Agent_Man
24 04 2007, 15:44
Ja ostatnio katuje nowe C&C. Mam zamiar pyknąć przez neta, ale nie za bardzo mogę się połączyć z kumplem.
I mam pytanie - ktoś kojarzy nazwę programu dzięki któremu da się z połączenia po IP zrobić grę "niby na LAN-ie" ? Zakręciłem pewnie, ale ni chu chu nie wiem jak to inaczej opisać : )
alienator
24 04 2007, 15:49
hamachi toto się nazywa.
F A H R E N H E I T
Wpadlem i chyba nie odpuszcze przed koncem gry (mimo, ze nie jestem wielkim fanem przygodowek). Polecam!
humanno
24 05 2007, 22:18
Witam,
kurcze.... od lat (bez przesady) nie gralem na pc (szczesliwy, a jakze, posiadacz xboxa) a teraz gdy x umiera (dziady z MIcro$ofu) zmodernizowalem kompa i.... nie bardzo wiem w co zargac, widze przewijają sie prawie te same tytuły tutaj na forum..quake, Unreal... kurcze, chyba cos sie znajdzie mnie ... pecetowego? (spoko spoko, nie jestem fanfobyem;) )najchetniej w cos co wychodzi rowniez na nowe konsole (a racze cos z nowych konsol co wychodzi rowniez na pc

).
Niebawem odpale GRAW, co mozecie polecić, cos w stylu squad shooterow, moze jakas dobra "niezobowiązująca" action-adventure?
Niekoniecznie fpp..
Nowy C&C?? dobry?? da rade zagrac jesli gralo sie w poprzednie czesci jakies 3 lata temu?
pis.love.
pzdr.
No C&C jak najbardziej dasz radę. Z shooterów to zasysaj

Rainbow Six VEGAS (wypasik), z Actionów możesz spróbować TR:Legends ( wersja next gen

) , Lost Planet(nie wiem kiedy wychodzi

)
Aktualnie katuję:
Battlefield 2 (niezmiennie

)
Obliviona ( na nowo ,z kilkoma modami - cudo )
S.T.A.L.K.E.R. (w końcu mam tyle karabinów że muszę wyrzucać co poniektóre O_o )
Prince of Persia: TTT ( kiedyś może przejdę

)
STRETCH
25 05 2007, 03:01
syberia2 wczoraj wreszcie skonczylem 1. musze tylko znalezc czas
humanno
29 05 2007, 15:36
Qrde, mam GRAW ale okazuje sie ze nie tylko stare konsole zostaly obdarte z widoku TPP
generalnie to niech mi ktoś poleci jakis dobry TTP, najlepiej jakis co tez wyszedl na nowe konsole, obeserwuje lost planet..ale kupa strzelania i kosmitów

moze cos pardziej "przyziemnego?"
gram w nowego-starego Tomb raidera... gdybym niewiedzial ze to remake 1 to pomyslalbym, ze to mission pack do poprzedniej odslony serii... ale calkiem przyjemne
Generally

- 2/3 osoby i masa
CYTAT(kopaa @ 6 03 2007, 23:49)

CYTAT(estel @ 6 03 2007, 19:45)

Jade Empire... sprawdzam pod wzgledem zmian do wersji z X'a
W kolejce czeka R6: Vegas i Supreme Commando, a w tak zwanym miedzyczasie zaliczam poraz -nasty BG2 ;]
opisz koniecznie co i jak z tym jade Empire,wielkie dzieki
Troche mi sie zapomnialo o temacie

