snakeeater
17 06 2006, 14:48
Ta gra zarządzi sprawdźcie sobie oficjalną stronę nawet nieźle zrobioną jest tam też do ściągnięcia klimatyczny trailer z gry POLECAM!!!!
PS. Wreszcie po tylu latach powraca jedna z bardziej klimatycznych gier, jakie grałem na zasłużonego PSX’a
(oficjala strona gry Persona 3)
http://p3.atlus.co.jp/
A moze link to jakiejs strony gdzie procz kwadracikow, koleczek i dziwnych znaczkow jest cos konkretnego?
Zapowiada się gra podobna klimatem do serii Digital Devil, tyle że akcja będzie toczyć się w szkole. Ładna grafika, dużo wstawek anime, pełny voiceacting.
http://www.gamespot.com/ps2/rpg/persona3/n...tml?sid=6150941http://www.playfrance.com/images-ps2-persona-3.htmlhttp://ps2.gamespy.com/playstation-2/persona-3/scany z Famitsu(są krzaki

):
http://www.stage1st.com/bbs/showthread.php...threadid=203226premiera JAP(13.7.2006) US(luty.2007)
Zapowiada się gra podobna klimatem do serii Digital Devil
Raczej z klimatem poprzednich Person, a z grafika 3D wzorowana na tej na ostatnich grach Atlus'a - DDS.
To moze byc jeden ostatnich, o ile nie ostatni, swietnych jRPG'ow na PS2.
mario87
21 06 2006, 16:47
pod koniec roku ma wyjść w stanach jeszcze jedna gra atlusa w tym stylu, ktoś wie jak on się nazywa? z tego co pamiętam to jednym z bohaterów jest jakiś policjant czy żołnież w takim starszym mundurze(albo ktoś ubrany w tym stylu), gra oczywiściej już jest w japonni
pod koniec roku ma wyjść w stanach jeszcze jedna gra atlusa w tym stylu, ktoś wie jak on się nazywa?
Devil Summoner. Ktoś wie jakie oceny ta gra dostała w Japonii? Bo wygląda całkiem nieźle. A persona też się ciekawie zapowiada ale do Europy raczej nie dotrze.
snakeeater
25 06 2006, 13:30
Proszę cię bardzo: 8,7,8,7 (30/40) - FAMITSU
time knight
1 07 2006, 16:37
hahahah...może podasz stronke z której wyczytałeś te bzdurne noty...błahaha
Tamte oceny są rzecz jasna nieprawdziwe. Persona 3 została zrecenzowana w Famitsu dopiero w tym tygodniu - 33/40 ( 8/8/8/9 ). Co najmniej dobrze, jednak póki co uzasadnienia tych not nie są znane.
Data premiery US jest ustalona na czerwiec 2k7.
Dziwię się że nikt nie pisze tu o tej gierce szczególnie teraz gdy przeczytałem w kąciku RPG że ma wyjść dodatek do tej gierki. Ja uważam że może to być jedna z najlepszych gier tego roku z tego co widziałem na filmikach zapowiada się niezły hicior dla fanów jRPG i dobrego anime. Szczególnie cieszy mnie to że akcja osadzona jest w japońskiej szkole czyli tam gdzie zwykle są osadzone najlepsze Anime. A może ktoś grał już w japońską wersję ? Jak tak to niech opisze wrażenia
Trzcina
23 01 2007, 13:34
Lol

Japonska szkola i najlepsze anime? Ekhem... ile masz lat? 15?

Anyway, gra ma miec premiere dopiero w czerwcu, totez nikt nic o niej nie pisze bo i po co?
Za pol roku bedzie mozna cos pisac...
ja juz grałem w wersje jap.
#1. wizualnie gra jest przepiękna... postacie sa naprawdę ladnie wykonane, otoczenie tez ale kolorystyka jest bardziej stonowana, co sprawia ze jak sie patrzysz np. na korytarz w szkole, akademik w ktorym mieszkasz to troszke bije po oczach ale potem dostajesz status "used to it" i jest ok

podczas rozmow widać postacie na ekranie a przy dymkach pokazuja sie rysowane postacie (rysownik ten sam co w innych personach)
#2 dzwiek to kolejny plus!! jest duzo dobrych kawalkow ktore wpadaja w uch, ale najfajniesze sa wokale

