Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dlaczego Klocek?
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
Stron: 1, 2
Krasus
Nie zauważyłem na forum podobnego tematu* więc uznałem za słuszne by go założyć. Ot pytanie jak w tytule czyli czemu mając tak obszerny wybór (wiem, z tą obszernością przesadzam) wybraliście akurat X-Klocka? No i czy nie żałujecie?

Ja szczerze mówiąc wybierając swą konsolą byłem jeszcze zajadłym PC`towcem i tak kierowałem się dostępem tytułów na konsolce, których mój klon już nie radził. Więc takie tytuły jak Kroniki Riddicka czy Doom III przeważyły. wink.gif
Osobiście nie żałuję wyboru, acz cięzko mi to uzasadnić. Może dlatego ponieważ był to dość wyważony skok z klona w świat konsol, nie wiem czy dostając odrazu PS2 i masę mangowo-kreskówkowych jRPG by mnie nie skręciło. tongue.gif

*Jeżeli takowy przeoczyłem to oczywiście przepraszam i prosze o usunięcie ten. smile.gif
KoBik
bo miałem dwie czarnule i każda zdechła po pół roku (dobra jedna była prawie rok) a Klocka mam 3 lata i nic sie nie chrzani i widze, że nie ma zamiaru, jeszcze wink.gif

Gry - Splinter, Gaiden, Forza - wymieniać się nie chce - gdy wychodzą gierki na wszystkie konsolki to na iXie zawsze prezentowały się i chodziły lepiej.

iX to kozak i uwielbiam tą dziew... eee konsolę. happy.gif
g_w_b_b_a
-nie awaryjny sprzet (PS2 to N/C)
-live
-dysk+scena
-duzo ulubionych gatunkow
-4 pady
walek
Ja kloca kupiłem pare miesięcy temu, bo chiałem sprawdzić jak wygląda świta konsolowy po drugiej stronie barykady. Okazało się, ze konsola microsoftu, to przede wszystkim FPSy, to stawianie na grafike, na techniczną aspekty gier, na europejsko-amerykański styl pisania gier, nastawiony na efektowności i wyrachowanie. Nie mówie, ze brakowało solidnych tytułów na Xbox'a, bo takowe istnieje, jak np. perełka Ninja Gaiden czy Kroniki Riddicka. Ja podkreślam tylko charakter konsoli, preferencje graczy, nic ponadto. Moze zabrzmi to fanboy'owsko, ale w zyciu nie zamieniłbym PS2 na IKsa. Gdzie ja bym przezyl hitorie Snake'a, strzelal do wiesniaków hiszpanskich (RE4), jeżdził wypasionymi furami (GT4), i młocił czorcie pomioty (Devil May Cry), jak nie na Ps2.
tk
Jak kupowałem to cena PS2 i X'a była porównywalna więc przy wyborze zaważyła rozwinięta scena.
Uzny
Xa kupilem dla Splinter Cella z 3 lata temu, a to dzieki zapowiedzi w PE :) Podjarany bylem niesamowicie ta gra. Oczekiwania oczywiscie spełnila, jednak to dzieki HALO kloclaw zyskal w moich oczach najwiecej, gram w multi z kumplami nieprzerwanie od wakacji 2003 (najpierw split, pozniej sys-link... turnieje, w miedzyczasie grono halowcow w moim miescie stale sie powiekszalo, ostatnio do grona dolaczyli min. motor i dajnoł Xd) i jakos znudzic nam sie nie moze ;] Gra zycia.

Istnieje oczywiscie masa innych, dobrych gier, ale to wlasnie na H1 idzie 90% pradu ktorym odzywia sie x.
mobie
ja kupiłem xboxa dla Ninja Gaiden . Potem przyszla forza motorsport, odword stranger.
Generalnie te trzy gry to najlepsze tytuły w jakie grałem na xboxie. Na ps2 jest tego zdecydowanie wiecej, dlatego jak kolega wyżej nigdy bym niezamienił ps2 na xboxa.
Zimol
QUOTE(Uzny @ 1 06 2006, 23:42) *

jednak to dzieki HALO kloclaw zyskal w moich oczach najwiecej, gram w multi z kumplami nieprzerwanie od wakacji 2003 (najpierw split, pozniej sys-link... turnieje, w miedzyczasie grono halowcow w moim miescie stale sie powiekszalo, ostatnio do grona dolaczyli min. motor i dajnoł Xd) i jakos znudzic nam sie nie moze ;] Gra zycia.

