Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowe czy uzywane i czy wogole warto
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Alcon
czy warto zainwestowac w nowa konsole czy zakupic troszke drozej lecz uzywana z roznymi dodatkami plus grami..czy warto wogole inwestowac bo chwilowo przez pewnien okres czasu niemialem w rekach PSX E. nie wiem jak tam wyglada sytuacja zwiazana z psp czy cos w negatywnym stopniu sie uklada..no i jaki model z jakim softem .. bo co mi z tego jak kupie konsole a ona zalozmy po roku uzywania zacznie mi nawalac... a moze microsoft planuje cos z wydaniem swojej konsolki i warto zaczekac... poprosze o pomoc poniewaz chce sie wkrecic w towazystwo psp ... w domu niestety niemam czasu na to zeby grac sad.gif (PS: Do admina --> kiedys zadalem ci to pytanie powiedziales ze moge wstawic jako nowy temat)
Dick Inferno
Nie warto !! Lepiej kup dsa , bo na psp nie ma pokemonow i nintendogz !!
Mithos
Warto kupic. Oczywiscie nowe.
TomisH
Zależy co chcesz z PSP robić. Nówka PSP (Base Pack) ostatnio w MM we Wrocku za 550 pln była, ale soft tam chyba siedzi 2.50. Jeśli nie interesuje cię ogólnie pojeta "scena" PSP to ja bym inwestował.

W przeciwnym wypadku poszukałbym "nieskatowanej" PSP z softem 1.5, bo na nim w tej chwili odpalisz praktycznie wszystko na co będziesz miał ochotę.
Artix
Inna sprawa, że softy 2.5 i 2.6 zostały złamane, więc być może już niedługo na nich również będzie dostępna "scena" (homebrew). Ja bym inwestował w nowego PSP Base Pack, dokupił najpotrzebniejsze akcesoria i wiadomo - grę/gry. Teraz jest świetny moment na kupno PSP - jest zapowiedzianych kilka naprawdę niezłych pozycji, kilka świetnych już wyszło, zbliża się emulator PSX-a... Jeżeli, jak sam mówisz, nie masz czasu grać w domu, to łykaj - nie powinieneś się zawieść. Pod warunkiem, że lubisz feeling gier z PS2 (w innym wypadku bierz NDS-a, ale to już zupełnie inna broszka).
Alcon
hmm czyli mowicie ze soft 1,5 nom ale czy sa jeszcze takie konsole hehe nieno wlasnie tez gdzies dorwalem to ze lada moment bedzie zlamany soft 2,5 czy cos takiego i co wtedy bo niebardzo wiem i rozumiem =( nom a co do zestawu w Base Pac mam tylko chyba konsole =( a jak zainwestowal bym w Value Pack czy oplaca sie czy lepiej jak poprostu dokupie sobie osprzet ... a co z tymi oznakowaniami K 100.. cos takiego o co chodzi?? a do NDS raczej niejestem przekonany
Artix
Jeśli powstanie downgrader (czyli "obniżacz" softu), to wtedy nie będzie się trzeba przejmować softem, jaki się ma (byle nie wyższy niż 2.6) - robimy downgrade do 1.5 i mamy pełne możliwości homebrew smile.gif. Także trzeba trzymać kciuki, żeby programistom się to udało (a może nawet wykombinują tak, że downgrader nie będzie potrzebny). Poluj na PSP w wersji max. 2.0, jeśli to Cię interesuje, bo to wciąż nic pewnego, ale 2.5 też możesz raczej spokojnie łykać.

Tak, Base Pack to tylko akcesoria, ale te z VP są naprawdę słabe. Lepiej kupić zestaw Logitech Playgear Collection, kartę pamięci Memory Stick Pro Duo i ewentualnie folię na ekranik Hori.

