Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Flatout 2
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2, 3
lukaszek
taki ladny tekscik napisalem imi sie opera zamknela....no nic nie bedzie lansu wiec dam samego linka do trailera

http://gametrailers.com/gamepage.php?fs=1&id=2571#trailers

szykuje sie ostre cioranie icon_twisted.gif
Grzehoo
Nom, to już niebawem hyh.gif
lukaszek
wlasnie jestem po godzinnej sesji z nowym flatoutem. co moge powiedziec.....hmmmmmmmmmmmmm WOW. totalna demolka, samochody lataja w powietrzu, sypia sie iskry- cos pieknego.
narazie spadam grac moze jutro napisze cos wiecej
Grzehoo
Ja również grałem dzisiaj godzinkę i wiem jedno: rozpiź.dziel jest konkretny. Nie wiem za to czy model jazdy się zmienił, bo w FlatOuta nie grałem. Wg mnie to coś pomiędzy arcade a symulacją, ze wskazaniem na arcade. Wypada także pochwalić soundtrack - jak na mój gust bardzo dobry.
lukaszek
Szkoda ze nie mozna modyfikowac wygladu furek (jakies dodatkowe klatki i inne niepotzrebne smieci) albo chociaz pomalowac ja wedle uznania.

Sama gra jest tym czym powinien byc Destracion Derby. Jeszcze nei widzialem gry z lepszymi zniszczeniami, wszystko fruwa, odrywa sie. Po dosyc mocnej hopie gdy upadamy przodem o ziemie odpada zderzak , maska sie wygina jak dla mnie to miodzio.

Fajny patent z postaciami, teraz wiadomo na kogo trzeba zwracac szczegolna uwage. Szkoda ze nie ma kreatora wlasnej postaci bo jakos standardowy kubraczek do mnei nei przemawia.

No fakt muza pasuje do klimatu gry, chociaz wywalilbym kilka typowo MTV-rockowych kawalkow
diespinne
Nie widze na xlinku pokoju z Flatout 2.

Pytanie dla posiadaczy tej gry. Jest opcja Link Play ??

I zdjacie coś wiecej relacji smile.gif
Emet
IMO naprawdę świetna gra. Model jazdy na początku moze nieco denerwować ale po ok. godzinie gry jest już ok. Grafika wypas. Świetne tekstury (chyba jedna z najlepszych na PS2), niezłe efekty, ładne modele aut, masa obiektów dookoła nas (w tym duużo zniszczalnych - efektownie zniszczalnych icon_twisted.gif ), płynny framerate. Ogólnie 10= (byłoby 10 gdyby w samochodzie odbijało się FAKTYCZNIE otoczenie, ale podczas gry i tak tego nie widać). Muza jest bardzo dobra, szczególnie do tego typu gry. Niestety jest mało utworów, a częśćz nich znam z inncyh gier (GT4, Burnout chyba 3, jakiś Tony Hawk - na pewno 2 ale nie wiem czy nie jeszcze jakiś). No i świetny tryb multi z rżónorodnymi opcjami, przy tym z oprawą niemal identyczną jak w single bez spadku framerate'u ! Wg. mnie naprawdę świetny tytuł, dający masę radości i pozwalający się wyżyć icon_twisted.gif happy.gif 9/10
Oskae
Kure nie wytrzymam w poniedziałek idę załatwić sobię tą gre ,widze ze same supppper opinie zbiera więc i ja musze w to zagrac ,tytul juz znajduje się na mojej liście must be !!!
g_w_b_b_a
gierka super, model jazdy chyba nawet identyczny jak w FO1, ladne scenerie, mnostwo rzeczy do niszczenia (potem te kawalki fajne przeszkadzaja, jedzisz juz ostatnie okrazenie i walnoles w jakis smiec i przegrywasz wyscig smile.gif) szkoda ze nie mozna zmienic muzy confused.gif jedno wkurza ze czasami komp nas dogania confused.gif a byl 100m za nami, chyba gra daje poziom trudnosci AI po naszych dokonaniach dostosowuje sie do nas mam takie wrazenie, duzo nowych trudniejszych minigierek, duza liczba furek podzielona na 3 czesci: -takie starocie przeznaczone do derby, nowoszesne furki i zapomnialem ta druga grupe, trasy w teranach wiejskich jak i miejskich. POL3CAM
Grzehoo
Handicap może irytować, ale nie jest on tak silny, aby nie wygrać mocniejszą furą hyh.gif. Nie wspomnieliście o fizyce - jest po prostu zaje.bista, wszelkie śmieci latają i odbiają się tak, jak należy, fury mają odpowiednio wyważoną masę (potężny pick-up bez problemu przepchnie małą sportówkę). Kolizje również są na najwyższym poziomie.

