzeba percepcji. Tylko odrazu mówie że chodzi mi oo eeeeeeeeeeeeeeee internetowy lan a nie juakieśpłatne świnstewko smile.gif
Krasus
Dżizas czy tylko mi sie wydaje to dziwne że kilka razy więcej wpisów jest w "Spis posiadaczy X360" ?
Nie wierzę że w Polsce jest więcej posiadaczy X360 niż starego, dobrego klocka... Lenie po prostu z tych ostatnich!

PS: Sorki za offtop. biggrin.gif
Er_WolvEr
Krasus masz racje - a odpowiedz czemu wpisow o Xboxie jest więcej niż pod XBoxa 360 jest moim osobistym, skromnym i własnym zdaniem jest prosta. Kto chce sie przyznać do konsoli, którą w dniu wejścia ,,kontynuacji" olali producenci, który od początku leciał na patencie -gry z PieCa i co pewien czas jakiś hit który porpostu potrzebował kilu efektów których starszy konkurent nie posiadał; która siląc sie by pokazać że ma własne patenty zrobiła własne i to nietrafne (przyciski w paaaaaadzie, sam pad zresztą też) ?

Po co to robić, jak można zakupić XBoxa 3,60, do którego przyznanie sie jest bardziej stabilne, bo ta konsola ma większe szansa być naprawde mocnym rywalem dla konkurenta ( w końcu konkurenci poszli na chociazby częściowe ryzyko) kiedy sami poprostu zrobili to co sie robi z PCtem - co pewien czas sie go ulepsza, więcej ramów, więszy dysk, lepszy procek i koniec, dobranoc.
Moze nawet teoretycznie wyprze konkurencje (Niepewność rozwiązań (Drogi i nierozpowszechniony Blu-Ray przez co zwięszona cena oraz napewno conajmniej częściowo rewolucyny Pad ) vs. podlepszenie konsoli i ulepszenie opcji gry online (no dużą łaske robią, jak by było za darmo to można by polemizować).

To jest wypowiedz w pewnych sprawach fanboya SONY, który przyjoł na czułko ( na klate nie, są osoby które bardziej sie nacieły kupując Kloxa już na początku licząc na wiele lat wysublinowanej, exclusive'owej zabawy) obrażenia Microsoftu. Jakie ? Już podawałem - któtkotrwałość developingu na danej staci, dzięki bardziej niż konkurent PCtowej konstrukcji pasozytowanie na grach z PieCa, Kaszaniasty pad).

Sorrki ale to tylko zhiperbolizowane i wiem wiem porzesadzone pokazanie sytuacji. Ale są chwile gdy trzeba napisać coś co człowieka boli, a nie obsryw*ć sie z ,,miękkimi słowami".
Zresztą już pisałem to jest moje osobistem napiętnowane przez różne zeczy, zupełnie nie obiektywne (choć części punktów nie mozńa nazwać jako nie nieobiektywną) podejście. No czy chociąż jedna z tych żeczy Was nie gryzie/grazła/nie bedzie gryść ?? ,,Kto nigdy nie zgrzeszył niech żuci na mnie kamieniem" w innym kontekście.
Pabelek
Nie zapominajcie też o tym, że spis posiadaczy Xbox'a 360 powstał 4 grudnia 2005 a ten temat 29 maja 2006. Różnica czasu i lenistwo dają swoje wink.gif
Er_WolvEr
QUOTE(Pabelek @ 15 07 2006, 10:49) *

Nie zapominajcie też o tym, że spis posiadaczy Xbox'a 360 powstał 4 grudnia 2005 a ten temat 29 maja 2006. Różnica czasu i lenistwo dają swoje wink.gif

Też prawda smile.gif
konrid22
Xbox 1.1
Chip Evox
HDD 8GB ninja.gif
2 pady w tym jeden oryginal (ten maly)
Krasus
Er_WolvEr już w drugim temacie narzekasz mi na pada od kloca, a ja już drugi raz będę go bronił. biggrin.gif
Moim osobistym zdaniem S`ka (nie mówie tu oczywiście o balonie który jest tragiczny...) jest znacznie lepsza od tak DS2 jak i tego czegoś od GCN (sorki nie znam nazwy) a przemawia z tym znacznie lepsze rozstawienie analogów (obok siebie w DSie przeraża mnie... tongue.gif ) oraz właśnie biały i czarny! Otóż w konsoli gdzie 60% gier to FPP nie spisywały by się 2triggery jeden nad drugim, bo jak np. byś nacisnął triger górny żeby zmienić broń tymsamym nie spuszczając palca z dolnego odpowiedzialnego za strzał? (a gry na kloca od czasu do czasu wykożystują np. jeden i drugi spust przy okazjii wspierając się czarnym i białym) Ogólnie wolę dwa spusty i kilka przycisków na górze które bez najmniejszych kłopotów mam w zasięgu kciuka. biggrin.gif

A to że Xbox już przed premierą XO został olany przez Małomiękkiego to inna sprawa... szczerze oburzająca ale co tam, tak już bywa. Nie ma co zwalać na konsolę błędów (głupoty?) producenta.