Potwierdzam Uzny... ile to już nam minęło? 3latka powiadasz? Aż się łezka w oku kręci closedeyes.gif
Tak... Halo: Combat Evolved... wub.gif Już piewszy split-screen w tą grę uświadomił mi że ta gra zdetronizuje dotychjczasowego (moim zdaniem oczywiście) króla FPSów - Half-Life. I tak się stało błyskawicznie!!! Najpierw nawalanie non-stop splita na dwóch... później zaliczanie kampanii na wszystkich poziomach trudności happy.gif i split-screen na czterech! Łał! Ale to wtedy były dla nas zadymy... Niedługo potem system link na 6-8 graczy!!! Myśleliśmy że już lepiej się nie da... happy.gif ale zaczęło się szaleństwo jeżdżenia na turnieje... i tak do dziś cool.gif ... Nie bez powodu jest to sytem seller jeśli chodzi o X-kloca#1... Świetna gra w singlu i multi... zagrajcie razem z kumplami... wtedy gra pokazuje prawdziwy POWER cool.gif .

Istnieje oczywiscie masa innych, dobrych gier, ale to wlasnie na H1 idzie 90% pradu ktorym odzywia sie x.

Dobre gry? Genialne! przykłady:
Ninja Gaiden - perełka, można grać i grać, przechodzić po 1000 razy to samo a itak radocha jest ogromna...
Seria Splinter Cell - O niebo lepiej prezentuje się niżchociażby na PS2.
Dużo FPSów - Halo1, Halo2, Doom3, Chronicles of Riddick, Pariah, Black, Half-Life, Far-Cry, Area 51 - jeśli jesteś tak jak ja, fanem FPSów, to Xbox jest najlepszym dla Ciebie wyborem jeśli chodzi o current-geny smile.gif
Dysk twardy + XboxMedia Center - czyli kino domowe , konsola do gier, odtwarzacz mp3, CD, DVD... czyli centrum domowej rozrywki happy.gif ...

PS. Podobnie jak Krasus też byłem zatwardziałym pecetowcem, ale Xbox pokazał że konsole to naprawdę doooooooooooooooobry sprzęt wink.gif
PS2. A ja bym za nic nie zamienił wrażeń z gry multi Halo na wrażenia z gry single w MGSach i DMC razem wziętych tongue.gif (oj to podpadnę komuś) wink.gif
Diabeu
dlaczego Kloc? bo mnie Sony delikatnie mówiąc wkurwiło, jak na psx'a nie narzekałem tak ps2 to szrot nadający się na złom
gra człowiek na orygach, dba o sprzęt a tu i tak wolna amerykanka - albo walnie albo nie

nie mam zdrowia do takich zabaw

Kloc jest wręcz niezawodny i ma kapitalną usługę sieciową
Yap
QUOTE(_Diabeu_ @ 2 06 2006, 11:09) *

dlaczego Kloc? bo mnie Sony delikatnie mówiąc w(pipi)iło, jak na psx'a nie narzekałem tak ps2 to szrot nadający się na złom
gra człowiek na orygach, dba o sprzęt a tu i tak wolna amerykanka - albo walnie albo nie