Jeśli chodzi o muzykę, trochę idiotycznie rozwiązano tą kwestię. Mianowicie, nie da się zmienić porządku odtwarzania utworów, przez co po każdorazowym włączeniu gry piosenki lecą w tej samej kolejności. Dziwne.

Tak czy inaczej, grę polecam każdemu, absolutny must-have.

EDIT: Zawsze na początku leci Yellowcard - Breathing, a potem Papa Roach - Not Listening. Później piosenki lecą randomowo, więc sorry za pomyłkę.
lukaszek
panowie z EA niech patrza i sie ucza.
jaszczoor
a jak sie mają kolizje/zniszczenie w porównaniu do Burnouta?
Grzehoo
Moim zdaniem FlatOut'owi 2 w temacie zniszczeń żadna gra nie może podskoczyć, Burnout również. Kolizje są bardziej realistyczne niż w Burnoucie - odbijanie się fur i zderzenia z otoczeniem wyglądają wiarygodniej.
lukaszek
burnout w kwesti demolki mzoe co najwyzej pierdnac.
g_w_b_b_a
QUOTE(jaszczoor @ 1 07 2006, 19:37) *

a jak sie mają kolizje/zniszczenie w porównaniu do Burnouta?

Burnout niema zadnych zniszczen procz tych ktore gra narzuca bo podczas crashu auta ladnie sie gna, wykrzywiaja ale potem tego w grze nie ma a w FO zrobisz pare fikolkow to wydech ci wyleci, kola zaczna latac
jaszczoor
szczerze mówiąc wcześniej wogóle sobie nie zaprzątałem głowy tą grą no ale po waszych opiniach nie wiem jak wytrzymam 2 tygodnie na wakacjach bez zagrania w tego szpila wink.gif
TaKeShiX
po ok. 66% tak na szybko:

Plusy:

- Fizyka - @#% coś pięknego - i wszystko co z nią związane:
model jazdy - [ idealnie połączenie arcade i sim, dla mnie tak 60/40 dla sim - czuć mase i różnice w napędzie poszczególnych fur - RWD, FWD, 4WD - podsterowność, nadsterowność itp. - o poślizgach ala burnout można zapomnieć.
kolizje - zarówno z otoczeniem [przejazd przez szklarnie lub dom handlowy - mniam] jak i z oponentami.

- Tory [złomowisko samolotów rula - nie ma to jak przelecieć przez kadłub rozsypując po drodze mase foteli, wylądować na przeciwniku, wbijająć go w inny samolot/silnik/helikopter icon_twisted.gif ]

- Rozgrywka - 3 klasy fur [Derby, Race, Street] , zdobywamy kase, kupujemy, ulepszamy itp [ale np najdroższe części nie znaczy najlepsze - bo np kupująć max turbo osłabiamy nasz samochód, a np kup max klatkę bezpieczeństwa zwiększamy mase/siłe ale prześpieszenie idzie w dół - tak więć trzeba wybierać albo/albo ]. Rywale/rywalki z przypisanymi charakterami/nazwiskami - jeden jeździ bardziej agresywnie, inna bardziej technicznie itp [ censored2.gif Sofi Martinez]- ogólnie można się z nimi pościgać [nie to co w GT]