No i PCtowość klocka to też wcale nie taki minus a raczej odskocznia od ciągłych mangowo japońskich popierdułkowatcyh i kiczowatych Plejakowych i GCNowych gierek. Te słodkie, kolorowe i niby bajkowe gierki przyprawiają mnie o dreszcze i tyle... kwestia gustu się tu kłania.

No i klocek wprowadził cos innowacyjnego, ot Xbox Live! który co prawda dopiero rozwinął skrzydła z X360 ale to pierwszy klocek dał grunt pod obecną potęgę usługi. A PS2 co wprowadziło innowacyjnego? Hę? EyeToya który nudzi się po jednym dniu z nim? no proooszeee....

- Wypowiedź może nie tyle fanboya xboxa co poprostu nie fanboya PS2 i GCN. happy.gif
O i sorka za kolejny offtopic...
Pabelek
Big sory za offtop.

Flawless victory

Xboxlity

KRASUS WINS biggrin.gif

Sam uważam, że spory na taki temat są po prostu żałosne. Coś jak spory PCtowców: ta gra Ci nie pójdzie albo kto ma więcej RAMu. Jak wogóle można porównywać TAK odmnienne sprzęty. Konsolowcy powinni trzymać się razem a nie kłucić czy "S" czy DS2 jest lepszy, to wszystko jest sprawa gustu i growych upodobań. Dlamnie Xbox to najlepsza konsola pod słońcem ale to nie znaczy, że każdy podziela moje zdanie w tej sprawie. Dzięki za nie uwagę smile.gif

PS. I tak bardzo się czieszę, że zapodajecie jakieś sensowne argumenty a nie np: pad od X jest "gupi".
Flik
Pad od iXa jest "gupi". Ma okrutnie zjechanego krzyżaka. Zanim cokolwiek mi zaczeło wchodzić w GGXX to mineło dość sporo czasu. Nie wiem jak to jest z innymi konsolowymi padami (aktualnie mam tylko GCN + bongosy i nawet nie mam na czym go wypróbować), ale analogi bardzo szybko się wyrabiają. Po jakimś czasie po prostu nie wracając do pozycji neutralnej i trzeba je lekko naprostowywać.

Xbox'a miałem tak na oko 2-3 lata. Jest to naprawdę świetna konsola. Tylko wszystkich kupujących muszę zmartwić - bez przeróbki nawet mi tego nie ruszać. iXi rozwija skrzydła razem z wmontowanycm chipem: emulatory, xbmc, homebrew. Po prostu marzenie. Z perpektywy czasu żałuję, że się go pozbyłem (wymiana na PSP), ale już zaczynam odkładać kaskę na nowego. Btw nie wiecię czy istnieje jakiś sklep, który by mi okazyjnie sprzedal Xbox'a bez dysku i padów? Goła konsola + kable?

Pozdro dla wszystkicj fanów iXa w PL! ^^
Ryo-San
QUOTE(Flik @ 18 07 2006, 16:31) *

. Btw nie wiecię czy istnieje jakiś sklep, który by mi okazyjnie sprzedal Xbox'a bez dysku i padów? Goła konsola + kable?
Pozdro dla wszystkicj fanów iXa w PL! ^^

Oj byloby ciezko - monitoruj allegro - jakis czas temu koles sprzedawal Xbox 1.0 NTSC - nowiutkie - tylko bez okablowania, padow i pudla - za 350 zika(ta cena za nowego Xboxa w najlepszej do undergrundu wersji to jest jak najbardziej ok) - pytalem sie go nawet czy jeszcze bedzie mial - odpisal ze tak.
A jak masz kogos znajomego na zachodzie kontynentu to popros zeby czasem zaszedl do jakiegos sklepu - a noz widelec trafi sie mega okazja
Mi dziewczyna w Aachen(miasto na granicy niemiecko-holenderskiej) w tamtejszym Media - kupila nowiutkiego X'a(zestaw z King Kongiem) za....19.99 euro blink.gif LOL
ot taka malutka promocja - czy tam wyprzedaz...
Gojlandek
QUOTE(Ryo-San @ 18 07 2006, 17:05) *

Mi dziewczyna w Aachen(miasto na granicy niemiecko-holenderskiej) w tamtejszym Media - kupila nowiutkiego X'a(zestaw z King Kongiem) za....19.99 euro blink.gif LOL
ot taka malutka promocja - czy tam wyprzedaz...