Nic dodać nic ująć. Kloc prócz obsługi Live (którą wszyscy zachwalają pod niebiosa) ma tytuły różniące się od masówki, którą serwuje PS2 (czego nie postrzegam jako minus, sam na codzień cioram w te gierki). Gry takie jak Halo czy NGB są po prostu "must play it and enjoy it". I już..
Soul
PS2 wiadomo ta konsola sypie sie na kazdym kroku,no moze przesadzilem psuje sie jak sie jej zechce trzeba miec farta do tej konsoli ,denerwuje mnie fakt ze ta konsola jedzie na popularnosci PSX'a dobra ale nie otym mam pisac. Dlaczego iX proste mocniejsza maszyna ,niemal ze bez awaryjna zarebiste mozliwosci hardwerowe i softwerowe ,swietny pad "S" no i oczywiscie gry Ninja Gaiden jak obejzalem pierwszy raz z tego filmiki urwalo mi beret a gdy wiedzialem ze nasteponego dnia ide po iXboxa z ta gra na Dysku nie spalem calutkiej nocy icon_twisted.gif gdy odkrylem jakiego multiplayera ma HALO juz wogule swiat sie skonczyl i niema innej konsoli cool.gif icon_twisted.gif masa gier ktre bardzo mi odpowiadaja nazekam tylko na brak dobrego japonskiego rpg'a ps mam ps2 w domku dla paru gier do slownie ale itak lezy i sie kuzy SC3 nawet nie daje rady...... blink.gif a no i oczywiscie XBOX LIVE !!!!!!!!!! MOC!!!!!!!!!
slonik
Ja swoją przygode z uwczesnymi ''nextgenami'' rozpoczełem od ps2 i musze powiedzieć że spędziłem naprawde miłe chwile przy tej konsolce . Chyba powinienem uważać sie za prawdziwego szczęściaża , bo moja konsola działała bez żadnych problemów przez 2 lata. Pewnie grałbym na niej do dzisiaj gdyby moja kochana cioteczka nie kupiła dla siebie X-kloca . Gdy zobaczyłem co ta konsola potrafi ( mech asalaut , halo a po roku ridik i ninia gaiden ) postanowiłem ją mieć .Powim szczeże , przy zamianie konsol kierowałem sie głównie grafiką,
Odpowiadają mi gatunki gier na x-a ,jestem wielkim fanem gier fpp , a jak wiemy tychże nie brakuje na Xie . Nigdy nie trawiłem japońskich popierdułek , i ogólnie japońskiego stylu twożenia gier
Oczywiście brakuje mi troche na xie naprawde głębokich gier typu mgs3 czy Ico , Shadow of koloseus , ale szczeże powiedziawszy , bardziej cenie sobie x-boxa ( Xbox Live i wszystko jasne ) smile.gif
canabis
Ja kupiłem iXa bo po prostu bardziej sie go opłaca mieć niż PS2, cena była porównywalna a iX miał kilka niepodważalnych asów w rękawie, największym mi się wydaje był HDD, nie musiałem wydawać sporo kasy na memorki których pojemność starczała na kilka gier, tutaj nie musiałem się o to martwić, wyraźnie lepsza grafika, no i XL!
A co do awaryjności iXa mam 1,5 roku i już ładnie mi się zjechał laser.
A po przeróbce , PS2 już wysiada w przedbiegach
Flaha
Klocka kupilem bo bylem ciekaw tej konsoli a ps2 mnie zawiodła (pół roku na orginałach wytrzymała a kupilem na premierze wydając mnustwo kasy) pierwsza gra na xa to był DOA 3 pozniej MOH Frontline i 3 grą stało sie halo i tak od lutego 2003 niegralem wlasciwie w nic innego HALO:CE stało sie moim zyciem i niezaluje tego poznałem W H O O O O Y za je bi stej wiary zwiedzilem cały kraj a teraz jade do USA na turniej i niemoge sie doczekac HALO 1 for Ever... !!!!
Ana
A ja dzis nabyłam swojego Xboxa wub.gif
Konsolę kupiłam właściwie dla 3 gier:
- Dead or Alive 3
- Dead or Alive Ultimate
- Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball
Ale wiem, że na pewno też łyknę Ninja Gaiden i conajmniej kilkanaście innych tytułów. Gry na Xa (oryginały) można kupić naprawdę tanio teraz (na allegro latają po 30zl! Sama kupiłam DOA3 za 24zl i DOAX za 29! huh.gif ). Będzie fajnie wink.gif

