Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie...
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Orson
Wiem, że powinennem umieścić to w dziale Pc ale...(tam też zresztą zamieściłem tongue.gif ) Rzecz tyczy się wersjii PC...

Mam pytanko:otóż kumpel zapodał mi extra grę mianowicie Fable:Zapomniane Opowieści (ściągnięta z sieci)
Gra niby ma być po Polsku, i jest, ale np nie wszystkie postacie mówią po Polsku-tylko te kluczowe (zaznaczone na zielono). Te podświetlone na niebiesko mówią po ang (nie pojawiają się polskie podpisy)

Pytanie: czy w ORYGINALNEJ polskiej wersjii też tak jest, czy może mój kolo ściągnął jakąś okrojoną wersję????

Proszę o odpowiedź, możliwie jak najszybszą (bo GRA Rządzii!!!)
Markus
Na drugi raz użyj google. Wypowiedz wydawcy z gram.pl

CODE

Witam,

chciałem Was przeprosić za nasz "brak odpowiedzi" w sprawie problemów związanych z Fable. Poniżej małe info na temat konkretnych problemów:

-Gra kończy swoje działanie po pokonaniu Rzeźnika, w trakcie wyświetlania napisów końcowych.

W tej chwili jest to dla nas najważniejszy problem i na nim się głównie koncentrujemy.

Developer (Microsoft) został powiadomiony o tym problemie ponad 2 tygodnie temu, kiedy otrzymaliśmy od Was pierwsze zgłoszenie. Cały czas czekamy na odpowiedź (łatkę) od Microsoft.

-Znikające napisy lub ich części

Problem ten występuje wyłącznie na kartach serii GeForce FX i niektórych zintegrowanych chipsetach Nvidia (np. GeForce Go6200). Sytuacja ta występuje zarówno w wersji angielskiej programu, jak i w naszej.
Problem ten można częściowo rozwiązać wyłączając antialiasing w grze lub/i synchronizację pionową.

Więcej na temat tego problemu Microsoft pisze na swojej stronie internetowej (w swoim dziale Pomocy):
http://support.microsoft.com/?scid=kb;en-us;905587&spid=9922&sid=global

Opis tego problemu również został przez nas wysłany do Microsoft. Liczymy, że uda nam się uzyskać poprawkę, która zlikwiduje te problemy bez wyłączania części opcji w grze.

- Konflikt z programem Windows Blinds.

Zauważono, że gra ma problemy z poprawny działaniem z aplikacją Windows Blinds (lub innymi programami odpowiedzialnymi za zmianę wyglądu systemu operacyjnego). W tym wypadku zalecane jest wyłączenie tych programów lub we właściwościach skróty gry (ikonki), w zakładce zgodność zaznaczenie "Wyłącz kompozycje wizualne".

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak jak już na wstępie powiedziałem w tej chwili skupiamy się na łatce, która ma rozwiązać problem z zamykaniem gry w trakcie wyświetlania napisów końcowych. Jest to dla nas sprawa priorytetowa i dopóki nie otrzymamy odpowiedniej poprawki nie zostawimy tej sprawy.

W momencie gdy będziemy mieli jakieś konkretne informacje na temat tego patcha, postaram się je umieścić w tym wątku .
Orson
Dzięki!!! piwo.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.