Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Co męczycie na kompie
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
suli
Moto Gp 3 nawet fajnie się gra i onimusha 3 ,niemiałem okazji grać w nią na PS2 więc teraz nadrabiam zaległości
Bobs
oblivion i B4ME2,z przewagą tego pierwszego
Ryhol
F.E.A.R. + Combat no i czekam na Gothica 3
hay
Wyciskam ostatnie soki z Diablo II (wsio postacie na piekle muszą być ;]), nękam Warhammera 40k: Dawn of War oraz śrutuje w Niemców w Company of Heroes.
kotlet_schabowy
Właściwie to samo, co w ostatnim poście w tym temacie, plus byle kiedy Counter Strike z kumplami oraz niedawno zainstalowałem sobie Aliens versus predator 2 (na nowym PC swobodnie sobie w to pogram po raz kolejny, zresztą ostatnio i tak nie skończyłem całości). Gierka klimatyczna, szczególnie dla fanów serii Alien i Predator, bronie rządzą smile.gif.
Offi
cos mnie sklonilo zeby sciagnac sobie dungeon keeper.
No i przy okazji pimeczyc loszka piszczoszka w dk2 tongue.gif by the way zna ktos jakies ciekawe strony z modami albo edytorami do dungeon keeper 2??
Grzehoo
AOE2, czasem dla relaksu NFS:HP2 po sieci, poza tym emu N64.
Diabeu
QUOTE(Ryhol @ 17 10 2006, 16:43) *

F.E.A.R. + Combat no i czekam na Gothica 3

grasz przez xfire może? w Fear Combat ofkorz

zassałem demo Dark Crusade (WH40K) smaczne w cholerę

no i Scarface czeka na mnie

złote czasy nadeszły, od cholery grania (w końcu jesień)
BieŃ
ostatnio gram w Myth-a I,II,III biggrin.gif mega dobre szpile
hay
Stałem się szczęsliwym posiadaczem Dark Crusade w angielskiej wersji, czystej, nie skażonej spolszczeniem CD Projectu, ah... chyba zapomne o konsoli wub.gif
Matt3o
Prey,
El-Matador,
Fifa 2007,
Swat 4,
Doom3,
Far Cry,
Call of Duty 2,
Scarface,
Flatout 2,
Call of Juarez,
Musti
Silent Hunter 3
Battlefield 1942
Anno 1503
Grzehoo
Nie będę zakładał nowego tematu, pytanie napiszę to tutaj.

Co polecacie w stylu AOE II? Chodzi mi o system, grywalność, no i wymagania ;]
Obsolete
Nowy Football Manager, mrrrrrr
LegionPolski
QUOTE(Grzehoo @ 26 10 2006, 21:48) *

Nie będę zakładał nowego tematu, pytanie napiszę to tutaj.

Co polecacie w stylu AOE II? Chodzi mi o system, grywalność, no i wymagania ;]

age of mythology jest fajne - z tym, ze nastawienie jest na jakosc jednostek, nie na ilosc smile.gif (jezeli wiecie o co mi teraz chodzi)

wymagania? maaałe, mimo, że w pseudo 3d to pójdzie dobrze na starych kompach
Firekage
Aktualnie mecze intelowski boxowy cooler. Sprawdzam ile z niego wycisne dry.gif
stona
A ja aktualnie męczę BF2 i sporadycznie CoH.
Offi
Warhammer 40k DoW Dark Crusade tongue.gif (angielska wersja)
Czekam na polskol wersje i moding tools do DC
Serge
Aktualnie nowy Football Manager (baaardzo fajna gra) i od wczoraj LineAge II
mord00k
Ahhhh.... teraz oszaleję:
Gothic 3
Medival 2
Splinter Cell: DA (na kompa bo nie mam X360 póki co icon_twisted.gif icon_twisted.gif )
Warhammer Mark of Chaos jeszcze będzie i gdzie czas na oszczędzanie i naukę smile.gif?
stona
Jest już SC:DA ?!
Bobs
medieval 2 jeszcze nie wyszedł.dopiero 14.11 jest premiera
stona
Jest demko.
Bobs
no też racja.niestety nie grałem.ale na pełną wersję oczekuję od dawna.jeszcze tylko 2 tygodnie:)
aux
Obecnie instaluję Splinter Cell: Double Agent i zamierzam spędzić miłe chwile w towarzystwie Fishera smile.gif
kopaa
QUOTE(Bobs @ 1 11 2006, 18:30) *

no też racja.niestety nie grałem.ale na pełną wersję oczekuję od dawna.jeszcze tylko 2 tygodnie:)

Hmm ja widze ze jest paru fanow tej gry tutaj, moze jakis multiplajerek przez hamaszi?