Weź napisz to jeszcze raz, bo nie uwierzę, że to pomyłka ninja.gif Z drugiej strony, zzielenieję z zazdrości cool.gif
Er_WolvEr
QUOTE(Pabelek @ 15 07 2006, 17:40) *

Big sory za offtop.

Flawless victory

Xboxlity

KRASUS WINS biggrin.gif

No nie rozśmieszaj mnie - nie uważam tego jako ,,wojne" ale jeżłei już Ty masz takie podejście to przynajmniej nie buduj jej na podstawie kto ostatni posta napisał ten ma lepsze argumenty...

Do Krasus'a

E tam odrazu że offtopik Krasus, rozmowa na temat dlaczego kloc czy nie - więc zgadza sie z tematem smile.gif

Napisałem że tamte posty to były jedynie moje odczucia, w tym te związane z Padem. Ty maż inne . Ale np. wypowiedz ,, bo jak np. byś nacisnął triger górny żeby zmienić broń tym samym nie spuszczając palca z dolnego odpowiedzialnego za strzał?" do mnie nie przemawie - przecież to nie jest jakisnormalny manewr, ale normalna kombinacja klawiszy, przecież z takim podejściem to sie nei dziwie że ani Amplitude ani Guitar HEro nie wyszło na Kloca, gdzie takie ,,kombinacje" to chleb powszedni. Właczyłem sobie dzisiaj niechcący na PS2 GTA SA i mogłem sprawdzić jak to jest z sprawdzanie widokó jadąć na PS2 ( na Xie ta gre przechodze, wiec jak jest u konkurencji wiem) i myśle, że baaardzo ułatwiołoby życie gdyby ten czarny i biały nie zajmował mi miejsca pod przegubem w gróbym palcu. Podany przykłąd mówi sam za siebie że użyty jest przeciwko sobie samemu hie hie biggrin.gif:D

A to co mówisz o ,,ciągłych mangowo japońskich popierdułkowatcyh i kiczowatych" to częściowo prawda, ale też wielka hiperbolizacja - prawda że wpizdu takoch gierek wychodzi, ale na terenach JAponii i poza ten obszar nie wyłazi - poza kilkoma co jakisczas popierułkowatymi grami (które jak jużsą znane, to są niezłe, wciągające i chociaz mające w sobie kicz to majace coś ,,wiecej" że sie duzej grupie ludzi spodoba) . No chyha że chodzi Ci o ,,popierdułkowatą kiczowatą " serie MGS, DMC, GOW, GH, GT, R&C, J&C, gry muzyczne od HArmonixa (bla bla bla) które to gry tak naprawde nie wyszły na Xa, inną platforme czy PieCa ( przepraszam, oprócz Pierwszego MGSa i ostatnio DMC 3 z dodatkiem , o którym zresztą teraz jest Cicho). To co podałem to przykłądy najbardziej znanych gier na PS2 - czy to jest właśnie tym napływem różowych gierek ?

Xbox wprowadził coś rewolucyjnego jak Live!, ale także wielka rewolucja to nie była, poprotu ludzie Billa G zwanego Drzwi & Okna Producer, zauwazyli co od pewnego czasu na PieCu sie dzieje. Rewolucja ? W skali konsol, teoretycznie tak, w skali ogólnej to tylko dobre wykorzystanie mocy internetu.

Rewolucje jaką dał PS2 ? Samo PS2 było kontynuowanie rewolucji doznań grania jeszcze z PSXa, z której to skożystał XBox. XBox wszedł z buciorkami w świat konsol, kożystając z cudzych pomsłów (No nie powiecie mi że ludzie twożący XBoxa byli zamknięci na 20 lat w komorach i tam wszystko oryginalnied wymyślili - sam patent na konsole, pada, memorke, ale i dysk oraz możłiwości internetu to cudze (inne konsole+ komp ) pomysły, dobrze wykozystane, ale nie rewolucyjnie.

