To karbon stanowić ma hybrydę elementów. Ekstremalne tuningowanie samochodów. NFS: Carbon także na PS3 i PSP.
Premiera NFS: Carbon powinna nastąpić już podczas najbliższej zimy.
Mam screeny:
kolejny most underground

co nie zmienia faktu, że się ciesze..
Ja też się cieszę, chociaż marzy mi się powrót do czegoś w stylu NFS Porshe, albo Hot Pursuit.
ja bym wolal cos w rodzaju nfsu pierwszej czesci
..nocne scenerie byly dobre
Grzehoo
18 06 2006, 18:35
Mam nadzieję, że nie spier.dolą oprawy graficznej, jak w Most Wanted. Niemniej jednak jestem ciekaw, co tym razem zmienią w serii Elektronicy, choć zapewne obędzie się bez rewolucji.
Mastah27
18 06 2006, 18:37
ciekawe jak to wyjdzie na ps2... nic ładniejszego niż most wanted się nie spodziewam, bo to niemożliwe
Er_WolvEr
18 06 2006, 21:17
Czemu niemożłiwe ?? Chodzi Ci w sęsie że jak dla Ciebie wersja PS2jkowa miała takądobrą grafike że nie bezie lepszej, czy ta że nie zmienia silnika gry ?? Jeżeli zrobiliby grafikę jak uboższy w efekty i dodatki Burnout 3, a dodali detali na przedmioty (w końcu w NFS nie ma takiego speeda jak w Burnoucie, by ciąglo mógł być bloor) byłbym ZA.
Sie rozpisałem
nic ładniejszego niż most wanted się nie spodziewam
Konkretnie chodziło mi o to, że gra napewno nie bedzie ładniejsza niż most wanted, a nie żeby jakoś specjalnie mi się ta grafa podobała... W sumie, dla mnie bardziej liczyłby się klimat tej samochodówki, a grafa może być nawet z pierwszego undergrounda... Mówie, że silnik bedzie ten sam... Na lepszy silnik potrzeba lepszej konsoli..
Grzehoo
18 06 2006, 21:57
Wydaje mi się, że Underground 2 ma lepszą grafę niż Most Wanted.
Kolejne Need for Slack : Turtle Race ,ta gra już się skończyła ,samochody prowadzi sie niczym kartonowe pudła ,a wydaj się jakbyśmy ścigali się żółwiami.
Grafika też za dobra nie będzie ,jedyne co może uratuję kolejnego sequela NFS jest muzyka.
No NFS'y maja świetną ściezkę dźwiękową. Mi się już przejadły te Undergroundy i MW. NFS:U był ok. NFS:U 2 juz nie. NFS:MW moze być, bo już troche świerzości (względem undergroundów). Ja chciałbym czegoś na wzór NFS:HP2 lub NFS: Porshe. Ileż można tego samego (to będzie już czwarta część w podobnych klimatach). Mam nadzieję, że nie zmienili stylu serii na stałe. Za jakis czas owszem przyda się troche U.., ale póki co wystarczy.
QUOTE(Oskae @ 18 06 2006, 23:06)

Kolejne Need for Slack : Turtle Race ,ta gra już się skończyła ,samochody prowadzi sie niczym kartonowe pudła ,a wydaj się jakbyśmy ścigali się żółwiami.
Grafika też za dobra nie będzie ,jedyne co może uratuję kolejnego sequela NFS jest muzyka.
OMG - jak to czytam, to mam wrazenie ze grales w jakis freeware'owy crap z naklejka NFS.
Mam nadzieje że to będzie coś lepszego niż most wanted bo mi tamten szybko się znudził. Najmocniejsza strona tego tytułu to pewnie będzie tunning bo więcej czasu spędzi się oglądając farbe niż sie ścigając.
komar737
19 06 2006, 07:42
A ja powiem tak: Jedyny NFS, który mi sie naprawdę podobał, to High Stakes na PSX (do tej pory pamiętam ten dźwięk McLarena:D) - wtedy Elektronicy nie byli takimi szmatami i badziej się przykładali do swoich gier (IMO).
A co do samego EA... od tej firmy, dobrej gry nie spodziewam się już od kilku ładnych lat (komercha przez WIELKIE K).
Reasumując, nad Carbonem posiedzę pewnie nie wiele więcej jak jeden dzień.
nio zapowiada sie kolejny godny i ciekawy uwagi racer
High Stakes to lipa była , imo najlepszy w moim mniemaniu był Hot Pursait ( jeszcze na PC-eta po sieci z granymi dodatkowymi furami

) pozatym pierwsza część Undergrounda - ponieważ była w pewnym sensie przełomem - pierwsze arcade traktujące o nocnych wyścigach i tuningu furek

