Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dlaczego Klocek?
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
Stron: 1, 2
k-meal
nie chcialbym juz wiecej zasmiecac tego tematu, wiec jesli mozecie, to doradzcie w kwestii wyboru modelu xboxa.
http://www.psxextreme.info/index.php?showt...p;#entry1042808

pozdrawiam.
beka
to ja może wypowiem się na temat smile.gif Zastanawiałem sie jaką konsolę wybrać (PS2 vs XBX) i zdecydowałem się na klocka . Jako jego plusy można uznać to , że ma HDD (odpada kupno memorki) , jak dla mnie ma lepszego pada od Dual Shocka (wiem , że Dual ma lepszą opinię, ale mi lepiej leży "S" od microsoftu) , Xboxy są mniej awaryjne od PS2 więc nie ma stresu o laser. Xbox może ma mniej exclusive'ów, ale za to jego gierki są w bardziej PC'towym stylu, co akurat mi pasuje. Służy on też doskonale jako odtwarzacz multimediów, ma również dobrze rozwiniętą scenę smile.gif Jutro będę miał pożyczone PS2 , zobacze co straciłem a co zyskałem biggrin.gif
Tomaszek88
Xbox ma dobra grafike, swietne gry, posiada dysk, Xbox live, kozackiego pada etc etc wink.gif
chm[u]ra
1. X jest technologicznie mocniejszy od PS2, wiec gry nan wychodzace beda lepiej wygladac niz u konkurencji smile.gif
2. Scena. Chip za 100 zl i masz wszystko- Divx, masa softu (emulatory) na ps2 divx lubi przyciac, a poza tym szkoda lasera sad.gif
3. Bardziej "europejskie i amerykanskie" gry, ale to moze byc rowniez wada. Jesli nie przepadasz z jRPG to na X nie uswiadczysz zbyt wielu. Za to fani FPP powinni byc usatysfakcjonowani (dwie czesci Halo, Black w lepszej wersji niz na ps2, Halflife 2, Riddick, Medale rowniez mniej przycinaja niz na czarnuli)
4. Mniejsza awaryjnosc. Konsola praktycznie nie do zdarcia. A jak padnie laser (co zdarza sie rzadko) wstawiasz dvd od pc i jedziesz dalej (pod warunkiem, ze graz na kopiach smile.gif )
Jednakze sa i wady Xboxa
W tej chwili wlasciwie jedna podstawowa. Xbox umarl i to umarl na dobre. Microsoft olewa go cieplym strumieniem co widac na kazdym kroku. Wystarczy zerknac chocby na pes 6 i liczbe zapowiedzianych gier. Sony zamierza w 2007 r. sprzedac wiecej PS2 niz PS3, zapowiada sie jeszcze kilka niezlych tytulow (GOW2 na ten przyklad), a na Xa nie bedzie juz nic nowego z mocnych produkcji. Niemniej jednak w chwili obecnej warto go kupic chocby po to by emulowac gry z innych platform, ogladac dvd i divx, wstawic do niego dysk 120 gb i przy okazji pograc w calkiem pokazna biblioteke gier.
dee
Mam jeszcze sporo zaległych gier na iksa, i myslę , że podobnie ma większość użytkowników. Nie widze wiec powodów do paniki. Ogram na tej generacji, co się jeszcze da i dopiero pomyśle o przesiadce. Mi sie nie spieszy. A wszystkie plusy sa dalej aktualne smile.gif
Weedu
[quote name='Jonowy Wujek' date='13 11 2006, 10:27' post='1042834']
lubisz wyścigi question.gif to radzę ci zainwestuj w boxa. szlagier GT moim zdaniem wymięka przy Forzy Motorsport pod każdym względem. W GT grałem w 1, 2 i 3 i też się jarałem tą serią, ale po zagraniu w FM i po zobaczeniu u kumpla GT4 przejrzałem na oczy biggrin.gif
Dokladnie ja mialem to samo a jak ujrzalem w forze to stwierdzilem ze wole X360 od PS3:)
A poza tym masa tytulow w lepszej niz na Ps2 grafice i wogole doroslejszy klimat.
i pomyslecze jak narazie skonczylem tylko Halo 1 biggrin.gif masa swietnych tytulow jeszcze przede mna i nastepnego klocka planuje kupic dopiero po skonczeniu ich.
_dark_cloud_
mnie w sumie do zakupu mojego Xklocka... już bedzie z trzy lata jak go mam.... do zakupu skłonił mnie twardy dysk i możliwość zgrywania gier na dysk... wtedy jak kupowałem o gry było ciężko, ale mój kolega miał pokaźną kolekcję gier, więc jak w cośmiałem ochotę pograć, to jechałem do niego z konsolą i się zgrywało gry na dysk :F zresztą nie jestem az tak maniakalnym graczem :F przez 3 lata posiadania konsoli zagrałem może w 30-40 pozycji :F
Fenris
Jest mało awaryjny (miałem czarnule padła po dwóch latach(sic!!!).
No szara strefa........
I gry Forza
Fable
Ninja Gaiden i długo wymieniać..............
exe
Dlatego ze moge teraz sobie pisac ten post na xboxie w llinuxie. Dla tego ze to najlepszy currentgen a gdy gry sie znudza zawsze pozostaje media center i inne bajery
bad-garfield
Why? Bo mam, że tak powiem zboczenie na punkcie samochodów. Jako zatwardziały fan serii Gran Turismo nie trawiłem nic innego, co traktowało o 4 kółkach, aż do momentu gdy zagrałem w Forze i nagle Łoł! Nie mówie, że GT jest złe (ale symulator to nie tylko świetny model jazdy) jednak FM bardziej do mnie przemawia jako ''real driving'. Po za tym grafa. Play 3 jest wyje...., znaczy świetny, ale 2 tysiaki sprowadzają natychmiast na ziemię. 360'tka? Jak by moj sąsid miał serwis konsol, to może bym się skusił... Dlatego właśnie XBOX. Znaczy KLOCEK:)
Rewett
jesli lubisz klimat peceta xD to xbox jest dla ciebie \ , , /
ShtaS
Parę miesięcy temu Xboxa pożyczyłem od sąsiada, ale prawdopodobnie go od niego odkupie. Dlaczego? Xbox Media Center, nic dodać, nic ująć. NO i oczywiście genialny świat Oddworld.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.