Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Fast and Furious: Tokyo Drift
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
2razyjot
Moda na tasiemce trwa. Kolejny 'Final destination' srednio kreci (chyba ze malo sie oczekuje), 'scary movie' poza kilkoma patentami ssie a teraz 'szybcy i wsciekli'. Zawodza.

Fabula wyssana z palucha, ja wiem, ze odbiorca filmu sa glownie ludkowie spuszczajacy sie na widok odpicowanych fur ale na litosc boska to co tutaj prezentuje osoba odpowiedzialna za scenariusz wola o pomste do nieba! Koles ma przekichane u siebie w miescie wiec zmyka do hong-kongu do swojego ojca, ktory chce go trzymac w ryzach, wyznacza zasady a zamiast wyscigow chlopak ma sie skupic na nauce tyle ze ziomek ni w zab nie lapie japonskiego a nauczyciele w szkole po angielsku nie mowia, lol!. No i jak to zwykle bywa zajawka do poscigow wygrywa, bohater wplatuje sie w tarapaty i musi odpracowac swoj dlug wzgledem pewnego skosnookiego macho.

Zmiana konwencji - podtlenek azotu wystepuje tutaj rzadko gdyz w 3 czesci wszystko rozbija sie o tytulowy drift, czyli techniczna jazde na poslizgach. Niby powiew swierzosci ale traca stechlizna bo obrazowi brak jakiegos szybszego zwrotu akcji, wszystko sie ciagnie jak glut z nosa i raz na jakis czas czlowiek zawiesi oko na ladnej japoneczce czy odwalonym autku.

Milym uklonem jest pojawienie sie 'starego znajomego' ale to zdecydowanie za malo jak dla mnie, bo akcje drftowe to ja sobie moge w necie znalezc ... 'Szybcy i wsciekli 3' zwyczajnie zasysaja. Jestem fanem odmozdzajacej rozrywki ale w przynajmniej srednim stylu - 'faf:td' zwyczajnie mietkie jest. Fine!!

O-D-R-A-D-Z-A-M!
Arox
czlowiek zawiesi oko na ladnej japoneczce czy odwalonym autku.

Hong Kong to raczej nie w Japonii jest smile.gif
No Maciek
Kolejny gniot dla tępych hamburgerów, połknij i zwróć ;/

jestem fanem odmozdzajacej rozrywki

hhyhyhyh właśnie chciałem zapytać jamesa dlaczego wszystkie tematy, które tu zakłada traktują o takich "ambitnych" filmach (final destination, scary movie, american pie...) closedeyes.gif
Dante
Po sprawdzeniu trailera tego filmu nie spodziewałem się po nim dużo i miałem racje. Film dla mne był dosć nudny ale ziomalom co to ich tunning interesuje to się podobało. Więc jak podniecaą cie zielone zamochosy w jakieś vinyle i neony to jest to film który powinien ci podejść.
SIKI
a jak dla mnie to film średni, ale lepszy od marnej dwójki
oczywiście nie dorasta do pięt jedynce z Vin Disel'em icon_twisted.gif
A końcówka to miły smaczek w stronę fanów icon_twisted.gif
2razyjot
QUOTE(Arcadio @ 29 06 2006, 20:16) *

czlowiek zawiesi oko na ladnej japoneczce czy odwalonym autku.

Hong Kong to raczej nie w Japonii jest smile.gif

Geografia nigdy nie byla moja mocna strona ... blush.gif

QUOTE(ansem)
hhyhyhyh właśnie chciałem zapytać jamesa dlaczego wszystkie tematy, które tu zakłada traktują o takich "ambitnych" filmach (final destination, scary movie, american pie...)

Tak wyszlo, a wlasciwie wychodzi ostatnimi czasy ...
g_w_b_b_a
cienizna, pare fajnych rzeczy (drifty, OST,itd) ale reszta do d00py confused.gif, wole poprzednie czesci
wortigern
lepszy od dretwej dwojki ale i tak slaby, fajny soundtrack i tyle. Kompletnie zjechane pojecie o drifcie, wyscigi na parkingu smiechu warte tongue.gif, kto by sie uczyl driftowac odpicowanym evo ? I jeszcze budowa mustanga w kilka dni biggrin.gif.