Pozatym ten temat przypomniał mi, że mam jeszcze do skończenia mam Most Wanted Black Edition - ale tera po obronie pracy dyplomowej wkońcu będe miał czas ma dokończenie większości gier
Oj nie gadaj, ze HS to lipa. Jak dla mnie High Stakes był bardzo dobry. Jednynym mankamentem była niezbyt płynna animacja.
QUOTE(Emet @ 19 06 2006, 22:47)

Oj nie gadaj, ze HS to lipa. Jak dla mnie High Stakes był bardzo dobry. Jednynym mankamentem była niezbyt płynna animacja.
Niestety, będe podtrzymywał moje zdanie - ponieważ pomiędzy 3 a 4 było za mało różnic - tylko lekko podbita grafa, nowsze furki choć nie zawsze . A "trójka" to pełny miód płynący z tej serii...
O ile mnie pamiec nie myli, to w miedzy 3 a 4 bylo wiecej roznic - mocno poprawione modele aut, widoczny kierowca, wizualizacja uszkodzen, znacznie lepszy model jazdy. Trojka swego czasu byla z pewnoscia graficznym przelomem - zwlaszcza efekty swietlne i sugestywnie oddane warunki pogodowe.
"Apparently the new game will have features from both the Underground and the Most Wanted series, meaning you'll be chasing the cops (Most Wanted series) and pimping your car (Underground series) in the same game. The magazine also reports the game will be out during Christmas this year.
Another new feature will be ability to conquer "territories" on each of the 3 maps, with each map having 7 territories. Owning those places will give you bonuses and the like.
Then there's Canyon Racing where you "race on narrow circuits alongside deadly pitfalls." In the unveiling report it also says there will be some kind of team racing for that mode, where they'll help you push the opponents off the road. It's not known if there's any other team thing in the game apart from that."http://ps3.qj.net/First-Need-for-Speed-Car...pg/49/aid/56371
Cr3aTiVe
20 06 2006, 16:39
Mam nadzieje,że będzie to połączenie Most Wandet z NFSU

Czyli Neony i tylko nocna sceneria duże miasto i żeby nie było pakietów części tylko samemu wybierasz co i jak

i fajnie by było jak by można było malowac heble,profilowac opony,opniżać tył albo przód,rozmiar felg
Nocna sceneria to najwiekszy minus U/U2. Rozumiem gdyby czesc wyscigow odbywala sie nocna pora, ale wszystkie to monotonia przez duze 'm'. Dlatego z otwartymi ramionami powitalem swego czasu Most Wanted.
Kurde, brakuje mi starych NFS'ów ze zmienna porą doby i pogodą
icaros7
20 06 2006, 22:18
Emet - pozwol, ze rozwine troche twoja mysl. Powiedzcie mi czemu wraz z rozwojem grafiki programisci pozbywaja sie takich opcji jak chociazby zmienna pogoda czy mozliwosc ustawienia pory dnia/pogody przed wyscigiem? Moim zdaniem seria NFS jest coraz biedniejsza.
Może grafa w takiej czy innej grze jest tak rozwinięta, że gdyby do takiego wyścigu dodać - noc, mgłę, i na dodatek deszcz to plej (czy inna konsola) by padł z wysiłku...? Tak mi się wydaje...bo innego wytłumaczenia nie widzę...chyba, żę im się nie chce robić takich rzeczy??
A co do serii NFS - popieram...pewnie będzie tak jak z fifą - niby coś jest lepiej ale jednak to dalej nie to...mam nadzieję, że się mylę.
Mam nadzieje,że będzie to połączenie Most Wandet z NFSU
Apparently the new game will have features from both the Underground and the Most Wanted
Wystarczy uwaznie czytac...
Sądze, ze to bardzo dobrze, ze będzie to hybryda tych dwóch częsci. Mnie grafika podobała sie w Most Wanted ale za to EA mocno okroiła tunning maszyn. W Most Wanted zrobiono w tym temacie ktok do tyłu. Moim zdaniem powinni dać to co w Undeground 2 ale z silnikiem Most Wanted. Może stworzą coś jeszcze lepszego?
ale jeśli już ma to być poąłczenie MW i Underground'ów to miasta / trasy powinny występować zarówno w nocy jak i w dzień.
Pierwsze zwiastuny Carbon:
http://www.gamershell.com/news/30953.htmlPoki co za wiele nie da sie z nich wywnioskowac.
Don_Pedro
23 06 2006, 17:23
Cr3aTiVe
24 06 2006, 12:44
QUOTE(Hela @ 20 06 2006, 23:58)

