Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PTT
Forum PSX Extreme > Platforma > Pchli targ
Stron: 1, 2
MaciejPŃ
niepłacze,bo gwiazdka w pewnym sesie mnie oszukał,ale sprawa została załagodzona i chyba zarzegnana.
*-dka
ehhe za kilka słow prawdy dostalem ostrzezenie smile.gif
ehhe Jestescie super chlopcy smile.gif
MichAelis
QUOTE(*-dka @ 28 06 2006, 17:34) *

wiec moze te wasz grupa to grupa pedałow i lizaj du.p i trzeba sie z wami zabawic lub polizac wam (pipi)

Za to dostałes i za to ze jestes połdebilem. Przeczytaj wszystko dokladnie i dowiesz ze ze nie chodzi tu o jego uczciwosc, co bylo walkowane setki razy. Wcale nie znaczy to ze nie zostanie przyjety nigdy... Tylko na ten czas zostala wstrzymana jego kandydatura wlasnie z tego powodu, co byl opisany wczesniej.
*-dka
hehe prawda w oczy kole smile.gif
ok konic gadki !!
Gojlandek
MichAelis uznał mnie kiedyś za oszusta i złodzieja z oczywistym i natychmiastowym banem, chociaż przy odrobinie dobrej woli obu stron sprawa została wyjaśniona na niekorzyść poczty. Jak to jest takie świetne zachowanie (którego nie wykazuje LIPA)...

Uważam, że zasługuję na rangę PTT -jestem krystalicznie uczciwy, sprzedaję towary po zaniżonych cenach i mogę pół dnia objaśniać każdy aspekt sprawy - jednemu kontrahentowi do dzisiaj objaśniam (tłumacząc solucję z gamefaqs), jak przejść grę, którą mu sprzedałem, z osób zaufanych na forum TomisH może potwierdzić genialny kontakt). Najczęściej jednak dogaduję się na gg/PW, wystawiając jedynie plus na forum - jak więc szanowne grono ma mnie zauważyć?

Argument o wysłaniu towaru bez należności jest niby bardzo mocny, ale niezwykle naciągany - ja raz opłaciłem coś przez paypal po obietnicy wpłaty tydzień później i chociaż skończyło się ok, to nigdy więcej takiej głupoty nie zrobię.

Niby ilość plusów ma marginalne znaczenie, ale już takie wielkie ma mieć znaczek pod nickiem? Coś namieszaliście...

Następna sprawa - chociaż mam 5 plusów na tym nicku (poprzedni został niesłusznie splamiony), to transakcji (głównie sprzedaży) poza allegro przeprowadziłem już dziesiątki. Miałem jednak takie 'szczęście', że z osobami przypadkowymi, nie mającymi wpływu na forum (nie licząc Danillo1792 <<mogę pomylić nick, sorry>> i TomisHa) - oni nie poświadczą mojej wartości jako kontrahenta, bo może nawet już tego forum nie odwiedzają.

Wniosek wydaje się prosty - albo zmienicie zupełnie zasady i zaczniecie respektować ilość plusów (wtedy przecież można dyskretnie pytać drugą stronę o szczegóły transakcji z właścicielem kilkunastu plusów) i zdanie szarych użytkowników, albo nie obnoście się z tą rangą, bo będzie ona trochę śmieszyć. Jak wyproszę u Fenixa rangę WSPANIAŁY CZŁOWIEK i odmówię jej innym wspaniałym ludziom, to będę uznawany co najwyżej za *****, nie za wspaniałego człowieka smile.gif

Tyle ode mnie.
Mithos
Ale o co niby chodzi ? W PTT jest juz sporo ludzi, co oznacza, iz mozna sie tam dostac bez wiekszych problemow. Ja np. w ogole nie mam pojecia jakim jestes kontrahentem, wiec na jakiej podstawie mam byc za tym, abys byl w PTT ? A nie chodzi o to, zeby do PTT przyjac 100 osob i w ogole nie wiedziec kto tam jest.

Zasady naboru sa krytkowane przez tych, ktorzy chca byc w PTT ale ich nie ma.
Gojlandek
QUOTE(Mithos @ 6 07 2006, 16:27) *

Ale o co niby chodzi ? W PTT jest juz sporo ludzi, co oznacza, iz mozna sie tam dostac bez wiekszych problemow. Ja np. w ogole nie mam pojecia jakim jestes kontrahentem, wiec na jakiej podstawie mam byc za tym, abys byl w PTT ? A nie chodzi o to, zeby do PTT przyjac 100 osob i w ogole nie wiedziec kto tam jest.

