Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: "Zrób mi jakąś krzywdę" czyli wszystkie gry video są o miłości - Jakub Żulczyk
Forum PSX Extreme > Inne > Klub Dobrej Ksiazki
cameel
Książka napisana przez Żulczyka (rocznik 1983) jezykiem poplątanych metafor i nawiazań do filmu, muzyki, telewizyjnych programów i gier video.

Przytoczę tu tekst z obwoluty:
"Dawid to 25-letni student prawa, w którego życiu nie może juz wydarzy sie nic wiecej. wszystko jest ustalone. Poslubi jakas kolezankę Swojej Bylej Kobiety. Ojciec podżyruje mu klredyt mieszkaniowy. Pójdzie do pracy. Spłodzi potomka. Po czterech latach umrze. Ten scenariusz jednak rozpada się na kawałki, gdy spotyka uzaleznioną od gier video piętnastolatkę, zakochuje się w niej i... postanawia ją porwac"

Jestem swiezo po lekturze i moge gorąco polecic to doskonale romansidło smile.gif
Kmiot
QUOTE(cameel @ 22 06 2006, 12:18) *

Książka napisana przez Żulczyka (rocznik 1983) jezykiem poplątanych metafor i nawiazań do filmu, muzyki, telewizyjnych programów i gier video.

Przytoczę tu tekst z obwoluty:
"Dawid to 25-letni student prawa, w którego życiu nie może juz wydarzy sie nic wiecej. wszystko jest ustalone. Poslubi jakas kolezankę Swojej Bylej Kobiety. Ojciec podżyruje mu klredyt mieszkaniowy. Pójdzie do pracy. Spłodzi potomka. Po czterech latach umrze. Ten scenariusz jednak rozpada się na kawałki, gdy spotyka uzaleznioną od gier video piętnastolatkę, zakochuje się w niej i... postanawia ją porwac"

Jestem swiezo po lekturze i moge gorąco polecic to doskonale romansidło smile.gif

Momentami pachniało mi to Palahniukiem (podobna budowa zdań). Świetne, zabawne i wymyślne porównania i opisy. Fabuła dosyć marna, ale i tak świetnie się czyta właśnie dzięki najróżniejszym określeniom.
Warto się zapoznać myslę.
Dzujo
W aktualnym numerze PE (PE#109) w tekście "Gry a popkultura" macie moją reckę oraz wywiad z autorem ksiązki. Oczywiście kolo jest Graczem (aktualnie ma PS2).

Powieść warto sprawdzić, nie codziennie tego typu rzeczy pojawiają się na rynku.
LegionPolski
ten gosc (o tej książce było) był w jakimś programie na TVN/TVN24, gdzie siedzi Szczuka z takim gosciem i gadaja o ksiazkach. popierdzielil chwilke o ksiazce i poszedł ;p ktos ogladal procz mnie? tongue.gif
Wtkfds
CYTAT(LegionPolski @ 3 10 2006, 18:47) *
ten gosc (o tej książce było) był w jakimś programie na TVN/TVN24, gdzie siedzi Szczuka z takim gosciem i gadaja o ksiazkach. popierdzielil chwilke o ksiazce i poszedł ;p ktos ogladal procz mnie? tongue.gif

...Czy to nie "Wydanie drugie poprawione"?? Program dla cierpiących na bezsenność?? Książka Żulczyka jest spoko (dięki uprzemośći biblioteki Cameela miałem okazje przeczytać). Jak dla mnie klimatem zbliżona do pierwszej książki Masłowskiej...jest tam zresztą odwołanie wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.