Dużo kombinowałam aby kupić Xa i nie sprzedawać PS2, bo i na Soniaka jest kilkanaście tytułów których byłoby mi żal (SC2- tak wiem ze jest na Xa ale skoro juz mam na PS2 to po co?, SC3, Kingdom Hearts, Fajnale). No i fakt pożyczenia koleżance PS2 (zabić to za mało, nie sądziłam, że konsole można tak zniszczyc w ciagu 1,5-2h) i to że w tym stanie (zewnętrznym, bo wewnętrzny jest jak najbardziej ok) z grani poszłaby za jakieś 400zł (Slim). Czytac: totalnie sie nie oplaca (w pazdzierniku dałam za PS2 500zl).
Ale dla chcącego nic trudnego biggrin.gif Ważne że obie konsolki są w domu i jedna spisuje się lepiej od drugiej.
pro
ya.... dlaczego kupie sobie produkt MS??
halo(nie te telefoniczne:)
pgr 2(z sentymentu do MSR z DC)
jsrf (jak wyzej)

xbox juz wkrotce
Martinex
Xboxa kupiłem przedewrzystkim dla undergroundu(emulatory,xbmc i całej reszty),gier(shenmue 2,PGR serii DOA),bez awaryjności.
Z PS2 brakuje mi tylko serii The Getaway,Final Fantasy i słabych tekstur i długich loadingów.
Głównie underground i bez awaryjność.
Er_WolvEr
Automatyczne 4 wejścia na pady, gry z PSXa teoretycznie działają, Z tego co wiem większa niezawodność (choć bez krakania PS2 służy mi takze bez problemu), kilka gier które no bądzmy szczeży nie wyszłyby na PS2. Częsciowo kupiłem, gdyż trza, ,,znać swego wroga". Długo byłem człowiekiem uważającym PS2 za lepszą konsole, jeżlei chodzi o gry. Hmmm powiem szczeże że po zakupie nie zmieniłem zdania. No ale co dupa to inne sranko jak to by to zapewne powiedział jakiś mądry góral wink.gif.
lechu
Xboxa kupiłem w rok po PS2. Zadecydowała o tym dość atrakcyjna cena i przedewszystkim atrakcyjne tytuły. Swoje zrobiła też grafika. Nie oszukujmy się, większość tytułów wygląda naprawde lepiej niż na PS2. Jeżeli interesujący mnie tytuł ukazuj się na obie platformy to logiczne że łykam wersję na Xa wink.gif Najbardziej do Xa przyciągnęły mnie DoA, PGR i Halo. Liczyłem też na kontynuację Shenmue ale tu niestety się zawiodłem. Obecnie gdybym miał wybrać tylko jedną konsolę wybrałbym właśnie xboxa. Jedyne co sprawia że jeszcze nie sprzedałem PS2 to seria Final Fantasy i sentyment do Sony.
Oskae
Głównie to grafika ,ona odgrywa teraz główną role w grach.

Ważna jesr rónież bezawaryjość klocka i tanie gry:D (na przerobionej konsoli)

Pierwszymi mojmi tytułami było Kill Switch i Ninja Gaiden wtedy naprawde czułem co to jest granie na dobrym sprzęcie.
diespinne
PS2 u mnie długo nie pożyła. Laser ledwo zipał ale i tak padła płyta główna (mówili mi kiedyś tam że 400zł naprawy:shock: Ale to było dawno)

PS2 to dobra konsola ale iX lepszy. Najlepszy pad(dla moich rąk). Centrum domowej rozrywki (ps2 nie ma DD5.1 laugh.gif) i w ogóle kombajn. Przyniose jakies filmiki od kumpla i mi nie chcą na PC odpalic, wsadzam je do iXa i chodza smile.gif

Gry.

Gra z którą spędziłem (spędzam) najwięcej czasu to ... Forza Motorsport. Nawet w PE dostało podczas recenzji wyższa ocenę od największego konkurenta - Gran Turismo ( w które też sie ostro zagrywałem smile.gif ) W grę gram rok i 1 miesiąc (wiecej nie moge, bo przecież rok i 1 miesiąc temu miała premiere smile.gif ) i będę grał dalej. O innych grach nie wspominam. Każda gra która sie ukazała multiplatform na iXie zawsze jest najlepsza. Mocniejszy i mniej awaryjny kawałek hardware.

