Czytał ktos z Was książki The Fall of Reach, The Flood i The First Strike, które składaja sie na trylogie Halo? Sam od tygodnia jestem posiadaczem boxa z tymi pozycjami dzieki rodzinie z Kanady. O ile pierwsza i trzecia książka sa świetne, to druga mocno skupia sie na wydarzeniach z pierwszej części gry, przez co jest odtwórcza. Ale ogólnie rzecz biorąc jest to małe arcydzieło i must have dla fanów gry Bungie. A w listopadzie szykuje sie 4 kniga z universum Halo
Niestety możemy chyba tylko pomarzyć o wydaniu tego w Polsce.
To fakt, o polskim wydaniu mozna tylko pomarzyc... Ale warto sobie sprowadzić, np. z eBaya (mi rodzinka z Kanady przysłała). Box z 3 ksiazkami wyglada naprawde bosko - jeżeli znacie angielski w stopniu zaawansowanym to łykajcie.
Mendrek
18 06 2006, 11:59
Ja tam nie wiem co moze byc ciekawego w zielonej puszce z pistoletem. Rozumiem jeszcze grac w to, wszak o gustach sie nie dyskutuje, ale ksiazki pisac to chyba lekka przesada?
No ale jak ktos lubi wyciagac kase, to moze i napisac nawet ksiazki o UT, PES-ie, czy Mario Party. Dla chcacego nic trudnego, powiadaja
Mendrek Halo ma wspaniałą fabułe, geniusz science fiction jak nic. Na pierwszy rzut oka moze wydawac sie ona trywialna spiewką, jednakze po głebszej analizie jest naprawde ciekawa i zawiła.
Wiadomo, że książki oparte na fabule takich hitów powstają głównie w celach komercyjnych ale dla fana jak znalazł, a Halo porządną fabułę ma. Jakby trafiło jakoś w moje ręce to chętnie bym łyknał, ale zamawiać box z amazon'u? - Nie...
A jak w tych książkach ze spoilerami? Nie grałem w Halo 2 jeszcze, mogę łykać wszystkie knigi bez obaw? ;P
Czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie? Tzn. czy w książkach są spoilery, które mogłyby zepsuć dwójkę?
Hmm... a wracając do tematu może by tak złożyć jakąś petycję np. do wydawnictwa "ISA" w końcu zajmują sie wydawaniem takich można by rzec "niszowych" książeczek (StarCraft, WarCraft, Diablo, Forgotten Realms itd. itp.) a gdyby dowiedzieli się iż coś takiego jak adaptacje Halo istnieją i że są na nie chętni może by wydali?
Ryo-San
30 06 2006, 23:47
QUOTE(Krasus @ 30 06 2006, 21:35)

Hmm... a wracając do tematu może by tak złożyć jakąś petycję np. do wydawnictwa "ISA" w końcu zajmują sie wydawaniem takich można by rzec "niszowych" książeczek (StarCraft, WarCraft, Diablo, Forgotten Realms itd. itp.) a gdyby dowiedzieli się iż coś takiego jak adaptacje Halo istnieją i że są na nie chętni może by wydali?

wydaje mi sie ze gdyby im podeslac dane szacunkowe sprzedazy Halo/Halo 2, nakreslic obraz ze H.A.L.O to marketingowy dynamint itd itp o czym w wydawnictwach nie maja pojecia to wydaje mi sie ze wydanie tej trylogii w naszyn jezyku bylby kwestia czasu..
do tego dodac ze Microsoft pod koniec roku wchodzi oficjalnie do Polski ze swoim majdanem..to bylaby kropka nad i..
QUOTE(Ryo-San @ 1 07 2006, 00:47)

do tego dodac ze Microsoft pod koniec roku wchodzi oficjalnie do Polski ze swoim majdanem..to bylaby kropka nad i..
Hmm... jak byś nie wiedział Microsoft oficjalnie na naszym rynku jest od kawałka czasu... Oni tylko wkraczają z oddziałem odpowiedzialnym z X360. Co swoją drogą wcale nie znaczy że wydadzą książki z Halo. Ich zadaniem będzie dystybucja okrągłego i gier, ew. jak będzie dobra sprzedaż - zajmowanie się lokalizacjami gier. Ale kto wie, może się i za książki wezmą...
Czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie? Tzn. czy w książkach są spoilery, które mogłyby zepsuć dwójkę?
Nie. Ostatnia częśc trylogi fabularnie dzieje się między "1" a "2", łykaj śmiało.
Lord Tidek
2 01 2007, 09:29
To moze zróbcie ta petycje

bo to nie jest taki głipi pomysł, ja jeste za
kwiatekgracz
28 01 2007, 16:58
Ja od razu sie podpisuję.
marek1712
24 07 2007, 09:04
W zasadzie mój pierwszy post po tak długim czasie od zarejestrowania ale co tam

Kiedyś jeden gość na Allegro sprzedawał importy z UK (trylogię) za 140zł i szkoda mi było kasy. Ostatnio przypomniało mi się, że Empik sprowadza zza granicy, wiec szybko użyłem szukajki i voila:
http://www.empik.com/showobject.jsp?object...tegory=21000000 przy odbiorze osobistym w wybranym Empiku to TYLKO 62zł
http://www.empik.com/showobject.jsp?object...tegory=21000000 tu z kolei jest Ghost of Onyx za 38zł. Pamiętajcie, że bodaj w październiku wychodzi kolejna książka

Jak ja to przeczytam?
Ta kolejna książka to "Contact Harvest", czyli opowieść o pierwszym spotkaniu z Covenantami widziana oczami Sgr.Johnsona(to ten murzyn, twardy jak skała).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.