Czekam na ta gre caly czas, chociaz nie wiem czy juz nie wyszlo na zachodzie, i tak mam zamiar grac w wersje Angielska (MTR smile.gif )wiec jestem ciekaw.
Bobs
Ja niestety odpadam. Mój net jest zwalony. Wprawdzie pare razy grałem w BFME przez sieć,ale zacinało mi sie strasznie. raz to w ogóle chodziło tak, zę ledwo mi się "odcieło" to już mnie gość pokonał biggrin.gif

Editsorry za offa
lukasik85
Gram przewaznie na konsoli ale to jest wyjatek GOTHIC 3 PL smile.gif
banny
nic, nie wiem co by zadziałało na 256 ramu i 2,4 gh confused.gif
To mnie wkur,wia w tym złomie, nic nei działa hyh.gif
Mozecie coś polecić ?hyh.gif
kopaa
W cholere gier dziala, ja mam slabszego kompa i nie chodza mi tylko absolutne nowosci
stona
Aktualnie tnę w Carbona. Chciałem w Splinter Cell: DA ale UWAGA ta gra WYMAGA karty z P.S. 3.0 no rotfl XD
patrykb1984
PES 6 a w między czasie Carbona (przechodze w innym obozie kariere) w wekendy marszczenie freda na czas smile.gif)) Pozdro
Agent_Man
Gothic 2 - Może to wreszcie przejde do końca;]
kim
QUOTE(stona @ 6 11 2006, 22:06) *

Aktualnie tnę w Carbona. Chciałem w Splinter Cell: DA ale UWAGA ta gra WYMAGA karty z P.S. 3.0 no rotfl XD

juz dawno widzialem cos w stylu patcha ktory implementowal mozliwosc grana na kartach z PS.2.0.
Zreszta z Chaos Theory bylo tak samo
Oran
Hmmm... Ja gram w Chaos Theory bez żadnego "patcha" a mam radka 9550 (PS 2.0)...

Aktualnie gram sobie w Fahrenheita, powiem jedno - gra WYMIATA!
kotlet_schabowy
Jak gram na PC to w
Max Payne 2 : już chyba końcówka, świetna, klimatyczna gierka
Black & White : teraz mogę pograć w to w miarę normalnie (bez przycięć), więc może "dojdę" do 3 wyspy a później skończę tę gierkę.
Matt3o
Ja męcze:
-Gothic 3
-NFS:Carbon
-NFS:MW
-Swat 4
-Counter Strike z kumplami

Gothic 3-gra jest zaje,bista przez duże "Z" wciągająca i klimatyczna jak poprzednie części,notomiast dużo lepsza graficznie i bardziej rozbudowana,lecz ma zdecydowanie za duże wymaganie sprzętowe tak czy inaczej poleczam serdecznie.
banny
Q3 uber alles 4 ever in my heart rulez rox

;]]
diablic
jak na razie to mecze sie z paroma gerkami (w ramach testu >>' czy dzialaja)
• Itsudatsuai 逸脱愛
• Tayuuta 峰深き瀬にたゆたう唄
• Mesukyoushi 牝教師~淫辱の教室
• TAKAMURA 淫妖蟲 蝕 -凌触島退魔録
• TWINS-GAME あまからツインズ ~双姉といっしょ~
• FLFD 幼なじみとの暮らし方
• HARAMI 孕姫 ~令嬢妊娠調教計画~
• GO-TOY-S ぴあきゃろG.O. TOYBOX
• LBK-30030 仮面の拷問士
• TH [Guilty] 虜姫~白濁まみれの令嬢~
• Inbaku 淫縛学艶 ~放課後に咲く恥辱の花~
• 妹逆レイプ~淫らなつぼみの誘い
• Kokyou 故郷の詩
i tak zadnej nie przejde nawet nie byl bym w stanie gdyz sa w 100% po japonsku __' (kicha ogor)
aux
O, japońskie gierki. Grałem w jedną, to był Ys: The Oath in Felghana, szkoda że pecetowe j-Rpg nie wychodzą poza azję, takiego klimatu i oprawy AV dawno nie widziałem w grze! Niestety pograłem pół godziny i zrezygnowałem, ale warto zainstalować i pooglądać lokacje. Miód!

Obecnie ukończyłem przygodę z Double Agent i zainstalowałem sobie poczciwego Half-Life wraz z dodatkami i modami single. Gram też w Made Man.