Aha. Na ps2 praktycznie BRAK możliwości gry online (omg ile z tym problemów ! a ja jeszcze nie mam pstwo tylko ps2 ! wiem że NA załatwia sprawe, ale trza za niego zapłacic, sprowadzic niewiadomo skąd, czekac potem na jakis kod i grac na xlinku z .... 25 osobami gdy na iXie gra niekiedy około 1000) Mam neo 512kbps i cały czas męcze forze Online na Xlinku/XBC. W ogóle przy podsumowaniu roku 2K5 w wyścigach w PE najwiecej gier było na iXa smile.gif A ja jestem miłośnikiem właśnie tych gier smile.gif
REZA
Ja zamienilem PS2 na X'a bo jest prawie bezawaryjny... jest jak japoński samochów biggrin.gif Nastepnym powodem byl fakt mozliwosci grania z dyskow... co jak pewnie kazdy wie owocuje szybszym transferem smile.gif mozliwosc instalacji duzych dyskow! Rozwinieta scena! Xbox to poprostu kombajn! Teraz komp sluzy tylko do netu. X'a wykorzystuje do sluchania muzyki, ogladania filmow, grania wink.gif No i takze bezproblemowy transfer plikow miedzy PieCem a X'em... No i rowniez zasmakowalem pieknosci FORZY biggrin.gif Dooma, "rydzyka" wink.gif, KOTORa biggrin.gif Naprawde, Xbox to byla moja z najlepszych inwestycji biggrin.gif naprawde polecam wszystkim ta maszyne! teraz kiedy nie stac kazdego na next-gena powiew swierzosci zapewni zmiana obecnej konsoli na inna tej samej generacji wink.gif
Krulik
-wyjściowo 4 porty na pady
-dysk(oszczędność na karcie pamięci)
-Norby powiedział mi przez telefon, że "praktycznie sie nie psują"
-underground
-w okolicy pojawiły sie piraty do kupienia
-żaden z moich kumpli nie miał kloca icon_twisted.gif
Dante
Głównie dla gier(Shenmue,Ninja gaiden,Call of.. PGR Forza{nie Halo}) -Jescze undergroundi funkcje online były ważne przy zakupie tej konsolki
grabczas
koledzy mówili kupuj PS2 jest o wieeeele więcej gier a na xboxa jest mało
a faktem jest że na ps2 gier WARTYCH uwagi jest mniej niż wszystkich na Xboxa a odnoszę wrażenie że MS dokonuje niezłej selekcji i możliwość grania we czterech graczy naraz i chcę kolegom uświadomić że co jest sławniejsze nie znaczy lepsze (kolega co ma PS2 zdeczka zdegustowany że u mnie gry lepiej chodzą i ładniej wyglądają biggrin.gif tongue.gif )
arkossss
Ninja Gaiden icon_twisted.gif
Liquid Snake
- Bo tylko tego mi brakowało do kompletu aby poznać wszystkie "obozy"
- Dla DOA3, X i Ultimate
- Ninja Gaiden, chciałem zobaczyć czym się wszyscy jarają i sam zacząłem ;]
- Forza Motorsport <- PE narobiło mi smaka bo PONOĆ równie dobre a nawet lepsze od GT4, niestety zawiodłem się (wszyscy mnie za to jadą na forach o Xie ale ja po prostu wole GT4! :]).
- Możliwość oglądania filmów divX (moje kino tego nie obsługuje więc to duży plus konsoli dla mnie)
- Możliwość grania online (na PS2 za dużo pieprzenia się ze wszystkim).
- Splinter Cell'e w "lepszym wydaniu" (na GC Chaos Theory to parodia :]).
- Drobiazg ale... świetny pad :) (S-ka oczywiście).
- Emulatory
- dużo dobrych FPSów (np. Halo).
- 4 porty na pady to tez jakiś plus, wystarczy kupić/przynieść pady i jest multi (tylko gdzie coś na miare Mario Party ;]).
- Mocniejsza konsola od paru innych (gdy kupowałem to najmocniejsza).
- Brak problemu z memorkami.
- Gry ładowane z HDD, szybszy loading.