- Grafika - nie sądziłem że na ps2 coś takiego jeszcze zobacze - [na siłe można się przyczepić do minimalnego pop-up] - ogólnie bardzo dobra [jak na tak interaktywne otoczenie, 8 samochodów na trasie]
- no i jest kamera z maską icon_twisted.gif

- Muza - kwestia gustu - mi bardzo pasi [Audioslave icon_twisted.gif ] poza kilkom wyjątkami

Minusy:

- nie można wyłączyć tych kilku wyjątków [muza]
- nie ma przełącznika 16:9 blink.gif censored2.gif
- ... nic mi więcj nie przychodzi do głowy

Ogólnie - w przeciwieństwie do takiego Burnout'a 3/4 [bo chyba do tego tytułu Flatout będzie porównywany] gdzie im dalej to mnie zaczynał nużyć, tak tu jest odwrotnie - na początku: nawet fajne to [taki Burnout na wsi] - a im dalej tym ciekawiej/lepiej/szybciej. Jako gierka gdzie mamy się ścigać z przeciwnikami a nie ich rozwalać [takedown'y z Burnouta] F2 jest dla mnie lepszy od B 3/4.

9/10

ps. nie grałem w Flatout1 [dla porównania], nie grałem multi, nie grałem jeszcze w mini gierki.
lukaszek
TaKeShiX trafna mini recka

do minusow jeszcze zaliczylbym beznadziejny restart na trase;/ pomijajac fakt ze czasami lapie laga to na dodatek przenosi nas czasami spory kawalek przed miejsce wypadku orzez co tracimy pozycje.

meczylem teraz funkcje test car. zaj.ebiscie mozna sie bawic rozpedzajac nowa swiecaca bryczka na hope i zaliczac porzadna glebe. widac wtedy jak fruka fajnei sie niszczy smile.gif

sofia faktycznie daje rade bo zawsze ma niby najwolniejsza furke ale handicap sprawia ze mozna dostac zadyszki. Benton i jego zolte furki ted daja rade pojawia sie przed toba nagle i rownie szybko znika. Ten narwany koles (czarnymi brykami smiga) potrafi niezle zamieszac - o wiele lepiej jechac za nim niz miec go na du.pie.

widok z kabiny daje rade szkoda ze troche po macoszemu go potraktowali.

Minigierki tez daja rade chociaz IMO latwo je wyczuc, najczesciej wystarczy tylko dobrac odpowiedni kąt albo odpowiedno manewrowac kierowca (obcykalem sposob na kregle i teraz za kazdym razem stracam wszystkie)

Nie wiem czemu nikt nie pisze o Derby. Poezja poprostu, wybuchy, smieci, pisk opon, trzask gniecionej karoserii - power jak na wojnie.
Grzehoo
A właśnie... Ogień i wszelkie wybuchy w tej grze wyglądają 'przezajekur.wabiście', aż czuć ten żar płomieni.

Z bliska wygląda to jeszcze efektowniej, ale tylko takie zdjęcie znalazłem. Zresztą panowie, którzy w FO2 grali, zapewne zgodzą się z powyższymi słowami. hyh.gif
TaKeShiX
QUOTE(lukaszek @ 2 07 2006, 23:06) *

do minusow jeszcze zaliczylbym beznadziejny restart na trase;/ pomijajac fakt ze czasami lapie laga to na dodatek przenosi nas czasami spory kawalek przed miejsce wypadku orzez co tracimy pozycje.

restart jest dobrze rozwiązany - po pierwsze jest lotny tzn zaczynamy z jakąś tam prędkością a nie ruszamy z miejsca - wychodzi na to samo jakbyśmy startowali z miejca restartu od zera - po drugie przez chwilę po restarcie jesteśmy nietykalni, dzięki temu nie ma sytuacji że zaraz po nim ktoś nam wjeżdza w du.. tył.
po trzecie - trzeba tak jeździć aby nie bylo restartów tongue.gif

QUOTE(Grzehoo @ 2 07 2006, 23:39) *

A właśnie... Ogień i wszelkie wybuchy w tej grze wyglądają 'przezajekur.wabiście', aż czuć ten żar płomieni.

