Mam jedno pytanie, moze ktos wie.
Powiedzmy, ze nie chce kupic GC, wole poczekac na Wii. Ciekawi mnie jak bedzie sie gralo w gry z GC na Wii, np Residenty (przeciez nie ma drugiej galki, jest inne oblozenie klawiszy itp). Czy bedzie mozna podlaczyc pada od GC? Jak oni zamierzaja to rozwiazac?
MasterShake
9 05 2006, 21:05
port do pada od gcn jest, nie pamiętam ile więc imo raczej będzie na zasadzie stare gry=stary pad
ok, sprawdzilem juz na stronie.
Other Features: Four ports for classic Nintendo GameCube controllers. Two slots for Nintendo GameCube Memory Cards. An AV Multi-output port for component, composite or S-video.
slodko
to nie mogleś najpierw sprawdzić, a potem pytać ?
icaros7
10 05 2006, 13:44
wczesniej szukalem i jakos nie moglem znalezc hehe. zdarza sie.
a o tym np. jeszcze nikt nie mowil - nowy kontroler (oprocz pilota i galki):
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=26133http://www.nintendo.co.jp/n10/e3_2006/wii/controller.html
MasterShake
10 05 2006, 14:35
ja to chce, śliczne
icaros7
10 05 2006, 20:37
ba - przesliczne. Teraz juz wiem, ze raczej zakupie Wii. Nie dosc, ze bedzie sporo gier (no i nowa Zelda), to czeka mnie nadrobienie zaleglosci (np. Residenty hehe) uzywajac nowego pada

.
sweeet
Kwas_91
30 05 2006, 15:17
Tak sobie oglądam zdjęcia pada do Wii (swoją drogą kapitalny design) i czytam, że ponoć ma być kompatymilny z grami GC. No fajnie, tylko że nie widać, czy jest tam klawisz Z

Bo bzdurą byłby przymus używania pada GC właśnie go gier GC

. No i skoro będzie można emulować gierki z poprzednich platform N, to jak będzie się grało w gierki z N64
A oto mój sposób na rozwiązanie problemu

:
N mogłoby zrobić pathe dla konkretnych gier, pozwalając używać pilota. Łączysz się z internetem, ściągasz łatkę np. dla Resident Evil 4, ładujesz na memorkę no i grasz na pilocie. Mógłby powstać nawet developer zajmujący się właśnie pathowaniem sterowania.
Lord Tidek
30 05 2006, 17:08
Nintendo Wi posiada drugiego pada

przeznaczonego dla osób które nie chcą akurat grac na pilocie i do grania w starsze gry. Ma więcej przycisków niż ten od Gacka, więc raczej nie zabraknie "Z" .
Oto zdjęcie :
szczurek
30 05 2006, 17:58
a pady od GC mozna podlaczyc i rowniez wesolo ciorać.
Tum tum tum
Kwas_91
30 05 2006, 18:57
Fajnie, no ale co z grami z N64
Lord Tidek
30 05 2006, 19:02
QUOTE(Kwas_91 @ 30 05 2006, 19:57)

Fajnie, no ale co z grami z N64

No niestety będzie trzeba je prze okno wyrzucić lub zakopac na pustyni( jak E.T.)

, no przecięż napisałem że ten pad bedzie obsługiwał stare gry, nie tylko z Gamecuba, lecz równiez N64, te Snes'y nie Nesy

itp.
Tak, tylko chodzi o to, że oryginalny pad z N64 posiadał więcej przycisków niż ten z Wii
Lord Tidek
30 05 2006, 20:09
To nie zmienia faktu że Gry można wywalic przez okono jak nie wieszco znimi zrobic
Wydaje mi się że obok trigerów są jeszcze 2 przyciski no i mamy dodatkowy analog który może byc jakimś zastąpieniem tych brakujących guziczków

, a jak nie to Niny coś napewno wymyśliło(lub wymyśli), mam nadzieje tylko że nie zrobią tak jak w MGS na Gacka że jak przyciskamy 2 klawisze naraz to wyskakuje nam menu lub Pauza
HunterX
31 05 2006, 10:35
Wygoda takiego pada w porównaniu do innych dzisiejszych padów jest równa zeru. Ja nawet nie muszę trzymać go w ręku żeby to stwierdzić. Sorry, Nintendo, daliście du,py w tym momencie ;(.
No na wygodnego nie wyglada, ale z drugiej strony to czy pady od NES'a i SNES'a byly wygodne? No raczej nie, a oni chcieli ten odschoolowy styl zachowac ;p
HunterX
31 05 2006, 11:46
Chrzanić oldschool, ja chcę komfortu. Takie pady to by mogli sobie puścić jako jakieś kolekcjonerskie cuda z okazji jakiejś rocznicy czy coś w ten deseń.
QUOTE(HunterX @ 31 05 2006, 12:46)

Chrzanić oldschool, ja chcę komfortu. Takie pady to by mogli sobie puścić jako jakieś kolekcjonerskie cuda z okazji jakiejś rocznicy czy coś w ten deseń.
Nie chcesz tego pada? Nie kupisz, podlaczysz pada od gacka i po klopocie...
Chyba, ze Nintendo postanowi go zmienic, ale w to watpie.
Lord Tidek
31 05 2006, 14:12
QUOTE(Hela @ 31 05 2006, 12:49)

QUOTE(HunterX @ 31 05 2006, 12:46)

Nie chcesz tego pada? Nie kupisz, podlaczysz pada od gacka i po klopocie...
Chyba, ze Nintendo postanowi go zmienic, ale w to watpie.
A co jak niny bedzie dodawało go do konsolki

, co wtedy zrobisz ?? zakopiesz go ??
ja tez bardzo sie obawiam o wygode tego pada w koncu jest identyczny jak pad do pegazusa a temten byl okropny

Dla mnie oryginalny pad do SNESa był świetny, czytałem test nowego pada - raczej pochlebny - i myślę że będzie dobrze. Przy czym w sumie... pilot bardzo dobrze może udawać pada do NESa, a żeby grać w gry z GC można wziąc pada od tej konsoli, więc w sumie ten klasyczny pad jest tylko dla gier SNESowych. Jest tez problem N64, które nie da się zbyt dobrze ani na tym klasycznym, ani na nunchuku, ani na gackowym. Głównie chodzi o przyciski Z i C (choć większość gier nie obsługuje jednocześnie krzyżaka i C, więc to jeszcze możnaby załatwić). Z drugiej strony jak ktoś miał Ocarina of Time na GC - widać, że można to spokojnie zrobić. Ostatecznie N stwierdziło, że pewne udoskonalenia i przeróbki będą w grach na potrzeby Virtual Machine, więc pewnie coś z tym wykombinują.
No i faktycznie - nie ma gackowego Z. Może jeszcze go dodadzą.
Możliwe że po podpięciu starego gackowego pada bedzie można grać w starsze pozycje. Jeśli ktoś ma GC to ta opcja będzie lepsza niż kupno nowego pada, a nawet jeśli nie ma, to nie będzie problemu z kupnem takowego bo sa niedrogie.
adam-skrzypek
29 09 2006, 17:10
odnośnie sterowania na zelde Twilight princess to mam takie cuś:
http://www.nintendowiifanboy.com/media/2006/05/tp_remote.JPGdla mnie bomba
Nie chce ci nic mówić ale ta fota tego Wii Remote jest przestarzała, i naprawde wrzucasz stare newsy,które już były omówione.Co do sterowania to ciekawi mnie ergonomia Classic Pada do Wii.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.