To chyba tyle, pewnie bym coś jeszcze wymyślił ale chyba więcej nie trzeba by kogoś zachęcić do kupna nawet teraz gdy jest XO.
jurget
Kupiłem dzisiaj bo chcę zagrać w Conker: Live & Reloaded.
Poza tym emulatory mnie interesują na tym, ale mniej bo i tak mam wszystkie emu na PC...
Oczywiśćie Playstation2 rządzi biggrin.gif

Pozdrawiam
Krasus
QUOTE(jurget @ 29 08 2006, 17:02) *

Oczywiśćie Playstation2 rządzi biggrin.gif

Ojj grabisz sobie... nie ten temat na takie opinie. laugh.gif
Ćwieku
Najlepszy z currentów IMO. Masa wspaniałych exclusivów, świetny pad, no i możliwości techniczne. Jest Halo, Jest Doa, NG i masa cudownych tytułów. Tyle.
matek_79
QUOTE(KoBik @ 1 06 2006, 09:20) *

bo miałem dwie czarnule i każda zdechła po pół roku (dobra jedna była prawie rok) a Klocka mam 3 lata i nic sie nie chrzani i widze, że nie ma zamiaru, jeszcze wink.gif

Gry - Splinter, Gaiden, Forza - wymieniać się nie chce - gdy wychodzą gierki na wszystkie konsolki to na iXie zawsze prezentowały się i chodziły lepiej.