Ba... Zwłaszcza przejeżdzając/wbijając przeciwnika w przydrożne stacje benzynowe icon_twisted.gif
Gacek44
Nie podoba mi się to że trasy w FO2 są zamknięte, ne można wyjechać poza trase i zwiedzać co przydawało sie w jedynce gdy z kumplem graliśmy na 2 w ganianego, było wiele możliwości ucieczki gdzies poza trase a teraz ehh nawet jak juz wyjedzisz to samo sie restartuje confused.gif wole jedynke
Grzehoo
Wie ktoś może jak wygrać w skoku wzwyż? Za chuja nie mogę skoczyć więcej jak 145 m. confused.gif
Emet
Hehe.. Też tak mam. To jest jakieś "inne" wink.gif Próbowałem i... konsolowi przeciwnicy w końcu mieli mniejszy wynik smile.gif (ja miałem jakieś 148).
g_w_b_b_a
rob tak jak na tutorialu tongue.gif

wie ktos czy jest gdzies tryb Derby w na splita?? bo jakos ja go nie widzie (chodzi mi o ten tryb gdzie sie rozwala auta)
Grzehoo
QUOTE(g_w_b_b_a @ 4 07 2006, 16:05) *

wie ktos czy jest gdzies tryb Derby w na splita?? bo jakos ja go nie widzie (chodzi mi o ten tryb gdzie sie rozwala auta)

Nie wiem, nie mam dwóch padów.

Enyłej, należy odnotować, że przy zadymie gra potrafi ostro przyciąć, momentami generując slideshow. Nieładnie...
KILL
QUOTE(Grzehoo @ 4 07 2006, 18:35) *

QUOTE(g_w_b_b_a @ 4 07 2006, 16:05) *

Nie wiem, nie mam dwóch padów.

Enyłej, należy odnotować, że przy zadymie gra potrafi ostro przyciąć, momentami generując slideshow. Nieładnie...

moze masz stary model PS2 tongue.gif u mnie na PStwo smiga bez zwolnien nawet przy najwiekszej masakrze
lukaszek
u mnie tez nic nie tnie. sama gra chodzi szybciej niz pozniejszy riplej.
Grzehoo
No to może przez moje V6. Kutaragi, ty skur.wysynu ninja.gif
hay
a mi sie o dziwo nie tnie (chyba że nie miałem prawdziwej zadymy) ale jak sie nawalałem z 3ma kompami "Wrecked!" Zrobiłem kolesiowi, jeszcze w coś przyrąbałem sie wybuch zrobił i gitara żadnego freeza :|

A tak wogle to gra jest wyczepista - fajny "bujany" model jazdy (odważe sie nazwać go Driv3rem w terenie)
grafika jest bombowa (dosłownie i w przenosni biggrin.gif) acz coś mi smierdzi w menusach Bernałtem... nie wiem może mi sie zdaje, ale tak czy siak tytuł od b3 bardziej przypadł mi do gustu. No i kolejny + to soundtrack który pasuje do tych klimatów (choć powinno być kałntry) Moja ocena: 9+. Dychy dać nie moge bo toż przecież kolejna część serii nie mający kolosalnych zmian względem poprzedniczki...

A ja w skoku w zwyż miałem 120 m bo chce mi sie tych beczek wymijać ;P
lukaszek
ja z palcem w d..... wybijam na ponad 150 smile.gif wystarczy dac troche ostzrejszy kat niz ten na tutku
Grzehoo
Na liczniku 87%, to pokuszę się o ocenę: 9/10.

