Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: nadchodzi kryzys dla gier fps
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
tewus
...ktory to zakopie inne fpsy 6 stop pod ziemia... widzieliscie te filmiki?ohmy.gif ten calkien nowy po prostu mnie zlamal w pol! wyobrazcie sobie jakiegos gatling gun'a i ta dzungle:O toz to pierwszy predator jak z kuriera wyciety:O lamiace sie drzewa, podziurawione liscie, poscinane krzaki... ała ninja.gif
Dante
Pożyjemy zobaczymy. Wiem już że nie wolno za bardzo pozytywnie nastawiać się do fpp bo można sie zawieść.
Trzcina
Lol... po pierwsze. MS Vista, po drugie ciekawe jaki sprzet to pociagnie...
tewus
ninja.gif vista pozniej, najpierw xp a sprzet? hmmm mowia, ze pojdzie na obecnie sprzedawanych kompach... taa tyle, ze mozna sobie kupic takowy za 2000zl ale tez za 8000zl
Specu
tia, tyle ze nie ma jeszcze kart obslugujacych DX10 wiec o graniu na max detali na kompach z grafami tej generacji nie ma co myslec. tak wiec ulepszanie kompa pod katem CRYSIS przed wyjsciem visty i dx10 mija sie z celem.
Diabeu
QUOTE(Trzcina @ 21 06 2006, 20:45) *

Lol... po pierwsze. MS Vista, po drugie ciekawe jaki sprzet to pociagnie...

podobno w Pentagonie mają jeden
Trzcina
Nom, ale on w tym momencie liczy symulacje ewolucji ziemi od poczatkow zarania swiata, wiec oni tez w crysis nie pograja...
szeni
Myślę że Crysis jest w pewnym sensie jaskółką, pierwszą grą o tak zaawansowanym silniku. Choćby to podłoże - już nie płaskie poligony, tylko odrębne, oddzielnie animowane kępki trawy i liści, kosmos! Już wkrótce wszystkie gry będą tak wyglądać.
Mike
QUOTE(Specu @ 22 06 2006, 10:28) *

tia, tyle ze nie ma jeszcze kart obslugujacych DX10 wiec o graniu na max detali na kompach z grafami tej generacji nie ma co myslec. tak wiec ulepszanie kompa pod katem CRYSIS przed wyjsciem visty i dx10 mija sie z celem.

Myslisz ze na jakim kosmicznym sprzecie odbywaja sie te max detail prezentacje - raczej nic mocniejszego niz GF 7950GX2 i Athlon FX-62 tam nie siedzi. Crysis bedzie bez problemu chodzic na obecnych mid\highend'ach - zadna vista, zadne dx10. Kto w momencie premiery bedzie posiadal karte dx10? Przeciez nie strzela gola do wlasnej bramki - takim zagraniem zabiliby sprzedaz gry. Gdy zaprezentowano FarCry tez krzyczano ze bez stacji roboczej ani rusz, a tu co? Smigalo jak ta lala na calkiem srednich konfiguracjach.

btw. przewidywane specyfikacje:

Minimum Requirements

CPU: Athlon 64 3200+/Intel 5xx series
Graphics: Nvidia 6600/X800GTO (SM 2.0)
RAM: 768Mb/1Gb on Windows Vista
HDD: 6GB
Internet: 256k+
Optical Drive : DVD
Software: DX9.0c with Windows XP

Recommended Requirements

CPU: Dual-core CPU (Athlon X2/Pentium D)
Graphics: Nvidia 7800GTX/ATI X1800XT (SM 3.0) or DX10 equivalent
RAM: 1.5Gb
HDD: 6GB
Internet: 512k+ (128k+ upstream)
Optical Drive : DVD
Software: DX10 with Windows Vista
nWo
To są Zalecane wymagania ?? Jakbym ja mial takie parametry to gralbym na PC'cie conajmniej 7 lat. A nawet pewnie dluzej niz na ps3 bo duuuuzo gier pociagnela by taka maszyna.

A filmik faktycznie widzialem i jestem pod wrazeniem. Po raz pierwszy od wiel wielu miesiecy cos na mnie zrobilo wrazenie i to na PC a nie na PS3. mellow.gif
Mikes
ten calkien nowy po prostu mnie zlamal w pol!

ja znowu nie na czasie, gdzie jest nowy filmik? tongue.gif
Cerb
Graficznie gra wykosi wszystko (przynajmniej przez jakis czas), co do gameplayu to srednio jaraja mnie gry gdzie akcja dzieje sie w dzungli, ale w Crisis bedzie kilka miejscowek takich jak lotniskowiec (i na nim walka z obcymi) i o ile pamietam zamarznieta dzungla.

W ktoryms z ostatnich CDA byl o tej grze bardzo obszerny artykul, i z zapowiedzi tworcow to gra nie bedzie wymagala DX10 ani tym bardziej kart graficznych wspierajacych ten standart. Wszystko pojdzie na DX9, no najwyzej trzeba bedzie kupic sobie 2 x 7800 GT icon_wink.gif A ceny leca w dol he he. Mysle ze dla tej gry warto, a i na przyszlosc sie przyda.
Flik
Czyli tak optymistycznie ile bym musiał kasy wyłożyć, żeby sobie w to pograć?

edit:
Drogi Yacku jakby mnie to w takim maksymalnym stopniu interesowalo to zapemniam Cię, że bym tak postąpił. Myśłałem po prostu, że znajdzie się jakiś miły człowiek, który w tym siedzi i po prostu rzuci kilkoma cyferkami. Wybacz, że Cię uraziłem. A i dzięki za niekasowanie posta mistrzu :F
Yacek
Tak optymistycznie to wejdz sobie na komputronik.pl, rekomendowane wymagania masz to posprawdzaj sobie ceny, uzyj skilla 'dodawanie' i bedziesz wiedzial.

