Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: 2 i 3 Liga gier na Xbox'a.
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
Maniaczek
Niemal na każdym forum poświęconym konsoli Xbox powstaje temat dotyczący najlepszych gier na tą konsolę. Sęk w tym, że wymienianie w takowym temacie tytuły, należące oczywiście do ścisłej czołówki, zwykle sie powtarzają (np. HALO, Ninja Gaiden etc.) i każdy szanujący się posiadacz konsoli Microsoft'u dawno już te tytuły zaliczył.
Dlatego więc postanowiłem założyć ten temat. Temat, w którym nie będą wymieniane gry z serii "najlepsze z najlepszych", a gry, w które warto Waszym zdaniem zagrać mimo, iż nie otrzymały najwyższych ocen w branżowych serwisach/magazynach.
Jakby nie patrzeć biblioteka gier wydanych na Xbox'a jest dosyć obszerna i mając na uwadze fakt, iż wraz z nadejściem X360'ki hiciorów z prawdziwego zdarzenia nie ma się już co spodziewać, to warto rozejrzeć się za czymś co nam ukmnęło gdy zajęci byliśmy przechodzeniem naszych "perełek".
Podsumowaując jest to temat, w którym wymieniamy tylko "średniaki" (w ogólnym pojęciu), ale takie "średniaki", w które naprawdę warto zagrać!
Ponieważ, gdy zostanie narzucony pewien limit wymienianych tytułów zwykle znajduje się użytkownik, dla którego owy limit jest za mały (bądź za duży) dlatego więc takowego nie ustalam.
Czekam więc na Wasze propozycje smile.gif.
dryndryn
Advent Rising, brrr gra troche morduje, zabogowana jest strasznie ale dla tego klimatu opowiesci jejku smierc, milosc czy zarzynanie alienow z dwoch ganow mhmm cudo : )
slonik
Breakdown , świetna fabuła , niesamowity klimat , i oryginalne podejście do gatunku fpp . Oczywiście gra posiada troche minusów typu: -słaba grafika -mnotonne lokacje -OGROMNY poziom trudności itp .
Jednak gra jest jak najbardziej godna polecenia
tk
Nasuwają mi się 3 tytuły:

Cold Fear - całkiem klimatyczny horror, niezłe scenerie, niestety koncówka niezwykle słaba.

Call Of Cthullu: Dark Corners Of The Earth - Świetne FPP bazowane na opowiadaniach mistrza grozy, ciekawe pomysły i przede wszystkim klimat.

Galleon - specyficzny tytuł, jeden z tych które można lubić albo nienawidzieć. Przestarzałe mechanizmy rozgrywki nie przyćmiewają jednak imo ciekawej fabuły i specyficznego klimaciku.

Warto napewno zagrać w Phantom Dust - tytuł mniej znany a stworzony przez japoński oddział MS. Pozatym Mashed jest świetny na rozgrywkę we 4 na jednej konsoli - są to wyścigi przypominające Micro Machines.
canabis
Mi naprawde bardzo przypadło do gustu Call of Cthulhu, świetny klimat
Krasus
No to lecim z tym koksem biggrin.gif

1. Blood Rayne 2 - gra strasznie zapomniana, a w sumie to wogóle pominięta. A tak naprawdę to bardzo dobry... średniak. tongue.gif Jak zaakceptujesz pewne schematy rządzące tą grą, naprawde można z niej czerpać tony miodu. A po za tym całkiem ładnie wygląda i brzmi.

2. Sudeki - Co prawda tym zapowiadanym hiciorem to nie jest ale pograć się da, i to całkiem przyjemnie będzie spędzony czas przed nią.

3. Beyound Good & Evil - ja wiem, średniak to nie jest, ale jakoś mało się o tym mówi. Niestety wiele bardzo wartościowych (wybitnych?) gier zostaje jakimś dziwnym sposobem zapomniane...

4.Celebrity Deathmath - całkiem przyjemna nawalanka z jajem. Moim skromnym zdanie warto sprawdzić. =)

No dobra starczy jak na pierwszy ogień, bo jakoś więcej mi teraz do głowy nie wchodzi - musiał bym w kolekcję looknąć. biggrin.gif
g_w_b_b_a
Mashed - gierka ala Micro Machines tyle ze do dyspozyci mamy dodatkowo roznoraka bron. Mega killer na "splita"
KoBik
Prince of Persia The Sands of Time - mimo, iż tytuł zbierał pochlebne recenzje to nie został należycie przyjęty przez graczy, notabene najlepszej cześci serii. W mojej opini.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.