... np. idziesz sobie korytarzem albo ulica i slyszysz fajny break z wokalem

voice over (w jap. ver) jest swienty

#3 wszelkie menusy sa wykonane na zasadzie "pelnych wypelnien" (pojecie dobrze pasujace do grafiki vector'owej), zywe kolory i fajne design'y
Podsumowanie

gra czerpie pelnymi garsciami z innych person

jest Igor

Polecam czekac na wersje us. bo to jest kawalek dobrego softu;)
Ps. trzcina nie czepiaj sie

dobre anime o szkole to Bible Black ehehehee

btw to kiedy znajdziesz czas na browar z Jowym ?;] jakas naje*ka ?
Belcoot
10 05 2007, 09:32
CYTAT
Polecam czekac na wersje us. bo to jest kawalek dobrego softu;)
Jeszcze jakby wydali to w EU... Heh, pozostaje tylko czekać i mieć nadzieję...
Wersja US posiada w sobie dodatek FES?
dark_grzyb
11 05 2007, 22:31
Nie
i to jest ból

bo to dobre 20 godzinek grania

ps pod koniec lipca wersja NTSC-US

import plz
Normalnie zachorowałem na ten tytuł. Jako, że nie grałem w jedynkę i dwójkę, dlatego mam pytanie czy nic nie stracę z fabuły grając odrazu w P3, jest tu zachowany jakiś ciąg?
Skoro wychodzi dopiero w USA to w PALu będzie za rok, o ile wyjdzie
Niestety Arkady, poprzednie odslony tej serii nie wyszły w palu, wiec raczje i ta się nie pojawi u nas ;/
Nie stracisz fabuly, bo z tego co czytalem ta gra z poprzedniczkami posiada bardzo nikle, jezeli w ogole jakies, zwiazki.
DZISIAJ PREMIERA. OLABOGA OLABOGA ;]
Ehhh... no i przesunieto date premiery, z dnia dzisiejszego na blizej nieokreslona, i to tylko dlatego zeby artbooka do gry zrobic w wyzszej rozdzialce, heh, a najgorsze ze juz niektorzy dostali w lapki zrozumiala wersje i sa pierwsze recenzje...ehhh
Eee jak to przesunieto? O co chodzi? Przeciez normalnie dzisiaj premiera w US. Ja o czyms nie wiem?
AAAAAAAAAAAAAAAAA PRZELOZYLI DATE PREMIERY ZE WZGLEDU NA ARTBOOKA JAAAAAAAAAAAAAAAAA PIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRRRRR..............................
...
Pozostaje tylko liczyc na internetowe sieci sklepowe.
Niestety, ale to prawda z przesunięciem daty wydania P3. Oficjalna notka Atlusa głosi, że poziom wykonania artbooka z grą wyszedł poniżej ich oczekiwań (jakieś problemy z bindowaniem) i wycofali CAŁĄ serię pudełek z grą ze sklepów.
Najgorsze jest to, że musimy czekać na kolejną datę premiery, która ma być podana wkrótce. Kontaktowałem się z Atlus USA, ale nie puszczają pary z ust... trudno powiedzieć czy gra ujrzy światło dzienne za tydzień czy miesiąc.
A jest zdecydoawanie na co czekać, szczególnie jeśli ktoś lubi klimaty anime i emocjonalnego niepokoju (ew. emo, haha). No i jest mnóstwo motywów nawiązujących do serii S. Meg. Tensei.
Póki co czekamy. Jak nie wypuszczą P3 do sierpnia to biorę gnata Gamery i jadę do Irving w USA.
tu zostanie podane oficjalne info o dacie premiery:
http://www.atlus.com/newsdetail.php?newsID=133trzymajta się.
Zax
Z tego co dzisiaj wyczytalem mowi sie, ze nowe shipmenty wyladuja najpozniej 31.07 w sklepach ;]
dark_grzyb
24 07 2007, 20:56
Na Siliconera piszą że 14 sierpnia premiera. A tak poza tym czytałem wywiad z którego wynikało, że w PALu ma wyjść w okolicach lutego, wydana przez KOEI.
CYTAT
The new scheduled ship date for Shin Megami Tensei: Persona 3 is August 14th, 2007.
This is the very soonest that manufacturing of the Persona 3 art book can be completed, and also takes into account the time required for assembly of the final package.
The manufacturing issue with the art book was brought to our attention mere days prior to the initial ship date, and was a scenario both unforeseen and beyond our control. Our disappointment and frustration is tempered by the knowledge that the final product will live up to our standard of quality and also the expectations of our fans.
While many are willing to sacrifice the art book in favor of the game alone, the package we have spent the last few months designing, one intended to honor the series and reward fans for an eight year wait, would be irreparably compromised if we were to revise or abandon the deluxe package. Without the art book, the outer box would lack the structural integrity to endure shipping; all extras would need to be discarded. Again, this deluxe set was created for the fans of Shin Megami Tensei and Persona, and we are determined to see the special release through to the end.
We apologize for the delay, and we ask for your understanding.
No to czekamy jeszcze 3 tygodnie.
zrodlo ->
http://www.atlus.com/newsdetail.php?newsID=135Jedno slowo. Za(pipi)iscie. -_-
Szkoda ze tak pozno, ale az dziw bierze ze nie ma zadnych przeciekow hmmm...no ale sa tez dobre strony, zdaze skonczyc "Drugą Valkyrie"
Niestety, to oficjalne info. Kilka godzin temu Atlus USA podało, że premierę przesuwają na 14 sierpnia. Spora obsuwa i mega-zaskoczenie jak dla mnie.
Kwestie czy niepokój o wygląd artbooka jest REALNYM powodem odsunięcia wydania gry pozostawiam Wam do rozstrzygnięcia...
Zax
Wydaje mi sie, ze tworzenie "teorii spiskowych" na tym etapie nie ma sensu. Czego bysmy nie stworzyli, gry nie zobaczymy przed 14 ;]
http://ps2.ign.com/articles/807/807769p1.htmlRecenzja, IGN już ma a torrenty nie, dziwne xD
Cholera, to jest jakaś paranoja, aby przesuwać premierę gry o 3 tygodnie. I to tylko przez ...... artbook, którego w Europie, w lutym, i tak nie ujrzymy. No nic, przynajmniej będę mieć dodatkową motywację, aby szybciej laser w PS2 naprawić
Aaaa, czy gra ma być wydana z ang dubb, czy będzie możliwość wyboru między: ang/japoński ?
Jestem pewien na 99%, ze jedynym dostepnym dubem bedzie angielski. Chyba, ze zaopatrzysz sie w wersje undub (na co bedzie trzeba pewnie troche poczekac).
JanzKijan
29 07 2007, 14:38
Gra jest niewątpliwie git