To moje prezemyłśenie i doznania smile.gif Jak zwykle. I nie pisze by być tym Phi .. wygranym w wielkiej wojnie o lepszą konsole" jak by to prawie sugerował Pabelek, ale podałem Swoje argumenty i przeciw argumenty, bardzoe częściowo nieobiektywne ale prawdziwe.

EDIT:

Flik też ma świętą racje jeżlei chodzi o :

QUOTE(Flik @ 18 07 2006, 16:31) *

Tylko wszystkich kupujących muszę zmartwić - bez przeróbki nawet mi tego nie ruszać. iXi rozwija skrzydła razem z wmontowanycm chipem: emulatory, xbmc, homebrew. Po prostu marzenie.

To także dodaje +sa XBoxowi, było też jednym z powodów dlaczego kupiłem ten sprzet ( i dlaczego jeszcze go nie sprzedałem smile.gif ) I jeszcze jedno - pomyślcie - jednym, z powodów dlaczego ktoś kupi XBoxa bo oprócz gier na Xa zagra sobie cośna ,,dobrego, starego" Szaraczka smile.gif Troche to pogratfane, ale... to jak da mnie następny + dla Sony.

Bo ja bym nie kupił PS3 by wyemulować XBoxa, ale kupiłbym XBoxa by wyemulować PSXa. Osobiście wink.gif
Krasus
No to zaczynamy laugh.gif :

Po pierwsze sprzeczanie się nt. padów chyba nie ma sensu, tak ja nie przekonam ciebie a ty mnie, jedni wolą tak inni inaczej itd. A co do cytuję "Podany przykład mówi sam za siebie że użyty jest przeciwko sobie samemu" - taki tekścik można użyć do obalenia każdej tezy/teorii, i jedni się z tym zgodzą a inni nie. dry.gif

Co do "wielkiej hiperbolizacji" - a co tyś zrobił waląc tezą iż "który od początku leciał na patencie -gry z PieCa..." - huh no tak na klocu są same konwersje z pieca... Jeżeli tak sądzisz to po prostu niewiem... czy my napewno o tej samej konsoli gadamy?? biggrin.gif

Oczywiście że chodziło mi o rewolucyjność Live! pod kątem konsol, toć nie klonów. A jeżeli to był taki banał czemu PS2 od wielkiego Słoniacza nie ma niczego co by mogło się z tym równać?
No i jeżeli żadną rewolucją to nie było (choć moim zdaniem było bardziej rewolucyjne niż cokolwiek co wniosło PSX czy PS2) to czemu tyle ludzi się na to złapało i płąci za tę usługę cięzką kasę? Czemu Sony i Ninny już to zerżneli? Mówiąc iż to Micro pozżynał różne patenty naginasz prawdę bo to Sony jest największym zrzynaczem na rynku. dry.gif
No i dysk również był rewolucją (Sony zerżnęło...) w konsolowej branży a przy okazji miłym gestem dla graczy którzy od tego momentu już nie musieli wydawać horrendalnych sum na upokażająco małe (8mb org sony? pfff) memorki by zapisać savy.

Kontynuacja rewolucji doznań grania z PSX? Ke? Bo nie załapałem? A czym PSX był tak rewolucyjny? Tym że analogi zerżnięto od wielkiego N, tym że force Feedback zerżneli od innej firmy (nazyw nie pamiętam), tym że wyświetlało grafikę 3D? huh no to rewolucyjnie jak jasna holera...
Jedyną rewolucyjnością była właśnie otwartość tej konsoli na gry przewalane z PC (chociażby C&C, Diablo, bodajże warcraft? )oraz nie tak wielka konserwatywność Sony którą zawsze odznaczało się nintendo.
Po za tym PSX miał fabrycznie Cd-Rom, i na tym rewolucje się kończyły. Można powiedzieć więc że i szarak niczym specjalnym nie był, ale po prostu trafił na rynek w dobrym czasie, oraz w wymaganej przez czasy formie.
A PS2 nie kontynuuje tej "rewolucji" a jedzie na niej, bo sama konsola nic nie wnosi. Gdyby szarak nie odniósł takiego sukcesu, o czarnuli nikt by nawet nie pomyślał. (może trochę przesadzam ale co tam! biggrin.gif)

No a marginesem to nie o samych konsolach powinno się dyskutować a o tytułach na nich dostępnych, bo to własnie one przemawiają za tym czy jakaś konsola jest warta swej ceny czy też nie.
Drążąc temat dalej i o grach nie powinno się dyskutować bo to kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje. biggrin.gif
I proszę nie wyjeżdżać tu zaraz z "Są gusta i guściki" bo to żałosne. tongue.gif
Pabelek
Trochę nie dobrze to ująłem nie miałem na myśli odrazu "wojny" Er_WolvEr chodziło mi raczej o spór. Hmm chociaż faktycznie to mogło tak wrednie zabrzmieć więc sorrki za wprowadzanie w błąd nie oto mi chodziło. Tak swoją drogą to z tego off topa się zrobiła bardzo pożądna dyskusja.

