Dobry to pomysł i szczytna idea

Popieram i kuna moze jakies logówki dla tej grupy, wszak jak ktoś to tego tematu nie zaglądnie to nie bedzie wiedział kto należy do PTT
Danilo1972
12 06 2006, 14:54
Logosy już są - wg mnie całkiem fajne.
Michaelis - To może napiszesz jakie inne kryteria bierzecie pod uwagę ?
Co się kryje pod tym pojęciem ?
Oczywiste jest że trzeba mieć same '+' i to sporo, oraz jak osoba wywiązywała się z umowy. Taką osobę poddaje się głosowaniu i jak jest 100% na 'tak' już pozostał mały kroczek aby dołączyć.
Same + to nie wszystko. Liczy sie to jak sie czlowiek zachowuje podczas dokonywania zakupow, a takze jak sie zachowuje na forum (jak ktos co godzine robi UP, F5 i inne, no to sory tylko tym denerwuje innych) czy robi cos jeszcze procz tylko zwyklego handlowania (zakupienie cos dla kogos w innym miescie grzecznosciowo; wyjasnianie jakich niejasnych zagadnien typu zamawianie z zagranicy itp.). Samo posiadanie + to niestety nie wszystko. Trzeba sie wyrozniac z szeregu. Ale niech jeszcze szefostwo sie wypowie

Co do tego jak wyglada rekrutacja to sie nie wypowiadam bo nie wiem czy mi wolno.
A więc czekam, aż moją kandydaturę przedyskutujecie
Afair nie mozesz sam zglosic swojej kandydatury
MaciejPŃ
12 06 2006, 20:10
LIPA, oducz się robienia up'a co 10 h to może pomyślimy

no i jeszce jedna bardzo ważna rzecz, dobry kontakt. Sądzę że to też jeden z ważniejszych argumentów
Pokaż mi, gdzie robiłem Upa co 10 godz. ? Najwyżej, to robiłem przez jakiś czas co 24 godz. ( ok. ).
MichAelis
12 06 2006, 20:45
Mithos idealnie wszystko napisał, bo własnie tak jest...
QUOTE(LIPA @ 12 06 2006, 18:36)

A więc czekam, aż moją kandydaturę przedyskutujecie

Mysle ze nie ma co robic z tego tajemnicy, ale juz byla dyskutowana Twoja kandydatura i nie przeszła niestety.
EDIT uprzedzając Twoje pytanie "czemu?"
Nieco zle wrazenie robisz za bardzo sie pchasz tutaj(plusy, rangi), pozwol zeby ktos sam Cie zauwazyl.
Rangi ? Chodzi Ci o temat w " Opinie/komentarze " ? Zapytałem się tylko, czy dałoby się dać jakąś rangę. Tak samo z +. Coś złego, że mam w sygnaturze wypisaną ilość plusów ? A może pchaniem nazywasz to, że cały czas wypytuję o PTT ? Po prostu jestem ciekawy co i jak. Dalej będę sprzedawał i kupował jak robiłem to dotychczas. Nie muszę mieć tego śmiesznego znaczka.
Macie swoją ekipę w PTT ( 10 osób na krzyż ) i looz. Nie było żadnych grup, nie było problemów. R(d)ób(p)ta co chceta. Pis.
MichAelis
12 06 2006, 21:33
Sa grupy i nie ma zadnych problemow, a ze wyszlo ze narazie nie bedziesz nalezal do tych "10 osob na krzyz", no to juz trudno i smiesznego znaczka miec nie bedziesz i rangi tez nie. No popatrz, jak mowilem masz zle podejscie.
Bez urazy, ale to chyba nie ma być kółko wzajemnej adoracji. Bo po części tak to zaczyna wyglądać. Powinniście chyba spisać jakieś przynajmniej ogólne zasady + zostawić sobie margines błędu.
Lipa od jakiegoś czasu robisz interesy. Tylko, że robisz je tylko po to żeby się dostać do PTT. W takich okolicznościach nie dziwie się reszcie teamu, że narazie Ci odmówili.
MichAelis
13 06 2006, 08:13
Jestes uczciwy? Wyrozniasz sie choc troche posrod wszystkich? Bez zawachania wplacilbym Ci kase na konto? Nie zaskoczy mnie stan przedmiotu ktory otrzymam? Cos soba reprezentujesz na tym forum?
Jestes w PTT.
Jakie kolko? Grupa ta ma na celu wyroznienie tych najlepszych, jasne ze mozna by przyjac wszystkich co maja powyzej 20 +, ale czy to bedzie mialo jakis sens? Tak, jak chcesz to nazwij sobie to kolkiem wzajemnej adoracji, ale przyjmowac co drugiej osoby nie bedziemy.
Flik interesy robię od jakiegoś roku. PTT jest od 2 tygodni. Więc w czym rzecz ?
Lipa tak to wygląda. Zresztą nieważne.
Bartezoo
14 06 2006, 14:46
QUOTE(Mithos @ 12 06 2006, 17:52)