Oznakowania to wersja konsoli na dany rynek. W Europie jest to 1004K.
art57
ja kupiłem z softe 2.50 chce na tej konsolce tylko grać ( tylko oryginały) i ewentualnie wrzucić jakiś teledysk, mp3, foto czy ten soft jest dla mnie dobry???
Fidel
jak tylko oryginaly to tak

mozesz se nawet upa zrobic do 2.71
art57
a czym sie różni 1.50 od 2.71 ???
Er_WolvEr
2.71 jest najnowsza, na niej działa bez probnlemu każdy dodawany przez sony bajer jak internet, gry z neta itp ( nie powiedziałem , że nie działajate żeczy na innych wersjach ) poprostu potrzeba troche pomajstrować, choć nei zawsze sie da). Ja ksie ma 2.71 to w nie da sie zdownlgrade'ować do żadnej innej wersji, a dokładniej szczególnie do tej na której ludziom zalezy - właśnie 1,5. Powinieneś wiedzieć co daje wer. 1,5 a jak nie wiesz , to pomyśl czemu ludziom zleżałoby na tym smile.gif.
Gadzik1920
Mam pare pytan.
1. PSP z jakim softem najlepiej kupic? (przewiduje gre na ''kopiach zapasowych'' i jeszcze zebym mogl wgrac demka)
2. PSP w ktorej wersji wyposarzenia najbardziej sie oplaca kupic? (bp, vp, gp)
3. Jakie akcesoria musze dokupic? (jakbym kupil wersje bp)
4. Jakie 2 najciekawsze gierki kupic na poczatek?

Jesli chodzi o PSP to jestem calkowice zielony. wacko.gif
art57
Po co ci bawienie sie w kopie zapasowe ja na allegro wyrwałem ridge racer za 60zł pograłem sprzedałem tez na allegro za 62zł teraz wyrwałem gta za 134,50zł i jak sie nagram tez na nim nie strace a jaka przyjemnosc włozyc ta oryginalna płytke z gta . Ja mam base packa i dokupiłem tylko futerał jedna z najlepszych sciereczek i jeszcze tylko kupie słuchawki takie jak w lepszych wersjach a sa po 34zł i to wszystko
Er_WolvEr
QUOTE(Gadzik1920 @ 29 07 2006, 22:37) *

Mam pare pytan.
1. PSP z jakim softem najlepiej kupic? (przewiduje gre na ''kopiach zapasowych'' i jeszcze zebym mogl wgrac demka)
2. PSP w ktorej wersji wyposarzenia najbardziej sie oplaca kupic? (bp, vp, gp)
3. Jakie akcesoria musze dokupic? (jakbym kupil wersje bp)
4. Jakie 2 najciekawsze gierki kupic na poczatek?

Jesli chodzi o PSP to jestem calkowice zielony. wacko.gif

Odpowiem Ci, chociaż mógłbym także być zielony w PSP, sam jeszcze jego nie posiadam smile.gif

Ad1. Teoretycznie 1.5 odrazu by był najlepszy, ale ta wersja to japońskie, trudno zdobyć, do tego podobno pierwsze wersje miały większą możliwosć na szybkie bad i hot pixele (takie problemiki malutkie na wyświetlaczu smile.gif ). Albo 2.0 /2.5 . Jak 2.0 to zmniejszasz wersje do 1.5, jak 2.5 zwięszasz do 2.6 i zmniejszasz do 1.5. Ale z tego co wiem możliwe jest to tylko jak masz oryginalne GTA: LCS i to chyba też nie wszystkie wersje tej gry to mają. Ale spoko wystarczy dobre słówka na forum ew, kupić chociazby dla tego zabiegu. Zmiana wersji jest teoretycznie niebezpiczna troszeczke, ale jak ktoś wprawiony ew., nie boi sie sytuacji losowych to jedzie z koksem.