Ale np. wypowiedz ,, bo jak np. byś nacisnął triger górny żeby zmienić broń tym samym nie spuszczając palca z dolnego odpowiedzialnego za strzał?" do mnie nie przemawie - przecież to nie jest jakisnormalny manewr, ale normalna kombinacja klawiszy, przecież z takim podejściem to sie nei dziwie że ani Amplitude ani Guitar HEro nie wyszło na Kloca, gdzie takie ,,kombinacje" to chleb powszedni. Właczyłem sobie dzisiaj niechcący na PS2 GTA SA i mogłem sprawdzić jak to jest z sprawdzanie widokó jadąć na PS2 ( na Xie ta gre przechodze, wiec jak jest u konkurencji wiem) i myśle, że baaardzo ułatwiołoby życie gdyby ten czarny i biały nie zajmował mi miejsca pod przegubem w gróbym palcu. Podany przykłąd mówi sam za siebie że użyty jest przeciwko sobie samemu hie hie

Tu masz rację, ułożenie czarnego i białego jest wybitnie niefortunne i nieprzemyślane. W takim SA to się daję mocno we znaki np: przy lataniu. Szkoda, że dopiero w padzie od 360 zastsowano lepszy układ klawiszy no ale mówi się trudno. O ile B/W to minus pada to i tak można się do tego przyzwyczaić.
Co do japońskich popierdłuek cuż nie znam się na nich zbyt dobrze ale myślę, że niektóre są mocno zbyt dogięte pod względem tematyki (symulator wolnego czasu, piłkarza, kucharza itp:). Lecz z drugiej strony napewno też w takim kąszczu znajdzie się jakaś ciekawa perełka pozatym może niektórym takie typy gier po prostu pasują. Każdy ma swój growy gust.
Er_WolvEr
Adymy z tym koksem baby:

QUOTE(Krasus @ 18 07 2006, 20:47) *

Po pierwsze sprzeczanie się nt. padów chyba nie ma sensu, tak ja nie przekonam ciebie a ty mnie, jedni wolą tak inni inaczej itd. A co do cytuję "Podany przykład mówi sam za siebie że użyty jest przeciwko sobie samemu" - taki tekścik można użyć do obalenia każdej tezy/teorii, i jedni się z tym zgodzą a inni nie. dry.gif

JA najpierw podałem tekst który obalał chociązby częściowo Twe podejście - potem był ten lekki (o którym informował uśmieszek na końcu) dopisek, który mimo iż wydae sie nie mieć składu są głębie myślową ma, i to odpowiedniądo sytuacji.

Co do "wielkiej hiperbolizacji" - a co tyś zrobił waląc tezą iż "który od początku leciał na patencie -gry z PieCa..." - huh no tak na klocu są same konwersje z pieca... Jeżeli tak sądzisz to po prostu niewiem... czy my napewno o tej samej konsoli gadamy?? biggrin.gif

Ty mówisz, że ja napisałem, iż kloc jechał na SAMYM patencie -gry z PieCa - a ja tego nie powiedziałem. Jeżłei znajdziesz taki fragment, to potwierdz, jeżeli nie ma to nie przypisuj mym palcom czegoś czego nie napisałem. Na potwierdzenie tego, że nie pisałem iż leci TYLKO na PieCetowych grach jest dalsza część mego zdania - kwaśna ale też prawdziwa (1wsza strona).A Napisałem że leciał na takim patencie, bo leciał i leci ciągle. A napisałem że to -nus ? Nie napisałem, chociąz częściowo tak uważam, a częściowo nie. Ale fakt faktem.
A o tej samej konsoli rozmawiamy, chyba że zszedłeś z tematu, bo ja sie nie przyznaje smile.gif

