Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zmniejszyc rozmiar Mp3?
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
McDriv3r
Tak jak w temacie.Chce zmniejszyc rozmiar mp3 a nie wiem jak :|
Dante
Znaczy np. pogorszyć jakość i takie tam??
--wojtas--
Zmniejsz bitrate (ewentualnie częstotliwość). Możesz to zrobić np. dBpowerAMP Music Converterem, poniżej podaję link:

dBpowerAMP Music Converter 11.5

Program jest bardzo prosty w obsłudze.

------

Zmieniłem link bo z tamtym były kłopoty.
Grzehoo
QUOTE(Dante @ 30 06 2006, 12:54) *

Znaczy np. pogorszyć jakość i takie tam??

No chyba inaczej się nie da wink.gif.
McDriv3r - zassaj program CDex (np. z Instalek), przekonwertuj weń dany plik .mp3 na .wav, a w opcjach programu ustaw bitrate min na niższą wartość, niż pierwotnie miała owa mp3'jka. Następnie otrzymany plik .wav skonwertuj na .mp3 i voila.

edit: --wojtas-- mnie uprzedził, a program, który polecił również się nada
--wojtas--
Grzehoo
przekonwertuj weń dany plik .mp3 na .wav, a w opcjach programu ustaw bitrate min na niższą wartość, niż pierwotnie miała owa mp3'jka. Następnie otrzymany plik .wav skonwertuj na .mp3 i voila.

W dBpowerAMPie nie trzeba się tak bawić. Poprostu mp3 konwertujesz na mp3 z mniejszymi/większymi parametrami, czyli mp3 >> mp3, a nie mp3 >>wav >> mp3.
konstant
Hmm a nie lepiej skonwertowac na .aac ?
Rozmiar zmniejszy sie przez polowe, a jakos bez zmian.
Grzehoo
Mówisz? Jakim programikiem?
--wojtas--
konstant
Hmm a nie lepiej skonwertowac na .aac ?

Autor tematu chyba chce aby plik muzyczny pozostał w formacie mp3 (przynajmniej ja tak to rozumiem). A co do konwersji na AAC to można to zrobić Easy CD-DA Extractorem.
konstant
No w sumie tyz prowda.
ps. Co do konwertowania .mp3 na .aac to polecam zarejestrowanego Nero.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.