TYLKO KIEDY WYJDZIE W PALU?? (wiadomo coś konkretnego w tym zakresie??).
dark_grzyb
29 07 2007, 20:32
Prawdopodobnie luty/marzec. Tak głoszą internetowe plotki [nawet czytałem jakiś wywiad z pracownikiem KOEI bodajże który coś takiego wspominał]
O czym opowiada fabuła w tej grze ??
O kolesiu, ktory przyjezdza do Tokio, zeby uczyc sie w jednej szkol. Podczas jego pobytu tam lapie zonka, bo o godzinie 12 wchodzi tzw. Dark Hour. Ludzie spia w trumnach itd. Niewiadomo co sie dzieje. Anyway, naprosciej jak mozna: koles przyjezdza, laduje w szkole, dowiaduje sie ze ma moc persony, dolacza do SEES (oddzialu innych ludzikow (+pies i robot), ktorzy tez takie moce maja) i zaczyna niszczyc. W dzien sie uczysz, gadasz z ludzmi, chodzisz na randki itd., a w nocy (Dark Hour) wchodzisz do wielkiej wiezy i zaczynasz rozrobe.
To tak w skrocie i w bardzo duzym uproszczeniu. Gry z serii Shin Megai Tensei nigdy nie mialy tak prostej fabuly (chociaz nie gralem w DDS2 ;] ).
No... mialo byc dzisiaj... to znaczy premiera gry miala byc dzisiaj i co ?... no i bedzie ale jutro dopiero

. Zycze milej Gry
a dla niecierpliwcow pierwsze 42 minuty z gry :
http://youtube.com/watch?v=5ljwvYA2RHAOd siebie moge jeszcze dodac,ze podklad muzyczny jest fatalny,zwlaszcza w walce, nie wiem jak przebrne przez ta gre z taka muzyka, chyba bede musial ja wyciszyc, a pomyslec ze w Nocturnie muzyka lechtala moje podniebienie, ehhh...
Odnosnie dzwiekow, a dokladniej podkladanych glosow widze ze Igor ma nieporownywalnie gorszy glos niz jego japonski odpowiednik (łeeee) a Akihiko glosu uzycza ta sama osoba ktora podklada glos pod Lezarda Valetha (
personaliow nie znam)
Zobaczymy jutro jak ma sie reszta
Trzcina
16 08 2007, 07:33
Za 2 h napisze wam jak mi sie gra w te gre