Jade Empire poza tym, ze dochodza ci 2 dodatkowe style i chyba 1 nowy mobek jakos srednio sie rozni od wersji X'owej. Fajne jest to, ze po skonczeniu gry mozesz rozpoczac gre na poziomie ultra hiper duper hard z dopakowana postacia z clear save'a ;] No i polecam poedytowac lekko pliki i dac sobie styl Monkey Paw (styl jednego z 3 braci z areny, konkretnie tego z niebieskimi lapami). Styl jest mega mocny i przydaje sie na tym poziomie trudnosci. W sumie AI nie poprawione, malo dodatkow. Ja bym nie bral ;]
skyblue
31 05 2007, 23:41
hmm, ostatnio skończyłem C&C3, trochę... nudnawy... w kolejce R6:Vegas (kupiłem originał zaraz po premierze i nie pograłem:/, też tak macie?), test drive, i ze 100 innych. Aktualnie męczę Company of heroes, zajefajna giera, lepcza od C&C.
Jinxters
1 06 2007, 07:49
A ja mimo ,że na dysku są S.T.A.L.K.E.R. I TDU stawiam obecnie na oldschool!!! Męcze pierwszego Deus exa(nie mam słow by opisać tą gre....minęło 7 lat od premiery a ona nadal wciąga!)..mam zamiar zagrać w najbliższym czasie w któregoś Fallouta(którego polecacie oprócz Taktika?) oraz system shocka(która część lepsza? )
C&C TW
Liveforspeed (gram w demo online juz ponad pol roku i dalej mi sie nie znudzilo O_o)
CYTAT(Jinxters @ 1 06 2007, 08:49)

mam zamiar zagrać w najbliższym czasie w któregoś Fallouta(którego polecacie oprócz Taktika?) oraz system shocka(która część lepsza? )
Na falloutach sie nie znam ale z tego co wiem to dwojka jest lepsza od jedynki co nie znaczy ze jedynka to dno. Najlepiej skonczyc obie.
Jesli chodzi o system shocki to jak najbardziej OBIE nalezy skonczyc. Ktora lepsza? A ch.uj wie. Zalezy jak patrzec. Jedynka moze odstraszac (tych bardziej wrazliwych) pikseloza i zlozonoscia a dwojka rozkmina w co ladowac nanity (punkty exp.). Jednakl jesli milabym wybierac to mowie: jedynka. Bo byla pierwsza, bo miala TAAAKI klimat, bo byla przelomowa, bo miala najlepiej wymyslony opis w Secret Service ("dziadku a co to za zdjecie?").
CYTAT(humanno @ 29 05 2007, 16:36)

Qrde, mam GRAW ale okazuje sie ze nie tylko stare konsole zostaly obdarte z widoku TPP
generalnie to niech mi ktoś poleci jakis dobry TTP, najlepiej jakis co tez wyszedl na nowe konsole, obeserwuje lost planet..ale kupa strzelania i kosmitów

moze cos pardziej "przyziemnego?"

chłopie, to ja niewiem w co ty mozesz robic w house ja męcze duzio gierek np NFS:U2 ktorego wczoraj przeszedlem,ogolnie to tylko wyscigi ale zdarzyl sie wyjatek ze sciagam 25 to life. coz zrobic....
Za jakies 30min. bede meczyl Kroniki Riddicka (za 17.90zl + 5 wPLN. no co, przeciez sie lubie chwalic ze wydaje gruba kase na oryginaly xD)
Jinxters
11 06 2007, 16:37
CYTAT(Mejm @ 11 06 2007, 15:01)

Za jakies 30min. bede meczyl Kroniki Riddicka (za 17.90zl + 5 wPLN. no co, przeciez sie lubie chwalic ze wydaje gruba kase na oryginaly xD)
Swietna gra....grafa nadal może zachwycać
CYTAT(Jinxters @ 11 06 2007, 17:37)

CYTAT(Mejm @ 11 06 2007, 15:01)

Swietna gra....grafa nadal może zachwycać

No, gierka niezla (przechwyty broni rox) ale kroootka. Jakas 1h temu juz ja ukonczylem poswiecajac w sumie gora 6h

Graficznie ladna ale grafa nie jest dla mnie wazna w grach. No i przydalaby sie wieksza interakcja z otoczeniem (rozbijanie zrodel swiatla chociazby)
Jak dorwe joystick zabieram sie za
Freespace 2
Ja gram w Codename Panzers (dobry RTesik) oraz w Just Cause'a
Agent_Man
14 06 2007, 11:31
Gram w Gothica 3 i dobija mnie system walki. Postać zmienia bronie jak anemik, mikstury pije tak jakby był w domu przy kominku a nie w środku walki i ogólnie dupa pod tym względem. Ale z drugiej strony niezła fabuła i dużo fajnych pierdółek jest. Wku.rwia i cieszy zarazem. Paranoja.
Jinxters
14 06 2007, 15:55
CYTAT(Agent_Man @ 14 06 2007, 12:31)