Same + to nie wszystko. Liczy sie to jak sie czlowiek zachowuje podczas dokonywania zakupow, a takze jak sie zachowuje na forum (jak ktos co godzine robi UP, F5 i inne, no to sory tylko tym denerwuje innych) czy robi cos jeszcze procz tylko zwyklego handlowania (zakupienie cos dla kogos w innym miescie grzecznosciowo; wyjasnianie jakich niejasnych zagadnien typu zamawianie z zagranicy itp.). Samo posiadanie + to niestety nie wszystko. Trzeba sie wyrozniac z szeregu. Ale niech jeszcze szefostwo sie wypowie

Co do tego jak wyglada rekrutacja to sie nie wypowiadam bo nie wiem czy mi wolno.
Czyli nie mozna być lamusem jak mniemam i mieć dużo plusów?
Danilo1972
14 06 2006, 16:20
Bartezoo - prawie dobrze sobie to wykoncypowałeś z tą różnicą że liczba plusów nie ma prawie żadnego znaczenia.
Dla przykładu popatrz na Sizacza - plusów nie ma dużo, ale to prawdziwy wzór kontrahenta.
Bartezoo
14 06 2006, 16:43
QUOTE(Danilo1972 @ 14 06 2006, 17:20)

Bartezoo - prawie dobrze sobie to wykoncypowałeś z tą różnicą że liczba plusów nie ma prawie żadnego znaczenia.
Dla przykładu popatrz na Sizacza - plusów nie ma dużo, ale to prawdziwy wzór kontrahenta.
czyli mam jakieś szanse na dołączenie do tego teamu??
Danilo1972
14 06 2006, 17:00
QUOTE(Bartezoo @ 14 06 2006, 17:43)

Szanse ma każdy (prawie).
Warunki opisał Michaelis w pierwszym poście.
Rób po prostu swoje, jeśli nadejdzie Twój czas, na pewno się o tym dowiesz.
Wielkie dzięki Daniel

Normalnie serce rośnie.
Zawsze stawiam na jakość a nie ilość.
Bartezoo
15 06 2006, 17:54
QUOTE(Danilo1972 @ 14 06 2006, 18:00)

QUOTE(Bartezoo @ 14 06 2006, 17:43)

Szanse ma każdy (prawie).
Warunki opisał Michaelis w pierwszym poście.
Rób po prostu swoje, jeśli nadejdzie Twój czas, na pewno się o tym dowiesz.
ależ to zabrzmiało:D ale okej będę się starał
O to chodzi, że nie masz się starać. Im bardziej się starasz i chcesz tam być, tym tymbardziej Cię nie przyjmą. Sami muszą Cię zauważyć.
Chicken
16 06 2006, 11:59
QUOTE(LIPA @ 15 06 2006, 22:47)

O to chodzi, że nie masz się starać.
Wręcz przeciwnie. Zrób / pokaż coś co sprawi, że będziemy chcieli mieć Ciebie w grupie PTT - omg jak to zabrzmiało.
Wpychanie się na chama nic nie da, a więc siedź spokojnie i nie gadaj tyle.
Nie wiem jak to odbierają pozostali członkowie, ale z mojego punktu widzenia takie posty jak ten tylko Cię pogrążają.
Skończyłem.
Chicken już pisałem:
Dalej będę sprzedawał i kupował jak robiłem to dotychczas. Nie muszę mieć tego śmiesznego znaczka.
Porobiły się podziały. Bo nie jestem w PTT, tzn. że uczciwy nie jestem ?
W ogóle. Nie wiem, czy bardziej ufacie osobie która ma 7+ ( vide ziemia1 ), czy osobie która ma 19 ( vide ja ). Tu chodzi o to, że im bardziej znasz kogoś i dobrze mu liżesz d***, to jesteś przyjęty. Innej możliwości nie widzę. Pozdro.
Chicken
16 06 2006, 12:18
QUOTE(LIPA @ 16 06 2006, 13:08)