Szkoda ze to nie FES

((
Nie ma co plakac. Jezeli P3 sie dobrze sprzeda, a sa na to duze szanse zwazajac na okres w jakim zostala wydana, na marke Shin Megai Tensei oraz Atlus i na gatunek cRPG. Mysle, ze wczesniej czy pozniej FES rowniez odwiedzi wersje NTSC. O PALu oczywiscie mozna zapomniec.
Edit: PIERWSZY PIERWSZY. Trzcina starzejesz sie ;]
Plytka laduje w czytniku. Lapki sie trzesa. Na gre czekalem kilka ladnych miesiecy. Wiadomo. Podniecenie miesza sie ze chcica (bo mi dziewczyna wyjechala ;p ). Anyway. Wita nas intro. Przepraszam, co ja mowie. Intro. A nawet INTRO. Jedno slowo. GENIUSZ. Autentycznie. Uwielbiam taki styl graficzny i jeszcze zadne intro mnie tak nie zaintrygowalo jak to z persony. Menusy utrzymanie w personowej stylizacji. Muzyczka Shoji Meguro, ktorej slucham juz od kilku ladnych miesiecy nadal nastraja mnie pozytywnie. VA daje rade. Grafika wspaniala. System wiemy. Co tu duzo mowic. Pogram troche wiecej to napisze co nieco o fabule.
Drugi!! xD Grałem z 2h, bardzo fajan gierka. Jak pisał estel, intro miazdzy, scenki bardzo fajne(wszystko anime, jak w Online Jacku w hacku) sama gra bardzo fajna, szkoda ze bohater niemal nic nie mówi, własciwie nie mozemy poznac jego odczuc co do tego co sie dzieje. Pomysł ze strzelaniem sobie w łeb swietny, takie mini summony

Bardzo fajnie ze mozna Persony łączyc, kombinacji bedzie zapewne masa. Ja też mało grałem wiec duzo nie pisze, troche wkurza duza ilosc loadingów i jak na razie mało walki(gadanie - loading - szkoła - loading - zmiana pory - loading - gadanie - loading - spanie - loading) xD Ale ogółem jest naprawdę fajnie. Muzyka jest średnia. W szkole lecą kawalki które kompletnie nie pasują do RPG, podczas walk trochę lepiej, ale już podczas gdy wchodzi do
Velvet Room muzyka jest świetna.
Jak dla mnie na razie 8+/10, na pewno się rozkreci. A VA jest swietny
btw. te dni co sie odlicza licznik an górze to czas do
pełni w której walczymy z bossem, przynjamniej tak wyczytałem na Gamefaqs i wg. tego to tam pisze Taurusa zwiedzać MOŻNA ale nie trzeba, trochę to dziwne
Trzeci.Jestem teraz na 36levelu w Taurusie i po pierwszym bossie Świetne wstawki anime tylko trochę ich mało w grze, bałem się że wieża będzie będzie cały czas wyglądała identycznie i monotonie ale na szczęście tak nie jest.W części dziennej jest dość dużo do zrobienia(różne linki) i dochodzi do sytuacji w której musimy wybierać z kim chcemy się spotkać, nie wiem czy to będzie miało wpływ na dalszą grę ale możliwe. Całkiem fajnym patentem są mini questy jakie dostajemy w wiadomym roomie. Nie bawiłem sie jeszcze w łącznie person bo pierw chce swoje dopakować. Co do fabuły do jak na razie dużo sie nie dzieje, ale to może wina tego że ostatnio miałem egzaminy i wszystkie postacie były nimi zajęte.Plusem jest VA który nie przeszkadza i zniechęca a wręcz przeciwnie bo jest dobrze zrobiony i głosy pasują do postaci. Dobra spadam grać dalej i jak już pobawię się w łączenie to zdam relacje.
No to ladnie levelek nabiles. Ja lece wg. jednego z FAQow, ktory mowi jak nabic wszystkie social linki za jednym podejsciem do gry. W tartarusie bylem raz poza tym wymuszonym w fabule i... zginalem ;] Rozdzielilem party i sam stanalem naprzeciwko przeciwnikow, a ze miales weaknessa na slashe to mnie ubili szybciutko. Reload i 1h w plecy ;] Trudno. Teraz i tak gram od poczatku, bo chce te social linki wymaksowac wszystkie. Nie wiem jak was, ale mnie seria Shin Megai Tensei pomimo swojej genialnosci jakos nie wciagnela. Nocturne'a nie przeszedlem. DDS1 w polowie, DDS2 nie ruszone... Persona 3 za to mnie zmiazdzyla. Idealne polaczenie sim-date z normalnym RPGiem. Fajniutka stylistyka. No i bardzo podobaja mi sie te komiksowe wstawki - kadry, dymki z odglosami albo okienka z reakcjami postaci jak sie cos dzieje. Super sprawa ;]
Granie z opisem, pfff