Oczywiście że chodziło mi o rewolucyjność Live! pod kątem konsol, toć nie klonów. A jeżeli to był taki banał czemu PS2 od wielkiego Słoniacza nie ma niczego co by mogło się z tym równać?
No i jeżeli żadną rewolucją to nie było (choć moim zdaniem było bardziej rewolucyjne niż cokolwiek co wniosło PSX czy PS2) to czemu tyle ludzi się na to złapało i płąci za tę usługę cięzką kasę? Czemu Sony i Ninny już to zerżneli? Mówiąc iż to Micro pozżynał różne patenty naginasz prawdę bo to Sony jest największym zrzynaczem na rynku. dry.gif
No i dysk również był rewolucją (Sony zerżnęło...) w konsolowej branży a przy okazji miłym gestem dla graczy którzy od tego momentu już nie musieli wydawać horrendalnych sum na upokażająco małe (8mb org sony? pfff) memorki by zapisać savy.

Sony wydało swą konsole wcześniej, i na tym też skożystał Microsoft - majac przewage czasową i to że sie dzieli w kompach dużo, wiedziali czego żeczywiscie nie ma w SONY'owej konsoli - internetu. Widząc jak zaczynają zarabiać (ale i kożystać z bananem na ustach (+s dla Microsofru) użytkownicy) gry Online, sami z patentu skożystali. A co mogło sie równać z grami online Xa ? Gry offline PS2.

Live! było bardziej rewolucyjne niż to co dawał PSX i PS2 = to co wniósł Szarak i czarnula, czyli i bardziej rewolucyjny niż wszystkie ich gry ? Wyślij to do PSXExtreme, to nawet Ci miejsca w Rodzynach nie wysupłają. XBoxa i jego Live!'a nie byłoby gdyby nie było PSX'a i PS2'jki. Bo nie byłoby z kogo zerżnąć wbuciorowując sie w świat konsol ( nie obrażając Makaronu czy też innej konsoli). XBox powstał w takiej formie, i ma takie gry tylko dlatego że powstało puźniej i skożystało z blędów rywali. Live! powstało by znaleść w XBoxie coś co by odciągneło ludzi od PS2. Konkurencja sprawiła, iż Bill Gacie musiał skożystać z nastepnego gotowego dobrodziejstwa - internetu. Takie jest moje podejście. A że XBox skożystało z takiego patentu, i dobrze im jedzie, to i Nit(ro)endo i kaleSony skożysta z niego. Możesz mieć racje, że ,,zerżnięte". I już. Równość dziejowa, z jakiego kalesona zdzielasz, z takiego dostajesz w morde.

Jeżeli chodzi o np. dysk, to Microsoft ,,nauczył sie na cudzych błędach". No bo w końcu jak mogło na swoich, jak wchodziklo do branży konsolowej, można by powiedzieć. Zobaczyło co starszym konsolom brakowało, i to dodało. +s dla Microsoftu. W końcu na czymś musiało te +sy złapać hyh.gif.

Można powiedzieć więc że i szarak niczym specjalnym nie był, ale po prostu trafił na rynek w dobrym czasie, oraz w wymaganej przez czasy formie.

Czyli jak XBox. Tylko, że PSX miał w sobie taki potencjał, dobór oryginalnych exclusywnych gier, że wspomina sie go do Dzisiaj, chce sie w jego gierki grać nawet na XBoxie. A o samym XBoxie ludzi wspominających tą konsole nie zie dużo, i to nie bedzie ten sam stopień ,,chęci powrotu do starych czasów XBoxa" bo za kilka lat ludzie nie wrócą do ,,opcji online", nie wyemulują Xa1 na Xboxie 4, by ,,wyemulować" Live!'a. W większość gier zagrają sobie na emulatorze komputera, nawet w HAlo 1/2, w wielkie hity XBoxa.
Nie uważasz iż pisząc, że szarak nie był niczym specjalnym, tylko dobrze trafił troche jednak przeginasz ? Xbox i PSX to inna klasa, zmniejszając jej wkład w rozwój konsol nazrasz sobie wrogów. Moim zdaniem.