PS. jak nazywa sie piosenka ktora leci przy poczatkowych napisach?
g_w_b_b_a
up
02-dj_shadow_feat_mos_def-six_days_the_remix.mp3

wole juz 2f2f niz TD smile.gif
ogicool
dobrze czasem coś poczytać - nie chce mi sie juz oglądać 2 i 3, pierwsza część była genialna
wortigern
pierwsza część była genialna

0_o bez przesady
ogicool
zapodaj coś lepszego z tych klimatów, nie dość, że lubie oglądać świszczące furki na ekranie to jakoś mię kręco zajawki typu: nie musisz być w tym samym ,,klanie", że by ratować komuś życie(i odwrotnie), zamiłowanie do ścigałek wystarczy, ofkoz to powtarza się w wielu filmach, ale w tym przypadku na wyszlifowane na błysk ,,obiekty" bym przymknęła oko - zic!
wortigern
eee co ?

PS. Pamieta ktos taki film opowiadajacy o grupie zlodzieji samochodow ktorzy kradli tylko porshe'aki ? film chyba z lat 80.
Mikes

PS. Pamieta ktos taki film opowiadajacy o grupie zlodzieji samochodow ktorzy kradli tylko porshe'aki ? film chyba z lat 80.

nie wiem czy to ten ale był film o złodziejach samochodów z Nicolasem Cage'm i chyba NAgeliną Jolie smile.gif Nazywał sie 60 sekund
Marlon
ogladalem pierwsza czesc - film durny jak cholera, po kolejne nie mam zamiaru siegac...

natomiast zastanawiam sie po co zakladac temat o filmie, ktory w oczach autora tematu jest beznadziejny?
g_w_b_b_a
by poznac opinie innych, ostrzec ,itd
ogicool
nie wiem czy to ten ale był film o złodziejach samochodów z Nicolasem Cage'm i chyba NAgeliną Jolie Nazywał sie 60 sekund

może być
wortigern
nie wiem czy to ten ale był film o złodziejach samochodów z Nicolasem Cage'm i chyba NAgeliną Jolie Nazywał sie 60 sekund

nie to nie ten, tamten byl z lat 80 i kolesie kradli TYLKO porshe
lukaszek
a no wlasnie byl taki film pamietam ze na poczatku byla cena jak wycinali numery z nadwozia. w sumei to mozecie zarzucic jakimis fajnymi filmami z motoryzacja w tle. jak narazie na szczycie listy znajduje sie u mnie Vanishing Point z dodgem chargerem w roli glownej.
wortigern
obejzalbym sobie pierwsza wersje 60 sekund.
--wojtas--
wortigern

No Man's Land (Ziemia poza prawem) (chyba).
mashter
Film miał być słaby, a jest z pewnością lepszy od słabej dwójki - tzn. mało filmów nie jest, ale IMO da się łyknąć jeśli ma się ochotę na film akcji z atrakcyjnymi dup'ami i furami.
Kurde jest nawet jeden dialog na poziomie!
daras
A nikt nic o efektach specjalnych nie wspomnial, ktore sa najmocniejsza strona filmu i dla nich warto obejrzec tenze. Oraz muzyka swietnie wkomponowana w klimat. Dynamika!
Mi sie podobal tongue.gif
Firekage
Slyszac o tym filmie , a raczej samym podtytule , nie wiedzialem , ze to padaka z serii F&F. Myslalem , ze to cos o drifcie z Japonii. Wydawalo mi sie , ze to jakis dokument , czy filmik pokazujacych japonskich kozakow w akcji...a tu taki klops...ups... ninja.gif
C1REX
Mi film mocno podszedł. Typowy film akcji, gdzie nie trzeba używać mózgu. Do tego bardzo dobrze zrealizowany i płytki maksymalnie. Miodzio.

Muza, fury, efekty, akcja, azjatki - : )

BTW: a teraz nadrabiam zaległości i visitor Q lecę zaliczyć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.