Japońskie gry komputerowe mają śliczne pudełka smile.gif
http://gillianseed.free.fr/games-pic.html
Diabeu
WH40K: Dark Crusade
ogicool
mnie przy piecu trzyma tylko Heroes M&M3 smile.gif
i tak niech zostanie...
heh, reaktywujemy na chacie Ataryne
hay
QUOTE(Diabeu @ 23 11 2006, 10:53) *

WH40K: Dark Crusade

Dokładnie toto, po polsku i przez neta, nic tylko grać.
Firekage
Udalo mi sie zakupic za frajer UT2004 oraz The Longest Journey PL wiec sobie gram.
estel
Odswiezylem Republic Commando, jak ktos nie gral to polecam ^^
Kocmax
Narazie męcze POP TTT póżniej zobacze co mi sie nawinie
Mendrek
Mialem to wrzucic na Gram.pl do recenzji, ale okazalo sie iz powinna miec do 1000 znakow... wiec wrzuce tu. Recka Delta Force: Xtreme.

Jeśli nie wiesz kto to jest "nader"...

... to znaczy, że prawdopodobnie ominęło Cię 85 % esencji tej gry. Tą (poniekąd pewnie i dla Ciebie początkowo) smutną prawdę, odkryjesz dzięki czemuś, co sprawia iż warto mieć tą grę. Chodzi o... multiplayer! Jeśli nie masz dobrego łącza w domu (bądź tam w Twej lepiance nawet netu nie ma), to nie ruszaj tej gry. Bo zapewniam Cię, możesz poczuć lekki zawód. Single player jest może i ciekawie rozwinięty, chociaż nic nowego od czasów poprzednich DF-ów tu nie uświadczysz. Rozwal, przejmij, eskortuj, zabij, uwolnij, chroń. To już było. Niestety, ktoś z Nova Logic uznał, że chyba poprzednie DF-y były za trudne, ze względu na dużą śmiertelność naszych oddziałów i nas samych. Teraz przegiął w drugą stronę i przeciwnicy cierpią na jakieś zaburzenia wzroku, bo muszą podejść niemalże na dwa metry żeby Cię ustrzelić, w dodatku za pierwszymi razami chybią. Tylko przypadek, lub naprawdę spory ostrzał, bądź pojedynek z jakimiś pojazdami, sprawi iż będziesz w prawdziwych opałach. Wobec reszty, wystarczy dobrze celować i robić uniki. AI wroga nie zachwyca, nie reaguje jak sprzątniesz mu snajperką kompana sprzed nosa, biegną w odwrotnym kierunku, klinują się. Twoi kompani są za to bardzo żywotni, na dodatek celują bardzo sprawnie. Na dodatek misja posiada coś w stylu checkpointów, albo waypointów - jak kto woli. To takie miejsca, do których dojdzie się i w razie zginięcia, odradza się w nich. Przeciwnicy się nie odradzają, stąd jedynie zniszczenie jakiegoś obiektu ważnego (np. zniszczenie konwoju który się miało eskortować, bądź zabicie kogoś kogo należy chronić) może sprawić iż misja zakończy się fiaskiem. Jedynym czynnikiem motywującym do przechodzenia misji bez śmierci, są punkty doświadczenia. Niech nikogo jednak nie zmyli nazwa, bowiem poza samą ich liczbą, w naszych żołnierzach nie zmieni się nic. Żadnych levelów ani nawet ulepszeń! Ot, takie punkty niczym w Hi-Score. Wtedy nie powiem, gra robi się nieco trudniejsza, zwłaszcza w długich misjach. Największa katorgą są jednak budynki, w których czają się zwykle po 3-4 jednostki wroga. Czasami nawet wrzucenie tam granatu nie pomaga! (jak to było w DF: BHD), a Ci na domiar złego raczej rzadko chybiają i nim wpadniesz niczym Rambo do pokoju pełnego wrogów, wystrzelasz ich, to zawsze jeden czy dwóch przeważnie zostanie i odstrzeli Cię. Na ratunek jednak przychodzą apteczki i zapasy amunicji no i dochodzi też wgląd na życie naszego żołnierza, ale to już było w BHD. Mimo to, uważam że to trochę krok w stronę braku realizmu. Owszem, nadal możemy zginąć od jednego strzału, ale czasami możemy oberwać, dalej sobie chodzimy i jeszcze apteczka leczy nas natychmiastowo. To takie trochę w stronę strzalanki typu Quake czy Unreal podchodzi. Co do samych misji, to mamy ulepszone o ciekawe rzeczy (typu pojazdy, bronie) misje z pierwszej części DF. Jeśli ktoś grał, na pewno nie zawiedzie się. Ogólnie bardzo duży nacisk położono na pojazdy. Mamy od motocrossu (na którym można zrobić salto!), bojowego buggy, hummery, pontony, motorówki, małe Little Birdy, po sporego Apache-a i sporo więcej! Często obsługa większej maszyny wymaga więcej niż jednego żołnierza (np. jeden kieruje, drugi strzela). Co do podstawowego arsenału, to nie ma tego tak dużo. Masz nóż, pistolet, M-16, karabin z granatnikiem, oraz M249 SAW (to czym walczyl Rambo), oraz dwie rodzaje snajperek. Dodatkowo wybierasz AT 4 (wyrzutnia rakiet), minę albo C4 jako dodatek. Nie ma za to dodatkowych bajerów typu strój płetwonurka, strój kamuflujący, stanowisko z kamerą. Trochę to krok wstecz. Zwłaszcza brakuje tego drugiego. Grafika za to stoi na naprawdę wysokim poziomie, widok spod wody jest po prostu kapitalny! Trawa wreszcie serio Ci przeszkadza, a Słońce wali po oczach mocno jak powinno. Również warunki atmosferyczne są oddane bardzo realistycznie. Panowie z NL w tym aspekcie spisali się na piątkę z małym plusem. Muzyka, a raczej efekty dźwiękowe (gdyż muzyka - nawet przyjemna - jest tylko w menu) są przekonujące, żałuje jednak iż M249 SAW nie ma tego wspaniałego grubego tonu wystrzału jak w DF 2, teraz zaś przypomina bardziej pepeszę. Za plus należy wziąść iż można "przycelować" nawet nie mając lunety optycznej. Ot, nieco obraz się zbliża i widzimy całość "przez muszkę". Polonizacja wyszła dobrze, chociaż pewnie głosy z amerykańskim akcentem bardziej by były przekonujące. Mimo tego, Single Player nie jest esencją tej gry, raczej dodatkiem niczym ten w Quake 3 Arena, czy Unreal Tournament (oczywiście jest nieco bardziej rozwinięty)...