No a marginesem to nie o samych konsolach powinno się dyskutować a o tytułach na nich dostępnych, bo to własnie one przemawiają za tym czy jakaś konsola jest warta swej ceny czy też nie.
Drążąc temat dalej i o grach nie powinno się dyskutować bo to kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje. biggrin.gif
I proszę nie wyjeżdżać tu zaraz z "Są gusta i guściki" bo to żałosne. tongue.gif

Co do dyskutowania o konsolach na podstawie gier też sie zgadzam - bo taka ,,walka na gry" mimo iż podlegałąby tylko gustom (hie hie hie), to i tak moim zdaniem szala przelała by sie na strone PS2. Pisząc tą cześć o tytułach wymiezyłeś cios w XBoxa.
Moim osobistym, jakże czasami teoretycznie fanboyowskim ale i szczeże poczęstokroć obiektywnym i przyjętym na podstawie własnej spalonej na kłukciach skurze zdaniem.
Krasus
QUOTE(Er_WolvEr @ 14 07 2006, 22:31) *

który od początku leciał na patencie -gry z PieCa i co pewien czas jakiś hit który porpostu potrzebował kilu efektów których starszy konkurent nie posiadał

Z tego by wynikało iż Xbox własnie leciał na klonowych grach, a to co na niego było wydawane specjalnie to absolutne minimum, kropla w morzu PieCowych tytułów. Może chodziło ci o gry o charakterze PCtowym? Jeśli tak to rzeczywiście większość gier wyraża wielkie podobieństwa do gier z klonów, i temu nie zaprzeczam przy okazji uważając to za plus. No ale to nie są gry z PC...

"czyli i bardziej rewolucyjny niż wszystkie ich gry" (nie chce mi się cytować kilku postów biggrin.gif) - toć nie mówiłem o grach tylko samej konsoli! Wiem że to gry głównie wyrażają wartość sprzętu ale tu pisałem głównie o samych konsolkach a nie myśli twórczej oraz umiejętnościach ludzi którzy na nie programowali.
A Plejacze w sferze technicznej nigdy nic specjalnego nie wprawadzały.

Co do emulowania klocka dla XBL! to już cię nie rozumiem... toć ta idea jest ciągle rozwijana, i będzie w każdej kolejnej maszynce Micro.
A ja niewątpię iż grając na X720 skusze się by zagrać w któregoś Kotora, Halo, Doa czy Ninja Gaiden (a to dopiero początek genialnych tytułów) z pierwszego kloca. Jasne PSX i PS2 mają więcej exclusivów, taka prawda choć wiele z nich to totalny chłam, acz i wiele to genialne tytuły.

No i nie zaprzeczam iż PSX miał duży wpływ w rozwoju branży konsolowej ale z koleji myślisz że większy niz NES i SNES od Big N ? Raczej nie, a jak często emulujesz gry z tych platform? hę?

"XBoxa i jego Live!'a nie byłoby gdyby nie było PSX'a i PS2'jki. Bo nie byłoby z kogo zerżnąć wbuciorowując sie w świat konsol" - no a tu się wogóle nie zgodzę. Ot duzo wcześniej ten rynek tworzyło Big N i Sega (i tam pewnie jeszcze coś...), a to że przegrali ostatecznie z Sony - hmm nie potrafili przystosowac się do wymogów rynku niestety. Ale moim zdaniem znacznie więcej zrobili dla tej branży niż Sony i Micro razem wzięci!!

No i że X i PSX to inna klasa - to trochę niedobre porównanie ponieważ tak nie porównuje się rzeczy kultowych z (w mairę) aktualnymi. To jak porównywanie np. FF X-2 z FF VII - znaczna większość zakrzyknie iż ten drugi był znacznie lepszy, tymczasem siadając obecnie przed niego po prostu w chwile zrezygnuje - lata mijają a gry się starzeją i nie chodzi tylko o grafikę...

"Co do dyskutowania o konsolach na podstawie gier też sie zgadzam - bo taka ,,walka na gry" mimo iż podlegałąby tylko gustom (hie hie hie), to i tak moim zdaniem szala przelała by sie na strone PS2. Pisząc tą cześć o tytułach wymiezyłeś cios w XBoxa." - tego już nawet nie chce mi się komentować, bo to bezsens...

A przy okazjii wyjaśnię: ja nic nie mam do japońskich gier, niektóre nawet i mi się podobają, ale podałem to jako przykłąd oraz ripostę do tylko PCtowych gier. tyle.

A do PSXE nie napiszę bo tam same fanboye PS2 są. laugh.gif - oczywiście bez obrazy ludzie!
awasta1
ja mam xboxa 1.4 przerobionego z dyskiem 160gb i daszbordem unleash pposiadam rowmież 3 pady poierwszy to orginalny typs drugi jakaś podruba i trzeci logitech bezprzewodowy gier mam ze 100 min halo1,halo2,gret escape hitman,m.i operation surma i wiele inych
Kid
Xbox... kilka gierek, 2 pady.
Chciałem wersje niebieską z Kasumi,ale drogo i nie mogłem nigdzie znaleźć sad.gif dry.gif
Ale jest to co jest biggrin.gif
porschman
no i Ja mam Xa.