Wniosek - aby być członkiem PTT, należy przeprowadzić transakcje z Mithosem i MichAelisem? biggrin.gif

Zasady naboru nie są krytykowane przez tych, którzy są w PTT - Twoje twierdzenie o kant rozbić, bo mi to wisi, patrząc na to, jak działa ta grupa i nabór do niej - towarzystwo wzajemnej adoracji i nic więcej ninja.gif
Mithos
QUOTE(Gojlandek @ 6 07 2006, 16:54) *

Wniosek - aby być członkiem PTT, należy przeprowadzić transakcje z Mithosem i MichAelisem? biggrin.gif

Zasady naboru nie są krytykowane przez tych, którzy są w PTT - Twoje twierdzenie o kant rozbić, bo mi to wisi, patrząc na to, jak działa ta grupa i nabór do niej - towarzystwo wzajemnej adoracji i nic więcej ninja.gif

Ja handlowalem moze z 3 osobami z PTT.

Poza tym skoro jest to grupa wzajemnej adoracji to w jakim celu chcesz sie tam dostac ? Nie jestes tam i sie rzucasz, a sprawiasz wrazenie jakbys chcial tam byc. Tyle, ze w ten sposob nie masz szans sie tam dostac. Kto ma byc w skladzie PTT ten bedzie, a kto z roznych przyczyn sie tam nie dostal, ten bedzie gadal, ze to"grupa wzajemnej adoracji".
MichAelis
QUOTE(Gojlandek @ 6 07 2006, 13:45) *

MichAelis uznał mnie kiedyś za oszusta i złodzieja z oczywistym i natychmiastowym banem,

Rotfl jakiego bana? Ja Ci nic nie dawalem. A uznalem Cie za oszusta, bo wszystko na to wskazywalo i migales sie od odpowiedzialenosci. Jak wszystko sie wyjasnilo moge powiedziec ze jestes OK i cofnac tamte slowa.

Co do PTT to:
-Lipa bedzie w PTT (z czasem) bo zasluguje na to.
-Ty nie bedziesz w PTT, bo ciezko uwierzyc w to ze to poczta zawinila. Normalny user nie zmienil by nicka tylko staral sie ponad wszystko wyjasnic taka sprawe.
-Nie trzeba robic ze mna transakcji zeby byc w PTT.
-Plusy, nie moga byc brane z prostej przyczyny, ze ludzie zaczna sobie dawac plusy za free, bo tego nie da sie kontrolowac.
Chicken
QUOTE(Gojlandek @ 6 07 2006, 16:54) *

QUOTE(Mithos @ 6 07 2006, 16:27) *

Więc mnie tez nie powinno byc w tej grupie ponieważ nie przeprowadzałem zni jednej transakcji z Mithosem i MichAelisem.
Danilo1972
Gojlandek - odwiedzam forum codziennie, a nawet, co jest dość istotne, staram się współtworzyć PTT.
Prawdą jest że robiłem z Tobą transakcję, co zresztą zaznaczyłem w odpowiednim topicu że wszystko grało i z filmów jestem bardzo zadowolony.
Niestety wyszła głupia sprawa z Tobą i Cerbem, przy której moim zdaniem nie zachowałeś się właściwie.
To że później naprawiłeś swoje błędy, to tylko chwała Ci za to, ale do PTT przyjmowani są ludzie, którzy starają się żeby transakcje były zbliżone do ideału.
Gojlandek
QUOTE(Mithos @ 6 07 2006, 18:15) *

Ja handlowalem moze z 3 osobami z PTT.

Poza tym skoro jest to grupa wzajemnej adoracji to w jakim celu chcesz sie tam dostac ? Nie jestes tam i sie rzucasz, a sprawiasz wrazenie jakbys chcial tam byc. Tyle, ze w ten sposob nie masz szans sie tam dostac. Kto ma byc w skladzie PTT ten bedzie, a kto z roznych przyczyn sie tam nie dostal, ten bedzie gadal, ze to"grupa wzajemnej adoracji".

Więc czemu piszesz, że nie robiłeś transakcji ze mną i dlatego nie mógłbyś ocenić pozytywnie mojej "kandydatury"? Nie zależy mi na członkostwie w PTT (napisałem to przecież) - nie mam nic przeciwko temu, ale nie będę się wpraszał do prywatnej grupy. Mam prawo krytykować PTT i zrobiłbym to także jako jego członek.