Chicken już pisałem:
Dalej będę sprzedawał i kupował jak robiłem to dotychczas. Nie muszę mieć tego śmiesznego znaczka.
Porobiły się podziały. Bo nie jestem w PTT, tzn. że uczciwy nie jestem ?
W ogóle. Nie wiem, czy bardziej ufacie osobie która ma 7+ ( vide ziemia1 ), czy osobie która ma 19 ( vide ja ). Tu chodzi o to, że im bardziej znasz kogoś i dobrze mu liżesz d***, to jesteś przyjęty. Innej możliwości nie widzę. Pozdro.
Źle rozumujesz.
Powiem tak: Dałeś kiedyś komuś jakiegoś gratisa (członkowi PTT), gwarancje na jakiś produkt, a może zdarzyło się coś takiego, że ktoś nie miał kasy, a zależało mu na twoim produkcie, więc bez wachania wysłałeś mu coś tam nie patrząc na to, że kase wyśle dopiero za tydzień.
Mi się takie rzeczy przytrafiły i właśnie te oto przypadki sprawiły, że znalazłem się w PTT z tym, że w ostatnim przypadku to ja byłem tym bez kasy. Z umowy się wywiązałem, więc zyskałem sporo w oczach (nie będę rzucał nickami... jeżeli zainteresowany zechce sam napisze, że to z nim robiłem taki interes). Plusy nie miały nic do rzeczy...
Oczywiście to jeszcze nie wszystko. Są jeszcze inne kryteria, o których już ktoś wcześniej wspominał.
The End, Koniec, Kropka.
Dałeś kiedyś komuś jakiegoś gratisa (członkowi PTT)
No dajcie spokój. Bo jak za darmo czegoś nie dam, to mnie nie przyjmiecie ?
gwarancje na jakiś produkt
Mam Ci napisać oświadczenie podpisane przez prezydenta, że produkt który wysyłam jest w pełni sprawny itp. ?
a może zdarzyło się coś takiego, że ktoś nie miał kasy, a zależało mu na twoim produkcie, więc bez wachania wysłałeś mu coś tam nie patrząc na to, że kase wyśle dopiero za tydzień.
Takiej sytuacji nie miałem.
Ale już nie raz z którymś z was robiłem interes ... Vide Ty Chicken, Danilo, Ryo, Red
Niestety żadnego prezentu nie dałem ;(
Chicken
16 06 2006, 12:49
QUOTE(LIPA @ 16 06 2006, 13:42)

Mam Ci napisać oświadczenie podpisane przez prezydenta, że produkt który wysyłam jest w pełni sprawny itp. ?QUOTE
a może zdarzyło się coś takiego, że ktoś nie miał kasy, a zależało mu na twoim produkcie, więc bez wachania wysłałeś mu coś tam nie patrząc na to, że kase wyśle dopiero za tydzień.
Ale już nie raz z którymś z was robiłem interes ... Vide Ty Chicken, Danilo, Ryo, Red
Niestety żadnego prezentu nie dałem ;( Pomyśl za co i w jakich przypadkach daje się gratisy... no...?? Odp jest prosta.Nie, ale wystarczy, że napiszesz komuś coś takiego: W razie niezgodności z wcześniejszymi ustaleniami ws. jakości produkto... i adres korespondencji.Pamiętam. SSX 3. A prezentu nie miałeś za co dawać.Mam nadzieje, że co nieco pomogłem.
Poza tym to nie muszą być argumenty, które przesądzą o Twoim przystąpieniu do PTT. Może zaskoczysz nas czym innym...
QUOTE(Chicken @ 16 06 2006, 13:49)

QUOTE(LIPA @ 16 06 2006, 13:42)