A co do gry: podobna sytuacja jak w przypadku Doom3. Pierwsze trailery, zapowiedzi i wycieki i wszyscy przerazeni ze tylko inzynierowie z NASA beda mogli zagrac bo dysponuja odpowiednim sprzetem. Inaczej patrzy sie na to teraz, w sobote 24 czerwca 06' a inaczej bedzie sie miala sytuacja jak gra bedzie juz w sklepie. Nie oznacza to oczywiscie, ze gra pojdzie na Athlonie XP 2600+ i 512ddr, ale raczej stanieje sprzet ktory bedzie spelnial minimalne wymagania. Dual core cpu to nic dziwnego, jesli autorzy sie postarali to jeden rdzen bedzie liczyl animacje trawki i listkow a drugi bedzie w tym samym czasie robil cos innego, jakies AI etc. Mocno to uogolnilem ale na to sie zapowiada.
nWo
pogrzebałem troche w cennikach i Mysle ze
Karta graficzna 1100 zł
plyta glowna 500
procesor 400
kosci pamięci - 400

i mozna grac closedeyes.gif komputer dla mnie na minimum 7 do 10 dłuuugoch lat
Trzcina
7 lat? Nie z tym prockiem...i nie z taka plyta.

Osobiscie uwazam ze oplaca sie kupowac plyte SLI i wtedy kombinowac conieco (uzywane karty, bla bla bla) zawsze to da sporego kopa.

Anyway, z tego co czytalem gdzies to wydawalo mi sie ze vista i DX10 beda wymagane. Jak nie to super, pogram w to u siebie tongue.gif Bo vista przez dosc dlugi czas nie zagosci u mnie w domu wink.gif
nWo
W sumie tez mi sie tak wydaje ale jednak, w chwili obecnej nie mam komputeraz na ktorym moglbym zainstalowac Viste

A co do procesora to w tej chwili kosztuje 670 zł i tylko on ma znaczenie bo plyta nie. Za nią mozna dac 300/400 zł, zeby tylko slotów na pamiec RAM miala zadowalająco duzo.

A i tak w chwili obecniej nie mam zamiaru kupywać na wakacje komputera. Wez pod uwage to ze najbardziej newralgiczne elementy kompa to grafika i procesor, a na plyte głowną maxymalna ilosc ramu. Tak wiec pomimo ze podaje jak sie moze niektorym wydawac elementy z kosmosu na ktore nie kazdego stac to dla mnie wcale niejest to zakup dla szpanu. Kasą nie śmierdze i odkladam ziarnko do ziarnka ale jak juz kupie to co wypisalem to naprawde nie mam zamiaru zmieniac kompa przez ku****ski długi czas. Biorąc pod uwage ze obecnie korzystam z
Durona 750 mhz
512 SDRAM 133mhz
i GT4 TI 4600 128 juz od prawie 5 lat Więc po wakacjach gdy sie szarpne na kluczowe elementy cena powinna nieco spaść a ja bede zadowolonym uzytkownikiem, powininem przynajmniej byc, gdyz wszystkie gry ktore mam obecnie na plytkach skrzetnie sciagane i wypalane wkoncu odpale na sprzecie i malo tego bede mogl tez grac przez dluuugi czas. happy.gif Dla mnie zakup konieczny, z czasem ceny spadną wejdą lepsze karty moze zmienie zdanie co do Gforce i kupie Ati. laugh.gif

Wracając do samej gry zeby nie robic offtopa o sprzecie. Na stronce Gametv.pl jest filmik Crysis - CryEngine 2, poprzedni jaki widzialem to byl inny filmik na samym poczatku bylo ciemno i jakas jedna wielka rozpirduszka w nocy. Nic nie moglem o tym napisac ale teraz.

No coz scena poczatkowa churki potem jakis statek smugi swiatla nastepnie dzunga, ostre strzelanie jakis typ do mnie strzela ja sie chowam za drzewem on wali w drzewo a ono upada skoszone gradem pocisków no i nastepnie znow scena gdzie (pipi) co widac, noc i znow ostra walka, wszystko płonie słychac jakies ryczenie cos jak w LOST - mechaniczny stworek ?? Hmm gierka faktycznie fajnie bedzie wygladac ale powstrzymam sie od wyolbrzymiania.
estel
QUOTE(Trzcina @ 24 06 2006, 23:47) *

Osobiscie uwazam ze oplaca sie kupowac plyte SLI i wtedy kombinowac conieco (uzywane karty, bla bla bla) zawsze to da sporego kopa.

Z tego co wiem to ani SLI ani CrossFire nie sa tak wydajne jak pojedyncza karta graficzna. Mi tam sie marzy Quad z GeForce'a 7900 tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.