iX to kozak i uwielbiam tą dziew... eee konsolę. happy.gif

Dokladnie to samo- padly lasery w Ps2 wiec trzeba bylo sie przerzucic na cos mniej awaryjnego (mniejsze koszta eksploatacji), tymbardziej ze wtedy dostalem sprzet gdzie niekoniecznie musialem uzywac lasera w konsoli do grania, wiec to przesadzilo tak narawde, a dobry wybor potwierdzily gry wink.gif
chleb_poprzeczny
A ja Xbox'a kupiłem z kilku powodów:
1. Chciałem dopełnić swoją kolekcję current-gen'ów (miałem już PS2 i NGC).
2. Lubię zbierać konsole.
3. Chciałem skorzystać z jakiejś bardziej sensownej usługi online.
4. Na X'a wyszło wiele wyśmienitych pozycji (choć na Halo się ogromnie zawiodłem).
5. Obecność HDD (mam PS2 Slim).
6. 4 port'y na pad'y.
To chyba główne powody.
langus
Teraz nadszedł czas na mnie:
PS2 mam już od roku.Niedawno kupiłem Swap Magica i zaczełem grać na kopiach.Na razie nie mog e narzekac na to aby konsola mi się popsuła.Ale dzień 24 sierpnia odmienił moje życie.Kupiłem XBoxa za 400zł przerobionego z masą dobrych tytułów.Od tego czasu PS2 dla mnie nie istnieje i znalazło się w szafce.XBox mnie rozwalił!!Można grac z dysku, pad mi bardzo pasuje do łap, wogóle konsola tworzy dla mnie klimat który zaciąga mnie na godzinne sesje przy telewizorze.OK, jutro ide do szkoły, dostanę mase tytułów od kumpla na PS2 (GT4, GTA:LCS itp.).Zgoda, znając siebie dłuuuugo posiedze nad np. GT4.Ale ile tak pociągnie moja czarnulka na tych kopiach?A tu zgrywam grę w która cioram na dysk (aktualnie GTA:SA-ta gra dla mnie rządzi jak na razie) i mam wszystko gdzieś.A przy PS2 uważam strasznie co by nie karmić konsole np. lipnymi płytami, gram liacząc się z tym że niedługo laser padnie.A tytulów do X-a dosałem mase i to same najlepsze(mam około 30 płyt).Nie umiem tego wytłumaczyć- po prostu zakochałem się w tej konsoli pomimo że z PS2 spedziłem wiele cudownych chwil jeszcze na oryginałach.Oczywiście, wręcz trzeba mieć PS2 dla gier które nie wyszły na X-a.Ale jak gra jest PS2 i XBoxie wybieram tą na konsolę Gatesa.Dla mnie -Box ma niepowtarzakny klimat numer 1 smile.gif
grabczas
z gier na PS2 jak dla mnie na dzień dzisiejszy najwązniesze gry to IMO seri MGS (badzo żałuję że nie ma jej na klocka może pan kojima się jakoś zrehabilituje wkońću za braki po wyjściu 3 i nadchodzącej 4 częśći) i w sumie to by było na tyl xD od bied tekken noi szkoda że soul calibura nas pozbawiono sad.gif
Krasus
Ejj... ale na klocka jest MGS 2. biggrin.gif
Yap
Kiedyś juz pisałem na ten temat, ale teraz sprecyzuję. Ciekawość - to jest to co mnie popchnęło do kupna pudła. Szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się, że będzie uruchamiany częściej niż PS2, ale co można powiedzieć o konsoli, która otwiera człowiekowi oczy na FPSy (Halo), powoduje pot na czole kiedy czaisz sie w ciemności (Splinter Cell) czy doprowadza do białej gorączki niczym Ninja Gaiden Black starwars.gif?
Doszło do tego, że to co mogę mieć na obie konsole kupuję na X-a. Czy jest lepszą konsolą? Inną...no i o całe tony mniej defektywną wink.gif .
.Liquid(c).
Możliwości !! X-Box praktycznie ma je nieograniczone.Gry,filmy,muzyka,internet...Tego mi brakowała w ps2 i to dostałem na xie smile.gif
karoline
Dla dysku, 4 pady, forza, black, mc3:de
ping
bo mam już 3cią PS2kę w której yebnął mi laser (nie, nie gram na piratach)
Beck
Bo PS2 miałem w polsce i postanowiłem spróbować X. Teraz uważam że jest dużo lepszy.
Mimo wszystko PS2 też kupiłem. Biorąc pod uwagę zarobki, jestem w stanie sprawić kilka gier miesiącznie na kilka konsol i nie musze wybierac: nowe buty czy jedna albo dwie gry!!!
Ale na PS3 już złożyłem zamówienie:D
*-dka
Ja jak w 2003 kupowalem Xboxa to dlatego ze ...
Zaplacilem za niego tylko 650 zl smile.gif
Mail dysk twardy i myslalem ze zaoszczedze na memorce
HALO !!!
no i to tyle smile.gif
CWSerek
Jakieś półtora roku przed XBOX'em nabyłem PlayStation2. Powiem jedno - konsola ta przez pewien czas była numerem jeden jeśli idzie o elektroniczną rozrywkę (a miałem wtedy niezłego PC, który ciągał wszystkie gierki na średnich detalach), czas ten jednak minął, a ja zachęcony opinią znajomego kupiłem drugą konsolę - był to rzecz jasna XBOX. Jakie zalety ma Pudło pytasz. Jest ich multum, ale jeśli miałbym wymienić najważniejsze to są to: XL (z którego ze względu na wolne łącze nie korzystam - winę ponosi zły Orange), scena (programy, emulatory, inne), wykonanie gier (Driver 4 wygląda bosko, o wiele lepiej niż GTA: San Andreas na PC) oraz ponadczasowość. Z tym ostatnim nie bałbym się użyć stwierdzenia, że Microsoft stworzył konsolę, która prześcignęła swój czas - stała się next-genem dla grzejącego już jakiś czas miejsce na rynku PS2.

Teraz już wiem jaką konsolę nabędę następnym razem, kiedy tylko uda mi się odłożyć odpowiednią sumę pieniędzy - będzie to z całą pewnością XBOX 360. Trzy powody: rendery PS3, cena PS3, kłamstwa Sony dotyczące PS3.