Gram w Gothica 3 i dobija mnie system walki. Postać zmienia bronie jak anemik, mikstury pije tak jakby był w domu przy kominku a nie w środku walki i ogólnie dupa pod tym względem. Ale z drugiej strony niezła fabuła i dużo fajnych pierdółek jest. Wku.rwia i cieszy zarazem. Paranoja.
Mimo,że dobra gra to i tak najsłabsza część...zrobili z tego Diablo w 3d..bo jak inaczej określić walke z 20 ogrami,i wyjście z niej zwycięsko "na lajcie"? Wspomniałem Diablo....Gothic przy Diablo to kupa...
raven_raven
15 06 2007, 09:45
Kupiłem nowe CD-Action i dorwało mnie na Morrowinda... ale nie gram w tego z covera, gram w oryginalnego, pudełkowego bo ten pierwszy nie chciał mi się zainstalować

. Muszę za te marne 20 zł kupić złotą edycję! Świetna gra, ale mój komp słaby i wszędzie mgłaaaa...
Agent_Man
16 06 2007, 13:16
CYTAT(Jinxters @ 14 06 2007, 16:55)

CYTAT(Agent_Man @ 14 06 2007, 12:31)

Mimo,że dobra gra to i tak najsłabsza część...zrobili z tego Diablo w 3d..bo jak inaczej określić walke z 20 ogrami,i wyjście z niej zwycięsko "na lajcie"? Wspomniałem Diablo....Gothic przy Diablo to kupa...
Walka z 20 Orkami jest dla mnie zrozumiała, ale ogry ? Mam gdzieś 42 lv a te retardy kasują mnie tymi swoimi młotkami jak chcą :E System walki w porównaniu do G2 to jakaś porażka. często zdarza mi się tak, ze cios nie wejdzie, pomimo tego że broń przeszła przez przeciwnika x[
alienator
16 06 2007, 19:19
GTA 2 i 3 ;]
no i tauzen na kurniku.
CYTAT(raven_raven @ 15 06 2007, 10:45)

Kupiłem nowe CD-Action i dorwało mnie na Morrowinda... ale nie gram w tego z covera, gram w oryginalnego, pudełkowego bo ten pierwszy nie chciał mi się zainstalować

. Muszę za te marne 20 zł kupić złotą edycję! Świetna gra, ale mój komp słaby i wszędzie mgłaaaa...
P{oprzednie wakacje siepałem Morrowinda non stop, kupiłem niedawno złota edycje z triibunalem i bloodmoonem i znowu mój nałog wrocil
uwazam, ze to jedna z najlepszych gier w jakie grałem ,nic tak nie wciaga i fascynuje jak Morrowind
A grałeś kłuliczku w Obliviona? Bo z nowym dodatkiem jak dla mnie miażdży Morrowinda, chociaż w Morrowinda swego czasu też się zagrywałem.
A w co aktualnie gram?
Flatout 2 - grafa bardzo szczegółowa, fizyka bardzo dobra, a wymagania gry MALUTKIE, wzór dla innych developerów.
Bugbear naprawde zaszalało, bo grafa nawet teraz (ile to już od premiery? Rok będzie?) jest zajedwabista.
oblivion mi nei pojdzie nawet na najnizszych [*]
aktualnie Morek + dodatki, czasem cos na emu psx'a
CYTAT(Oran @ 16 06 2007, 23:22)

Flatout 2 - grafa bardzo szczegółowa, fizyka bardzo dobra, a wymagania gry MALUTKIE, wzór dla innych developerów.
Bugbear naprawde zaszalało, bo grafa nawet teraz (ile to już od premiery? Rok będzie?) jest zajedwabista.
Bo ja wiem? Dla mnie totalny plastik. Powłączałem wszystko co się da a i tak jest sterylnie na maksa. No i kto nagrywał ten dźwięk silników, totalna porażka. A jak włączysz turbo to trzeba przyciszać głośniki bo szumi jak suszarka XD Gdyby nie dzwięk i plastikowość byłaby zacna gierka. Pogrywam od czasu do czasu.
Konohamaru
17 06 2007, 19:16
Ciągle i nieprzerwanie World of Warcraft z dodatkiem
Red Alert 2