QUOTE(MichAelis @ 6 07 2006, 19:17) *

Rotfl jakiego bana? Ja Ci nic nie dawalem. A uznalem Cie za oszusta, bo wszystko na to wskazywalo i migales sie od odpowiedzialenosci. Jak wszystko sie wyjasnilo moge powiedziec ze jestes OK i cofnac tamte slowa.
<cut>-Ty nie bedziesz w PTT, bo ciezko uwierzyc w to ze to poczta zawinila. Normalny user nie zmienil by nicka tylko staral sie ponad wszystko wyjasnic taka sprawe.</cut>

Nie dałeś bana, ale to proponowałeś. "Wszystko na to wskazywało", bo po jakimś miesiącu ciszy (gdzie byłem pewien, że przesyłka dotarła i robiłem następne transakcje) całe forum dowiaduje się, że jestem złodziejem i poznaje moje dane osobowe. Dlatego uznałeś mnie za oszusta, chociaż nie znałeś całej prawdy. A dokupienie i wysłanie replacement'u przed otrzymaniem odszkodowania z PP to wzorcowe miganie się od odpowiedzialności tongue.gif
Ciężko uwierzyć, faktycznie, poczta porusza się z prędkością światła, a przesyłki eskortują służby specjalne, a każdy pracownik jest pod specjalnym nadzorem cool.gif
Co do nicka- nie mając pojęcia o 1. poście Cerba wystawiłem na sprzedaż Xboxa (poszedł po kilku dniach, jedna z lepszych transakcji ever) i zaraz Ryo-San pisze, by nie robić ze mną transakcji, bo już kogoś oszukałem. PO PRZECZYTANIU JEDNEGO POSTU. Jakbym nazwał Cię oszustem, podał Twoje dane i śmiecił w Twoich ogłoszeniach, to byś pewnie zaprosił mnie na piwo i chciał pogadać jak stary kumpel?

QUOTE(Chicken @ 6 07 2006, 20:21) *

Więc mnie tez nie powinno byc w tej grupie ponieważ nie przeprowadzałem zni jednej transakcji z Mithosem i MichAelisem.

ninja.gif A właśnie taką przyczynę podał wcześniej któryś z nich:)
Gojlandek
QUOTE(Danilo1972 @ 6 07 2006, 21:52) *

Gojlandek - odwiedzam forum codziennie, a nawet, co jest dość istotne, staram się współtworzyć PTT.
Prawdą jest że robiłem z Tobą transakcję, co zresztą zaznaczyłem w odpowiednim topicu że wszystko grało i z filmów jestem bardzo zadowolony.
Niestety wyszła głupia sprawa z Tobą i Cerbem, przy której moim zdaniem nie zachowałeś się właściwie.
To że później naprawiłeś swoje błędy, to tylko chwała Ci za to, ale do PTT przyjmowani są ludzie, którzy starają się żeby transakcje były zbliżone do ideału.

Znasz realia TYLKO JEDNEJ transakcji, przeprowadzonej właśnie z Tobą, i twierdzisz, że nie zachowuję się właściwie i nie staram się działać idealnie:) I nie naprawiałem swojego błędu, nie nazywam się Poczta Polska, co zresztą każdy mógł przeczytać w poście zawierającym moje dane osobowe. I żebym w 1 promilu był nie w porządku, to bym się w życiu nie pojawił na tym forum, zamiast załatwiać sprawę z Cerbem i administracją (_Diabeu_ i Fenix).

Ostatni raz - nie mówię tego, bo chcę być w PTT - mam świadomość tego, że na to zasługuję, przekonuje się o tym każdy kolejny kontrahent i nie potrzebna mi ta ranga do tego, by dalej okazjonalnie sprzedawać/kupować. Darujcie argument, że Wy, członkowie PTT, możecie cwaniakować, a ja, szaraczek, na pewno nie w taki sposób bym mógł wejść. Ta wymiana zdań to był dobry sposób na poznanie fundamentów tej grupy, która mi nie wadzi, ale też nie podnieca.

Proszę Was o odpowiedź na jedno proste pytanie -
Jak zauważycie wartość danej osoby (nie, nie mnie) i jej przydatność w PTT, gdy nie zwracacie uwagi na plusy, nie robicie z nią transakcji i nie czytacie jej PMek i wiadomości na GG?

P.s. sorry za podwójnego posta, cytowałem odpowiedzi z dwóch stron i tak wyszło.
Danilo1972
Napisałem właśnie że nie zachowałeś się właściwie podczas tej jednej transakcji.
Nikt nie neguje Twojej uczciwości, robisz sobie bez problemu transakcje na pchlim targu, więc w sumie nie wiem w czym problem.
Do PTT ludzie dobierani są wg regulaminu (czy jak to tam nazwać), który ustaliliśmy.
Co do podejrzeń o wzajemną adorację - nigdy nie robiłem transakcji z Mithosem a z RedemXIII pierwszą dopiero w tamtym tygodniu.
Nie przeszkadzało mi to żeby być za przyjęciem ich do grupy.
Pracowali na swój wizerunek długi czas i nikt z nich nawet słowa nie powiedział że chce być w PTT, a zasłużyli na to jak mało kto.
Jak już Michaelis uchylił rąbka tejemnicy - następnym userem PTT będzie najprawdopodobniej LIPA, bo nigdy nie zawiódł podczas robienia transakcji, a robił ich już kilkadziesiąt.
Mithos
No a na jakiej podstawie mam Cie oceniac ? Napisales jakiegos FAQ na temat zakupow na odleglosc ? Pomogles komus odzyskac kase od jakiegos oszusta ? Zrobiles cos innego niestandardowego ? Nie handlowalismy razem (chyba) wiec, oceniam na podstawie dzialalnosci tzw. okolo-handlowej.