Bywajcie...
izon
Xa zakupilem w wakacjei ze wzgledu na wsumie dwa aspekty..Jeden to to ze jest kilka gierek obslugujacych hdtv a i duzo wyglada calkiem calkiem w 480p na moim lcd 720p..Wczesniej bylem posiadaczem ps2 ale wyjsciae xa 360 zmusilo mnie do sprzedazy tv i konsoli i zakupu tv hdtv.Pozniej odlozylem troche grosza i mialem wybor kupic znowu ps2 czy xa??No i wlasnie tutaj zawazylo to oczym wspomnialem czyli powiedzmy wieksza dostepnosc dla hdtv no a dwa to giery jeszcze kochane przezemnie na dreamcascie czyli DoA i Shenmue..Oczywiscie jest tez kilka innych naprawde wspanialych gier halo,conker,ninja gaiden ale jednak musze przyznac ze wedlug mnie ps2 mialo duzo bogatszą i lepszą biblioteke gier..W sumie na xie nic by mi wiecej nie bylo potrzebne do szczescia jesli wyszedlby na niego MGS3:(
k-meal
to ja sie podepne pod temat. powiedzcie mi, czy jest sens teraz kupowac xboxa?
zatrzymalem sie an dreamcascie, przez kilka lat w sumie juz nie zagralem w zadna nowa giere na konsole.
planowalem kupno x360, ale stwierdzilem, ze bez lcd nie ma sie co w niego pchac, skoro pewnie wystarczy mi pierwszy x.
mam racje? warto zainwestowac w "jedynke"?
arkossss
k-meal WARTO!! jest tyle gier wartych oblookania ze starczy Ci grania na rok moze dwa...do tego czasu next geny i telewizory w technologii HD stanieja i bedziesz mogl pozwolic sobie na zakup wink.gif
izon
Wedlug mnie najlepsze gry na xa to wlasnie te z dreamcasta dlatego osobiscie nie wiem czy nie wybralbym w twojej sytuacji ps2...
sebaxfan
Myślę,że poza grami z dreamcasta xkloc ma jeszcze kilka fajnych tytułów tongue.gif Na chwilę obecną jest to najlepsza konsola z currentgenów z ogromnym zapleczem dobrych gier,których skończenie napewno zajmie sporo czasu,kolejnym jej plusem jest to że można ją już dostać za naprawdę niewielkie pieniądze w różnego rodzaju komisach czy serwisach aukcyjnych,jak to mówią: wydatek który sie opłaca biggrin.gif
Yap
QUOTE(k-meal @ 12 11 2006, 05:42) *

warto zainwestowac w "jedynke"?

Hmmm, w zasadzie musisz się zastanowić nad jedną sprawą - czy tytuły Xowskie są typem gier, które preferujesz...i to tyle. Ja zdecydowałem się na Xa bo ciągnęło mnie strasznie do Ninja Gaiden. Gdybym wiedział, że będzie to gra przy której spędzam najwięcej czasu wybrałbym tę konsolę wcześniej. Poza tym kupuję gierki ukazujące się również na PS2, natomiast exclusivy PS2jkowe uzupełniem już bezpośrednio na tę konsolę. Ma się niezłą przejrzystość jeśli chodzi o tematykę gier i nie trzeba sobie żałować. Jednak PESy tylko na PS2...
k-meal
no wlasnie teraz daliscie mi troche do myslenia, czy brac x-a, czy ps2.
uwielbiam wyscigi, a wiadomo, czym jest seria GT...

moje gatunki, to wyscigi i sportowe - -glownie w te gry gram, oprocz tego lubie gry pokroju drivera czy gta. w sumie wiec chyba trace "tylko" gran turismo i mgs, jesli kupie pleja, bo reszta wielkich tytulow jest na obie konsole...

choc w sumie nie jestem juz w temacie i moze wyszly gry z tych gatunkow, w ktore warto zagrac na ps2...

aha, czemu pes tylko na ps2?
Jonowy Wujek
lubisz wyścigi question.gif to radzę ci zainwestuj w boxa. szlagier GT moim zdaniem wymięka przy Forzy Motorsport pod każdym względem. W GT grałem w 1, 2 i 3 i też się jarałem tą serią, ale po zagraniu w FM i po zobaczeniu u kumpla GT4 przejrzałem na oczy biggrin.gif a jak słusznie zauważyłeś reszta dobrych tytułów jest na Xa też.

btw PES jest też na boxa ( 4 i 5 ) jakościowo przebijając wersję na PS2, więc o co chodzi Yap question.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.