Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Przejściówka
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Gasei
Musze kupic przejsciowka do klawiatury(nawet nie wiem czy cos takiego jest tongue.gif).Juz mowie o so chosi jakby.Tak więc na wsi na którą się wybieram jest komputer.Problem tym ze klawiatura nie pasuje do komputera.Z tego co usłyszałem klawiatura "ma wejscie cienkie a komputer wejscie grube".Prosze o wyrozumiałosc ale ludzie tam nie znają sie na tym kompletnie.Ja tez tego złoma nie widziałem wogole i nie wiem jak sie sprawa miewa.Chciałbym więc spytac czy jest taka przejsciowka.Czy ktoklowiek wiedział ktokolwiek wie.Moze rzucic linkami.Czy mam od razu kupowac nową klawę?Nawet nie wiem jak zabrac się za szukanie na allegro tongue.gif Dziekuje z gory za wyrozumiałosc smile.gif
--wojtas--
Gasei
Z tego co usłyszałem klawiatura "ma wejscie cienkie a komputer wejscie grube"

Są trzy możliwości.
1. Klawiatura ma wtyczkę PS/2 a komp wyjście DIN (musi już być wieeeekowy). Przejściówka wygląda TAK lub TAK (link do jakiejś aukcji) i kosztuje grosze.
2. Klawiatura ma USB, a komp - PS/2. Więc wystarczy kupić przejsciówkę USB/PS2. Wygląda ona TAK. Na Allegro jest pewnie tego pełno i kosztuje to grosze. Zresztą te przejściówki są zwykle dodawane do myszy/klawiatur z wyjściem USB.
3. Jeżeli klawiatura ma USB a komp DIN to osobiście nie spotkałem się z taką przejsciówką i takowej raczej nie ma.

Jeżeli komp jest stary to obstawiam wariant pierwszy. Zresztą z opisu, który podałeś wydaje się on najbardziej prawdopodbny. Najlepiej dowiedz się jakie kształty mają wtyczka klawiatury i wyjście w kompie.
Gasei
Wielkie dzieki wojtas .Mam u Ciebie dług.Chyba rzeczywiscie chodzi o ten pierwszy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.