Xbox Cristal 2x pad orginalny Cristal

11 gier ... z czasem bedzie dużo wiecej smile.gif
alienator
to i ja sie dopisze.
podczas pobytu w Londynie nabylem X'a z 2 padami (oryginalny S i jeden MadCatz) i 5grami (nawet niezłe: Halo 2, Kingdom:Under Fire, PES4, Paris Dakar 2 xD i Destroy All Humans!). To wszystko za jedyne 60funtów smile.gif tego samego dnia nabyłem od razu Splinter Cell: CT za 7funciaków hyh.gif

Niedługo się pomęczę żeby zadziałał XBConnect i spróbuję coś online pośmigać. Po pewnym czasie dojdzie tez pewnie jakiś chips :<

to tyle na razie.
__bercik07
rowniez jestem szczesliwym posiadaczem x-klocka

Crystal,1pad(drugi w drodze),dysk 20gb+pare dodatkow na nim
Szabla8
Ja także posiadam xboxa smile.gif
80gb, 2 pady(standardowe), pare gierek biggrin.gif np.XII,Forza smile.gif,Burnout 3 i wiele innych biggrin.gif
grabczas
kupiony jakąś gdzonikę temu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif dwa pady
chip evox czy jakoś tak tongue.gif
i jako pierwsza gra Forza Motorsport biggrin.gif
Amatorek
Ja kupiłem X-a tydzień temu.
Teraz posiadam dwie konsolki "starej" generacji. Efekt: 3 nieprzespane nocki.
Do tego mam kabel RGB z wyjściem optycznym, oryginalny pad (jest super!) i 3 gry.
chleb_poprzeczny
A ja całkiem niedawno kupiłem sobie Xbox'a. Czarnego. smile.gif Narazie mam tylko 2 oryginalne gry (Far Cry Instincts i Freedom Fighters), jednego pad'a ("S"), oczywiście pełne okablowanie, pudło, papiery etc. W przyszłości oczywiście będę inwestował w swojego X'a.
Pantani
1.5 przerobiony ,Thomson ale od Maja nie ujrzał swiatła dziennego...rower na powaznie to cos znacznie ciekawszego!
Abdul
1.6 , przerobiony , Philips , hdd , pady ,turbo disel , kable, szmery bajery....po cholere ten spis ?
Krasus
QUOTE(Abdul @ 23 09 2006, 14:36) *

po cholere ten spis ?

[insulting joke mode - ON] Żeby się "gupi" miał o co pytać... [insulting joke mode - OFF]

A tak serio to ponoć by pokazać iż trochę "NAS" czyli posiadaczy klocka jest w tym kraju...
Jak na razie te pokazywanie marniutko wychodzi... tongue.gif
Brodi01
Xbox 1.6b
ALADDIN XT+2
LG-Hitachi
Maxtor 20GB
2x S'ka
pilot dvd
.Liquid(c).
posiadam smile.gif
Beck
No cos tam mam smile.gif

Xbox 40GB HDD 2x Pad, Headset, Remote Control, Fable, Ninja Gaiden, Oddworld Stranger's Wrath, Need For Speed: Underground, Need For Speed: Underground 2, Need For Speed: Most Wanted, Moto GP 3, Driver Parallel Lines, Fifa 2003, Fifa 2005, Fifa 06, Halo, Halo 2, Halo MMP, Midnight Club3 Dub Edition, Spider-man 2, Medal Of Honor: Frontline, Medal Of Honor: European Assault, Medal Of Honor: Rising Sun, Lord Of The Rings: The Return Of The King, Grand Theft Auto: San Andreas, Crash TwinSanity, Call Of Duty: Finest Hour, P.J's. King Kong: The Official Game Of The Movie, Darkwatch, T.C's Splinter Cell: Chaos Theory, Silent Hill 4 The Room, SoulCalibur 2, Tony Hawk's American Wasteland, Project Gotham Racing 2, Mafia, Forza Motorsport i to by bylo na tyle biggrin.gif
frankfuter
He ta ja też coś napisze:
Xbox v1.4 przerobiony
HDD 160GB
Napęd Thomson
pad "S"
Przejściówka na pada od PSX
kabel RGB i cinch
kabel do prądu

co mam na dysku pisać nie będę ,a co!
vuoh
skromne ale moje;]
xbox 1.6 philips
pad s-ka
pes4-pgr2-full s. w.
oktawian_gt
I've got too
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.