Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PStwo na NDS/PSP
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy
naruto1991
Otóż, chciałbym wiedzieć czy warto wymienić konsolę stacjonarną PStwo na NDS-a lub PSP. Opłaca się?
Na moją decyzję wpływa wiele czynników wewnętrznych np. jeden TV:) A ja chciałbym pograć w spokoju, a nie siedzieć i czekać aż ktoś każe mi przełączyć...
Tak więc czekam na pomoc... huh.gif
szczurek
Decyzja jest wbrew pozorom dość ciężka, bo i stacjonarki i kieszonsolki mają swoje plusy. Jezeli przelazles wiekszosc wartosciowych produkcji na PS2 to napewno przydalby sie jakis powiew. Tym samym mamy drugi dylemat, PSP czy NDS? Pierwsza oferuje sporo konwersji z czarnuli, ale tym samym kilka perelek zupelnie nowych (Loco Roco, Lumines chociazby). Dodaj do tego latwa mozliwosc piracenia i ekran ktory "robi" i masz ogolny zarys konsoli. No i ta nieszczesna bateria. Zbyt dlugo sobie na raz nie pograsz.
NDS oferuje sporo swiezosci, wybor jednak nie jest zbyt duzy. Jezeli preferujesz wyscigi i bijatyki to raczej nie masz czego szukac. Jezeli choc troche "kumasz" klimat wielkiego N to napewno znajdziesz cos dla siebie.

Tak wiec wybor zalezy od ciebie, bo my tu tak naprawde malo pomozemy...
Marylin
QUOTE(szczurek @ 22 06 2006, 10:43) *

Dodaj do tego latwa mozliwosc piracenia

PSP się łatwo piraci? blink.gif Nie powiedziałbym - jedynie jak masz FW 1.5 ewentualnie 2.0, ale na nowszym FW sobie nie pograsz na kopiach
szczurek
Ee, no i to nie jest dość łatwo? Przeszkód większych nie ma. Grunt tylko dostać konsole z takim firmware'em...
Dick Inferno
Granie w piraty jest na dluzsza mete podcinaniem galezi , na ktorej sie siedzi .... Drogie ? Znajdz lepsza prace , to i 2 gry w tygodniu kupisaz bez bolu .
naruto1991
THX kupiłem już sprzęt wielkiego N i jest git.
A wracając do piractwa to mówicie, że na dłuższą metę to się nie opłaca?
Bo zbieram na R4 i nie wiem czy nie zrobię "błędu" biggrin.gif

Mirek
ambasadororientu
CYTAT(naruto1991 @ 22 06 2007, 08:43) *
THX kupiłem już sprzęt wielkiego N i jest git.
A wracając do piractwa to mówicie, że na dłuższą metę to się nie opłaca?
Bo zbieram na R4 i nie wiem czy nie zrobię "błędu" biggrin.gif

Mirek

Ja Ci polecam M3 Simply. A swoją drogą z PS2 to wolałbym się przesiąść na PSP ..bo to podobne klimaty reprezentuje. NDS rządzi ale zdecydowanie jako druga konsola, zamiast stacjonarki PSP jest chyba lepsze. Gratuluje i tak posiadania NDSa i życze dużo miłych chwil ze sprzętem
Sialala
CYTAT(ambasadororientu @ 28 06 2007, 12:24) *
Ja Ci polecam M3 Simply. A swoją drogą z PS2 to wolałbym się przesiąść na PSP ..bo to podobne klimaty reprezentuje.

to tez zalezy - jesli zmiana nastapila z powodu znudzenia grami, to wybor NDSa byl IMO jak najbardziej sluszny. jesli z powodu braku mozliwosci grania w ulubione tytuly, to faktycznie mogl wtopic.

CYTAT
NDS rządzi ale zdecydowanie jako druga konsola, zamiast stacjonarki PSP jest chyba lepsze. Gratuluje i tak posiadania NDSa i życze dużo miłych chwil ze sprzętem

ja wybieralem miedzy PSP a NDS jako jedyna przenosna konsola. mam PS3, PS2 i pierwszego XBoxa ze stacjonarnych, Wii nie chcialem na razie kupowac, wiec dla mnie wybor byl dosc prosty - szukalem konsoli z gierkami innymi niz te, ktore mam na duzym ekranie i NDS spelnia ten warunek w 100%. na pewno nie zaluje, ze nie wzialem PSP, mimo ze wiekszosc gier musze sprowadzac z Play Asia. w zasadzie na NDSa brak mi wylacznie czegos w rodzaju Wipeouta - ale mam az nadmiar innych gier na NDSa, wiec nie placze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.