Wystarczy uwaznie czytac...
No nie zauważyłem

dobrze,że napisałeś A tak wogóle to po co te deszcze? i tak nie bedzie to sprawiać różnicy tlyko konsola będzie bardzej się męczyć więc zamiast tych deszy by mogli dac coś innego ale nocna sceneria połączona z dzienną to jest dobre
Devil_MC
2 09 2006, 02:07
MAM tylko jedno pytanko czy Carbon wyjdzie na PS2 czytalem na wp.pl i tam pisze tylko : PC, Playstation 3, XBox 360, Wii nie widac PS2 ???
MAM tylko jedno pytanko czy Carbon wyjdzie na PS2 czytalem na wp.pl i tam pisze tylko : PC, Playstation 3, XBox 360, Wii nie widac PS2 ??? sad.gif
Wyjdzie, wyjdzie, nawet demo na necie jest. Własnie sie pobrało, ide wypalac
Popykałem w demko, relacja

Graficznie, nie źle, przede wszystkim
NIE KTALKUJE! uff.. o to się bałem najabrdziej. nie wiem w ilu chodzi animacja ale jest płynnie,lekko po oczach wali AA, samochody cywilne są wykonanne słabo, nasze i przeciwników już lepiej. Otoczeniu się mówiąc szczerze nie przyglądałem więc się nie wypowiadam

Jedyną wadą jest że naprawdę
mało widaćSam gameplay jest niezły, jeździ się dosyc cięko,
trzeba jechać właściwie idealnie żeby wygrać model jazdy jest naprawdę cięzki(początkowo) auto jest jakieś dziwnie wolne(mimo że to Gallardo, pff) ale i tsak łątwo w coś walnąć. Bardzo fajny był smaczek ze stacją benzynową, przypadkim w ną wjechałemi okazał się filmik jak wybucha9co ważne, pomimo eksplozji nie klatkowało

) Nie wiem czmu to ma służyć, bo przeciez rywale i tak sa nieznieszczalni)
2 tryb w demie to drft, to juz jest gorzej, jakoś tak nijak. Driftuje się ciężko, auto strasznie zarzuca, nie mam pojęcia jak ich pobić, zawyczaj byłem kilkanaście tysięcy punktów za nimi :shock: No nic trzeba poćwiczyć.
Ostaniego trybu, wyścigu 1vs.1 nie udało mi się sprawdzić bo trzeba mieć pierwsze miejsca w 2 ierwszych. Może potem/.
na razie tyle
Czyżby elektronicy okiełznali PS2? Niesłychane

Zapewne jak wjedziesz w stację benzynową lub spadniesz z urwiska to koniec gry nie? Czy to samo dotyczy też przeciwników ?
Czyżby elektronicy okiełznali PS2? Niesłychane tongue.gif Zapewne jak wjedziesz w stację benzynową lub spadniesz z urwiska to koniec gry nie? Czy to samo dotyczy też przeciwników ?
nie wiem co do uriwska, jeszcze sie nie spotkalem, po wjeździe w stacje nic ci sie nei dzieje(wybucha za tobą) ale rpzeciwnicy chyba giną, nie wiem bo nie udało mi się na to nikogo złapać
zapomniałem napisać o TUNINGU

Nowe aptenty naprawdę extra, każdy element można wygiąc, przegiąć, powiększyć zmniejszyć, mniam ^^
Z tego co tu czytam gierka zapowiada sie wyczepiscie, choc pewnie wyjdzie jak zwykle, co nie, EA?

Juz niech oleja grafe, ale mam nadzieje ze nareszcie gameplay wzbogaci sie o jakies patenty dzieki ktorym gra bedzie sie chcialo przejsc, bo MostWanted to przechodzilem maksymalnie na siłe zeby tylko BMW M3 odblokowac, a i tak nie dalo sie go przerobic, pfff.
Nie licze na to ze gra przebije cudowne High Stakes z PSXa, ale mam nadzieje ze warto bedzie wkladac plytke z ta gra do czytnika PS2

Czekam[y].
Zastanawia mnie ten motyw ze stacja benzynowa tylko, ciekawe, ciekawe
Ponieważ peemki się nasilają daję linka do gry(chyba żadna tajemnica co?