Jedyne z czego Cie znam to jakas niejasna sytuacja, w ktorej ktos tam byl oszukany i nawet nie wiem jak sie to skonczylo.

Poza tym nie wiem, kto z czlonkow PTT cwaniakuje. Ciagle to tylko nas ktos atakuje, za to ze jestesmy kolkiem wzajmnej adoracji i ze nie chcemy pewnych zacnych osob w swoich szeregach. Mnie to raczej smieszy, bo udajecie fochy, ze wam nie zalezy na tym aby w PTT byc, ale jednoczesnie staracie sie na sile udowodnic, ze byc powinniscie (a osoba, ktora ma tam byc przyjeta nie ma co udowadniac, bo nie tak przebiega ta cala procedura). To tak jak z facetami i laskami, jak panna X da kosza panu Y, to pan Y zaczyna nagle rozpowiadac, ze panna X to dziwka i ze mu sie ona nigdy nie podobala. Tak sie wlasnie niektore osoby zachowuja i swiadectwo sobie tym wystawiaja same.

I nie chce mi sie wiecej tego wyjasniac. Kto zasluguje na to, zeby w PTT byc ten juz tam jest lub bedzie.
KopEr
Wypowiem się ,jako osoba z zwnątrz. Czytałem cały ten topic i jestem na bierząco w PT. O Mithosie i Danilo słychać tutaj b. często ,widać ,że wszystko dzieje się szybko ,są w PTT ,MichAealis rzadziej ,ale jak już coś zrobi to najporządniej jak się da. O tych osobach słychać często w PT ,i jeszcze o Lipię
chociaż go nie znam osobiście również uważam ,że powinnien być w waszej grupie. A pan Goli niech się tak nie bulwersuje ,bo mało o nim słychać ,nawet jeśli prowadzi dobrze transakcje to tamta akcja z Cerbem była całkowicie nie na miejscu. No powiedz czy dołożyć tą złotowkę do priorytetu jest tak ciężko? Wtedy nie było by zadnej nawałki. To tyle z mojej strony. Pozdro for all.
Gojlandek
QUOTE(KopEr @ 6 07 2006, 22:49) *

A pan Goli niech się tak nie bulwersuje ,bo mało o nim słychać ,nawet jeśli prowadzi dobrze transakcje to tamta akcja z Cerbem była całkowicie nie na miejscu. No powiedz czy dołożyć tą złotowkę do priorytetu jest tak ciężko? Wtedy nie było by zadnej nawałki. To tyle z mojej strony. Pozdro for all.

Odpowiem tylko na to i spadam, bo nie da się Was przekonać o moich zamiarach (dajcie mi spokój z moimi niespełnionymi ambicjami, bo jestem na to za poważny) - nie tylko ZAWSZE wysyłam priorytet, ale bardzo często nie liczę nic za przesyłkę, lub tylko jakieś symboliczne grosze. Ja naprawiałem kradzież/zgubę POCZTY, a nie na miejscu może było informowanie o problemie forum, a nie mnie i podawanie danych osobowych niewinnego człowieka!

Do tej pory nie wiem, jak osoba X ((pipi), nie ja!!) zostanie zauważona, nie robiąc transakcji z nikim z PTT, nie pisząc nic w postach, tylko przez PM i gg, a wystawione plusy się nie liczą... To dość trudne pytanie i nie oczekuję odpowiedzi cool.gif

I niech mi jeszcze raz ktoś napisze, że beczę, bo mnie nie chcecie w tej grupie biggrin.gif To mi samopoczucia nie poprawi, serio. Wasze zarzuty przypominają gadanie PiSu o krytyce PO, która przecież jest partią cieniasów, bo nie rządzi biggrin.gif
Lipa
Jakby ktoś nie wiedział, to jestem w PTT ( bodajże od 02.08.06r. ). Ale nie o tym chciałem wink.gif Nasza grupa powiększyła się o kolejnego członka ! Jest nim " bartiz " ;]
Lipa
3 kolejne osoby w PTT:
- malin1976
- Maiden
- Yap
rkBrain
Apeluję, żeby każdy użytkownik PT uzupełnił rubrykę lub przynajmniej napisał w poście skąd jest.
bartiz
Wyslijcie mi hasło na PW wink.gif
Maiden
Mi tez prosze xD

W pracy nie moge sie logowac ;p
Maiden
Można poprosić jeszcze raz smile.gif?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.