Mam Ci napisać oświadczenie podpisane przez prezydenta, że produkt który wysyłam jest w pełni sprawny itp. ?QUOTE
Niestety żadnego prezentu nie dałem ;( Pomyśl za co i w jakich przypadkach daje się gratisy... no...?? Odp jest prosta.Nie, ale wystarczy, że napiszesz komuś coś takiego: W razie niezgodności z wcześniejszymi ustaleniami ws. jakości produkto... i adres korespondencji.Pamiętam. SSX 3. A prezentu nie miałeś za co dawać.Mam nadzieje, że co nieco pomogłem.
Poza tym to nie muszą być argumenty, które przesądzą o Twoim przystąpieniu do PTT. Może zaskoczysz nas czym innym...
W przypadku, gdy chcesz przystąpić do PTT, musisz każdemu członkowi wysłać jakiś mały prezencikTy to tak na poważnie ? ;]Wybacz. Wtedy nie wiedziałem, że będziesz taki ważny ... 
Nie muszę nikogo zaskakiwać, żeby potwierdzać swoją wiarygodność.
MichAelis
16 06 2006, 13:01

porobiły się podziały. Bo nie jestem w PTT, tzn. że uczciwy nie jestem ?
Nikt nie twierdzi ze nie jestes uczciwy

i dalej sie wozisz z tymi plusami, myslisz ze jak 100 razy podbijasz temat i uda ci sie sprzedac karte telefoniczna to jestes kims? Zaczynasz mi działac na nerwy. Nikt nikomu nie lizał dupy, wszyscy ludzie ktorzy sa w PTT nawet nie wiedzieli ze tam beda, bo to ja wysylalem im Pmki z zaproszeniem. Wogole masz mylne pojecie po co ta grupa istnieje.
Nie chodzi tu o zadne gratisy w tej chwili, ale wczesniej jak ktos dal to bezinteresowanie to chyba fajnie wyglada nie?
Za te twoje sliczne posty vide lizanie dupy etc mozesz byc pewny ze w PTT nie bedziesz, chociaz wszyscy beda na tak(co na pewno nie nastapi) ja zawsze bede na nie.
Oj MichaElis ... Muszę Cię zmartwić, bo wszystkie + dotyczą gier ;]
I co ? Płakał będę z tego powodu ? Wielki Michaelis mnie nie przyjmie. Już pisałem. Macie swoje śmieszne kryteria. Swoje śmieszne znaczki i looz. Róbcie co chcecie ;] Powiedz mi jedno. Daje Ci wielką satysfakcję ten znaczek ? I Leaderstwo grupy ? Jesteś lepszy od kogoś z tego powodu ?
PS. MichAelis zapraszam na PW. Koniec OFFtopu.
MichAelis
16 06 2006, 13:13
ja tez zapraszam 2086195
QUOTE(LIPA @ 16 06 2006, 14:09)

Oj MichaElis ... Muszę Cię zmartwić, bo wszystkie + dotyczą gier ;]
I co ? Płakał będę z tego powodu ? Wielki Michaelis mnie nie przyjmie. Już pisałem. Macie swoje śmieszne kryteria. Swoje śmieszne znaczki i looz. Róbcie co chcecie ;] Powiedz mi jedno. Daje Ci wielką satysfakcję ten znaczek ? I Leaderstwo grupy ? Jesteś lepszy od kogoś z tego powodu ?
PS. MichAelis zapraszam na PW. Koniec OFFtopu.
Widać, że Ci żal dupe sciska ze nie nalezysz do PTT i tyle.
Ryo-San
16 06 2006, 13:47
QUOTE(bartiz @ 16 06 2006, 14:17)

