po ok. 66% tak na szybko:
Plusy:
- Fizyka - @#% coś pięknego - i wszystko co z nią związane:
model jazdy - [ idealnie połączenie arcade i sim, dla mnie tak 60/40 dla sim - czuć mase i różnice w napędzie poszczególnych fur - RWD, FWD, 4WD - podsterowność, nadsterowność itp. - o poślizgach ala burnout można zapomnieć.
kolizje - zarówno z otoczeniem [przejazd przez szklarnie lub dom handlowy - mniam] jak i z oponentami.
- Tory [złomowisko samolotów rula - nie ma to jak przelecieć przez kadłub rozsypując po drodze mase foteli, wylądować na przeciwniku, wbijająć go w inny samolot/silnik/helikopter

]
- Rozgrywka - 3 klasy fur [Derby, Race, Street] , zdobywamy kase, kupujemy, ulepszamy itp [ale np najdroższe części nie znaczy najlepsze - bo np kupująć max turbo osłabiamy nasz samochód, a np kup max klatkę bezpieczeństwa zwiększamy mase/siłe ale prześpieszenie idzie w dół - tak więć trzeba wybierać albo/albo ]. Rywale/rywalki z przypisanymi charakterami/nazwiskami - jeden jeździ bardziej agresywnie, inna bardziej technicznie itp [

Sofi Martinez]- ogólnie można się z nimi pościgać [nie to co w GT]
- Grafika - nie sądziłem że na ps2 coś takiego jeszcze zobacze - [
na siłe można się przyczepić do minimalnego pop-up] - ogólnie bardzo dobra [jak na tak interaktywne otoczenie, 8 samochodów na trasie]
- no i jest kamera z maską

- Muza - kwestia gustu - mi bardzo pasi [Audioslave

] poza kilkom wyjątkami
Minusy:
- nie można wyłączyć tych kilku wyjątków [muza]
- nie ma przełącznika 16:9

- ... nic mi więcj nie przychodzi do głowy
Ogólnie - w przeciwieństwie do takiego Burnout'a 3/4 [bo chyba do tego tytułu Flatout będzie porównywany] gdzie im dalej to mnie zaczynał nużyć, tak tu jest odwrotnie - na początku: nawet fajne to [taki Burnout na wsi] - a im dalej tym ciekawiej/lepiej/szybciej. Jako gierka gdzie mamy się ścigać z przeciwnikami a nie ich rozwalać [takedown'y z Burnouta] F2 jest
dla mnie lepszy od B 3/4.
9/10
ps. nie grałem w Flatout1 [dla porównania], nie grałem multi, nie grałem jeszcze w mini gierki.