Mi idzie wolniej, ja jestem na 5lvl, 5F we wiezy i 3 Persony. Bardzo fajna gierka ;] Trochę głupio ze jak na razie nic nowego w fabule, tylko kazą wiedzac tą wieze co jest monotone. Ja jak na razie podniosłem o sporo Kenjieo w Social L. innych nie wiem jak xD
btw. mówili coś o otwarciu sklepu s ksiazkami, gdzie on jest?
I mam się zapisac dla Athletic Club, znalazłem basen, siłownie itp, ale nie wiem gdzie mogę się zapisac.
To nie jest taki opis, ktory mowi ci co robic dokladnie. On ci wyszczegolnia z kim masz gadac zeby podniesc Slinki ;] Przydatna sprawa.
Jak zapisales sie do kendo, to juz na basen/bieganie nie mozesz chyba.
Sklep jest w Iwatodai Station. Ma na sobie znak Bookworm czy cos takiego. Szukajcie a znajdziecie ;]
hmm, czyli jednak tam byłem xD
A co do klubu, jestem w tym klubie przewodniczących czy whatever, co zaproponowała ta laska z głupim japonskim imieniem która sie komunikuje z nami w Dark Hour ale, nasza towarzyszka w rózowej bluzce wciaz mowi mi o zapisach do Atlethic Club. Z tym ze ja nie wiem u kogo.
Mi udało się zapisać tylko na Kendo bo potem reszta była zmknięta, pierwsze drzwi w prawo w czesci sali gimnastycznej(za sekcja z drzewkiem).Ja zapisałem sie od razu przy wejściu wyskoczył komunikat czy coś takiego. Social linki podnosi się przez spotkania i prawidłowe odpowiedzi na pytania. Tylko fool nie da się w ten sposób(z tego co zauważyłem, podnosi się pp bossach). Teraz po woli testuje system randkowy(2 dziewczyny na razie udało mi się zmusić do spotkania).A social linki przydają się przy personach tworzonych bo duyżego boosta do exp dają.
Wlasnie zfuzjowalem orpheusa... Najgorszy blad. Nie robcie czegos tak glupiego. Jego zdolnosc z ta persona na A (athropos?) co leczy 50%hapekow dla wszystkich jest nieoceniona. Ja sie wlasnie jej pozbylem...
Fakt, ja na razie Person nie ruszam, będę się tym bawił jak bede ich miał wiecej i bedą jakies miało przydatne. O tyle dobrze za zapewne potem bedzie mozna zdobyc je jeszcze raz (Pixie występuję bardzo czesto)
Szkoda ze levele wchodzą tak wolno, jestem na 14 poziomie w Taurusie i mam dopiero u level. Do randek jeszcze nie doszedłem, spotkałem jakąś dziewoje w okularach ale mogłem z nią tylko pogadac na jeden temat. Szkoda, ciekawy motyw.
Swoją drogą, słucham OSTu, bardzo fajny, 3.5h muzyki, wiec dlaczego do cholery gra bez przerwy katuje nas 2oma utworami? xD Mam nadzieje ze w poźniejszej czesci gry muzyka sie zmieni
Póżniej jest opcja zapisania Persony na tym poziomie na którym ją macie, wiec nawet jak dokonacie fuzji możecie ją za odpowiednią sume znowu summonować. Przydatny z tego bajer.
@mike
Bo caly ost to wariacje nt. 3 czy 4 kawalkow ;] Smutne.
@Dante
Ale chyba bede mogl zapisac tylko te persony, ktore obecnie mam na rece? Bo ni chu chu nie wiem jak odzyskac Orpheusa skoro tworzy sie go z fuzji Legiona i Ose, a zeby stworzyc Legiona potrzebny jest Orpheus -_- Widziales moze czy jest w jakis kartach? No i jak ty to robisz, ze tak szybko nabijasz levele. Ja jestem na 7 maja i mam 7 level... (2 dni do pelni, a moi ludzie umieraja ze zmeczenia ;p ).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.