to gra wsysa noskiem i wydala odbytem

aż mi się przypomniały czasy PSXa gdy zagrywałem się w część pierwszą tej giery ;D
a już niedługo dopadnę się ponownie do RTCW
A ja powrocilem do Jade Empire z lekkim tuningiem. Gram sobie jako Master Li (w tych jego szatach z Two Rivers), macham mieczami Death Hand'a, jako styl do walki wrecz mam Monkey Paw (styl uzywany przez jednego z braci Bo na arenie w Imperial City) oraz zedytowalem lekko Paralyzing Palm, zeby zadawala obrazenia. Fajniutko sie gra ;]
Far Cry, Oblivion i San Andreas
New Star Soccer 3
Nabylem joya i bede meczyl Freespace 2.
genjuro
25 06 2007, 09:31
1. Dark Crusade - caly czas, roznymi rasami
2. Oblivion - przy naplywie natchnienia
3. Starcraft - musze zaliczyc fabule przed II
4. Warhammer Mark of Chaos - kiepska, ale kupilem za psie pieniadze, no i w poprzednie odslony gralem, to i ta trza zaliczyc...
Blitzkrieg Rolling Thunder
z całym szacunem ale konsole nigdy nie dostaną takiego RTSa ;]
Męcze php,
ale tak to raczej:
9Dragons
Ragnarok Online
Wh40k: DC (przemodziłem i jest cacy balans)
Tibia (

)
Battlefield 2
Mocarna gra. Najbardziej lubie plansze przypominajace Irak

. Np Strike at Karlkland, Mashtur City i costam at Jallallabarad (;P). Idziesz z oddzialem oczywiscie zaraz pod scianami a nie srodkiem. 2 z lewej i 3 z prawej. Spotykaja oddzial MEC i zaczyna sie wymiana ognia. Za oslone sluzy wszystko winkiel, wneka na drzwi, kosz na smieci, murek, Jakas skrzynka elektryczna, stragan... Nagle slyszysz ze twoj kolega dostal - ty jestes medykiem. Support rozstawia ckm i odpiera ataki bojowkarzy MEC'u. Pod oslona ognia przebiegasz na druga strone ulicy i za pomoca defiblyratora wracasz zycie jednemu ze swoich zolnierzy. Napastnikow jest coraz wiecej. Wiesz ze bedzie ciezko. Brakuje amunicji. Raz po raz wrzeszczysz do radia: Need buckup! Need backup!. Juz wiesz ze twoj oddzial stoi na przegranej pozycji. Rzucasz ostatniego granata w grupke wrogow. Wtem nadjezdza twoj czolg. Strzal z dziala wspierany przez ckm na wiezycce. Za czolgiem 2 transportery. Czolg robi zaslone dymna dzieki czemu twoj oddzial moze bezpiecznie ewakuowac sie do transporterow. Samochody odjezdzaja w bezpieczna strefe. Zolnierze uleczeni i zaopatrzeni w amunicje wracaja na pole walki. Podjezdzaja 3 ma humve wspieranymi przez 2 smiglowce....
Za to uwielbiam ta gre
Agent_Man
1 07 2007, 14:06
Ostatnio zacząłem pykać sobie w D2. Nawet jeszcze coś z tej gry pamiętam :-] Nooo i pierwszy raz gram asasynką. Niezła postać, nie doceniałem jej.
Aha, planuje zakup W40K i mam takie pytanie - czy dodatek Winter Assault wymaga podstawowej gry? Czy moge bez stresu inwestować w sam addon?
Winter Assault nie wymaga podstawowej gry.
Ja sie zabieram za Splinter Cell 3 a pozniej za Tomb Raider'a Anniversary.
To Dark Crusade nie wymaga podstawki Dawn of War. Winter Assault jak najbardziej jej potrzebuje...wskazane jest rowniez abys zainstalowal najnowsze patche
No tak to jest pytac sie kumpla ktory jest fanem Warhammera i ma wszystkie czesci

Obecnie SPCT.
crashday:jedni maja go za przecietniaka,inni za objawienie...
Jinxters
4 07 2007, 13:11
Męcze F.E.A.R. wieczorami i dre morde ze strachu nie raz he he gra bardzo wporzo... wyszedł do niej dodatek? Bo coś mi sie kiedyś obiło o uszy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.