)
http://rapidshare.de/files/31220748/NFS_Ca...C_Demo.rar.htmlHasło: dYn&rhodon@1-klick-stuff.dl.am
Plik jest abrdzo dobrze spakowany, to co ściagamy ma 170MB, po rozpakowaniu 2,6GB(!)
Ściągnąłem, zagrałem, pokuszę się więc o ocenę.
Po kolei: do wyboru mamy 3 fury - Gallardo (klasa exotic), Lancera (import) i Camaro (muscle). Tak jak Mikes napisał - tuning daje radę - nie ma tutaj wyboru części (być może w pełnej wersji będą), za to można formować np. wielkość i kąt ustawienia spoilera, wloty powietrza i przetłoczenia na maskach, rozmiar, kształt felg i wiele innych - moc!
Dalej - wyścigi. Na początek klasyczny wyścig po wyznaczonej trasie w mieście z ruchem ulicznym, czyli standard. Zatrzymajmy się może przy driftingu. Moim zdaniem kapitalnie go rozwiązano, jeździ się trudniej, ale po odrobinie wprawy możemy zaliczyć cały przejazd bokiem. Może i przesadam, ale czułem się, jakbym grał w trudniejszego OutRun'a (chodzi mi oczywiście o sam model jazdy). Wyścigi w kanionach również są fenomenalne - tutaj ścigamy się z jednym oponentem na wąskiej i krętej trasie (można rozwalić niektóre barierki i wypaść z kanionu, co oznacza koniec wyścigu). Bardzo pomaga tu hamulec ręczny.
Grafika prezentuje się lepiej, niż w NFS:MW, co mnie oczywiście cieszy. Natomiast framerate, hm, u mnie gra strasznie zarywa. Mam nadzieję, że animacja zostanie poprawiona w pełnej wersji, na którą niecierpliwie czekam.
wiki1993
2 09 2006, 20:50
Co do motywu ze stacją benzynową- takowy był już w Most Wanted ( jako "spowalniacz pościgu" ).
A jak chcecie wiedzieć więcej o samej grze, to wbijcie na oficjalną polską stronę EA. Jest tam całkiem sporo
informacji, screeny oraz trailer.
Widziałem gierce u kuzyna i musze powiedzieć że chyba będe musiał ją mieć, tak więc opcja tuningu sprawdza się znakomicie, w samych oponach mamy do dyspozycji 9 stref morfingu, a to tylko nie wielka część stref znajdujących się na samochodzie, lecz moża powiedzieć, że nareszcie tuning będzie wymagał więcej artyzmu u gracza, ot co nie zawsze 100% daje najlepsze efekty...
W klasycznym wyścigu nic się nie zmieniło no moze oprócz tego, że jeździmy w zespole (ten patent w demówce ciężko było wytestować, bo nie wiadomo jaką specjalną zdolność ma nasz partner) No i swoistą nowością jest opcja zagrodzenia rywalowi drogi neonem, słupem czy innym badziewiem co w Most Wanted dostępne było tylko w ucieczkach przed policją. Drifting przypominał ten z Ridge Racera, gdzie praktycznie fura sama jechała bokiem (no może przesadzam), lecz na szczególną uwagę zasługuje Duel w kanionie, już sama muzyka oraz początkowa wstawka filmowa dają potężną porcję klimatu, a podczas wyścigu jest jeszcze lepiej!
Jedyne co mnie martwi to stosunkowo niski framerate oby EA zdołało to poprawić do wersji ostatecznej, bądz co bądz prawdopodobnie zapowiada się kolejny świetny racer na PS2
mam demo z game convention, jest ktoś zainteresowany?
hmmm demo powiadasz... podziekuje

btw jest na torrentach 2.5gb
mam demo z game convention, jest ktoś zainteresowany?
dałem linka stronę temu

btw. tak sobie wczoraj jeżdzę, zniszycć można sporo, przystanki, znaki etc. ale najlepsze są te z filmikami, wjeżdżamy w szyld jakiegos hotelu ten sie wali i spada komuś na łeb. Miło
ale zrobiłem wtopę

będę miał to demo dopiero we wtorek, ciekawe czy mi przypasi...
Normalny wyścig i duel w kanionie dają radę, wpienia tylko framerate! W tej kwesti Elektronicy pownni pogadać z ludźmi z Criterion i zobaczyć jak to się robi. Drift to wg. mnie syf kiła i mogiła. Auto samo kontruje w zakręcie, przyczepność traci się i odzyskuje w ułamku sekundy i prawie w miejscu. Chciałby się czegoś chociaż ciut bardziej wymagającego. Tak ogólnie, jeśli w pełnej wersji framerate będzie w normie, to może z tego wyjść nie najgorsza gierka.
hmm.. mi framerate naprawde nie przeszkadzał, było bardzi płynnie(choć 60 fps to to nie jest) Jedyne co mnie wkurza to alasing, wali po oczach
W Anglii wyczailem na stoisku z PS2 do pogrania. Gra sie calkiem przyjemnie troche ciezko bo monitor ustawili pod slonce i rozgrywka w nocy ciezko bylo cos zobaczyc, ale calkiem calkiem gierka przyznam... Graficznie nieodstaje od poziomu dobrego.. Muzyke wyłączyli a szkoda
Drift jest super[bardziej realistyczny niz w poprzednich czesciach]!! ja przejechalem cale[prawie bo na koncu stuklem i 200tys poszlo papa xD] okrazenie na jednym combo-drift

a duel tez daje rade....
btw zauwazylem duzy wzrost klatek na sekunde po zmienieniu kamery na taka z zdezaka
Framerate - porazka.
MW mial ok 50 % wiecej fps/s.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.