Ad2. Teoretycznie BAse, bo te dodatki w średnim są troche kitowe, za tą dodatkową kase mozńą kupi ćnp, już lepszego memory du'a, słuchawki czy opakowanie (wszyscy mówią że zajezacne jest metalowe logitecha) albo nawet gre smile.gif (dziwnie to zabrzmiało ). A najwięszy pack niby fajny bo jak sie nie myle 1 czy tam 2 GB Memory Stickiem Duo, ale chyba wersjazawsze 2.71, czyli dla ,,normalnych" użytkowników spoko smile.gif Dla homebreowców narazie przeszkoda. Zapewne narazie.

Ad3. Słuchawki dobrej firmy, pancerne opakowanie najlepiej Logitecha, ,,naślepko-nakładla" na ekranik by były zminimalizowane szanse an ryski, i Memory Stick Duo, w zależności od potrzeb 32 mb (ten co jest z vp), 256mb, 512mb, 1GB, 2GB, i teraz podobno i 4GB a może 8GB chuolera wie .

Ad4. Trudno powiedzieć 2 mi sie wydaje - lepiej podać z 10 i a Ty poszukasz po stronach czy nawet forum o ich informacjach, przejżysz PSXExtrema i wybieżesz te, co wolisz na pierwszy odstrzał, Ale polecić moge Wipeout Pure, GTA: LSC, MGS Ac!d, Daxter, Loco Roco, Lumines, gra na dniach czyli Tekken 5: DR, jakieś Exit'y, Killzone, DJ MAx Portable, taka wyścigówka świetna, zapomniałem nazwy. A to tylko te co mi na śline naciekły, konsola ma rok a już nieźle wypasioną biblioteke gier + niedługo zapewne kilka tysięcy gier z PSXa smile.gif. I wpizdu z E3 podanych nowości czekajacych na chętne łapska.

Oczywiscie polecam oryginały, szczególnie, że wyszły już platynowe edycje, zresztą jak to powiedział art57 są też inne sposoby by zagrać a nie napłacić sie bardzo smile.gif A jak bardzo coś zaciekawi to zostawić.
Kenshin
Ja mam pytanko , czy w Polsce jest już dostępna oficjalnie Biała wersja PSP , a jeśli nie to kiedy ma miec premiere. Dzieki za odpowiedzi.
KopEr
miała już chyba w czerwcu ,w większości wysyłkowych sklepów kupisz białego pspeka odpowiednie droższego
Bog2e
Witam wszystkich, niedawno niejako przypadkowo stalem sie posiadaczem PSP (wygralem turniej PES5 w Krakowie) i teraz jako kompletny zieleniak w tym temacie mam troszke nietypowe pytanie... Czy warto zatrzymac ten sprzecik czy go sprzedac? Zaznacze odrazu ze mam base pack z softem 2.60 i gra PES5 ale nawet moj ulubiony tytul z ps2 na "malej" platformie mnie nie zachwyca... Czy sa jakies gierki dla ktorych naprawde warto posiadac PSP?? a moze cos oprocz gier??

Sorry za glupawe pytanie ale naprawde bije sie z myslami, sprzedac czy nie? smile.gif

Z gory dziekuje za kazda odpowiedz i pozdrawiam.

bogee.
BlackDragon
Ja mam takie pytanko. Jest teraz w świecie gier konsolka value pack plus gra http://www.swiat-gier.com.pl/?n=99976. Opłacalne to ??
luck1985
Kupujcie uzywane , jak sie cos stanie nie bedzie plakac jak 3/4 uzytkownikow nowych psp - bedzie mniej czytania postow w stylu " mam ryse , jak sie jej pozbyc"
Kupilem za 1 razem nowego , folia hori wtedy 40zl kosztowala i obchodzilem sie z tym jak z jajkiem , wiecej czyscilem niz gralem......
Teraz kupilem uzywanego ze sladami uzytkowania biggrin.gif I mam w (pipi)e co sie z tym stanie ....wrzucam do plecaka i ide w miasto biggrin.gif
BlackDragon
Ale o to chodzi że ja nie chce używki. Wole mieć ze sklepu, pożądny a nie kota w worku. Jush tak miałem z telefonem. 300 zyla w błoto
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.