Widać, że Ci żal dupe sciska ze nie nalezysz do PTT i tyle.
tylko ze problem tkwi w tym ze LIPIE czlonkwstwo w PTT jak najbardziej sie nalezy - i jak widac chlopakowi bardzo na tym zalezy - bo IMO zostal niesprawiedliwie pominiety..sorry panowie ale na liscie czlonkowskiej widze kilka osob ktorych poprostu nie kojarze a do PT wpadam bardzo czesto - oczywiscie nie mowie ze sa be ale skoro oni sa to czemu nie LIPA - ktory przeprowadzil juz tyle tranzakcji w tym wszystkie in plus i w 100% mozna mu zaufac...a to ze sie domaga loga to wcale mu sie nie dziwie..pozatym wyluzjcie i przestancie po nim jechac bo jakos przykro sie robi jak tak dobry pchli targowicz w niektorych postach jest mieszany z blotem za to ze domaga sie czegos co mu sie naprawde nalezy
charakter to jedno - zaufanie, przeprowadzone tranzakcje, staz na forum itp to inne sprawa..
ja to wlasnie tak widze..i gdybym mial taka mozliwosc to LIPA juz dawo bylby w PTT - no ale jestem tylko spectratorem i wyrazilem swoja opinie...E.O.T
MichAelis
16 06 2006, 13:50
Ale po co ma byc w grupie do ktorej dostaje sie tylko za lizanie dupy? Wlasnie chodzi o to ze nie liczy sie sama uczciwosc(ktora jest jednak najwazniejsza), ale calokształt.
Domagac sie znaczka i przynaleznosci mozna, ale w nieco normalniejszy sposob. Pisalem mu juz na GG ze zaufalbym mu bez problemu, bo widze po tranzakcjach ze wszystko przebiega dobrze, wiec nie mowie ze mu sie to zupelnie nienalezy, ale mogl jakos lepiej do tego podejsc.
z tego co czytam to nikt go z blotem nie miesza.
Chicken
16 06 2006, 14:48
QUOTE(LIPA @ 16 06 2006, 13:59)

W przypadku, gdy chcesz przystąpić do PTT, musisz każdemu członkowi wysłać jakiś mały prezencikTy to tak na poważnie ? ;]Wybacz. Wtedy nie wiedziałem, że będziesz taki ważny ... 
Nie muszę nikogo zaskakiwać, żeby potwierdzać swoją wiarygodność.
Kurcze. Czy musze wszystko czarno na białym wypisywać. Ok. niech będzie. Gratisy przyznaję wtedy gdy (przykłady):
a) Ja wysyłam komuś porysowane płyty, w zamian otrzymuję praktycznie nówki.
b) Ktoś mi wysyła giere w momęcie gdy jeszcze nie mam kasy.
c) Gdy się spóźnie z wysyłką.Spytaj D'72, Jakuzy i chyba Soula. Sorry chłopaki, ale nie wytrzymałem.Wcale nie czuje się ważny. Ba nawet nie jestem kimś ważnym. Po prostu chcę pomóc, a to chyba dobrze.Peace.
Danilo1972
16 06 2006, 17:00
Uporządkujmy temat.
1. LIPA - kandydatura odrzucona nie ze względu na uczciwość, ale całokształt.
Wyjaśniam - LIPA to kontrahent, któremu zaufałbym bez żadnego problemu, wpłaciłbym mu kasę na konto, czy też wysłał towar po wcześniejszym ustaleniu, że np. zapłaci za tydzień. Pod tym względem LIPA jest kryształowo czystym kontrahentem i zasługuje na członkostwo PTT.
Chodziło nam o zachowanie na pchlim targu, czyli podbijanie tematów co parę godzin, kolekcjonowanie plusów na siłę i czasem bezsensowne oferty.
Zrób proszę LIPA rachunek sumienia i zastanów się nad swoim zachowaniem. Jeszcze raz zaznaczam - pod względem robienia transakcji jesteś bardzo OK, jeślibyś tylko chciał poprawić swój wizerunek na pchlim targu, to zaręczam że bez żadnego problemu dostaniesz się do PTT (chyba że już nie chcesz).
2. Jesli chodzi o Sizacza i ziemia1 - Sizacz ma niewiele plusów, ale każdy kto robił z nim transakcję wie że właśnie tak powinny wyglądać interesy na forum (pełna kultura, zaufanie i właśnie wstrzemięźliwość w podbijaniu postów). Ziemia1 - podobnie jak kolega wyżej, z tym że często robi swapy osobiście. Każdy kto miał przyjemność robienia jakichkolwiek transakcji z ziemia1, powinien wiedzieć o co mi chodzi.
To tyle jeśli chodzi o userów z mniejszym stażem.
Co do reszty ekipy PTT, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego tam się znaleźli.
Nikt z ekipy PTT nie jest święty, każdy ma jakieś drobne grzeszki, ale też każdy w jakiś sposób rekompensuje swoje niedoskonałości.
PTT nie jest grupą zamkniętą, więc będzie sukcesywnie rozszerzane, ale po spełnieniu warunków, które ustaliliśmy.
Ryo - masz całkowicie rację, jeśli chodzi o plusy i transakcje.
Tyle że wtedy powinniśmy przyjąć pół PT, jeśli wziąć tylko kryteria uczciwości. Nie pominęliśmy chłopaka złośliwie, tylko daliśmy mu czas na poprawę pewnych niedociągnięć. Nie jest to powód żeby naskakiwać na siebie (dotyczy to obu stron), więc proszę o uspokojenie i ochłodzenie gorących głów.
Bardzo proszę o kontynuowanie osobistych wątków na priv, a w temacie pisać tylko posty dotyczące grupy jako całości.
Powiedzmy, że MichAelis mi mniej więcej wytłumaczył. Chicken również. Nie jestem przyjęty za " zachowanie " i looz. Chodziło mi też trochę o to, żeby nie było tak - Oo ma ( ileś tam + ), ale nie jest w PTT. Pewnie jakiś oszust i go nie przyjęli. Temat zamknięty.
PS. Danilo - Co do UPowania - nie robiłem częściej, niż co 24 godz