+ model jazdy
+ zróżnicowane eventy
+ oprawa a/v

- trochę za krótka.
g_w_b_b_a
cos duzo w nia grasz ja mam chyba gdzies ok 30 %smile.gif

gram w porta na Xboxa i niewidze zadnych ciec
Emet
Dziwna rzecz się mi dzisiaj zdażyła. Grałem na ostatniej )chyba) arenie z klasy event na 2 osoby. Było wszystko ok i nagle. zonk huh.gif blink.gif Obraz zrobił się jakiś "zielono-niewiadomojaki" w paski. Wyglądąło to jak.. ciężko opisać. Zrobiłbym zdjęcie ale brat akurat zwinął aparat mad.gif Może ktoś widział kiedyś błedy jakieś jak się czasami pojawaiły w grach na pegaza jak się np wyciągnęło lekko karta? To cos podobnego było dzisiaj.

CO do animacji, to u mnie trzyma stały poziom i raczej nie miałem jeszcze sytuacji aby się zadławiła).
Grzehoo
QUOTE(g_w_b_b_a @ 4 07 2006, 23:44) *

cos duzo w nia grasz ja mam chyba gdzies ok 30 %smile.gif

gram w porta na Xboxa i niewidze zadnych ciec

Muszę, przecież w kolejce czeka jeszcze Enthusia i GTA:LCS smile.gif

Emet - dziwna sprawa, ja zauważyłem inny błąd. Mianowicie, w jednej z mini-gier (nie pamiętam w której) wyskoczyłem pod maksymalnym kątem w górę. Kierowca poszybował wysoko, po czym wbił się z impetem w glebę i... przebił się przez nią. Później tylko spadał w nieskończoność i zawiesiła mi się konsola. LOL

EDIT: Panowie, czy Wy gracie na 50Hz czy 60Hz? Ja cały czas grałem na 60Hz, a po przełączeniu na 50Hz już nic nie tnie.
Mikes
Kiedy jest premiera?
Grzehoo
W Europie była bodaj 30 czerwca 2006 r.
TaKeShiX
QUOTE(Grzehoo @ 3 07 2006, 23:37) *

Wie ktoś może jak wygrać w skoku wzwyż? Za chuja nie mogę skoczyć więcej jak 145 m. confused.gif

Bierzemy samochód kibica NBA z Portland [tu taki mały rebus tongue.gif - ja robiłem to tym -nie wiem jak inne ale chyba bez różnicy] i [ excl.gif błotnik eee tzn spojler excl.gif ] omijamy delikatni wszystkie 4 rzędy beczek gdyż "predkość jest tu kluczowa" - powinno być ok 168-169 km/h i kąt 69-70, przy czym zaraz po odpaleniu wciskamy drugi raz R1 aby impet był większy ... i tak mamy ponad 160 [mój max to 168]
Grzehoo
Dobre, 161 m za pierwszym razem, dzięki smile.gif.
SPOILER?
"trik" ów działa również w skokach narciarskich i prawdopobobnie w kilku innych eventach
Przemogłem się wreszcie i zaliczyłem jeszcze 'puszczanie kaczek', dzięki czemu na liczniku widnieje napis "100%". Teraz czas na Enthusię... hyh.gif
Emet
Heh trochę sie nad kaczkami namęczyłem (bez obrazy dla prezydenta tongue.gif ). A jaki miałeś wynik najlepszy?? Tylko szczerze. Mi sie udało 423pkt (miałem kilka perfectów na początku). Nie wiem czy to słabo, czy dobrze ale to mój osobisty rekord tongue.gif
Grzehoo
Nie chce mi się sprawdzać, ale jestem pewien, że grubo poniżej 400 m, może 340 wink.gif.
Mikes
Z tego co tu ta cyztam gierka jest bardzo dobra, trzeba koniecznie spróbować.
Już do mnie leci(eee.. płynie) i doleci jutro.