... prawdziwą esencją jest multiplayer. To właśnie w nim odkrywamy potencjał tej gry, a dokładniej w pojedynkach między drużynami. Mamy bowiem pojazdy i stanowiska bojowe (ah, widok pędzących na siebie zmechanizowanych (bądź nie) małych armii, to naprawdę piękna rzecz. W tle przeważnie słychać odgłosy wystrzałów i huczenie silników. Czujesz się jak na wojnie. Mamy wiele trybów rozgrywki, od kooperacji, zwykłego pojedynku drużynowego, capture de flag-a, po zdobywanie pewnego punktu (a druga drużyna musi go obronić). Wariacji jest trochę i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Zwykły Deathmatch też jest, ale nie jest on tak ciekawy jak pozostałe tryby (IMO). Całość funkcjonuje na dobrym interfejsie NovaWorld, można tam znaleźć oficjalne serwery (ale niestety amerykańskie, więc spore lagi) jak i inne prywatne. Tworząc konto na NW, tworzymy profil, którego statystyki widzi każdy. Możemy je powiększać i wtedy przydają się Punkty Doświadczenia. Dodatkowo za zasługi (np. dobra skuteczność snajperska, czy częste morderstwa nożem) dostajemy specjalne ordery. Liczba osób grających zawsze jest spora, a wraz z obniżką ceny za tą grę, liczba Polaków wzrosła. Zresztą jeden z Polaków tworzy bardzo znany klan - CaD, więc nie jesteśmy jacyś słabi. Mimo superlatyw, MP nie jest idealny. Ma pewne mankamenty, lagi, spawn camping (czyli atakowanie niedaleko punktów odrodzenia postaci, nawet jeśli początkowo nie można Cię zabić z powodu spawn protection, to i tak często po wyczerpaniu czasu ochrony, padasz ofiarą snajpera albo kogoś z karabinem). Lagi też potrafią irytować, a na dodatek bronie nie są zbytnio zrównoważone (króluje SAW i snajperka, a także AT 4). Mimo tych mankamentów, multiplayer sprawia masę radochy. Dla niego i dla widoku atakujących się maszyn bojowych i uczestniczenia w tym, warto kupić tą grę. Za tą cenę naprawdę warto!
banny
q3 i czasem sacred
alienator
powróciłem do ET.

ostatnio też MK:Trilogy i Fahrenheit.
Sizzzu
Gothic 3 oraz The Curse of Monkey Island (nigdy wczesniej w to nie gralem)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.