Kolekcjonowanie + na siłę i bezsensowne ofert - Yyyy ? To chyba Danilo nie do mnie, tylko ogólnie ;]
jeślibyś tylko chciał poprawić swój wizerunek na pchlim targu, to zaręczam że bez żadnego problemu dostaniesz się do PTT (chyba że już nie chcesz).
Szef mnie nie przyjmie ;]
Pozdro.
Cholera, ktoś tak wyedytował temat że mój post został jako pierwsz y ja jestem założycielem tematu... eeee o zo chozi jakby ?
MichAelis
21 06 2006, 16:45
no jaki problem widzisz?
Czy pisałem cokolwiek o problemie ? Jedyne co zrobiłem to ZAPYTAŁEM co jest grane...
MichAelis
21 06 2006, 18:58
Nie wiem co ci mam napisac, zapytales i sam sobie odpowiedziales wiec nie rozumiem
Wyraźiłem tylko moje zdziwienie
Oka, pis
przykre ze Lipa nie dorownuje waszej (pipi)istosci. Smiac mi sie z was chce.
heh to dopiero sie narobilo

czlowiek udciwy (Lipa) niemoze byc w waszej grupie ?? i jeszcze piszecie jakies smieszne uwagi dotyczace jjego zachowania np.Upomina sie o + a nie powiem jak kiedys MaciejPŃ upominał sie przez okolo tydzin o + a ja i tak mu nie dałem

hehe

wiec moze te wasz grupa to grupa pedałow i lizaj du.p i trzeba sie z wami zabawic lub polizac wam (pipi) , Zeby sie do was załapac ?? w takim razie na twoim miejscu LIPa odpuscił bym sobie
co to znaczy "udciwy"?

Przez wakacje poczytaj trochę książek, odpocznij od forum, ogólnie skomplikuj się
Danilo1972
28 06 2006, 16:46
QUOTE(*-dka @ 28 06 2006, 17:34)

heh to dopiero sie narobilo

czlowiek udciwy (Lipa) niemoze byc w waszej grupie ?? i jeszcze piszecie jakies smieszne uwagi dotyczace jjego zachowania np.Upomina sie o + a nie powiem jak kiedys MaciejPŃ upominał sie przez okolo tydzin o + a ja i tak mu nie dałem

hehe

wiec moze te wasz grupa to grupa pedałow i lizaj du.p i trzeba sie z wami zabawic lub polizac wam (pipi) , Zeby sie do was załapac ?? w takim razie na twoim miejscu LIPa odpuscił bym sobie

Ulżyło ci, dziecko?
MaciejPŃ płacze do dziś, do poduszki że mu tego plusa nie wystawiłeś.
Teraz zabieraj zabawki i do piaskownicy, bo LIPA nie potrzebuje adwokata (szczególnie takiego marnego).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.