Ile waży Flatout2? 2.3GB, nie?
_Milan_
no niestety bedziesz musial kupic dvdika icon_twisted.gif
Grzehoo
Ta, PALowa wersja 2,3 gb.
Mikes
QUOTE(Milaneze @ 8 07 2006, 13:30) *

no niestety bedziesz musial kupic dvdika icon_twisted.gif

mam zapas ninja.gif ninja.gif
a pytałem się daltego bo bałem się że "kupilem" pociętą wersję wink.gif
styxq
flatout 1 wogole mnie nie wciągla a dziwny model jazdy odciągnol mnie po 20 min od grania ninja.gif .

ostatnio postanowilem zaryzykowac i odpalilem kontynuacje tej IMO raczej słabej gry i .....
od 3 dni nie gram w nic innego biggrin.gif. grafika megawypas, widząc ttrailery myslalem ze to ver xbox 360 albo cus. gdy odpalilem to na moim xboxie to mi oczy wylazły biggrin.gif super fizyka fajnie zrobione trasy ( denerwuja troche te w lesie latwo je.bn.ąc w drzewo closedeyes.gif . na początku smierdzialo mi to strasznie burnoutem ( menu hud spewnoscia wszyscy grający w b.revenge rozpoznaja) jednak mimo ze gra traktuje o podobnej tematyce jest IMo lepsiejsza biggrin.gif. Model jazdy dalej troche słaby dziwny jakis taki. niby arcade ale trudno to opanowac i latwo o byle gó censored2.gif o wywinąc orła icon_wink.gif . soundtrack wyczesany Punkrockowe brzmienie pasujące do klimatu totalnej rozpierduchy pompuje krew w zylach zmuszaając nas do agresywnej jazdy. soundtrack tak mi przypadł ze czasami gram tylko po to zeby sobie muzy posluchac biggrin.gif ogolem gra 9/10 dziwi mnie cisza medialna ktora otacza flatouta 2, gra zasluguje na więcej uwagi
Oskae
Grałem i jest nieźle model jazdy jest troszkę dziwny ,ale do przeżycia ,najlepiej wyglądają zderzenia ,lepiej niż w "Bernałcie" ,choć tu najbardziej podobaja mi się wyścigi ,tryb karriery własnie zaczełem i ulepszanie samochodu jest niezłe ,ale nie czuję prawie ,żadnej róznic przed i po tunningu ,może to winna tego ,że jeszcze za mało kasy na samochód wywaliłem ,zobaczymy co będzie się dzięc póxniej ,może Flatout 2 miło mnie zaskoczy.
Emet
Różnicę zobaczysz. Gwaratuję smile.gif Wczoraj wieczorem ukończyłem grę. Niestety odkryłem jednocześnie niemiły fakt (czego spodziewałem się już wcześnije).
Po przejściu całej gry nie odblokowuje się absolutnie NIC nowego, żadne dodatkowe wyścigi, auta czy trasy sad.gif
Mam nadzieję, że nie zniechęciłem nikogo do ukończenia tej wyśmienitej gry cool.gif , którą uważam za jedną z lepszych z ostatnio ukazanych. A model zniszczeń to jak na PS2 mistrzostwo icon_twisted.gif
Grzehoo
Widzę, że niektórzy narzekają na model jazdy, zupełnie nie wiem dlaczego. Moim zdaniem twórcy doskonale wyważyli ów model, dzięki czemu zarówno fani symulacji jak i arcade nie powinni być zawiedzeni. Fury ładnie się bujają, tylnonapędowe potwory są niekiedy nadsterowne (można wywinąć bąka, acz nie zawsze), zaś bryki z napędem na przód mają tendencję do podsterowności i ogólnie są o wiele łatwiejsze do opanowania (oczywiście najłatwiej jeździ się kolubrynami 4x4). Zarzucanie na ręcznym wypada dobrze, można sobie nadużywać tego hamulca i podziwiać poślizgi.

No, chyba że psioczycie dlatego że nie możecie opanować bryczek hyh.gif.
lukaszek
polecam posmigac podolotem albo fiatem 125 w terenie - dopiero bedziecie psioczyc na model jazdy
Mikes
Powiem tak - gierka jest fantastyczna! Chyba najłądniejsze wyścigi na PS2, demolka konkretna.

Ino dźwięk mi się lekko kaszani, przycina się po wychodzeniu z menusów, tez tak macie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.